Arkadaşlar örneğin bin ytl civarı bi pda kaça geçebiliyo gümrüğü??? yada bunun belli bir yüzdeliği varmı? Şimdiden teşşekkür ederim...
Kimsenin cvp yazmaması ilginç sanırım çok saçma bi soru olmuş
soru cok akilci.
Ancak belliki, Cevabi bilen ve deneyimi olan biri yok.
GSM Telefonu da birlikte olmasi ve IMEI kaydini bir kenara koyarsak mevzuat soyle diyor;
* Kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.
Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.
* Tabii 100 eu ya kadar hic vergi yok.
* Baskasina aldirir ve hediye olarak (yani para odemeden) geldigini ispatlar ve bu da Dini bayramlar ve yilbasindan bir ay once veya sonra gonderilmesini saglar ve de degeri 300 eu nun altinda olursa yine vergi odemezsiniz.
bilgilendirme için çok teşekkürler... gerçekten benim için çok değerli açıklamalar bunlar...
üstad bilgi için sağol..
ama kafam şimdi biraz karıştı çünkü forumda bir diğer başlıkta örneğin kargo ile cep telefonu özelliği olan cihaz getiremezsiniz diyor..(2007 için yasakmış.) ancak benim 2007 yılında bir giriş çıkışım var..ama dönüşte bişey almadım..
şimdi ebay yada kargo ile çalışan başka bir yurtdışı satıcıdan ürün getirtsem takılacak mı yani ? imei kayıdını pasaportumla yapabileceğimi söylüyor herkes..tek sorun şu pda tarzı bir aleti buraya getirebiliyormuyuz posta veya kargo ile getiremiyormuyuz..bunu tecrübe etmiş olan bilgi verecek kimse yok mu forumda ? lütfen yardımcı olun..saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: sas_sas
soru cok akilci.
Ancak belliki, Cevabi bilen ve deneyimi olan biri yok.
GSM Telefonu da birlikte olmasi ve IMEI kaydini bir kenara koyarsak mevzuat soyle diyor;
* Kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.
Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.
* Tabii 100 eu ya kadar hic vergi yok.
* Baskasina aldirir ve hediye olarak (yani para odemeden) geldigini ispatlar ve bu da Dini bayramlar ve yilbasindan bir ay once veya sonra gonderilmesini saglar ve de degeri 300 eu nun altinda olursa yine vergi odemezsiniz.
Yukarıdaki haber işinize yarayabilir. Cep telefonları için son durum şu şekilde: (1) Yurtdışından istediğiniz fiyatta herhangi bir cep telefonu alabilirsiniz (2) Aldığınız bu telefonu son bir sene içerisinde yurtdşına çıkmış bir pasaporta kaydettireceksiniz (3) Bu işlem için herhangi bir vergi ödemeyeceksiniz (4) Herbir pasaport için yılda sadece bir kez bu işlem yapılabilir
Yukarıdaki haber işinize yarayabilir. Cep telefonları için son durum şu şekilde: (1) Yurtdışından istediğiniz fiyatta herhangi bir cep telefonu alabilirsiniz (2) Aldığınız bu telefonu son bir sene içerisinde yurtdşına çıkmış bir pasaporta kaydettireceksiniz (3) Bu işlem için herhangi bir vergi ödemeyeceksiniz (4) Herbir pasaport için yılda sadece bir kez bu işlem yapılabilir
SOn hali budur 300 Euro altı olayı artık yok abone merkezlerinden cihazın faturası ve pasaport ile kayıt altına alınabilyor.
Posta yolu ile ve kisisel amacli electronik alet computer vs
ithalati yapildiginda yani ornegin ebay vs den satin alindiginda
gumrukteki islemler nedir?
vergi ve benzeri odemeler ile ilgili net bir bilgi var mi ?
2007 de satin alip DENEYIMI OLANLAR lutfen deneyimlerinizi paylasin..
kac paralik ne satin aldiniz? ve nekadar vergi odediniz??
2 hafta önce Ebay'den 200 dolara I-mate K-jam aldım. Satan kişiye şirketi vermiş fakat kendisi kullanmak istemediği için açılmamış kutusuyla birlikte sattı. İnternetten takip ediyordum nerede diye ve sonunda Ankara'ya geldiğini gördüm. Paket merkezine gittim almak için. Önümde açtılar aleti ve elime bile alamadım. 3 adet belge almak gerekiyormuş aleti alabilmek için ve her bir belge için 100-200 YTL civarında masraf yapmak gerekiyormuş. Tüm bu belgeleri alıp, telefonun vergisini ödeyip en sonunda telefonu alamama ihtimali de varmış. K.V.K başta olmak üzere birçok firma devlete baskı yaparak telefon ithal etmeyi yasaklamışlar. Burda hayvan gibi vergilerle satarak para kazanıyor tabi namussuzlar. Yılda 1 kereye mahsus olmak üzere yurtdışına çıkıp telefon almak serbestmiş. Yani gideceksin, alacaksın, dönüşte de gümrüğe uğrayıp gerekli işlemleri yapacaksın. Bu şekilde olunca bu işlemler için ücret ödemek gerekmiyormuş. Anlayacağınız K-jam geldiği gibi gitti, paramı bekliyorum. Size tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle netten telefon, pda, telsiz, gps sipariş etmeyin. Gümrük bu konuda çok katı.
quote:
Orjinalden alıntı: umumumu
2 hafta önce Ebay'den 200 dolara I-mate K-jam aldım. Satan kişiye şirketi vermiş fakat kendisi kullanmak istemediği için açılmamış kutusuyla birlikte sattı. İnternetten takip ediyordum nerede diye ve sonunda Ankara'ya geldiğini gördüm. Paket merkezine gittim almak için. Önümde açtılar aleti ve elime bile alamadım. 3 adet belge almak gerekiyormuş aleti alabilmek için ve her bir belge için 100-200 YTL civarında masraf yapmak gerekiyormuş. Tüm bu belgeleri alıp, telefonun vergisini ödeyip en sonunda telefonu alamama ihtimali de varmış. K.V.K başta olmak üzere birçok firma devlete baskı yaparak telefon ithal etmeyi yasaklamışlar. Burda hayvan gibi vergilerle satarak para kazanıyor tabi namussuzlar. Yılda 1 kereye mahsus olmak üzere yurtdışına çıkıp telefon almak serbestmiş. Yani gideceksin, alacaksın, dönüşte de gümrüğe uğrayıp gerekli işlemleri yapacaksın. Bu şekilde olunca bu işlemler için ücret ödemek gerekmiyormuş. Anlayacağınız K-jam geldiği gibi gitti, paramı bekliyorum. Size tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle netten telefon, pda, telsiz, gps sipariş etmeyin. Gümrük bu konuda çok katı.
Açıklamaların için teşekkürler. Daha detaylı bilgi verme imkanın var mı? Paket posta merkezine mi gelmişti? Üç adet belgeden bahsetmişsin. Bu belgeler neler; nereden alınıyormuş? Kaç paraya mâl oluyormuş?
Tam olarak hatırlayamıyorum ama TSE'den garanti belgesi, Dış İşleri'nden abidik bir belge ve Türk Telekom'dan bir onaydı sanırım. Fiyat olarak hatırladığım TSE'nin garanti belgesinin 180 ytl olduğu. Diğerleri de bu civardaymış. Bu 3 belgeyi almak çok uzun sürüyormuş ve dediğim gibi en sonunda tüm belgeleri toparlasan da cihazı alamama ihtimali, alma ihtimalinden daha fazlaymış. iyibey.com diye bir site var, orada çok daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsin.
İstenen bu belgeler sadece o pakete has değildir herhalde değil mi? Gümrüğe gelen tüm paketler için bu belgeler isteniyordur herhalde? Yani size gelen paketin bir ayrıcalığı vardı da o nedenle mi bu kadar belge istediler yoksa bu belgeler her paket için isteniyor mu?
Bu belgeler gsm özelliği olan tüm aletler, gps ve telsizler için isteniyor bildiğim kadarıyla. 2007'de çıkan bir yasaya göre yurtdışından bu tarz aletleri ithal etmek yasak ve bu konuda çok katılar.
Bilgiler işime yaradı hele netten bişi alma tavsiyesi benim için çok önemliydi... Gerçekten saol... Hatırladığım kadarı ile mpx.gen.tr adresinden biri ebay için sipariş falan topluyormuş yaklaşık olarak 4-5 ay önce.. Şimdi naptılar bilmiorum... isyan etsen bi dert etmesen bi dert neyimiz eksik ucuz almak için anlamıorumki Zaten Türk milleti herşeyi çok geç ve çıkış fiyatından çok fazla paralara almak zorunda istediğini argoda kazık yiyorsun aslanım derler...
yalniz pasaportun giris tarihi onemli o tarih olmadan kesinlikle cihazinizi acmazlar
quote:
Orjinalden alıntı: umumumu
valla çok sağol verdiğin bilgiler için umumumu,
bende nasılsa 2007 de giriş çıkış yaptım bir siteden alırım gönderirler sorunsuz gelir ve açtırırım diyordum..keşke gelirken alsaymışım diyorum şimdi ama gittiğim ülkede(almanya) fiyatlar çok cazip olmadığı gibi bulunduğum bölgede yeni model falan da yoktu..kaldık şimdi yine Türkiye pazarına...yani eski ve pahalı modellere..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme