Şimdi Ara

Gümrük Vergisine İtiraz Ettim! [EDİT: İtiraz Kabul Edildi] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
22
Favori
24.915
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anteplee35 -- 14 Kasım 2019; 13:59:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 18 TL ye aldığım ürüne 11 TL vergi çok değil mi ? Bu nedir ya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başımızda basiretsiz devlet adamları olduğu sürece sürünmeye devam

• 99 TL olan ürünüme 112 TL vergi çıktı.
    PTT gittim bizle alakası yok gümrüğe gidin dedi.
    Gümrüğe gidip vergilendiren memur ile görüştüm bilmiyorum diyor.
    Sistemden, işleyişten haberleri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: canerix3363

99 TL olan ürünüme 112 TL vergi çıktı.
    PTT gittim bizle alakası yok gümrüğe gidin dedi.
    Gümrüğe gidip vergilendiren memur ile görüştüm bilmiyorum diyor.
    Sistemden, işleyişten haberleri yok.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumura Uğrayamayan Adam -- 21 Temmuz 2020; 9:19:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anteplee35

.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumura Uğrayamayan Adam -- 21 Temmuz 2020; 9:19:46 >
  • Arkadaşlar biri bana yardımcı olabirmi acilen, 110tllik ürün aldım 42 tl vergi geldi ne saçma bişey bu itiraz edebilirmiyim detaylı bilgilendirirmisiniz

• Ya ben anlamadim, sikayet ettim fax cektim falan demissiniz de nereye yapiyoruz bunlari?

Yurt disindan iPod touch aldim. Adamlar once telefon diye el koyup 1 ay peslerinde ugrastirdilar. Telefon olmadigini ispat icin fatura gonderdim. Faturada ($135 + $50 kargo) seklinde gecmesine ragmen, 150 TL tulmasi gereken vergi icin 300 lira istediler kapida. Kargocu evde bulamadik diye kagit birakti, 10 gun durur subede dedi.

Odemek istemiyorum ne yapabilirim? Once odeyip sonra itiraz mi edecegim? Harac aliyorlar. Hicbnir sey kimsenin umrunda degil, kapidaki adama "ne yapabilirim? Nereye sikayet edeyim?" diye soruyorum, tek dedigi "Ben bilmem, ben hesaplamadim bunu." deyip duruyor. PTT'ye gitsem "Bizimle alakali degil" diyecek. (Daha once "ipoda telefon diye el koymuslar" dedigimde ne dedigimi bile dinlemeyip "telefonsa alamazsin geri gider oooo" diye bagirmislar sonra da "Gumrukte calisan adamlar senin benim gibi degil, cok yuksek dereceden adamlar, onlar yanlis yapmaz" diye yuceltmislerdi, gorduk.)

Gumruk mudurlugu de yok sehrimde. Nereye itiraz ediyoruz? Once alip sonra mi dilekce yaziyoruz? Bilen eden var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dat0me

%20 ötv + %20 kdv'si var

1169 + % 20 ÖTV= 1402 tl (233 tl)

daha sonra KDV giriyor KDV bir önce ki vergiyi de üstüne koyup hesaplanıyor, buna da Verginin vergisi deniyor :) "“Malın maliyetine dahil olan ve malın satış bedelini etkileyen unsurlardan olan vergilerin de itiraz konusu kural gereğince KDV matrahına dahil edilmesi sistem bütünlüğünün bir gereği olup Anayasa'ya aykırı değildir.”
    (Anayasa Mahkemesi, 25.12.2014 tarih, E.2013/48, K.2014/198)."

1402 + %20 KDV = 1682 tl (280,4 tl) + 4,5 tl gümrüğe haraç veriyorsun :) iyi günlerde kullanın uydu alıcınızı :) yeni kanun geldiğinden beri 1 tane ürün bile almadım yurtdışından. Tüketici boykotu yapıyorum kendi çapımda. aldıkları onbinlerce gümrük memurları ve ptt elemanlarını bir yerlerine sokarlar artık. keşke kitlesel bir boykot yapsak

Alıntıları Göster
    Yeni kanun nedir? Gumruk vergisi zaten KDV alinamadigi icin alinmakta bildigim kadariyla. (Zaten bu nedenle Avrupa'dan %18). Neye gore ustune kdv ekliyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Yeni kanun nedir? Gumruk vergisi zaten KDV alinamadigi icin alinmakta bildigim kadariyla. (Zaten bu nedenle Avrupa'dan %18). Neye gore ustune kdv ekliyorlar?

Alıntıları Göster
    cin'den ürün alınca %20 gümrük vergisi geliyor .

kitap ve 1-2 kalem harici (eğitim icin motor vs) tüm ürünlere %20 kdv ekleniyor

1500 € üstündeyse birde %20 ötv ekleniyor.

cözüm basit boykot edeceğiz. canları cehenneme almıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dat0me

cin'den ürün alınca %20 gümrük vergisi geliyor .

kitap ve 1-2 kalem harici (eğitim icin motor vs) tüm ürünlere %20 kdv ekleniyor

1500 € üstündeyse birde %20 ötv ekleniyor.

cözüm basit boykot edeceğiz. canları cehenneme almıyorum.

Alıntıları Göster
    Valla bana OTV kanununun IV sayili listesi uyarinca %20 ekstra vergi kesmisler. Yani %20 gumruk + %20 otv odemisim. Hangi maddeye giriyor anlamadim ama oradaki listedeki butun urunler icin alinan OTV orani %6.7. Kafalarina gore otv aliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erchamion -- 12 Kasım 2019; 16:34:33 >

• 4,5 tlye aldığım gönderisiyle birlikte 9 tl olan ürene 14,5 vergi ödedim normal mi arkadaşlar? itiraz edeyim mi ne diyorsunuz

Pakete 5 dolar yazdıkları için mi acaba böyle vergi çıktı

ürün 0,73 sent
    gönderisi 4,77 tl

toplam gönderi ile birlikte 9 tl tuttu

14 tl vergi normal mi arkadaşlar

Gümrük Vergisine İtiraz Ettim! [EDİT: İtiraz Kabul Edildi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turstar -- 13 Kasım 2019; 11:53:34 >

• turstar T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle itiraz et

• Aliexpresten ürünlerim vardı Onları aldım ve gümrük vergilerini verdim. Cimere başvuru da bulundum. Cevap olarak bu mail geldi.

Başvurunuz konusu husus ile ilgili olarak;

2009/15481 sayılı 4458 sayılı Gümrük Kanunun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya başlıklı 45 inci maddesinde değişiklik yapan 15/05/2019 tarihli 1111 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararına göre (31/05/2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.) 22 Avro muafiyet limiti kaldırılmış olup, Müdürlüğümüzün vergi limitinin düşürülmesine yönelik tavsiye niteliğinde dahi olsa herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Tebliğ olunur.
  • Son zamanlarda Cimer'e şikayette bulunup cevap alabilen var mı? Gerekli belgeleri ekleyip direk ticaret bakanlığına gönderdim fakat 10 gün olduğu halde cevap yok. 5-6₺ fazla vergi yazdıkları için değil, öyle olsa hiç uğraşmam zaten. Benim aldığım ürün 1200 Japon yen'i olduğu halde 1200 dolar olarak okuyup ona göre vergi ücreti kesmişler. Yani vergi ücretinin 60₺ olması gerekirken 1300₺ görünüyor. İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'ne de gerekli belgelerle beraber e-mail attım fakat ordan da cevap gelmedi henüz...

Vergi ücreti ödemeye karşı değilim fakat işlerini düzgün yapmıyorlar ki. Hep yanlış hesaplıyorlar. Her seferinde bunlarla mi uğraşacağız ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Elusnuga

Son zamanlarda Cimer'e şikayette bulunup cevap alabilen var mı? Gerekli belgeleri ekleyip direk ticaret bakanlığına gönderdim fakat 10 gün olduğu halde cevap yok. 5-6₺ fazla vergi yazdıkları için değil, öyle olsa hiç uğraşmam zaten. Benim aldığım ürün 1200 Japon yen'i olduğu halde 1200 dolar olarak okuyup ona göre vergi ücreti kesmişler. Yani vergi ücretinin 60₺ olması gerekirken 1300₺ görünüyor. İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'ne de gerekli belgelerle beraber e-mail attım fakat ordan da cevap gelmedi henüz...

Vergi ücreti ödemeye karşı değilim fakat işlerini düzgün yapmıyorlar ki. Hep yanlış hesaplıyorlar. Her seferinde bunlarla mi uğraşacağız ya
    hocam o ne öle kesinlikle peşini bırakmayın. Cimer, ticaret bakanlığı...vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Dumura Uğrayamayan Adam

hocam o ne öle kesinlikle peşini bırakmayın. Cimer, ticaret bakanlığı...vs

Alıntıları Göster
    Bırakmayacağım. Neyse ki İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'nden cevap geldi. Cimer şikayetimi de gördüklerini ve ilgilendiklerini söylediler

• Arkadaslar kargo 10 usd urun bedeli 8 usd olmak uzere 18 usd ye aldigim urune 182 tl vergi kesmisler, önce ödeyip sonra mi itiraz ediyoruz? Ptt de gozukuyor su anda

• ceza2000 C kullanıcısına yanıt
    önce ödenir sonra itiraz edilir.

• Ptt de acayip bir yoğunluk oluşmuş İş yükü baya artmış. İş bırakma eylemleri falan yapılıyormuş.
    Bu sistemin patlayacağı belliydi zaten.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.