Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AUS VENTO Kasa güzel ancak fan kontroller şart.
    Thermaltake zevk meselesi. Biz kullanmadık. Daha önceki tecrübelerim pc nin Uzaktan kumanda ile çalıştırımasının zahmetli olduğuydu.
    Onun yerine iyi bir klavye daha çok iş görür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 14 Temmuz 2008; 13:43:15 >
  • Fan kontrolcü olarak şunu önerebilirim
     Güncel HTPC için Sistem Önerisi
  • Fan kontroller şart demişsiniz.
    Biraz açarmısınız bunu ?
    Neden şart olduğunu ve ne şekilde kullanılması gerektiğini falan.
    Birde o önerdiğiniz kontroller bu kasaya sığacak mı, sanki harici gibi görünüyor
  • Hem fan kontrolcü var, hem sıcaklık kontrolü hem sata hdd bağlanabiliyor(hemde dahili bildiğiniz disk), hem kart okuyucu, hem mic+kulaklık bağlantısı ve hemde usb+firewire bağlantıları var. LCD si de çook şık..
  • Sığar sığmasına ancak montaj biraz zor. Harici değil 5,25 " lik yuva için.
    Asus vento kasalarda 4-5 tane fan var. HTPC işi malum sessizlik ister. Fan kontrolcü o yüzden lazım..
    Bu cihazın en çok sevdiğim yanı direk sata diskinizin hem powerını hemde data kablosunu kasayı açmadan bağlayabilmeniz..
  • Yazmış olduğum işlemci konusunda görüşlerinizi alabilirmiyim ?
  • Kullanmadım ama mantıklı bir işlemci. İncelemelerde ciddi oranda düşük güç harcaması görünüyor. Hem boşta iken hemde yükte iken durum aynı..
  • O zaman Son Durum Şöyle Oluyor :

Kasa : asus vento slim kasa : 70 YTL
    Anakart : GIGABYTE - MA78GM-S2H AMD 780G : 146 YTL
    İşlemci : AMD ATHLON X2 BE-2300 : 139 YTL
    Ram : OCZ 2 GB 800 MHz Vista Upg. DDR2 RAM CL5 : 75 YTL
    DVD-RW : Nec AD-7203S-0B 20X8X20XDvdRw 12XRam LF SATA SIYAH : 35 YTL
    FAn : Arctic Cooling Alpine 64 Cpu Cooler 30 YTL
    Fan Kontrol : AKASA All-In-One 13 I/O Çıkışlı LCD Ekranlı Fan Kontrolcüsü : 80 YTL
    HDD : 500 GB Samsung : Var
    Toplam : 575 YTL
    Daha Sonra uzaktan kontrol olayını hallederiz artık.
    Sadece film için kullanılacağı düşünüldüğünde sessiz ve sağlam bir sistem oldu sanırım, ne dersiniz ?
  • Güzel bir sistem olmuş. O board ile oczler uyumlumu onu bir araştırıp öyle sipariş edin. Yada en iyisi kasa+board+işlemciyi+ram aynı yerden alıp kurmalarını isteyin. Biz star bilg. dan gökhan beyden aldık. Sanırım fiyatlar daha uygundu.

Aslında işlemcinin stok fanı yeterli gelir. Ayrıca fana gerek yok. Zaten 45 watt çok ısınmaz..
    TV olarak ne var?
  • Tv olarak Panasonic 42pv7f model plazma var,
    Umarım benim vestel divxplayer ın verdiğinden daha kaliteli bir görüntü alırım.
    Tek sorun tv de 1 tane hdmi olması. Oradan xbox ı kullanıyordum, şimdi ya xbox ı başka bağlantı ile kullanacağım ya da kullandıkça değiştireceğim.
  • Bazı TVler HDMI üzerinden 1:1 Piexl mapping yapamıyorlar. Önce bunu kontrol edip ondan sonra paçaları sıvamakta fayda var. Hem ne diyor Özkök paşa: "Kasaptaki ete soğan doğranmaz"..
    Önce deneyin yada araştırın 1:1 meselesini sonra hüsrana uğramayın...
  •  Güncel HTPC için Sistem Önerisi

ASUS VENTO TS-6A1 Slim MATX Siyah KASA var bende fan kontrolcüye gerek duymuyorum.
    Çok sesli çalışan bir kasa değil. Ek bileşen takmıyacaksanız, egzos fanı kapatabilirsiniz. O zaman 2 derece fark ediyor ama iyice sessizleşiyor.
    Ben onu bile yapmadım.
  • Kumanda konusunda ne kullanıyorsunuz peki, bir türlü karar veremedim.
  • Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Şu bilgisayar denilen mereti 8 yıldır kullanırım ama içinde ne vardır nasıl takılır ne işe yarar overclocktur
    hiç anlamam buda benim cahilliğim bütün sayfaları okudum benim derdim 1080p film seyretme hiç takılmadan
    1500 e yakın hd filmmim var mkv uzantılı pioneer marka anfimden 5.1 ses alacağım full hd tv dende hdmi kabloylada görüntü
    kuracağım pc sadece bu işe yarasın yeter burada sunulan seçeneklerden bana uygun olanını yazıyorum fiyatlar vatan bilgisayarın
    fiyatlarıdır.
    GIGABYTE AMD+DDR2 1066MHZ HD320 VGAE SATA 1394 ANAKARD =148 YTL
    ATHLON 64X2 DUAL CORE 4800+65 NM 65W AM2 2.5GHZ İŞLEMCİ =101.07 YTL
    2 GB 667 MHZ DUAL KIT (2X1GB) KINGSTON =75 YTL
    500 GB SAMSUNG HARD DISK =121 YTL
    Benim için fiyatlar uygun ben bu sistemi kurduğumda sorunsuz 1080p film seyredebilim değilmi
    bu işlerden anlayan arkadaşlar okey derlerse hemen kuracağım uygun fiyatlı kasa öneriside verirseniz bu
    yemek yiyen ama içinde ne olduğunu bilmeyen arkadaşınızı çok sevindirirsiniz.

• LOGITECH MX3200 KABLOSUZ KLAVYE+MOUSE 967688-0125 102 YTL
    Aldım. İnanılmaz bir klavye ve mouse seti. Ben Uzaktan kumanda ile uğraşamayanlardanım. :)

bu arada merak ettim. neden
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ 2.6GHz (SOKET 940) KUTULU İŞLEMCİ 122 YTL kullanıyorum da ben,

siz AMD ATHLON X2 BE-2300 : 139 YTL gibi bir işlemci seçtiniz ?

AMD ye çok uzak biri olarak soruyorum. 1,9 GHz biraz 1080p MKV lerde zorlanır gibi geliyor.

GIGABYTE MA78GM-S2H 129 YTL
    ASUS VENTO TS-6A1 Slim MATX Siyah KASA 60 YTL
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ 2.6GHz (SOKET 940) KUTULU İŞLEMCİ ADO5000DOBOX 122 YTL
    OCZ NVIDIA SLI 2 GB 800 MHz CL5 DDR2 Kit (2x1GB) - OCZ2N1066SR2GK 70 YTL
    SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK ST3320620AS 81 YTL

Yukardaki sistem ile gayet güzel mkv 1080p üstüne bluray-rom ekledim, izelenebiliyor. Tavsiye ederim.
    Not ramleri 800mhz alın anakart desteklese bile 1066yı CPU anca 800 mhz ile çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 15 Temmuz 2008; 11:09:11 >

• Düşük güç tüketimi yüzünden seçmiştim ama fiyat yüzünden sizin seçtiğiniz işlemcinin aynısını almak üzere fikrimi değiştirdim.

THERMALTAKE A2328 MEDIA LAB konusunda bilgisi olan ???

Tüm fonksiyonları kullanabiliyormuyuz ? Mesela film de ileri, geri, pause falan ??
  • @cemadar,

Arctic Cooling iyi bir seçim

kesinlikle herkese önerilir
  • Sistemi Topluyoruz yavaş yavaş,
    Önce microsoftun Media Center Klavye - Kumanda Setini sipariş ettim 77 YTL ye,
    Sonra Hepsiburada dan Asus vento slim kasayı ( 4 taksitle kargo bedava, birde 20 ytl bonusumu kullandım ) 50 YTL ye geldi.
    Şu ana kadar mesrafım 127 YTL,

Anakart+işlemci+ram+dvd+card reader = bunların hepsini aynı yerden alacağım, onlarda herşey dahil 366,00 YTL ( 6 taksit ) tutuyor.

Toplam Maliyet : 493,00 YTL olacak.

Hdd olarak evdeki 500 GB samsung sata diski kullanacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pekospat

Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Şu bilgisayar denilen mereti 8 yıldır kullanırım ama içinde ne vardır nasıl takılır ne işe yarar overclocktur
    hiç anlamam buda benim cahilliğim bütün sayfaları okudum benim derdim 1080p film seyretme hiç takılmadan
    1500 e yakın hd filmmim var mkv uzantılı pioneer marka anfimden 5.1 ses alacağım full hd tv dende hdmi kabloylada görüntü
    kuracağım pc sadece bu işe yarasın yeter burada sunulan seçeneklerden bana uygun olanını yazıyorum fiyatlar vatan bilgisayarın
    fiyatlarıdır.
    GIGABYTE AMD+DDR2 1066MHZ HD320 VGAE SATA 1394 ANAKARD =148 YTL
    ATHLON 64X2 DUAL CORE 4800+65 NM 65W AM2 2.5GHZ İŞLEMCİ =101.07 YTL
    2 GB 667 MHZ DUAL KIT (2X1GB) KINGSTON =75 YTL
    500 GB SAMSUNG HARD DISK =121 YTL
    Benim için fiyatlar uygun ben bu sistemi kurduğumda sorunsuz 1080p film seyredebilim değilmi
    bu işlerden anlayan arkadaşlar okey derlerse hemen kuracağım uygun fiyatlı kasa öneriside verirseniz bu
    yemek yiyen ama içinde ne olduğunu bilmeyen arkadaşınızı çok sevindirirsiniz.

1500e yakın hd filmi 500GB hdd ye sığdırdıysan, çok kaba hesapla herbiri 300Mb lık filmler demektir, bunların hd olduğundan emin misin?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.