Şimdi Ara

Gümrük Mevzusu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , bu gün merakımı yenmek amacıyla ptt kargo şubesine gittim. Gümrük sınırını ve muafiyeti sordum . Bana tam olarak şöyle dendi:

- 70 avro (75~) sınır var .
    - Gümrük görevlileri şubeye gelen kutuları açıp bakıyorlar.
    - Fiyat doğruluğunu internetten kontrol ediyorlar.
    - Eğer bu ürün muafiyete giriyorsa (örn:telefon gibi yasak değilse) ve sınırın altındaysa size yazı geliyor : Gelin bu kutuyu alın .
    - Eğer bu ürün muafiyete girmiyorsa (örn:3g özelliği varsa) size sormadan ve bir şey söylemeden aldığınız yere geri yolluyorlar.
    - Eğer bu ürün muafiyete giriyorsa ve fiyatı 70 avroyu (75~) aşıyor ise size yine yazı geliyor : Gelin vergi ödeyin ve alın.

_____________________________________________________________-

Yani diğer konularda konuşulanlardan biraz farklı. Adam içini açar , ama internete bakmaz isterse.

Sizin dediğiniz şeyler tam olarak nasıl ? Bu PTT çalışanının bana verdiği bilgi . Şu an gerçekten tedirgin oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemerdem67

Arkadaşlar merhaba , bu gün merakımı yenmek amacıyla ptt kargo şubesine gittim. Gümrük sınırını ve muafiyeti sordum . Bana tam olarak şöyle dendi:

- 70 avro (75~) sınır var .
    - Gümrük görevlileri şubeye gelen kutuları açıp bakıyorlar.
    - Fiyat doğruluğunu internetten kontrol ediyorlar.
    - Eğer bu ürün muafiyete giriyorsa (örn:telefon gibi yasak değilse) ve sınırın altındaysa size yazı geliyor : Gelin bu kutuyu alın .
    - Eğer bu ürün muafiyete girmiyorsa (örn:3g özelliği varsa) size sormadan ve bir şey söylemeden aldığınız yere geri yolluyorlar.
    - Eğer bu ürün muafiyete giriyorsa ve fiyatı 70 avroyu (75~) aşıyor ise size yine yazı geliyor : Gelin vergi ödeyin ve alın.

_____________________________________________________________-

Yani diğer konularda konuşulanlardan biraz farklı. Adam içini açar , ama internete bakmaz isterse.

Sizin dediğiniz şeyler tam olarak nasıl ? Bu PTT çalışanının bana verdiği bilgi . Şu an gerçekten tedirgin oldum.

aklın alıyomu 100 lerce paket var tek tek içini aç bak internetten fiyat araştır...

aralarından seçip yapıyolardır belki akıllarına estiğinde.. ee oda senin pkaete denk gelirse yapıcak bişey yok

• 100'lerce mi ? :D burası zonguldak . Adamlar haftada 2 kere gelip kontrol yapıp gidiyolarmış .D
  • Bulunduğun yerde kontrol olmaz gümrük kontrolunu istanbul pim'e gelene kadar yapıyorlar paketten şüphelenirlerse istanbul pim gümrüklü olarak işaretler sonra bulundugun ile gümrüklü paket olarak işleme alınır,yani zonguldaktaki adam yakalayamaz senin paketinde tablet oldugunu rahat ol,istanbuldan sorunsuz gecerse bulundugun ilde paketin açılmaz direkt teslim alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Hector. -- 19 Eylül 2012; 23:22:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Hector.

Bulunduğun yerde kontrol olmaz gümrük kontrolunu istanbul pim'e gelene kadar yapıyorlar paketten şüphelenirlerse istanbul pim gümrüklü olarak işaretler sonra bulundugun ile gümrüklü paket olarak işleme alınır,yani zonguldaktaki adam yakalayamaz senin paketinde tablet oldugunu rahat ol,istanbuldan sorunsuz gecerse bulundugun ilde paketin açılmaz direkt teslim alırsın.

Tam olarak öyle değil aslında. İllerdeki PTTler içinde, gümrüklü paketleri kontrol eden memurlar var ve bu paketleri gerçekten kontrol ediyorlar. Bi kaç kere paketi almak için gittiğimde bu kontrolü yapan memurla görüşmek zorunda kalmıştım. Yani adam istese o paketi açar ve sen vergi ödemeden sana teslim etmek zorunda değil. Yalnız çok pahalı bişey değilse takılsa bile fazla vergi ödemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

quote:

Bulunduğun yerde kontrol olmaz gümrük kontrolunu istanbul pim'e gelene kadar yapıyorlar paketten şüphelenirlerse istanbul pim gümrüklü olarak işaretler sonra bulundugun ile gümrüklü paket olarak işleme alınır,yani zonguldaktaki adam yakalayamaz senin paketinde tablet oldugunu rahat ol,istanbuldan sorunsuz gecerse bulundugun ilde paketin açılmaz direkt teslim alırsın.

Tam olarak öyle değil aslında. İllerdeki PTTler içinde, gümrüklü paketleri kontrol eden memurlar var ve bu paketleri gerçekten kontrol ediyorlar. Bi kaç kere paketi almak için gittiğimde bu kontrolü yapan memurla görüşmek zorunda kalmıştım. Yani adam istese o paketi açar ve sen vergi ödemeden sana teslim etmek zorunda değil. Yalnız çok pahalı bişey değilse takılsa bile fazla vergi ödemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

quote:

siz hiç vergi ödediniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemerdem67 -- 20 Eylül 2012; 20:44:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 ayda tanıdık çevrede 7 işlem oldu: 3ü tablet 2si 55 dolar, diğeri 108 dolar değerli, marker seti 49 dolar değerli, kedi yatağı (ben de inanamadım) 9 dolar değerli, 3 kitap(tasarım) tek seferde toplam 180 dolar değerli, ışıklı iphone kılıfı 1-2 dolar değerli. Hiçbiri gümrüğe takılmadı.
    2 ay sınırına dikkat edin. Çok gerekliyse değişik adreslere sipariş edin, kişi aynı olabilir (TC kimlik sorulmadığı için).
    Ama takılsa bile yasak listesinde değilse pek can acıtmıyor.
    Diğer değişle 55 dolarlık tablette kötü durumda 10 dolar vergi sizi etkiliyorsa hiç bu işe girişmeyin derim.
  • doğru başlık altındamı soruyorum bilmiyorum fakat; amerikan vatandaşı bir arkadaşım bana hediye olarak bir r2d2 robot oyuncak göndermek istiyor. amazonda sıfır ürün bedeli 200 dolar civarı ama 130 dolara bile bulunabiliyor. ama sanırım o kendi alacak ve sonra bana yollayacak , ve boyutu 50cmx50cm kutusunda.. postalarken hediye yani gift diye bildirecek zatende öyle.. 1- ürünü hangi kargo şirketiyle (Fedex- UPS- devlet postası), yollamasını söyleyeyim, türkiyede bayramlardan 1 ay önce gümrükteki 75 euro sınırı artıyor sanırım gümrükte hediye de olsa takılma riski olur mu? nasıl bir yol izlenebilir tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler..
  • Devlet postası ile yollamasını söyle , en az risk onda . Çünkü gümrükte kalsa bile verigsini ödeyip alabilirsin. En kötü ithimalle arkadaşına geir yollarlar .
  • quote:

bravo işi çözmüzsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznguvendi

doğru başlık altındamı soruyorum bilmiyorum fakat; amerikan vatandaşı bir arkadaşım bana hediye olarak bir r2d2 robot oyuncak göndermek istiyor. amazonda sıfır ürün bedeli 200 dolar civarı ama 130 dolara bile bulunabiliyor. ama sanırım o kendi alacak ve sonra bana yollayacak , ve boyutu 50cmx50cm kutusunda.. postalarken hediye yani gift diye bildirecek zatende öyle.. 1- ürünü hangi kargo şirketiyle (Fedex- UPS- devlet postası), yollamasını söyleyeyim, türkiyede bayramlardan 1 ay önce gümrükteki 75 euro sınırı artıyor sanırım gümrükte hediye de olsa takılma riski olur mu? nasıl bir yol izlenebilir tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler..

Tecrubeli arkadaslarimiz devlet postasindan sasma derler. digerleri kan emici olduklarindan gun basina ekstra para almak icin ozellikle gumruge sokarlar paketlerinizi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.