Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ucuz ve küçük kasalar da var ama kendin yapmayı tercih etmişsin, farklı bir bir çalışma olmuş

paylaşım için teşekkürler
  • dvd nin yandan açılması kötü olmuş...
  • PS3 ün bluetooth lu bu kumandasıyla HTPC mizi kumanda edebilirmiyiz acaba?

Güncel HTPC için Sistem Önerisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: boylum

PS3 ün bluetooth lu bu kumandasıyla HTPC mizi kumanda edebilirmiyiz acaba?

Linux ta kullanılabiliyormuş
    http://www.paranoidgnome.com/blog/?p=6

• Evet kumandam bugün geldi ve kısaca test ettim. Kumanda ile birlikte POWERCİNEMA proğram CD si geliyor.
    Bilgisayarı kapatmak dahil her işlemi rahatlıkla yapabiliyor. Bir tek mause imlecini hareket özelliği yok buda olsaymış keşke. .mkv ile deneme imkanım olmadı. Birde FlyDVB Trio analog digital tv kartı siparişi verdim bakalım bu kartın dijital tv özelliğini kumanda edebilecekmi?
    Geniş incelemeyi sistem testlerini bitirdiğimde tekrar veririm.

quote:

Orjinalden alıntı: Ufocu

http://urun.gittigidiyor.com/S-LINK-SUNUM-KUMANDASI-UZAKTAN-KUMANDA_W0QQidZZ10075362

Bu kumanda ile pc nizdeki bir çok proğramı kumanda edebilirsiniz.

Bende kendi HTPC sistemim için araştırma yaparken bunu buldum, ama henüz temin edip denemek fırsatım olmadı.

S-LİNK SUNUM KUMANDASI

BİLGİSAYARINIZI UZAKTAN KUMANDA İLE YÖNETİN

POWERPOİNT SUNULARINIZI ATLATIN

WİNAMP VE MEDİA PLAYER ÇALMA LİSTELERİNİZİ YÖNETİN

TV KANALLARINI DEGİŞTİRİN

SES AYARLARINIZI DEĞİŞTİRİN

VE DAHA BİR ÇOK ÖZELLİK.....

FİYATIDA MAKUL

52,90 YTL

Not ürünün benimle bir ilgisi yoktur sadece bilgi amaçlı olarak verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 30 Haziran 2008; 19:20:32 >

• bu kumanda infrared mi yoksa radio kontrollümü?
  • Kumanda infrared ve 8 metre menzili var.
    quote:

bu kumanda infrared mi yoksa radio kontrollümü?
  • LCD TV den HDMI her türlü görüntü& ses alabilmek için birkaç topic e dağılmış yazılanları okudum. Sanırım başta sn.signore olmak üzere tüm arkaşalara teşekkür etmek gerek. Amacım 40" full hd lcd tv ye 1080p ye kadar görüntüyü sorunsuz aktarabilmek. Elimde yakında değiştirmeyi düşündüğüm eski kalmış bir bilgisayar, philips 3357 ev sinema sistemi (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17026&productid=evphhts3357) mevcut. Bilgisayarı eksik bilgilerimi tamalayınca almayı, LCD tv yi ise yapımı devam eden eve göçtüğümde almayı düşünüyorum. Halen digitürk abonesiyim, sistem tamamlanınca fiyatı da uygun olduğunda digitürk+plus a geçmek amacım. Dolayısıyla bilgisayarın sürekli oturma odasında olmasını bir anlamı yok. Sadece haftada birkaç gün HD filme seyretmek amaçlı oturma odasını işgal ederek, görüntüyü bozmasına, fan sesiyle ortalığı kirletmesine aldırmayabiliriz. Kaldıki 5+1 ses sisteminin içinde fan sesinin kulağımızı tırmalamasına ihtimal vermiyorum. Kasa da çok büyük olmamak kaydıyla tv sehpasının bir tarafında kaybolabilir. Beni rahatsız edecek kabloları takıp çıkarma seansları olabilir.
    AMD nin HDMI çıkışlı anakartlarının yanında İNTEL in anakartlarını araştırdığımda MSI ın P6NGM si ile ASUS un P5E-V HDMI ının reklamlarını gördüm ancak başka bir bilgiye ulaşamadım. Halen bu anakartlar piyasaya girmedi mi, ben mi farketmedim. AMD ile daha ucuza ve belki de ekran kartı almadan bu bilgisayarı toplamak mümkün. Peki arada oyun oynayacağımızı ve bue rayların ucuzlayarak her eve gireceğini düşünürsek sistemi biraz daha pahalı ancak daha sürdürülebilir yapsak daha iyi olmaz mı? Mesela ev sineması ses desteği olan GIGABYTE GA-EP45-DS3R INTEL P45 Express ICH10R FSB 1600MHz anakart üzerine e8400 işlemci koysak, yanına 512 mb 256 bit ddr3-3.850 ilave etsek biraz daha pahalı ama işlevsel olmaz mı? AMD nin anakarttaki HDMI çıkışını kullanacağımıza pahalı bilgisayardaki ekran kartının DVI çıkışını HDMI a dönüştürerek kullanırız. Ses çıkışını da ev sinema sisteminin digital girişinden 5+1 alırız. Böyle kullanım sanırım performanstan birşey kaybettirmez. Zaten anakarttan hdmi ile çıkışı aldığımızda sesi ev sinema sistemine gönderemiyeceğimi sanıyorum. Philips in bendeki ev sinema sisteminde HDMI 1080i ye kadar çıkış var. Cihazın kendisi HD üretim yapamadıktan sonra bunun bana ne faydası olacak onu da anlamış değilim. Fikir, öneri ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

• * İntel tabanlı GIGABYTE GA-73PVM-S2H HDMI anakart;http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm
  • * Üste iki yazı yazıp topik in önünü tıkamış gibi hissettim kendimi. Bir haftayı geçti yok mu yazı, yorum resim.
  • işetim sistemi tavsiye edin. Vista,xp yada htpc ye özel bir linux
  • Herkes tatilde dostum ancak kaldığı otelde interneti olanlar cevap verebilir :)

Qtcmb dediklerin çokda mantıklı değil. Daha sürdürülebilir demişsin ama zaten AMD tabanlı sistemnde sürdürülebilirliği senin söylediklerin kadar. İşlemciyi 4800 değilde 4 çekirdekli alırsın veya 6400 veya phenom serisinden bir işlemci alabilirsin. Anakartın zaten 5+1 ses çıkışı var doğrudan ses sistemine bağlayabilirsin. Oyun istersen ek bir Ekran kartı alıp Crossfire ile onboard olanla birlikte kullanabilirsin.

Tabi bu işler tercih meselesidir. İleriyi düşünüp şimdiden para vermek istemeyen de olabilir ilerde bir daha masraf çıkmasın diyende. Bence senin örnek verdiklerinde iyi ama AMD tabanlı bir sistem tam HTPC için biçilmiş kaftan özellikle gigabyte nın MA78GM-S2H anakartı çok yerinde bir seçim. Takviye ekran kartları ile oyun performansıda yeterince tatminkar düzeye gelecektir.

• Ben şöyle bir bağlantı yaptım:
    HTPC yi HDMI ile LCD tv ye bağladım.
    LCD tv nin üzerinde bulunan optik çıkışı Receiver ın optik girişine bağladım.
    Bu şekilde istediğim zaman receiver ı açıp sesi anfiden alabiliyorum.
    Fakat HTPC den izlediğim hiçbir MKV de receiver ın ekranında dts yada dolby digital yazısı çıkmıyor.
    Oysa MKV lerin hemen hepsi ya dts ses özellikli.
    Neden olabilir?
  • quote:

LCD tv nin üzerinde bulunan optik çıkışı Receiver ın optik girişine bağladım.

Neden böyle birşey yaptınız? Ses kartınızın optik çıkışı mı yok acaba? Eğer yoksa coaksiyel de olur
  • anakartta optik çıkış var fakat ses hdmi den tv ye gidiyor. aynı anda optikten receiver a bağlantı olmaz diye düşündüm.
  • hdmi ile görüntüyü tv ye, optik çıkıştan ise sesi receiver a aktarın. eğer ses çıkışı olarak pc nin ses ayarlarında spdif optik çıkışı tercih etmişseniz dilediğiniz gibi sesi aktarabilirsiniz receiver a...
  • quote:

Evet kumandam bugün geldi ve kısaca test ettim. Kumanda ile birlikte POWERCİNEMA proğram CD si geliyor.
    Bilgisayarı kapatmak dahil her işlemi rahatlıkla yapabiliyor. Bir tek mause imlecini hareket özelliği yok buda olsaymış keşke. .mkv ile deneme imkanım olmadı. Birde FlyDVB Trio analog digital tv kartı siparişi verdim bakalım bu kartın dijital tv özelliğini kumanda edebilecekmi?
    Geniş incelemeyi sistem testlerini bitirdiğimde tekrar veririm.

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/S-LINK-SUNUM-KUMANDASI-UZAKTAN-KUMANDA_W0QQidZZ10075362

Bu kumanda ile pc nizdeki bir çok proğramı kumanda edebilirsiniz.

Bende kendi HTPC sistemim için araştırma yaparken bunu buldum, ama henüz temin edip denemek fırsatım olmadı.

S-LİNK SUNUM KUMANDASI

BİLGİSAYARINIZI UZAKTAN KUMANDA İLE YÖNETİN

POWERPOİNT SUNULARINIZI ATLATIN

WİNAMP VE MEDİA PLAYER ÇALMA LİSTELERİNİZİ YÖNETİN

TV KANALLARINI DEGİŞTİRİN

SES AYARLARINIZI DEĞİŞTİRİN

VE DAHA BİR ÇOK ÖZELLİK.....

FİYATIDA MAKUL

52,90 YTL

Not ürünün benimle bir ilgisi yoktur sadece bilgi amaçlı olarak verilmiştir.

52 YTL ye almışsan pahalı almışsın dostum. ben aynısını gittigidiyordan 32 YTL ye almıştım. bir süre kullandım ama sonra canımı sıkmaya başladı. çünkü bazen bir tuşa bikaç defa basmak zorunda kalıyordum. sanırım alıcı gözü zayıf. sonra daha fazla tahammül etmek istemedim ve microsoft un media center klavye ve kumanda setini aldım. aslında klavyeye hiç ihtiyacım yoktu ama, klavye+kumanda şeklinde ikili satıyorlar hep (ya da tek tek satana rastlamadım). setin klavyesini kullanmıyorum, bir kenarda duruyor (klavyesi zaten xp de işe yaramıyor, "xp mce" ile veya vista ile kullanılabiliyor sadece). sadece kumandasını kullanıyorum ve de çok memnunum. kumandayı alıcı gözüne nişanlamak gerekmiyor. tavana tutuyorum alıyor, duvarlara tutuyorum alıyor, ters yöne tutyorum yine alıyor. yani kumanda gözü çok iyi iş görüyor. önceki kumandayı (senin aldığından olanı) söktüm ve bir kenarda o da boş boş duruyor. şimdi anlıyorum ki, boşu boşuna 32YTL+kargo parası vermişim ve bir de 1 ay onunla boşu boşuna cebelleşmişim.

oynatıcı olarak jetaudio kullanıyorum. kumanda için herhangi bir driver/program kurmadan, jetaudioda play/pause-stop-ses aç/kıs-mute-ileri/geri sarma-önceki/sonraki dosyaya atlama özelliklerini rahatlıkla kullanıyorum. kumandanın tek hoşuma gitmeyen yanı, kumandadaki pc yi kapatma tuşu bilgisayarı kapatmıyor sadece uyku moduna geçiriyor.

sonuç olarak kumandaya ihtiyacı olanlara microsoftun kumandasını tavsiye ederim.

• Arkadaşlar, şu kasanın fiyat ve performans açısından bir kritiğini yapalım.
    Mantıklıysa alacağım

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=150264105532
  • Birincisi ebayden getirtmek zor olabilir. Gümrükten çıkartırken sorun çıkabilir.
    İkincisi bu kasa low profile(~10 cm) yüksekliğe sahip. Tam boy pci kartları kullanmazsın. Low profile kart kullanmak zorundasın. Aynı durum eğer hybrid crossfire falan düşünüyorsan pci-e kartlar içinde geçerli. Power supply yok içinde. Buradan ayrıca temin etmen gerekli..
  • sayın plcmn,

Öncelikle, htpc yi sadece film için kullanacağım, oyun xbox ta oynuyorum, bu sebeple GIGABYTE - MA78GM-S2H AMD 780G anakartın üzerindeki vga yeter diye düşünüyorum.
    İkincisi, asus vento slim kasa + thermaltake media lab fiyat ve kullanım açısından daha cazip gelmeye başladı bana.
    İşlemci olarak AMD ATHLON X2 BE-2300 düşünüyorum, 45 w olması sebebiyle.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.