Krize rağmen balon fiyat denilen fiyat düşmüyorsa, ya fiyat balon değildir ya da o fiyat en ufak piyasadaki olumlu havada uçacaktır. Diğer kısma hiç girmiyorum. Kimse yurtdışında kazıklanmadan ev alamaz. Kendi yaşadığın coğrafyada şehirde bile nerede ne fiyat var anlayabilmen için 2-3 ay sağlam araştırman gerekiyor. İspanya Amerika Almanyadaki bir evin o fiyat bareminde satıldığını keleğe gelmeyecğeinin garantisi zaten yok kerizlenmen de cabası. ADam saçma sapan evi 100 k euro diye kakalar 10 sene başına bela olur satamazsın da. Artı olarak ev almanın hiçbir avantajı da yok. Yurtdışında ev araç bir yatırım aracı değil. O sebeple avrupalıların evi yok 1 den fazla. Ev fiyatları tam tersi düşük kaldı şu an inşaat maliyetleri aşırı yüksek. 3 seneye kaça katlanır herkes görecek. Yoksa ben de salak değilim, bu yaz 2 daire aldım buradan Yunanistan'da almak varken. Selanikte 10 sene önce 50k lık daireler türkler ilgi gösterince 200 bin euro olmuş. Üstüne bir de ne yaşabiliyor ne de çalışabilirsin. Hiçbir hakkın yok (Yunansitan hariç) Almanyadan ev alsan ne yapacaksınız? Çok basma kalıp geliyor bu laflar bana. 6 aydır bilfiil ev arayan, İstanbulun nitelikli semtlerinde en az 50 -60 ilanı fiziki gezmiş olarak söylüyorum |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12090. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Hocam 65 yaşında dil bilmeyen bir akraba yunandan 2 tane ev aldı. Sene bir kere gidip 15 gün kalıyor bir süre sonra da vatandaş olacak.
Bu işi yapan aracı firmalar ve hatta türklerr var.. Hiç öyle dolandirilacal durum yok. Yıl 2024 chatgpt uzaya gitmiş.
Kaldi ki USA de Örneğin bu iş yasal. Bizim gibi at hırsızı emlakcilar gibi bir yapı yok. Her şey şeffaf denetlenebikir ve bankadan yürüyir. Oylr verdim parayı bana bdorum katı mahsen sattılar allahın dağında diye bir konu yok. Venezuela da olabilir tabi onu bilemem.
Ha onu da mı yapamadınız, kuzey kibristan alın pound ile kira geliri var..
Fiyat konusunda, dolar bazında PAŞA PAŞA düşecek.. Ki zaten düştü daha da gidecek...
Herkesin kendi hesabı tabi. Ama tr de oturmak dışında allahın unuttuğu yerde değilse konut almak mantıksız. (kırsal daki konutlar için bir yorumum yok İstanbul merkezden bahsediyorum) .
Almanya dan ev almam hocam orası pahalı merkez zira tarihi eser yeni arz mümkün değil.. Kiralamak çok daha ma tikli.. Adamların ev alayım diye bir dertleri de yok ayrıca sosyal devlet. Bizim gibi değil..
Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde hayatını ipotek edip ot gibi yaşamayı göze alıp aha ev aldım süper is yaltim6diye başka toplum göremezsiniz :)
Ev alma işi istanbul da dönem dönem olur. Bu dönem o dönem değil. Bir iner bir çıkar. 2010-2018 arası alma dönemiydi. Geçti.. Bir sonraki cycle geldiğinde alınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Kasım 2024; 13:59:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yurt dışında ev için güvenli bir aracı (property manager) bulursanız sorun yok.
Ben 1.5 yıl önce ABD'den ev aldım, çeşitli nedenlerden dolayı sattım. Eğer dikkatli olursanız sorun yok. Tapu belediyenin sitesinde görülüyor.
70K USD civarındaki evler çabuk el değiştiriyor.
Yurtdışının en önemli avantajı, tabi ki dövizle getiri olması. Fakat aynı zamanda kira sigortası var. Yani isterse 1 yıl kiracı ödemesin veya kiracısız kalın, kira her ay yatıyor. Yani kirada asla yatmadığı dönem olmuyor. Garantili kira.
-
Aynen öyle hocam.. Muz cumhuriyeti değil adamlar :)
Almanya da benzer sistem.. Zarar etmezsiniz asla kira anlamında.. Bir eviniz olur B planı için de.. Almanya da hatta şehir merkezinde evler mutfaksiz verilir mesela. Mutfağı kiracı taşıyor yanında :) bizim sistemden çok farklı..
Bizim millet Gayrimenkul fetişi olmuş yıllar içinde başka açıklaması yok. Yine dünyanın hiç bir ülkesinde biz deki kadar emlakci yok :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Emlak çok yönlü bir kavram. İstanbul için konuşuyorum çünkü benim büyük ayağım istanbulda (deprem gerçeğini bir kenara bırakırsak) istanbulun kadim semtlerinde değerin düşme şekli yok.
Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki, adam aldığı evi yakar ama o evi daha alta satmaz. 6 aydır ben bakmadığım alarm koymadığım ilan yok sarısitede.
Düşenler bir elin parmağı, aldığım 2 dairede kadim semtlerden biri BJK biri Cİhangir ikisi de sosyete semti iki aldığım insan da tamamen emek ve emlakçımın kurnazlığı sayesinde elime geçti. Bİri taşınıyordu başka şehire sıkışmıştı diğeri de kocasının batırdığı borcu ödemek için zorda kalmıştı.
Yani keyfe keder kimse fiyat düşürmüyor.
Dandik bina manzaralı sokak arası yerler yeni bina ise 8-9 milyon burada.
Fiyat nerede düşer onu da konuşursak bu site furyasından hevesini alacak kitle elini sitelerden çektiğinde dağ başında istanbul diye satılan dünya kadar siteli havuzlu yerler var. Adamlar kücücük residence ve daireleri milyonlara çaktılar senelerce, evet onlar gelecekte düşer (krizden bağımsız)
Kriz odaklı düşen yerler genelde fukara ve altgelir segmentinde olan insanların semtleri isntabul için Avcılar (deprem bölgesi) Florya, Ataköy yani sahil kesimi faya yakın yerler. Diğerleri de suç oranı yüksek bölgedeki mühitler. Burada fiyatlar en azından enflasyonun ciddi altında kaldı.
Orada da zaten zorunda olmayan ya da maddi olarak iyi bir kimse oturmaz. Ne eve soktuğun kiracıdan kurtulabilirsin ne de derdi biteer.
Yurtdışında ben de ev araştırdım zaten yunan ve portugal dışında kimse yaşam vermiyor vize yani.
Vatandaşı da ancak yaşarsan 10 sene vs alabiliyorsun yani belirli uzun sürede.
O aracı firmalarla ben de iletişime geçtim. Resmen evleri %30-40 şişirerek satıyorlar. Kira amortismanları da düşük. Site bilmiyorsanız onu da veriyim. Mars House yazın bakın hocam.
ADam 60-70 yıllık 60 m2 dandik atinadaki daireyi kaç paraya satıyor, görüyorsunuz. Paranızı öyle bir yere harcamak isteyen, harcasın.
Unutmayalım oradaki evlerde deprem bölgesinde. Yeni binalara el değmiyor.
Bankada halen daha bir miktar meblağım var. Yalan borcum yok. Ev alacaktım TR'den vazgeçtim cünkü doviz cok düsük kaldı TR degerli kaldı. ALtın alıp unutacağım.
Yurtdışı işini kapattım.
He İngiliz vatandaşlığım olsaydı ya da baan yaşam hakkı verse orada, çalışabilsem. Bir işim olsa, hayattaTR Den ev almazdım. Gider ne var ne yok gömerdim İngilterede.
Ama ABD falan hayal şeyler. Ben o kadar uzaklara gidecek, deli dolu adamlardan değilim.
O tür yerlerinde ciddi bilinmeyenleri fırtanaları kasırgaları afetleri de var. Kazın ayağı hiç öyle değil. Elime kriptodan piyango falan vurup para gelmediği sürece ben o ülkelere bilmediğim yerlere asla para gömmemç.
Çok sevdiğim bir arkadaşım Avustralyaya yerleşti 2 sene olacak Nisanda. Bana yer bile buldu. Refereans olup yanına bile istedi gel diye. Ben çok gitmek gelmek, bağlarımı koparamam diye gitmedim.
Belki iyi belki kötü orasını bilemem ama ev alınacaksa gene avrupa olmalı nazarımda onlarda da hiç öyle ucuz değil.
Almanyada allahın köyünde ludwigshafen da falan ev almıyorsa, zaten merkezi iyi şehirlerde yaşam için hayat hem pahalı hem evler pahalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Kasım 2024; 14:16:37 >
-
Dolar bazında düşer hocam.. Düştü de :)
Pandemi sonrası 400k olan daire 280k ye geldi..Pandemi öncesi 110k idi.. Daha hala payı var (global enflasyon vs de olsa bu farkı açıklama)
Tl bazında bakmam ben olaylara TR de onu bırakalı 10 yıl oldu..
Ayrıca peşin para ile Büyükşehir de ev alınmaz. 10 hatta mümkünse 20 yıl kredi ile alınır.. Şu an o zaten mümkün değil.. Krediler çıkınca tl bazında fiyat artar ona itirazım yok ama dsigigm gibi dolar bazında bakmak gerek bu işlere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Kasım 2024; 14:15:4 >
Pandemiyi konuşmuyoruz hocam. Pandemide tüm dünyada çıktı zaten konut fiyatları.
Her şey gibi o da usd bazında düştü.
Şu an için konuşursak düşmez.
İstanbul için konuşayım. USD bazında ilan vermek yasak olduğu için TL veriliyor. Satanların çoğu usd bazında fiyat güncelliyor zaten :)))
Kimse evini tl ile satmıyor ki.
Aylarca satılmayan evler nasıl oluyorda fiyatları yukarı çıkıyor kaç tane ilanım var öyle.
-
Arkadaşlar aldığınız evde yaşamayacaksanız o evi almayın yani o ülkede yaşamıyorsun sonuçta.
Ev demek sorun demek. Öyle sınırlar ötesi dertleri pc oyunundaki gibi tuşla çözülmüyor.
Alırken kazık yersin vs bir de.
Alan alsın ben de almak istiyorum ama akıl karı iş değil.
Dilini bildiğim ülke Sırbıstan gidip de ev alamadım. Belgrad şu an İstanbul ile aynı fiyat bazında m2 si 3000 euro ortalama. Yani kimsenin beğenmediği ülkelerde bile 300000 bin euro.
Yunanda da öyle fiyatlar. Atinada iyi bir daire 400k -500k. MarsHouse sitesine girin ilan bulun bana para da veririm :) Şöyle güzel yeni ve merkezi bir yerde olup 300-400 binden aşağı bir daire adamların evleri üstünde kuş yuvası gibi biz alışmışız öyle 90-100 m2 dairelere orada 70 m2 den büüyk daireler yalı dairesi muamalessi görüyor.
-
Düşer hocam düşer.
Konut fiyatı ilan fiyatı değildir. Satılan bedeldir..
İlan tonla ama alıcı yok.
Sen istediğin kadar 15 20 milyon yaz oraya.. Konutun değeri artmış demek değildir bu hata burada..
Sadece bizim mahallede 500m çapında 40-50 tane satılık daire var. 3 yıl oldu 1-2 tanesi ya satıldı ya satılmadı. Bazısı ilanı kaldırdı bekliyor. Arada emlakci değişiyor, arada sahibine satılık ilanı asılıyor dönüyorlar. Hatta her emlakci her daireyi bir kez deniyor
Konutun ederi 6 milyon diyelim yazmış 15k.. Şimdi konutun değeri 15 mi oldu.. Olmadı..
O nedenle dolar bazında düşer.
Şöyle ekstrem örnek vereyim, şu an olmaz ama oldu diyelim.
Bir ilan var 10 k olsun.. Alan yok daha doğrusu alabilen yok. Sıfır faizli kredi bile olsa aylık ödeme gücü çoğu. İnsanda yok bu parayı. Kaç dolar 290k yaklaşık.
Pztesi kalktık devaluasyon olmuş dolar 50 tl..
Konutun fiyatı 15 milyon olur mu? Olmaz.. Neden, 10milyona satılmayan konut 10 milyona hiç satılmaz :) çünkü alim gücü de dolar kur farkı kadar artmıyor sürekli düşüyor aksine..
Geçmişte de oldu hocam bu kadar dramatik olmasada. Millet daireleri satıp para etmiyor kira az diye faize geçmeye çalıştı.
Tabi diğer etki arz konusu.
Mutahhottr para yok satamıyor ki sattigyla yeni bina yapsın. Hadi yaptı cepteki parayla kime satacak ne zaman satacak. Koyarım faize yerim çatır çatır diyor. Arz olmayınca mevcut larda ben de daha fa, la isterim evime diyor paradoksa giriyor..
Üstüne de atladiginiz ciddi konu mülteciler..
Pztesi fazla değil 500bin mülteciyi Suriye ye paket yapalım, bakın neler oluyor emlak piyasasında :)
Yunan konusunda haklısınız onlar da fahis bir durum var.. Bu ara bulaşılmaz yunana..
Son bir madde ise istabul özelinde, deprem gerçeği. Denetim patates. İnsanlar sanıyor ki yapılan binalar güvenli. Parayı veren düdüğü çalışıyor. Yine mahallede bir gerçeği var gözümün önünde, zemin sağlam neyseki ama uygusbzluk yüzünden 3 yıl durdu inşaat. Ne hikmetse bir çalışma vs olmadan bu Eylül pencere parke takip oturuma hazı hale geldi 3 ayda.. Nasıl oldu :)
Hiç güvenmiyorum o nedenle. Ha istabul da bir depremde bina yıkılmasa ne olur Türkiye'de hayat bitecek o ayrı ama işte canlı kalırsınız bir yerde nakit varsa başka ülkeye falan gidilir belki :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Kasım 2024; 14:30:7 >
-
Satilan bedel doğru ancak kisi de satmiyor hocam sorun da bu zaten. Sen 10 milyona satilan yeri alsan alsan pazarlikla 8.8 9 a falan alabiliyorsun cok uç ornekler haric alsam ben alabilirdim. Alamadim adam beklerim diyor.
Ustune millet uyanmiş satilmasa da aylarca 10 ise yaza 12 13 de oluyor ufaktan çikiyor. Evet enflasyon daha guclu ama dolar dedigin gibi bie gecede cikarsa o ev fiyatlari 1 gunde o degerleme oraninda cikmasa da 3 6 ay arasinda yine çikar.
Ev hicbir zaman tr de kaybettirmemiş allahin dagindaki imarsiz arsalar bile değerleniyor.Arti olarak TR de nufus ve talep gercegini de es gecemezsiniz. Turkiyede ciddi bir konut stogunda daralma var yani ev yok insan çok.
O almasin baska alir. Insanlar 80 90 lo yillardaki gibi aşiri cahilde degiller. Herkes ayikmis.
Hazir param var alamıyorum işte. Ustune altina da yatirmadim. Mayistan beri ,terste kaldim yazin daire aldim o sebeple. Cunku biliyorum faizler bir kipirdarsa nasil roketleyecek.
Bugun dusuk kalir ev satilmaz ama ezcumle gene o yerini bulur 3 5 senede hem de daha fazlasiyla. En azindan bu bizim ulkede geçerli.
Bundan 20 sene once 100 k ya daire yoktu istanbulda bugun en dandik yerlerde bina yeni ise 300 k ayarinda olmuş.Dolar da degerini kaybetti, piyasa da sisti hepsi eklenince durumlar daha da komplike oluyorm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Kasım 2024; 14:45:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu an krediler açılmayıp faiz dusmeyeceginr göre daha çok bekleyecekler :) peşin para verilmez çılgınlık.
300k usd ile abd hissesi alın, 10 yıl bekleyin 10 yıl sonra kaç tane alıyorsunuz o daireden hesep edin :) (10 yol boyunca ödediginiz kirayı düşün içinden). Sonuç cilgin.
Ben anlamam hocam hisse falan, ben aileden böyle gordum. Bizde gecmiste ovunmek gibi olmasin 3 mal varsa böyle ev al satma kafasiyla bugun 20 mal oldu. Yazin eski daireye 2 ayri semtte totalde keş 15 milyon verdim. Biri tarihi yapi 100 yıllik, diğeri kentsele gidecek. Gittiginde değerini 3m-4m eklerim yapimi için katki 7 ye aldigim yer bugunun piyasasinda 15 olur otomatik. 2 sene içinde yapilmiş olsa, hoc cebimi atmadan 3 4 milyon kalır. Garanti kazanç. Usd bazinda da güncelleniyor zaten. Elimin ulasmadigi kafamin almayacagi borsadir vs pek girmem hele abdde dehiç.
Bilenler kazaniyordur zaten :) O sans bende yok.
Herkesin bildigi bir yol var oradan gidiyor. saygilar.
Ben 15 20 milyonumu borsaya falan gömecek kadar cildirmadim. Dunyanin milyon tane hali var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Kasım 2024; 14:50:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte onu diyorum. Devir değişti :)
Devir degisse, Jeff Bezos ve Gates milyonlarca dönüm arazi toplamaz dunyanin cesitli yerlerinden. Dunya hergun kalabaliklasiyor. Nufusun oldugunyerde toprak degerli her zaman degismez gercek. Marsa falan gitmeyecegiz yakin gelecekte.
Sizin dediginiz manipulatif araçlar, borsa emtia o bu ona giren terste de kaldi mi goruyoruz. Ondan herkes anlamaz. Cok parasi olup da o parayi canli canli borsada tutan bir avuc adam vardir. Yoksa 50 100 bin ile 300 500 bin ile borsada oyun oynamakla 15 milyonu borsaya koymak ayni şey degil.
Devir borsa ile para birimleri hatta kriptonile de degisti ama taş devrinden beri var olan Altin ve gumus madenler hepsinden daha cok ragbet goruyor. Onlari kimse ezemiyor. Bazi seylerin ikamesi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Kasım 2024; 14:57:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tr den bahsediyorum.
Artık bir öğretmen emekli ikramiyesi ile konut alamıyor. Konutu bırak egea alamıyor...
Global gerçeklerden koptuk zaten bahsettiğim o.
Eger mantıklı olsaydı örnek verdiğiniz kişiler TR den
Gayrimenkul toplardi:)
Manhattan da pahalı konut satılıyor İstanbul da, bunun surdurululebikir ve olağan artış olduğunu düşünmek ekonomi bilimine aykırı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Kasım 2024; 14:59:23 >
Jeff Bezos demişken. Az önce ABD'de evden de konuşuyorduk.
Jeff Bezos'un bir girişimi var. Şu an için sadece ABD vatandaşlarına açık.
arrived.com
Yüzlerce evin kirasına ev başına ufak miktarlar yatırarak ortak oluyorsunuz evlere. 50'şer dolar gibi.
Arkası sağlam.
-
Akp nin sonunu DBP getirecek.
-
PPF'nin avantajı stopaja yakalanmamak oldu bence
1 mayıs öncesi PPF yapanlar sıfır vergi ile devam ederken
her ay mevduat yapanlar önce yüzde 7.5, sonra yüzde 10, 2025'de de tahminen yüzde 15 stopaja yakalanacaklar
sonuç olarak sıfır stopajlı PPF alanlar genel resimde çok daha kazanmış olacaklar diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 16 Kasım 2024; 16:28:47 > -
Hocam nüfusun arttığı yer afrika öte yandan tr, avrupa, amerika , japonya, kore hangisine gidersen git doğum oranı diplerde.
Hocam bu bun gelişmiş versiyonu var biz de emin evim
Bir başka modeli de jet Fadıl denedi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X