Şimdi Ara

gümrükten iphone geçişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir arkadaşım çinden iphone getirmeyi düşünüyor adetli ve çok uygun fiyata.. Bunları gümrükten nasıl geçirebiliriz?? Yurt dışından getiren arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim...

• Çin'de iphone satışı başlamış mı ki
  • Üretildiği ülkede satılmaz olurmu :)
  • satılmıyordu evet..
    tabi bilmiyorum son zamanlarda ne oldu ama...
    çakma iphone olmasın? çok uygun fiyat filan diyince...
  • yok çakma değil orjinal iphone 8 ve 16 lık ama gümrükten geçişi nasıl yaparız herhangi bir fikrim yok..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22250804/tm.htm

bu başlıkta da satılmadığını söylemişler..
    resmi olarak tabiiki..
  • resmi olarak satılmadığını biliyorum bir firma ile anlaşma yapılıyordu, olmadı. Anlaşma iptal edildi. Ama adamlar satışını yapıyormuş bugün oradaki arkadaş söyledi yarın sağlam bir pazarlık yapacak fiyat konusunda. Pazarlığın nedeni ise apple bayilere çok uygun fiyatla veriyormuş cihazları bayilerde ya apple.com fiyatından yada tuttuğumu öperim fiyatından satış yapıyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbakkal -- 17 Nisan 2008; 23:58:14 >
  • çin de dandik iphone dan farklı bişey yok şimdilik bunu defalarca çine gitmiş bi insan olarak söylüyorum. dubai den farklı bir fiyat olmazzz zaten .

bu arada elimde adetli var isteyen arkadaşlar pm atsın lütfen!!!
  • arkadaşım orjinal kutulu apple iphone diyoruz daha ne diye iddia ediyorsunki dandik iphone diye reklam yapacağına yardım edeceksen et etmeyeceksen hiç yazma
  • quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

arkadaşım orjinal kutulu apple iphone diyoruz daha ne diye iddia ediyorsunki dandik iphone diye reklam yapacağına yardım edeceksen et etmeyeceksen hiç yazma

arkadaşım gerginliğe gerek yok sakin olalım kimse düşman değil ok!!! yazımın sonunu okuduysan dubai den farklı bir fiyatı olmayacagını söyledim bilgilendirme açısından!!

ayrıca burda gümrükten iphone geçişi yazmanda komik dostum bunun adetli olarak yasal olmadıgınıda biliyorsun yasal olmayan bir işlem içinde yardım isteyip sonra sinirlenmen en komiği zaten benden uyarması!!!
  • gerginlik yapmıyorum, yasal olmadığınıda biliyorum ama forumun zaten apple iphone bölümü tamamen yasa dışı, yasal olan birşey değil çünkü bütün iphonelar yasal olmayan bir yolla sokuluyor memleketimize o yüzden başlığın komik olduğunu düşünmüyorum ayrıca fiyatın dubaiden farklı olacağını düşünüyorum çünkü çinden dubaiye gidene kadar ulaşım vs. gibi masraflar cihazın fiyatına ekleniyor..
  • tamamı yasal degil demek yalnış. ülkemizin vatandaşlarına eskiden her takvim yılı bir ceptelefonu şimdi 2takvim yılında bir cep telefonunu ülkeye gümrüksüz sokma hakkı verdiğini biliyorsundur. yani iphone u yasal olarak ülkeye sokmak mümkün!!!!

çinden ucuz olma konusuna gelince bundada yanılıyorsun nedenine gelince dubaide elektroniğin ucuz olmasının nedeni ne sence ?? ben sana söyliyim çünkü uae de gümrük vergisi diye birşey KDV diye birşey yok!!! ülke aşırı zengin oldugu için toprağa musluk batırınca petrol aktığı için vergi alma gereği duymuyorlar buda ticaretin merkezi olamsını sağlıyor dubainin!!! bu nedenle bir mal uzak doğudan dubai ye inerrrr dubaiden avrupaya gider!!! ulaşım konusuna gelince zannetigin masraflar o adetler için gümrük ile karşılaştırılınca komik olur eminol. ayrıca gemi kargoda rakam mesafede çok oynamaz!! bunları atarak komuşmadıgımı da bilmeni isterim neyse bu kadrını söylüyorum.

• Tamam dediklerinde haklısın sonuna kadar katılıyorum ama ilk elden almakla ikinci üçüncü elden almak arasında epey fiyat farkı var malum 399 dolar nerde 800-900 ytl nerde.. Türkiye'ye giren iphonelar içinde gümrük vergisi ödenmiyor zaten ha isterlerse öderim sorun değil ama telefon sokamıyoruz gümrükten benim öğrenmek istediğim de bu.. gümrükten telefonları nasıl geçiriyorsunuz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbakkal -- 18 Nisan 2008; 2:45:06 >
  • Tabi adeti bilmem ama ben haftaya 3 adetin birini yanımda diğer ikisini kutusu ile ayrı bavulda geçireceğim.Umarım sorun yaşama.
  • ya bir memur tanıdığın olucak içeride veya bizzat sen veya güvendiğin biri Çin e gidip cihazları getiricek.Çok adetli olursa yakalanırsa ki yakalanmama ihtimali yüzde 0 o zaman devlet telefonlara el koyar ve ithalat iznin olmadığı için suçlu konumuna düşersin böylece.
  • güvendiğim bir arkadaşım getirecek 10 yıldır orada yaşıyor ama hiç telefon getirmemiş şimdiye kadar sadece kendi kullandığını getirmiş :) kargo ile getirmenin mümkünatı yok galiba misal 20 adet.. Kendisi getirirse nasıl getirebilir peki?? Yakalanma ihtimali yüzde 0 demişsin, nasıl yakalanabilir??
  • Turkiye ye girerken bavulu xray den geçirirler ve orada 20 adet kutuyu görünce adama sorarlar bunlar ne diye...Bu kadar basit...
  • çin değil hong kong da çok daha rahat bulabilir iphone, adetli geçirme olayına ise sakın kalkışmayın derim yazık olaur sonra o kadar paraya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.