Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnadına vatan teknosa gibi sömüren mağzalardan almıyacağım hadi bakalım
  • Yakinda gumrukten gececek urunlerin vergi oranlari da artacak merak etmeyin. Avrupa için %18, amerika icin %20 olan vergi yakinda %40 ustu olacak ki insanlar komple biraksin yurtdisindan alisveris yapmayi. Baska turlu olmaz zaten ki 30€ falan cok etkilemez bu milleti. Zaten amazon.de de VAT (alman vergisi) dusuyor son sayfada 50€ urun son sepette 42€ oluyor. Simdi ne olacak? 50€ gozukeni gene 50-51 e alicaz.

Kisacasi bir yerlerini de yirtsalar benim gibi insanlari turk sirketlerine mahkum edemeyecekler.

Acer XF240H 144hz monitoru amazon dan 675 TL ye aldim. Allah askina su monitorun TR fiyatina bir bakin sonra da benim aldigim fiyata bakin. Arada inanilmaz bir ucurum var. (Lutfen nasil aldin, link verirmisin tarzi mesajlar atmayin)

Msi RX470 aldim 690 TL. Turkiye de 900-950 TL

Jack & jones un 190-200tl alti satilmayan ceketini 17€ ya aldim.

Ozetle isterseniz 1€ yapin. Benim bir kurusumu kazanamayacak türk firmalari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• VERGİ DAİRELERİ AHIR YAPILSIN!

Herkesi ekonomik boykota davet ediyorum arkadaşlar. Zorlu, Doğuş Holding vs gibi devletin kaymağını yiyip halka kol gibi geçiren firmalardan sakız bile almayın.
  • Hayatımda ilk kez yurt dışından bişey alim dedim ondada vergi limitini düşürdüler :)
    Android TV Box aldım yolda hesaplarıma göre tamda yılbaşında Türkiye'ye giriş yapacak.
    Şimdi benden 37 USD'ye aldığım mal için 10 EURO vergi isticeklerse malı almam gümrükte kalsın daha iyi :)
  • Avrupada 22.5€ işi doğru mu?

Mesele vergi vermek değil. Amazon gibi yerlerde veririz %18i geçeriz de aliexpress gibi yerlerden alınanlar ne olacak? Her seferinde gümrüğe mi gideceğim.
  • Peornomin kullanıcısına yanıt
    Kardeş o köprü tünel yap,işlet devret modeli ile yapılıyor yani vergilerimizle bile yapılmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV zammı yüzünden araç satışları tavan yaptı. Gümrük zammı öncesi de Amazon herhalde ciro rekoru kıracaktır. Çünkü almayı planladığım ne varsa bugün sipariş geçiyorum

Burada bu değişikliği savunan ve başka ülkelerde var bizde de olmalı diyen kişiye sorarım. İtalya'da 7000 TL'ye alınabilen (ki ülkenin para birimiyle 1900 birim para olan bir ürün) LG 55C6V OLED TV, bizim ülkemizde 12.000 TL'den satıştaysa buna ne cevap vereceksiniz (Bizim 12.000 birim paramız)? İtalya'da yaşayan birinden 6 kat pahalıya alıyoruz. Bu durumu açıklayabilir misiniz? Ürüne ÖTV, KDV vb. tüm vergileri ekleyin yine de böyle bir fiyat çıkmıyor. Türkiye'deki firmaların kazığı değil de ne bu?

%20 vergimi verir yine yurtdışından almaya devam ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 23 Aralık 2016; 13:32:16 >

• Aklı selim bakanlar kurulu hepsiburada adlı şirketin bize sattıkları malları yurtdışından aldıklarını bilmiyorlar mı?

Bal gibide biliyorlar. yurtdışından 100 liraya alacağına Tr den 200 lira vererek almak zorunda kalsınlar dediklerini biliyoruz. Bal gibi hemde. Adamlar satış yapamıyor artık. Yurtiçine gidiyorum gözüme sürüsüne Amazon kutusu çarpıyor. Devlet tabikide haklı ama öncesinde bu ticaret sitelerine siz neden bukadar pahalısınız arkadaş demeli. Bu ne biçim iş anlaşmışsınız varanı bimeksi teknosası mediası 100 dolarlık ürünü neden 200 liraya satıyorsunuz demeli.

Amazon un Tr de işe başlaması idi benim korkum. Çünkü onlarada bunu zorla yaptırtacaklardı.

Benim gözümde bizim ticaret şirketleri hırsız. Onların önünü açan vatandaşından önce başka şeyleri belkide cebini düşünen bu saçmalığın önünü açanlar daha hırsız.

• Ulan yazık 5 ay önce 40€ aldığım kulaklık 380 tl halkını zorla kazıklamak böyle bir şey heralde.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Valla ben araştırdım öyle bir bilgi bulamadım amerikada 800 dolar olduğunu söylediler o kadar biliyorum.Tüm yurtdışı siteleri için geçerli olacak vergiler ebay,aliexpress,amazon vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

utanmadan birde diyor avrupada 22 biz 30 yaptık

avrupada %200 araba vergisi mi var

avrupada kamu araçları mercedes maybach mı *

Hadi maybach olsa bile kime ne! Adamlar hem üretiyor hem tüketiyor dersin. Bizimkiler üretmeden tüketiyor.
    Üretmediğine üretenden çok vergi koyuyor.

• zenmate kullanıcısına yanıt
    Yap işlet devret modelinde 10-20 yıl kaç yılsa artık ona göre günlük bir geçicek kişi sayısı belirleniyor eğer günlük geçen kişi sayısı onun altında olursa devlet hazinesinden karşılanıyor yani vergilerimizle firmalar her türlü kazanıyor yani olan vatandaşa oluyor bu arada fiyatlar dolar,euro üstünden belirlendiği için firmaların kazancı çok çok fazla oluyor zaten alan firmalar belli limak vs..

http://www.hurriyet.com.tr/osmangazi-koprusu-devlete-zarar-ettiriyor-40177896
  • Türk'ün damarına basarsan zararlı çıkan sen olursun!

Şimdi 30€'ya çektiler ya, içimde her şeyi yurt dışından alma isteği doğdu. Bizimle inatlaşmaya çalışıyorlar.
  • Ayrıca bu işin sorumlusu da amazon.com'dur. ne diye girersin Türkiye pazarına. Bi bilene sormamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misaros

Türk'ün damarına basarsan zararlı çıkan sen olursun!

Şimdi 30€'ya çektiler ya, içimde her şeyi yurt dışından alma isteği doğdu. Bizimle inatlaşmaya çalışıyorlar.

30 Euro denetimi başladı mı ki? Daha onaylanmadı.

• bizim gerizekali devletimiz domatesi buğdayi samani baska milletlerden alsin bizim güzelim verimli topraklarimizi beton yığınına çevirsin sonra nasıl beton yaptık diye millete bunu sunarak oy moy toplamaya çalışsın bizim gerizekali cahil milletimiz halkimizda bu beton yiginlarina cok iyi bir is yapmislar gibi gorerek bu insan disi varliklara oy moy versin sonra neden bu hale geldik diye sorgulayalim. hic sorgulamayalim bizim milletimize az bile . esinizi kizinizi isteseler dahi verecek olan bu milletimize her sey az kalir. köylümüzdeki orjinal köy tohumlarimizi seradaki sahte tohumlara dönüştürenlerin, orjinal köy yumurtalarimizi bir seye benzemeyen yalan dolanla köy yumurtasi diye satanlarin, ekmeklerimizİn icine sacma sapan maddeler koyup ekmek diye satanlarin, vatan teknosa gibi fahis rakamlarla milleti dolandiranlarin, bizi bu hale getirenlerin, güzelim topraklari beton yıgınına cevirenlerin, bir üst gecit yol yapiyorsun 2 sene sonra yıkanlarin, bu yikimda kimin cebine para giriyorsa hepsinin , var olan seyi yikip yerine bir seyler yapmaya calisanlarin, var olan seyi yikmadan olmayan yerlere ihtiyaclari yapmayanlarin hepsinin allah bin türlu belasini versin kendilerinden cikmiyirsa dahi colugundan cocugundan , onlardanda cikmiyorsa torunlarindan torbalarindan onlardanda cikmiyorsa dahi yedi gecmis sulalesinden ciksin hepsinin allah belasini versin sürüm sürüm sürünsün. kötürüm kalsin konusamasın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukselg -- 23 Aralık 2016; 13:46:16 >

• gbriel G kullanıcısına yanıt
    Daha onaylanmadı ama onaylanacak sonuçta.

• Siz de bıkmadınız mı bu kısıtlamalardan, yasaklardan, ölümlerden, korkudan? Gerçekten de dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde yaşıyoruz. Bir Rus arkadaşım vardı öğrenci, bu memlekette yaşanmaz demişti haklı da. Sokağa dökülme vakti geldi de geçiyor bu hükümete sivil darbe yapılmalı. Sovyetlerin yaptığı gibi islamı topraklarımızdan defetmeliyiz. Ne kadar gerici yobaz bilim düşmanı insan varsa müslüman. Bu hayata bir kere geliyoruz onda da bu bok çukuruna düşmüşüz.
  • https://www.amazon.de/gp/product/B00KM4D4W0/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Linkteki Panasonic eneloop pro şarj cihazı + 4 pil 29.90 EURO. Hatta Amazon Almanya vergisini ödeme aşamasında fiyattan düştüğü için 25 EURO. Almanya'da 90 TL olan ürün güzelim ülkemizde 200 TL.

http://urun.n11.com/sarj-cihazi/panasonic-eneloop-pro-sarjli-pil-4adet-hizli-sarj-cihazi-P102448674

Bunu da açıklayın bakalım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 23 Aralık 2016; 13:46:47 >

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.