Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın arkadaşlar, evimde internet yok, o yüzden hafta sonu cevaplayamadım soruları.

Sayın @plcmn " Güle güle kullan..
    Klavye uzaktan nasıl çalışıyor. "

Klavye ve kumanda seti mükemmel. TV ile aramda yaklaşık 2 mt mesafe var. Klayve biraz hassas. Uzaklık olarak sorunu yok ama, kızılötesi alıcının bulunduğu yükseklikte tutman gerekiyor. Yinede çok kötü değil, ben gayet menunum. Kumanda ise çok daha iyi. Nereye tutarsa tut görüyor alıcı. Media center ile bir harika. Hemen hemen herşeyi kontrol edebiliorsun M.Centerda. Gom player ile de bir çok tuş işe yarıyor. Sonuç olarak gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Sayın @pekospat " Dostum sistemini güle güle kullan sana bir sorum olacak fazla anlamadığım için
    işlemcimi athlon 64x2 dual core 4800+65nm 65w am2 2.5ghz alacaktım senin aldığın işlemciyle arasında ne farklar vardır 1080p
    film oynatacağım okadar eğer seninki daha iyiyse ondan alayım yarın toplayacağım pc şimdiden teşekkürler. "

Sanırım senin için biraz geç ama yinede cevap vereyim. AMD nin 4800 ile 5000 işlemcisi arasında çok fazla performans farkı olacağını sanmıyorum, zaten fiyat olarakta fazla fark yok. Hangisini aldınız bilmiyorum ama her ikisindede 1080p filmlerde sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.

@pekospat " ASUS VENTO TS-631 Slim MATX Siyah/Gümüş KASA aldım dvdwriter montajını yapamıyorum yardımlarınızı bekliyorum. "

Bu sorunuzu da sayın plcmn gayet güzel cevağlamış. Bende ilk başta sinir olmuştum kasaya ama sonra çözünce ne kadar güzel bir kasa olduğunu anladım. Çok memnun olduğumu söyleyebilirim kasanın performansından.

@pekospat " çok sağolsın oldu bilgisayarı topladım ama bilgisayar açılmıyor birde onla uğraşalım
    anakartın kitaçığına bakarak yaptım var biyerde hata ama . "

Kitapçık biraz yetersiz kalmış. Muhtemelen power switch anakartta yanlış yerdedir. Benimde ilk montajımda çalıştı ama ne hdd ışığı ne de power ışığı yanmıyor. Çokda umursamadım açıkçası, öyle kullanıyorum.

Son olarak bir soru da benden. Media Centerda altyazılar görünmüyor. Kullanan varsa nerde sorun olabileceğini yazarmı lütfen.

• Öncelikle şunu belirtmeliyim bilgisayar toplamaktan zerre anlamayan ben sizin yardımlarınızla bu işin
    üstesinden geldim forumda kasa nasıl toplanır,format nasıl atılır hangi parçayı almalıyız hepsini sizden öğrendim
    hatta zıvanadan çıktığım oldu dvdromu bir türlü takamadım yardımıma plcmn koştu takıldığım yer oldu cemadar arkadaşım
    yardım etti ve buraya mesaj ve bilgi yağdıran arkadaşlar hepiniz çok sağolasınız herkesin birbirine çelme taktığı bir dönemde
    yaptıklarınız çok anlamlı keşke her yer burası gibi olsa.
    GIGABYTE AMD+DDR2 1066MHZ HD320 VGAE SATA 1394 ANAKARD
    ATHLON 64 X2 DUAL-CORE 5000+AM2 2.6 GHZ CPU
    2X1 GB 1066MHZ DDR2 RAM
    SEAGATE 500 GB 32MB SATA2
    ASUS VENTO TS-6A1 250W MATX BLACK

HEPSİ 600 YTL MALOLDU.

720p filmlerin hepsi akıcı bir şekilde oynadı
    samsung 117 fullhd tv de denediğim 1080p filmler.
    planet earth gerçekten muhteşemdi
    consatantine .yüzüklerin efendisi üçlemesi.matrix üçlemesi.içlerinde dts barındırdıkları için 9 yıl önce aldığım emektar pioneer anfide
    optik çıkıştan 5.1 ses hiç bir dvd de duymadığım kadar iyiydi.
    ama asıl sürprisi herbiri 14 gb olan karayip korsanlarında yaşadım ben böyle görüntü görmedim
    mediaclasikle seyrettiğimde filmin ortasına basıp başa dönme saliseler sürüyor hiç bir donma takılma yok
    velhasıl herşeye değdi.
    kasanın ısınması ki izmir cehennem gibi sıcak bu günlerde ama 12 saattir açık makina ısınma yok denecek kadar az
    xo arkadaşımızada teşekkürler kasa ararken yazısını okuyup karar vermiştim işte böyle arkadaşlar
    geriye klavye kaldı ama okadar acelesi yok sizede bol sinemalı günler dilerim.

• pekospat Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun yeni makinan güle güle kullan. Bende aynı şekilde bir makine toplamak istiyorum yani HTPC amaçlı Multimedya kullanıma uygun olarak seni harcaman gayet hesaplı olmuş. İzmir'de bi mağazadanmı topladın yoksa kendin tek tek mi aldın zira bende İzmirdeyim o açıdan sordum. Birde özellikle sormak istediğim 1080P Filmlerde hiç bir kasma veya donma oluyormu bihassa hareketli sahnelerde birde ileri yada geri aldığında sesde kopma yaşıyormusun? Zira ben bütün bu sorunları yaşadığım için soruyorum tabii eski makinemde birde kullandığın kodekler ve player hangisi? Saygılar sunarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

pekospat Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun yeni makinan güle güle kullan. Bende aynı şekilde bir makine toplamak istiyorum yani HTPC amaçlı Multimedya kullanıma uygun olarak seni harcaman gayet hesaplı olmuş. İzmir'de bi mağazadanmı topladın yoksa kendin tek tek mi aldın zira bende İzmirdeyim o açıdan sordum. Birde özellikle sormak istediğim 1080P Filmlerde hiç bir kasma veya donma oluyormu bihassa hareketli sahnelerde birde ileri yada geri aldığında sesde kopma yaşıyormusun? Zira ben bütün bu sorunları yaşadığım için soruyorum tabii eski makinemde birde kullandığın kodekler ve player hangisi? Saygılar sunarım.

Sağolasın bilgisayarı vatandan topladım 5 taksit %8 indirim yaptılar 1080p ye gelince bende kasma falan olmadı seyrettiğim filmler 13-14 gblık
    mkvler bunları rahatça okuduğuna göre 7-8 gblık filmleri divx gibi okur (30 yakın film denedim)eğer böyle olacağını bilseydim
    çok önceden kurardım bilgisayarı codek olarak K-Lite Codec Pack 340 kurdum media clasic içinde geliyor dts dolbyi anakarttan fiberotik kabloyla
    anfiye verdim zaten programda SPDIF AYARLARI VAR ben memnunum pc den hareketli sahneler olarak matrix üçlemesi,kung fu hustle,hızlı ve öfkeliyi denedim ben fark göremedim saygılar.

• Sayın pekospat,

Sanırım iyi bir mkv arşiviniz var.
    Bir HDD yollasam kargo ücretini ödeyerek elbette, elinizdeki mkv lerden doldurmanız mümkünmü ?
  • Evet HD filmleri elbette ücreti mukabili paylaşabilirsek çok seviniriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Evet HD filmleri elbette ücreti mukabili paylaşabilirsek çok seviniriz.

evet ya, daha önce de böyle bir talebim olmuştu yukarda ama pekospat tan ses çıkmayınca sonucun olumsuz olduğunu düşünmüştüm, makul bir ücret karşılığı bu paylaşımı yapmak isteriz...
  • * Evet bence de mantıklı.
  • Arkadaşlar,

core2duo destekli mini itx kasası olan veya temin edebilecek biri (usa den) var mı aramızda?
    1080p hd film izlemek için almayı düşünüyorumda bir tane.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Arkadaşlar,

core2duo destekli mini itx kasası olan veya temin edebilecek biri (usa den) var mı aramızda?
    1080p hd film izlemek için almayı düşünüyorumda bir tane.

Büyük ihtimalle biliyorsundur ama ben bilmeyenler için vereyim linki

http://www.merpazar.com/asp/index.asp
    burada itx form faktör için malzeme bulmak mümkün
  • Herkese merhaba ;
    Uzun zamandır bende HTPC araştırıyordum, formunuz bana çok yararlı oldu, aşağıdaki gibi bir konfig yaptım, gerçi forumda herkes mini atx kullanmış ama ben tercihimi midi den yaptım, yorumunuz veya düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim, daha sonra da toplamaya başlayacağım.

Kasa Aplus CS-GL-3 Media Case 125 hepsiburada
    işlemci AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6000+ 3.0GHz 185 hepsiburada
    Ana kart GIGABYTE GA-MA78G-DS3H AMD 780G DDR2 1066MHz SOKET 940 AM2+ ANAKART 150 hepsiburada
    RAM OCZ 2GB,PC,DDR II,800 MHz Memory 70 teknomarketim
    DVD PHILIPS DVD-RW, Dahili, Kutusuz Siyah, 20x Sata 30 teknomarketim
    HD SAMSUNG 750 GB,7200 RPM, 32 MB CASHE,SATA-II 168 teknomarketim

Toplam şimdilik 728 YTL.
  • quote:

Orjinalden alıntı: noka

Herkese merhaba ;
    Uzun zamandır bende HTPC araştırıyordum, formunuz bana çok yararlı oldu, aşağıdaki gibi bir konfig yaptım, gerçi forumda herkes mini atx kullanmış ama ben tercihimi midi den yaptım, yorumunuz veya düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim, daha sonra da toplamaya başlayacağım.

Kasa Aplus CS-GL-3 Media Case 125 hepsiburada
    işlemci AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6000+ 3.0GHz 185 hepsiburada
    Ana kart GIGABYTE GA-MA78G-DS3H AMD 780G DDR2 1066MHz SOKET 940 AM2+ ANAKART 150 hepsiburada
    RAM OCZ 2GB,PC,DDR II,800 MHz Memory 70 teknomarketim
    DVD PHILIPS DVD-RW, Dahili, Kutusuz Siyah, 20x Sata 30 teknomarketim
    HD SAMSUNG 750 GB,7200 RPM, 32 MB CASHE,SATA-II 168 teknomarketim

Toplam şimdilik 728 YTL.

@noka
    Tercih ettiğiniz sistem benim sisteme çok yakın.
    Kasa konusunda bende sizin beğendiğiniz kasaya baktım önce. Sonra baktımki Asus vento ile çok fazla farkı yok, fiyat oldukça farklı, asusu tercih ettim, çok da memnunum. Fiyat olarak yaklaşık, 55 YTL fark var.
    İşlemci olarak Amd nin 6000 değil 5000 inini tercih ettim. HTPC olarak kullanacaksan sende 5000 tercih et, performans değişmez, oyun oynayacaksan bile çok değişmez performans. Ama fiyat olarak en az 80 ytl değişir
    Anakart tercihimiz aynı, onu da teknomarketimden daha uyn fiyata alabilirsin, en az 10 ytl oynar
    Sonuç olarak söylediğim değişikliklerle fiyatı 150 YTL gibi aşağı çekmen mümkün. Bu farkla da Microsoft Media center klavye+kumanda seti alıp ( ben bu adresten :http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=789 havale ile 76 ytl ye aldım ) keyfine bakabilirsin :)
    Hala sana 75 YTL kaldı :)

• bu media center klavyenin mouse u trackball mu? bi de rahat kontrol edilebliniyor mu?
  • @denon

track ball değil ama kontrol konusunda sıkıntı çekmiyorum
    Oyun oynamadığın müddetçe tabii
  • saol cemadar
    ürün bir tekwww.casperstore.net de var sanırım biraz araştırdım. almayı düşünüyorum.
  • selam;
    cevap için teşekkürler, ana kartlar aynı mı ? çünkü bu kart atx, Form Faktör ATX (305mm x 228mm) kasaya sığdı mı?
  • Merhabalar Arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum bende yeni bir HTPC Toplama aşamasındayım beni en çok uğraştıran kasa oldu ara ara hiç bir sitede mevcut olarak bulamadım ürün aslında Şubat 2008 de girmiş ama ne hikmetse yok. Bahsettiğim ürün BU Bu kasayı alıp kullanan varmı Arkadaşlar ürün hakkında bilgi verebilirmi acaba? Saygılar sunarım.
  • Yeni sistem kuracaklara beklemelerini öneriyorum,

Keza Intel'in G-45 yeni nesil kartları içlerindeki bütünleşik görüntü chipseti sayesinde HDMI üzerinden yeni nesil ses formatlarını da aktaraıyor olacak gibi gözüküyor, şu an bildiğim kadarıyla sadece bu tip anakartlardan Gigabyte-GA-EG45M-DS2H yurtdışında satışa sunuldu ve 8 Channel LPCM sesi avr lere aktarım konusu kullanıcı testleri aşamasında, diğer markaların anakartları da Agustos ortası bekleniyor, ancak bu anakartlarda beklenen olursa devrim olacak,

O açıdan ileride bütçesi olup iyi bir AVR alabilecek arkadaşlar özellikle, acele etmesinler.

Gigabyte GA-EG45M-DS2H

• Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W
    MA78GM AM2+ DDR2 1066Mhz HD3200 VGA E-SATA&1394 ANAKART
    1GB 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM 2 adet

aldım...1080p goruntulerde gayet başarılı...simdi bana bir kasa lazım ne onerirsiniz arkadaslar?
  • Yazıcı ve okuyucu olarak Bluray ve HD DVD özellikli LG nin aşağıdaki sürücüyü HTPC ye eklemeyi düşünüyorum fiyat 300 ytl nasıldır, kullanan veya tavsiye eden arkadaşlar var mı, ?

?

HD Filmleri Saklamak artık çok kolay!
    Tek tabakalı bir Blu-ray disk 25 GB'lık kapasitesi ile iki saatten fazla HDTV kalitesinde görüntü veya 13 saat civarında standart çözünürlüklü görüntü saklayabilir. Böylece HD filmlerinizi sabit diskinizde tutmak zorunda kalmazsınız.

Yeni Nesil Depolama:
    LG GGW-H20 Blu-Ray Yazıcı yeni nesil Blu-Ray ve HD DVD diskleri okuyup yazarak depolamada yeni bir devrim getirmiştir. Standart DVD'lere yapılabilen 4.5GB depolama kapasitesi yerine Blu-Ray teknolojisi sayesinde tek bir Blu-Ray Diske 50GB'a kadar ve tek bir HD DVD diske 30GB'a kadar veri depolayıp saklayabilirsiniz.

Super Multi Blue:
    Blu-ray Disc ve HD DVD tek katmanda 15GB ile çift katmanda 30GB (HD DVD) ve tek katmanda 25 ile çift katmanda 50GB (Blu-Ray) depolama kapasitesi sağlayan yeni nesil optik depolama çeşitleridir.

Seri-ATA Teknolojisi:
    Seri-ATA (SATA) 1.5Gbps bant genişliği ile Paralel ATA (PATA) yerini alan ve depolama cihazlarında kullanılan devrimsel bir arayüzdür.

LightScribe Teknolojisi:
    PC'nizdeki resimleri yazdığınız disklerin üzerine basmanıza olanak tanır. Lazer baskı teknolojisini kullanarak disk üzerine etiketler basabilirsiniz.

Arayüz: SATA

Yazma Hızları:
    DVD+R 16x Max
    DVD+R (DL) 4x Max
    DVD+RW 8x Max
    DVD-R 16x Max
    DVD-R (DL) 4x Max
    DVD-RW 6x Max
    CD-R 40x Max
    CD-RW 24x Max
    BD-R 6x Max
    BD-R (DL) 4x Max
    BD-RE 2x Max
    BD-RE (DL) 2x Max

Okuma Hızları:
    DVD+R 12x Max
    DVD+R (DL) 8x Max
    DVD+RW 10x Max
    DVD-R 12x Max
    DVD-R (DL) 8x Max
    DVD-RW 10x Max
    DVD-ROM 16x Max
    CD-ROM 40x Max
    CD-R 40x Max
    CD-RW 40x Max
    BD-R 6x Max
    BD-R (DL) 4.8x Max
    BD-RE 2x Max
    BD-RE (DL) 2x Max
    BD-ROM 6x Max
    BD-ROM (DL) 4.8x Max
    HD DVD-ROM 3x Max
    HD DVD-ROM (DL) 3x Max

Transfer Hızları:
    BD-ROM 215.79 Mbits/s (6x max.)
    HD DVD-ROM 109.65 Mbits/s (3x max.)
    DVD-ROM 22.16 Mbytes/s (16x max.)

Erişim Süreleri:
    CD-ROM 150 msec
    DVD-ROM 160 msec
    HD DVD-ROM 210 msec
    BD-ROM 180 msec
    CD-ROM 6,000 Kbytes/s (40x max.)

Uyumlu Formatlar
    BD-ROM SL 25GB / 50GB (Ver.1.2)
    BD-ROM DL 25GB / 50GB (Ver.1.2)
    BD-RE SL 25GB / 50GB (Ver.2.0)
    BD-RE DL 25GB / 50GB (Ver.2.0)
    BD-R SL 25GB / 50GB (Ver.1.2)
    BD-R DL 25GB / 50GB (Ver.1.2)
    HD DVD-ROM SL 15GB / 30GB (Ver.1.2: except 8cm disc
    HD DVD-ROM DL 15GB / 30GB (Ver.1.2: except 8cm disc
    DVD-ROM (DL) 4.7GB / 8.5GB (Ver.1.1)
    DVD-RAM 1.46GB/side, 4.7GB/side (Ver.2.2)
    DVD+R (DL) 8.5GB (Ver.1.1)
    DVD+RW 4.7GB (Vol. 1 / Ver.1.3, Vol. 2 / Ver.1.0)

İşetim Sistemleri Uyumluluğu
    Windows Vista: Home Basic, Home Premium, Ultimate Edition / Windows XP: Home, Professional, Media Center Edition

Boyutlar 146 x 41.3 x 185 mm

Garanti Süresi 24 Ay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 23 Ağustos 2008; 15:58:47 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.