Şimdi Ara

🔥 Dolar 35,38 - Euro 36,24 - Altın 3.063 | 11 OCAK🔥 (12187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: glumerna Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (4 Mobil) - 12 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
243.824
Cevap
1.160
Favori
12.237.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1154 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #12
Giriş

dövizi niye sabit tutmamız gerekiyor??

1. ithalatın tamamı (hammadde, enerji, altın, tüketim malları, vs.) dövizle.
    2. döviz cinsi borçlarımız (dış, iç, garanti ödemeleri) çok fazla.

yani

ithalatımız olmasa

döviz cinsi borcumuz bulunmasa

çok da tınnnnnn

döviz isterse x1000 yapısın bize etkisi olmaz.

hatta ihracatımızı dövizle yaptığımız için ve turizm gelirleriyle çok para kazanırız.

demek ki

iktidar-hükümet kim olursa olsun, ilk yapması gereken şeyler

ithalatı azaltmak, döviz cinsi borçları sıfırlamaktır.

kim ki bunları yapmıyorsa, bu düzenden kâr ediyor demektir.

• Sağlık ocaklarında ehliyet raporu,65 yaş üsttü için akıl sağlığı raporu v.s ücretsizdi. Artık ücretli olmuş.

ekonomim
    Karar Resmi Gazete'de: Aile hekimi raporu ücretli olacak, hastanelerde katılım payı arttı
    https://www.ekonomim.com/gundem/karar-resmi-gazetede-aile-hekimi-raporu-ucretli-olacak-hastanelerde-katilim-payi-artti-haberi-793250
  • www.cumhuriyet.com.tr
    Suriye'den Türkiye'ye görülmemiş gümrük vergisi: 24 saat önce hedef açıklanmıştı, ihracat durma noktasına geldi!
    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/suriyeden-turkiyeye-gorulmemis-gumruk-vergisi-24-saat-once-hedef-2289531

Mısır ve araplara vergi sıfırlanmış diyorlar. Abd ve avrupa mısırı yeni güney kore yapacak belli. Abd nin yürü dediği yürüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arondir kullanıcısına yanıt

Tarih bilmek önemliidr. Araplardan DOST olmaz. Tarihte hep zararı dokunmuştur bize gram faydaları olmaz..bunu hala öğrenememiş olmamış üzücü...

• Benimle çok uğraşmıştı Buldu belasını. Ah hah hah... 

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Mısır aşşağa mısır yukarı herkes gümrük mafiyeti veriyor mısıra abd avrupa vs. Taiwan güney kore şimdi de mısır abd istediği ülkeye zenginlik akıtıyor.

• Arondir kullanıcısına yanıt
    Türk firmalari da mısıra gidiyor.. Biz de giderlerse gitsinler diyoruz

• Deger1i kullanıcısına yanıt
    Orada bunlar oluyorsa biz bitmişiz çoktan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel soru, ama cevap belli.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Engelliler için ücretsizdi devam ediyor mu?

• Hep çıkınca yazmayalim. Dolar düşüyor :)

Düşsün hocam haftaya dövize geçeceğim... %50 faiz bile güven vermiyor nedense...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an sabit kur rejiminde bir süre daha kalacaklar diye düşünüyorum. Zira kalmak zorundalar :) "yoksa bu kadar çileyi neden çektik be abi "adlı soruyu soracak birileri!!

Hocam 1 milyon 60 bin TL ye 32 günde 41 bin lira faiz aldım.... Bu paraya 31 bin dolar alabiliyorum. Dolar 1 TL artsa ayda 31 bin TL yapar zaten... Bundan sonra dolar düşmeyecek çıkacak zaten... Diyorum ya %50 faiz bile güven vermiyor ters köşe bırakacak diye huzursuz oluyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U&S -- 15 Ocak 2025; 17:27:47 >
  • Düşme değil zaten mümkün olduğunca sabit gitme kısmıni konuşuyoruz.. Yarını da pas geçerse 3 gündür sabit diyeceğiz ki 35.4999 dan geri dönüyor.. Net bir şekilde burasını limit belirlemosler. Lakin ne zamana ve nereye kadar onu biz bilemiyoruz tabi..

Bilmiyorum hocam %50 ile vade yenilirsem aylık 43 bin TL verecek bendeki paraya... Gerçi 1 maaş neredeyse ama genel görüş marta kadar faizler cazip deniliyor.. Mehmet şimşek İngiltere ye carry trade parası bulmaya gitti yabancı gelirse faize o zaman faizde kalmak mantıklı olur tabiki...

• ne oldu ya o "londralı tefeciler" e?

• Halen ve ısrarla Mehmet Şimşek in kalıcı bir çözüm bulamadığını ve verilerin istediği gibi olmadığını düşünüyorum.. Bir şekilde para getirip biraz daha zaman kazanıp enflasyonun %25lere gerilemesini görmesi gerek. Şu an tüik makyajiyla yalandan bir durum var herkes biliyor. Emekli maaşı vs nesneglr.. Ocak ayında iğneden iplige zam geldi %30-45 arası her şey artti.. Ocak ayı enflasyonu nasıl olacak da 1-2% çıkacak mesela?? Akıl var mantık var ama işte makyaj ekonomisine devam..

• Bu ülkede ekonomi asla düzelmez .malum parti olduğu sürece...bunu artık herkesin kabul etmesi lazım. Zuik enflasyonu %30 açıklar ama zamlar altında inler halk.

Şu komediye bakın. Komedi ötesi...

Yılbaşında ağaç süsleyen YTÜ lü öğrencilere kamu düzenini bozmaktan soruşturma açılmış...

Hayır dünyaya rezil olmaktan da korkmuyorlar artık......

• Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    Aman hocam yapmayın öyle şeyler. Uyku uyumaz şimdi gecelerce

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.