Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mcok

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Kalvye aslında çoook önemli.. Kumanda ile herşeyi halletmek mümkün değil. HTPC de ene önemli parçalardan biri hep elinizin altında bulunacak olan Klavye+mouse(touchpad yada trackball) iklisi..

MS ürünlerini hiç beğenmeyen biri olarak bu konuda Logitech derim başka birşey demem. Kötü bir haber aldım bu aralar MS Logitechi almak için harekete geçmiş diye. İnşallah almaz da Logitech Logitech olarak kalır..

dostum, anladığım kadarıyla senin aradığın klavye tam olarak şu olmasın:

http://cgi.ebay.de/PERIXX-PERIBOARD-701-Funktastatur-mit-Touchpad-10031_W0QQitemZ380042082946QQihZ025QQcategoryZ162495QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

(benim de tam aradığım bu galiba)

Evet fiyatta çok uygun. 703 ve705 serisi de var ebay'de..

• quote:

Eğer bu kadar HD film varsa elinizde paylaşalım hocam :)
    Biz Pc konusunda elbette yardımcı oluruz o iş kolay...

evet gerçekten ya,
    Sevgili pekospat, şu arşivini makul bir ücret karşılığında bi şekilde bizimle paylaşırsan çok hayır duası alırsın.
    Bu arada 2,5TB arşivi ne kadar sürede oluşturdun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pekospat

500 Tanesi 720p ,150 Tanesi 1080p film ,150ye yakın 1080p 720p anime movie, 90a yakın dizi sezonlarıyla 720p,

200e yakın anime serisi 720p, 100 e yakın belgesel 1080 ve 720p,20 tanede konser bunlar 5 tane 500gb hard diskte

geri kalan dvd lerde.

bunlar dir de 1500Mb'lık DTS ve ESIR gibi kaliteli RIPlerden oluşuyorsa tadından yenmez
  • Degerli arkadaşlar.HTPC olacak kasanın çok küçük ,sessiz ,şık görünüşlü ,dik durur olması çok önemli.Bende GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 780G anakart ve AMD5200 işlemci ile birtane yaptım.hurda aldığım bir exper mini atx kasayı kendim sprey metalik boya ile boyayıp içini kendim monte ettim.40X3500 tv min yanında güzel durdu.Farklı dell optiplex bir kasa ilede denemeler yapacağım.HTPC kasaların küçük olması ve yerde dik durması gerektiğini düşünüyorum.Bu kasayı kullanmaya devam edersem ön ve arka kısmına şık ve küçük bir ahşap ayaklar yapmayı düşünüyorum.Şimdi uzaktan kumanda üzerinde düşünüyorum.İstiyorumki tomacro veya tvix gibi her şeyi uzaktan kumanda edeyim.Elimde bir adet tomacro kumandası var.Alıcı gözü ile nasıl yapacağım konusunda yardımlarınızı beklerim.Olabilecek sorularınızı cevaplamaya hazırım.Saygılarımla.

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

• quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Degerli arkadaşlar.HTPC olacak kasanın çok küçük ,sessiz ,şık görünüşlü ,dik durur olması çok önemli.Bende GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 780G anakart ve AMD5200 işlemci ile birtane yaptım.hurda aldığım bir exper mini atx kasayı kendim sprey metalik boya ile boyayıp içini kendim monte ettim.40X3500 tv min yanında güzel durdu.Farklı dell optiplex bir kasa ilede denemeler yapacağım.HTPC kasaların küçük olması ve yerde dik durması gerektiğini düşünüyorum.Bu kasayı kullanmaya devam edersem ön ve arka kısmına şık ve küçük bir ahşap ayaklar yapmayı düşünüyorum.Şimdi uzaktan kumanda üzerinde düşünüyorum.İstiyorumki tomacro veya tvix gibi her şeyi uzaktan kumanda edeyim.Elimde bir adet tomacro kumandası var.Alıcı gözü ile nasıl yapacağım konusunda yardımlarınızı beklerim.Olabilecek sorularınızı cevaplamaya hazırım.Saygılarımla.

Sevgili prosecutor,
    Tomacro varken bir de htpc ye neden ihtiyaç duydun ki?

• tomacroyu çinden bir arkadaşıma getirtmiştim.tomacro oldukça büyük bir cihaz.içinde gürülgürül çalışan bir fan var.açılması aynen bir bilgisayar kadar süre alıyor.Kasa işçiliği çok güzel değil, teneke üzerine boya yapılmış.Onun fanını sessizleştirmeye çalışmak,İleri geri alırken sorun yaşamak altyazı formatlarının eksik veya hiç desteklenmemesi gibi nedenlerle tomacroyu bana maliyeti olan fiyata sattım.Tomacronun kutusundan 3 tane aynı kumandadan çıkmıştı.1 tanesini satarken kendim aldım.kumanda o nedenle elimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 17 Temmuz 2008; 16:04:36 >

• quote:

Degerli arkadaşlar.HTPC olacak kasanın çok küçük ,sessiz ,şık görünüşlü ,dik durur olması çok önemli.Bende GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 780G anakart ve AMD5200 işlemci ile birtane yaptım.hurda aldığım bir exper mini atx kasayı kendim sprey metalik boya ile boyayıp içini kendim monte ettim.40X3500 tv min yanında güzel durdu.Farklı dell optiplex bir kasa ilede denemeler yapacağım.HTPC kasaların küçük olması ve yerde dik durması gerektiğini düşünüyorum.Bu kasayı kullanmaya devam edersem ön ve arka kısmına şık ve küçük bir ahşap ayaklar yapmayı düşünüyorum.Şimdi uzaktan kumanda üzerinde düşünüyorum.İstiyorumki tomacro veya tvix gibi her şeyi uzaktan kumanda edeyim.Elimde bir adet tomacro kumandası var.Alıcı gözü ile nasıl yapacağım konusunda yardımlarınızı beklerim.Olabilecek sorularınızı cevaplamaya hazırım.Saygılarımla.

Kasayı dik kullanırken DVDleri içine nasıl koyacaksın? Yıllarca server kullanmış biri olarak dik kurulmuş bi optik okuyucu baş ağrıtır. Ayırca kasa o haliyle şık durmuyor bence..

• Aslında sen bilirsin ama o sehpa o tv ye küçük değil mi biraz?
  • Evet arkadaşlar sonunda sistemi topladım :

Kasa : ASUS VENTO TS-631 Slim MATX Siyah/Gümüş KASA ............. 70 YTL ( hepsiburada.com )
    ANAKART : Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940......... 143,88 YTL ( teknomarketim )
    İşlemci : AMD Athlon 64 5000+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2)Energy Efficient .....107,9 YTL ( teknomarketim )
    Ram : OCZ 2GB,PC,DDR II,800 MHz Memory....................................................... 72,6 ( teknomarketim )
    DVD-RW : NEC DVD-RW, Dahili, 20X Kutusuz Siyah, DVD-RAM, SATA, LabelFlash .... 35,2 ( teknomarketim )
    Kart Okuyucu : HIPER 42CRD All IN1 Card Reader 3,5 Int Siyah.................................. 7,9 ( teknomarketim )
    Klavye+kumanda : Microsoft Media Center Klavye - Kumanda Seti ............................... 77,65 (http://www.casperstore.net/ )

Toplam Maliyet : 515,13 YTL ( KDV Dahil )

Kasa Gerçekten sessiz, boyutlatı düşündüğümden biraz büyük ama çok problem değil.
    Gecenin saat 2 sinde işimi bitirdiğimde, yan kapağı açıkken bile sesini duyamıyordum.
    Montaj biraz zor, ama mantğını kavradıktan sonra kolaymış gibi geliyor.
    Powerında sata elektriği 1 tane var. Hdd ve DVD sata olduğundan windows u ve sürücüleri kurmak için eski dvd mi takmak zorunda kaldım. Artık 1 tane dönüştürücü kablo bulup takacağım.
    Vistayı kurup açınca 720p de açıldı. Ekran kartının driverını kurunca 1080p görüntüye geçti.
    Panasonic 42pv7f plazmamın pc sinyal algılaması yok demelerine rağmen HDMI dan bağladığımda görüntüde hiç sorun yaşamadım.
    TV nin çözünülürlüğü 1024*768 olmasına rağmen ben 1280*1024 çözünülürlükle kullanıyorum şu anda ve sorun yok.
    pc yi tv ye hdmi ile bağladığım için ilk etapta ses alamadım. Ancak gigabyte ın sitesinden lazım olur diye indirdiğim yeni ses sürücülerini kurunca ayarlayabildim, seste de sorun yok şu anda.
    Sadece 720p film deneme şansım oldu, sorunsuz çalışıyor ama açıkçası avi den pek farkını göremedim 720p nin.
    Sonuç olarak sistem gayet güzel ve tatmin edici çalışıyor.

Microsoft kablosuz klavye+kumanda setini kullanan arkadaşlar :
    windows açılmadan klavye işe yaramıyor.
    Biosa ya da güvenli kipe gtirmek istediğinizde başka klavye mi getirip takıyorsunuz yoksa bilmediğim bişeymi var ?

• quote:

Orjinalden alıntı: cemadar

Evet arkadaşlar sonunda sistemi topladım :

Kasa : ASUS VENTO TS-631 Slim MATX Siyah/Gümüş KASA ............. 70 YTL ( hepsiburada.com )
    ANAKART : Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940......... 143,88 YTL ( teknomarketim )
    İşlemci : AMD Athlon 64 5000+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2)Energy Efficient .....107,9 YTL ( teknomarketim )
    Ram : OCZ 2GB,PC,DDR II,800 MHz Memory....................................................... 72,6 ( teknomarketim )
    DVD-RW : NEC DVD-RW, Dahili, 20X Kutusuz Siyah, DVD-RAM, SATA, LabelFlash .... 35,2 ( teknomarketim )
    Kart Okuyucu : HIPER 42CRD All IN1 Card Reader 3,5 Int Siyah.................................. 7,9 ( teknomarketim )
    Klavye+kumanda : Microsoft Media Center Klavye - Kumanda Seti ............................... 77,65 (http://www.casperstore.net/ )

Kasa Gerçekten sessiz, boyutlatı düşündüğümden biraz büyük ama çok problem değil.
    Gecenin saat 2 sinde işimi bitirdiğimde, yan kapağı açıkken bile sesini duyamıyordum.
    Powerında sata elektriği 1 tane var. Hdd ve DVD sata olduğundan windows u ve sürücüleri kurmak için eski dvd mi takmak zorunda kaldım. Artık 1 tane dönüştürücü kablo bulup takacağım.
    Vistayı kurup açınca 720p de açıldı. Ekran kartının driverını kurunca 1080p görüntüye geçti.
    Panasonic 42pv7f plazmamın pc sinyal algılaması yok demelerine rağmen HDMI dan bağladığımda görüntüde hiç sorun yaşamadım.
    TV nin çözünülürlüğü 1024*768 olmasına rağmen ben 1280*1024 çözünülürlükle kullanıyorum şu anda ve sorun yok.
    pc yi tv ye hdmi ile bağladığım için ilk etapta ses alamadım. Ancak gigabyte ın sitesinden lazım olur diye indirdiğim yeni ses sürücülerini kurunca ayarlayabildim, seste de sorun yok şu anda.
    Sadece 720p film deneme şansım oldu, sorunsuz çalışıyor ama açıkçası avi den pek farkını göremedim 720p nin.

Biosa ya da güvenli kipe gtirmek istediğinizde başka klavye mi getirip takıyorsunuz yoksa bilmediğim bişeymi var ?

BIOS'ta USB keyboard diye bir seçenek vardı, o enable halde mi?

Optik ses çıkışı çalışıyor mu? Ben henüz SPD-IF üzerinden ses çıkışı alamadım da..

• dvd wr lar dik durumdayken bile çekmecesindeki tırnaklar ile dvd leri kolayca yüklemenize imkan sağlıyor.o nedenle hiç bir sorunla karşılaşmıyorum.
    Sehba evet küçük ama iş görüyor.Tv köşede durduğu için küçük sehba yer kaplamıyor.

HTPC nin şık olmadığı görüşünüze katılmıyorum.Aslında henüz tam bitmedi ön ve arkasında üzerinde duracağı ayakları olacak.
  • BIOS'ta USB keyboard diye bir seçenek vardı, o enable halde mi?

Optik ses çıkışı çalışıyor mu? Ben henüz SPD-IF üzerinden ses çıkışı alamadım da..

optik ses çıkışı çalışıyor ben denedim.Ancak AC3 filter da ses çışını ayarlamanız lazım.
  • quote:

BIOS'ta USB keyboard diye bir seçenek vardı, o enable halde mi?

optik ses çıkışı çalışıyor ben denedim.Ancak AC3 filter da ses çışını ayarlamanız lazım.

evet, biliyorum ancak olmadı bitürlü digital ses gönderemedim amfiye
  • quote:

dvd wr lar dik durumdayken bile çekmecesindeki tırnaklar ile dvd leri kolayca yüklemenize imkan sağlıyor.o nedenle hiç bir sorunla karşılaşmıyorum.
    Sehba evet küçük ama iş görüyor.Tv köşede durduğu için küçük sehba yer kaplamıyor.

HTPC nin şık olmadığı görüşünüze katılmıyorum.Aslında henüz tam bitmedi ön ve arkasında üzerinde duracağı ayakları olacak.

Tırnakları elbette biliyorum. Yıllardır dik kurulmuş CD/DVD rom kullanıyorum. O tırnakları açmak derttir, cd leriyerleştirmek derttir. Bazen bir tırnağı takmayı unutursun cd düşer dışarıya. Ben tembel adamım sevmem öyle işleri.
    Şıklık meselesi elbette zevk meselesi ona karışamayız. Ancak ben dik konumlandırılmış bir HTPCyi çirkin buluyorum.

• Güle güle kullan..
    Klavye uzaktan nasıl çalışıyor.
    quote:

• quote:

Dostum sistemini güle güle kullan sana bir sorum olacak fazla anlamadığım için
    işlemcimi athlon 64x2 dual core 4800+65nm 65w am2 2.5ghz alacaktım senin aldığın işlemciyle arasında ne farklar vardır 1080p
    film oynatacağım okadar eğer seninki daha iyiyse ondan alayım yarın toplayacağım pc şimdiden teşekkürler.

• cemadar Arkadaşım yeni sistemin hayırlı uğurlu olsun. Ben özellikle sunu sormak istiyorum Yakın zamanda 1080P Filmler ile deneme şansınız olacakmı? Merak ediyorum açıkçası yani denemelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz saygılar.
  • ASUS VENTO TS-631 Slim MATX Siyah/Gümüş KASA aldım dvdwriter montajını yapamıyorum yardımlarınızı bekliyorum.
  • Anakartla beraber gelen kızaklar var. Metalden. Onları önce DVD ye takıp sonra yuva boyunca kaydırarak takmalısın..
    quote:

ASUS VENTO TS-631 Slim MATX Siyah/Gümüş KASA aldım dvdwriter montajını yapamıyorum yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Anakartla beraber gelen kızaklar var. Metalden. Onları önce DVD ye takıp sonra yuva boyunca kaydırarak takmalısın..
    quote:

ASUS VENTO TS-631 Slim MATX Siyah/Gümüş KASA aldım dvdwriter montajını yapamıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

çok sağolsın oldu bilgisayarı topladım ama bilgisayar açılmıyor birde onla uğraşalım
    anakartın kitaçığına bakarak yaptım var biyerde hata ama .
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.