Şimdi Ara

🔥 Dolar 36,05 - Euro 37,36- Altın 3.358 | 12 ŞUBAT🔥 (12084. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244.655
Cevap
1.169
Favori
12.277.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1154 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • ohh oh muhalif partiler asgari ücrette mantık dışı isteklerde bulunuyorlar. 30binler,35binlerden söz ediyorlar.

yahu 30bin tl asgari ücret demek 883 dolar asgari ücret demek.

ucuz iş gücü üzerine kururmuş bir sanayi ve ticaret yapımız var.

asgari ücretin 873 dolara çıkması demek tüm ülkedeki sanayi ve ticaretin iflası anlamına gelir. bu bir intihar olur.

bazı gelişmiş ülkeler gibi yüksek katma değerli iş üreten bir ülke olsak asgari ücretin 1500 dolar dahi olmasında sakınca olmaz.

ama şu konjokturde yüksek asgari ücret demek evvele tekstil sektörünü komple bitirir.

zaten şuan bile tekstil şirketleri yatırımlarını MISIR a kaydırmaya başlamış.

🔥 Dolar 36,05 - Euro 37,36- Altın 3.358 | 12 ŞUBAT🔥
    🔥 Dolar 36,05 - Euro 37,36- Altın 3.358 | 12 ŞUBAT🔥dünya gazetesi
    2025 asgari ücret talep edilen miktarlar: Hangi parti ne kadar asgari ücret talep ediyor?
    https://www.dunya.com/ekonomi/2025-asgari-ucret-talep-edilen-miktarlar-hangi-parti-ne-kadar-asgari-ucret-talep-ediyor-haberi-753343

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Yemişler kafayı

Hiçbiri normal deil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret zam mı %25 olur tahminim o zaman 2025 enflasyon hedefi yakalanılabilir.

Muhalefet bunu biliyor da akılları sıra iktidar gaza gelip bunu verir, Sanayi çöker biz de seçimde kazanırız.
    Yahu kazandın diyelim, nasıl toplayacaksin sonra enkaz devraldık deyip şapa oturacaksın. Yemin ediyorum gram zeka yok muhalefette... Sonra insanlar, "kime oy verelim var mı alternatif sanki" deyince insan bazen hak vermiyor değil

Tekstil bitmeye başlamış değil bitti gibi zaten.. Otomotiv de son 3-4 yıl özellikle son 2 yıl yatırımlar (yerli firmalar) ucuz ülkelere yapılıyor (Sırbistan, Fas, Romanya,slovenya).. Giderlerse gitsinler diyor birileri ama bu gidenler Burdan bir şey götürmüyor oraya sıfırdan fabrika kurup oranın halkından istihdam yaratıyor buradaki adamlar da yavaş yavaş ıssız kalıyor.. Yılbaşında senlik bir asgari ücret gelirse, tabuta son çivi de çakılır...
    Sadece yerli firmalara değil, Renault Toyota Hyundai gibi firmalar da kapatır gider, bu maliyete araba üretmek için mantıklı bir ülke olmaktan çıkarız..
    Togg ile basbasa kalırız artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 13 Kasım 2024; 20:30:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Faiz düşmesi falan medya ortaya bir şey attı hemen panik. hayal bunlar.

Planlama tek başına yeterli bile olmaz. Teşviklerde önemli . Bu sene teşviklerde değişime gidildi ama yine eskisi gibi fazla olmayacaktır muhtemelen ( enflasyon erittiği için )

Mesela ülke gündemin ilk sayfasında Rusya'nın 3 çocuk teşviği rakamları vardı bizde RTE ne diyor devamlı 3 çocuk istiyor ama teşvik devede kulak sonra da" bak ben haklı çıktım size 3 çocuk yapın dedim yapmadınız nüfus yaşlanıyor ülke tükeniyor " diyor . 3 çocuk planlaması için teşvik destek vs programda gerekiyor bu yoksa planlamada yok demektir . Tarım bakanlığı tesviklerine bakıldığında patates, mısır, buğday, zeytinyağı gibi ürünler olduğu görülüyor ama 3-4 senedir ciddi zam olmadığı için artık bir önemi kalmamış enflasyon nedeniyle bu yüzden kazanç sağlamayan çiftçi üründe değişime gidiyor . Kavunda karpuzda pek teşvik yok ama bu sene çoğu kavun karpuz tarlada kaldı çünkü teşvik olan ürünlerden kazanç sağlanamadığı için enflasyon nedeniyle bu gibi ürünlere yönenildi

• Yüzde kaçı kredili?

• acquiles A kullanıcısına yanıt

Tarım orman bakanlığı müdürlükleri gereksiz kamu istihdamına örnek verilebilir . 1000er lira teşvikle vatandaşın ektiğini yönlendirmek istiyorlar güya ama . Hibe ve teşviklere bakıldığında sayfalar dolusu yazı sanki vermemek için uğraş verilmiş -Avrupa Birliği destek programı hariç - doğru dürüst teşvik olsa ve kolay hazırlanan bir dokümantasyonu olsa şaibesi olmaz hemde paranın çoğu bakanlıktakiler değil çiftçi almış olurdu

• ABB den sonra İBB için de soruşturma başlatıldı...

Seçim geliyor :)

• acquiles A kullanıcısına yanıt

Atatürk;

👉 Geldikleri gibi giderler...

Demiş...

😎

• Ohaaa harbiden euro 36 altına geliyor.. 36,20'e kadar inmiş

• Moldova_lover kullanıcısına yanıt

Vadeliden gelecek para ile euroya mı geçsem acaba diye düşünmüyor değilim... Vadeliden para gelene kadar biraz daha düşer belki..

Dolar euro paritesi 1.04 altına düşecek deniyor.. O seviyelerde girmek mantıklı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U&S -- 14 Kasım 2024; 9:16:55 >
  • Nakiti olan kaçırmasın
    Gümüş: 🔥 Dolar 36,05 - Euro 37,36- Altın 3.358 | 12 ŞUBAT🔥

• ry4n kullanıcısına yanıt

gümüş satan hangi banka var. usd ile ?

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Garanti bankası var gms/usd ve gms/TL olarak alabilirsiniz.. Gümüş ons da altin ile birlikte geriledi... Biraz daha bekleyip gözlemlemek gerekiyor. kademeli olarak almakmantıklı olur...

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Ben midastan Gmstr alıyorum

• Agalar borcum vardı köşedeki altınları bozdurup ödemem lazımdı. Bi kaç gün bekleyelim toparlar dedik düştükçe düşüyo. Bu düşüş daha sürer mi tahminleriniz nedir. Maks 1 haftaya bozmam lazım. Çıkarmak mı lazım elden

• Berlin93 kullanıcısına yanıt
    Altında güçlü alıcılar 2500 dolarda, bütün para bitcoin ve abd 10 yıllıklara aktığı için altında bir anlamda likidite sorunu oluştu.
    Sorunuza cevap vermek kolay değil ama ben döneceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 14 Kasım 2024; 10:29:3 >
  • Berlin93 kullanıcısına yanıt
    Valla ben de araç almak için bozdurucaktım hocam, şimdi toparlar diye bekledikçe düşüyo dediğiniz gibi.

Ben araç için para biriktirdikçe daha çok uzaklaşıyorum Napıcaz bilemedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sarı reyiz Trump sarı kız Altın hanımı ne düşürdü be. Sarıların kapışması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.