Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HTPC; Home Theatre PC (Ev Sineması Bilgisayarı) anlamında kullanıldığı için öncelik multimedya oluyor.

Lcd Tv'nizi oyun amaçlı kullanacaksanız, Hd Ready Lcd Tv'lerin panel çözünürlüğünün 1366x768, Full HD Lcd Tv'lerin ise çözünürlüğünün ise 1920x1080 olduğunu dikkate alarak işe başlayabilirsiniz. Ben PC ile oyun oynamadığım için oyunların hangi çözünürlükler desteklediğini bilmiyorum. Bu konuda genel olarak söyleyebileceğim, Lcd Tv'lerin en iyi görüntüyü, panel çözünürlüğü ile aynı sinyalde verdikleri. Mesela Full HD Lcd Tv'de bir oyunu 1650x1080 çözünürlükte oynarsanız (gözünüzün ne kadar ayırt edeceği kişiye göre değişmekle birlikte) görüntüde bir nebze netlik kaybı olacaktır.

Lcd Tv'nizin 1:1 pixelmapping yapabilmesi önemli. Yani PC çözünürlüğünü Lcd Tv'nize göre 1366x768 veya 1920x1080 olarak ayarladığınızda kristal netlikte görüntü alabilmelisiniz. Gerçi son dönemde çıkan Lcd Tv'lerden VGA veya HDMI ile 1:1 pixelmapping yapamayan pek yoktur herhalde. Bunu forumda ve Google'da ayrıca pixelmapping anahtar kelimesi ile arayabilirsiniz.

"Oyun oynayabilmeliyim" derken beklentinizin ne olduğunu bilmiyorum. PC'de oyun oynamak için forumun özellikle "Ekran Kartı" bölümünden istifade etmenizi öneririm. PS3 veya Xbox360 alternatiflerini de düşünebilirsiniz. Ben Xbox360 kullanıyorum, donanım güncelleme derdi yok, oyun yükleme derdi yok, diski takıyorsunuz ve oyunları 720p olarak oynamaya başlıyorsunuz. LIVE üzerinden online oyun oynamak da cabası.

Son olarak, Lcd Tv = Lcd Monitör değildir bence. Eğer sandalyeye oturup monitör gibi kullanacaksanız, 22" Lcd monitörlere de bakabilirsiniz. Lcd Tv'leri de 50 cm.'den monitör gibi kullanabilirsiniz ama, Tv'lerin birkaç metreden izlenmek, monitörlerin ise yakın mesafeden ekrandan yazı okunması için dizayn edildiğini unutmamak gerekir diye düşünüyorum.

• Yaklaşık 5 aydır 94 ekran lcd tv mi pc monitör olarak kullanıyorum, ayrıca htpc sistemimin de parçası tabii. Hatta pc ye yazıcı bile bağladım.
    Kısa süreli kullanımda hoş olamkla birlikte sürekli kullanımda artık rahatsız olmaya başladım. 1366*768 de kullandığım tv nette gezerken yakın mesafeden göz yoruyo ayrıca kablosuz klavyeyle kullanımda 2 metreden sonra yazılar seçilmiyor. Oyunlar da aynı şekilde pratik sorunlardan dolayı masaüstü gibi keyifli olmuyor. Ancak ergonomiye çok dikkat edip klavye mouse dan sandalyeye masadan tv yüksekliğine kadar özel olarak planlamak gerek yoksa ufak tefek detaylar birikip işin tadını kaçırabiliyor. Açıkçası ben eski lcd monitörümü ve pc masamı özledim.
  • Amaç sürekli nette gezmek doküman okumak değil bu pclerde. Arasıra bakılabilir bunlarada elbette ama esas amacı esnek ve güçlü medya oynatıcıyı makul fiyata elde etmek. Diğer amaçlar tali olmaktan öteye gidemezler.
    Ben genel olarak HTPC'mi film izlemek için kullanıyorum. Bu işi mükemmel yapıyor. Oyunda benzer şekilde tat veren kısımlardan.

Ancak bu pc de nette dolaşmak, doküman okumak hele hele masaüstü gibi çalışmak hiç ergonomik değil..
    Kuracak arkadaşlar bunları bilerek kursunlar.
  • LCD televizyon ile, sadece HD film, uydu yayını ve HD uydu yayınlarını izlemek amaçlı kullanacağım bir HTPC toplamam gerekli. Bu yüzden ekran kartı, işlemci, anakart kasa tavsiyesine ihtiyacım var. Bunların yanında, kasanın içine SkyStar2 dijital ekran kartı, 2.5" bir adet sabit disk ve dvd okuyucu sığacak, kasa önerilerinde bunu da dikkate alırsanız sevinirim
  • Başlıkta yeterince ve güncel bilgi var. Okumanızı tavsiye ederim..
  • Yazılanları okumaya çalıştım. Kendi sorunumla ilgili aklımda bir soru işareti kaldı.
    Genellikle LCD ekranlardan bahsedilmiş. Bir kaç gün önce 127 ekran Pioneer 508 XD plazma TV aldım.Amacım sadece film izlemek .Bunun için HTPC kullanmak istiyorum. Fakat uygun olurmu emin olamadım. Ne dersiniz? Yada başka birşeymi düşünmeliyim?
  • Film izlemek derken hangi kaynaktan izleyeceksiniz? sadece Orijinal bluray ve DVD disklerini para verip alıp izlerim derseniz PS3 tavsiye edilebilir ama internetten indirilen SD-HD ripleri de izlerim derseniz çoğunlukla bulunan MKV uzantılı filmler için tek uygun çözüm HTPC veya güçlü bir laptop pc dir, MKV de oynatabilen başka ekonomik seçeneğiniz olmaz.
    Film izleme için plazma-LCD farketmez, kullandığınız plazmanın uygun olmaması için bir sebep yok yeterki PC bağlantısı için yapılan genel tavsiyelere dikkat edin.

quote:

Orjinalden alıntı: Emre I

Yazılanları okumaya çalıştım. Kendi sorunumla ilgili aklımda bir soru işareti kaldı.
    Genellikle LCD ekranlardan bahsedilmiş. Bir kaç gün önce 127 ekran Pioneer 508 XD plazma TV aldım.Amacım sadece film izlemek .Bunun için HTPC kullanmak istiyorum. Fakat uygun olurmu emin olamadım. Ne dersiniz? Yada başka birşeymi düşünmeliyim?

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Film izlemek derken hangi kaynaktan izleyeceksiniz? sadece Orijinal bluray ve DVD disklerini para verip alıp izlerim derseniz PS3 tavsiye edilebilir ama internetten indirilen SD-HD ripleri de izlerim derseniz çoğunlukla bulunan MKV uzantılı filmler için tek uygun çözüm HTPC veya güçlü bir laptop pc dir, MKV de oynatabilen başka ekonomik seçeneğiniz olmaz.
    Film izleme için plazma-LCD farketmez, kullandığınız plazmanın uygun olmaması için bir sebep yok yeterki PC bağlantısı için yapılan genel tavsiyelere dikkat edin.

quote:

Yazılanları okumaya çalıştım. Kendi sorunumla ilgili aklımda bir soru işareti kaldı.

İlave olarak, tedariği biraz sıkıntılı olsa da (yurdışından getirtmek ve gümrük detayları gibi) hertürlü mediayı (mkv dahil) oynatabilen Tvix, Tomacro, Popcournhour, istar gibi hd media playerları da değerlendirebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Film izlemek derken hangi kaynaktan izleyeceksiniz? sadece Orijinal bluray ve DVD disklerini para verip alıp izlerim derseniz PS3 tavsiye edilebilir ama internetten indirilen SD-HD ripleri de izlerim derseniz çoğunlukla bulunan MKV uzantılı filmler için tek uygun çözüm HTPC veya güçlü bir laptop pc dir, MKV de oynatabilen başka ekonomik seçeneğiniz olmaz.

quote:

İlave olarak, tedariği biraz sıkıntılı olsa da (yurdışından getirtmek ve gümrük detayları gibi) hertürlü mediayı (mkv dahil) oynatabilen Tvix, Tomacro, Popcournhour, istar gibi hd media playerları da değerlendirebilirsiniz.

İlk olarak özenerek indirdiğim Xvid ve Divx filmlerim var , bunlar alt yazılı (dublaj veya gömülü alt yazı değil).
    İkinci olarak DVDKlasikler adında Boyut'tan satın aldığım 50 DVD lik 5.1 ses düzeninde bir müzik setim var kutusunda bekleyen.
    Elbette mkv filmlerimde var izlemek istediğim. Ama bunlar sınırlı sayıda ve sanırım zahmete katlanmaya deymeyecek.
    Pioneer dvr 600 dvd player almak istedim. Fakat burada yazılanlar etkiledi beni ve HTPC yi düşünmeye başladım.
    Şimdi ise HTPC nin üstünlüğünü kabul etmekle beraber istediğim gibi bir sistem kurmamın pek te kolay olmadığını görüyorum.
    Çalışan biri olarak fazla denemeye ayıracak zamanım ve sabrım en önemlisi de pratik bilgim yok. Kolay yoldan TV mi seyredeyim istiyorum. (Henüz izleyemedim ne yazıkki).
    Belki hepimizin şanssızlığı bu cihazların bütün olarak piyasamızda bulunmaması.
    Maddi bedelinin (aşırılıklar dışında) önemi olmadığını da belirttikten sonra benim kullanımıma HTPC ne kadar uyar daha uygun olabilecek bir cihaz yada sistem olabilirmi diye sormak istiyorum .
    Şimdiden teşekkür ederim.

• @Emre I
    Fazla uğraşmadan çok amaçlı kullanım gerekiyor bu durumda sizin için sanki güncel ve güçlü bir laptop en iyi çözüm gibi duruyor fiyatları bir araştırın.
    Kumandalı ve bluray destekleyen multimedia modellere yönelebilirsiniz.
  • mastor1 arkadaş önce yanıtlarınız için teşekkür ederim.
    Laptopu ben de düşündüm ve halen de düşünüyorum.
    Yalnız HTPC kasasının panel yanında kumanda ile kullanılabilmesi cazip gelmişti.
    Laptopta bulunan ekran hatta klavye fazlalık olacak benim için. Sadece film izlemeyi istediğimden hiç klavye almamayı fakat gerekiyorsa Logitech DiNovo mini klavye almayı hayal etmiştim.Bunun yanında büyük bir harddiskte tamamlayacaktı sistemi.
    Laptop (ismi üstünde) farklı bir kullanım için tasarlandığından bu işte eğreti duruyor.
    Gene de daha işlevsel kullanılabiliyorsa bilmiyorum demektir ve öğrenmek isterim.
  • Fiyat fazla önemli değil ve fazla uğraşacak vaktim yok dediğiniz için iyi bir laptop çözüm olabilir diye düşünmüştüm. Ben de mesela HTPC ile uğraşmak için fazla zaman ayıramıyorum yada yeni özellikler denemek için zaman ayırırsam saatler uçup gidiyor.

Ayrıca PC toplama konusunda deneyiminiz yoksa HTPC toplarken sıkıntı yaşayabilirsiniz. yazılımlar kartların seçimi, uyumu, ses ve soğutma gibi problemler olabilir.

Yeni laptop modellerinde özellikle film vs. mediaya yönelik olanlar var onları araştırırsanız belki size uyabilir.

mesela bazı tv kartlı ve uzaktan kumandalı modeller

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32450

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32449

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 25 Eylül 2008; 17:33:25 >

• Bu sistemi kendim toplamayı düşünmedim zaten. Yalnız parasını verince toplayabilecek elemanlar var.
    Öğrenmek istediğim birşey daha kaldı.
    Daha önce almayı düşündüğüm Pioneer DV 600 DVDPlayer de HDMI bağlantısından görüntü yükseltme (1080 upscale) özelliği vardı.Aynı özellik Philips'in bazı oynatıcılarındada var. Bu özelliği HTPC de gerçekleştirmek mümkünmü ? Mümkünse nasıl oluyor?Bu oluyorsa HTPC toplatmaya karar verdim.
    Yanıtınızı bekliyorum. Teşekkürler.
  • Ben HTPC nin upscale performansından çok memnunum ama HDMI çıkışlı upscale yapan bir pio ve diğer DVD playerlar ile yanyana görüntü olarak karşılaştırma imkanım olmadı, denemediğim konuda yorum yapmam doğru olmaz.

Fakat kendim birçok defalar denediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim: komponent bağlı 576p DVD player'a göre HTPC nin HDMI dan bağlı 720p veya 1080p upscale edilmiş görüntüsü netlik, renkler ve kontrast olarak çok farklı ve çok daha iyi. Özellikle DVD pleyerdan izlediğiniz orta kalite Divx dosyalarında HTPC den izlediğinizde bu farkı rahatlıkla görüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 26 Eylül 2008; 14:42:50 >
  • eğer para sorun değilse ben de laptop öneririm. yoksa 500 liraya bir htpc toplamak daha mantıklı. hem 1080p filmleri de rahatlıkla gösterebiliyor. tv kartı ve kumanda takılabiliyor, yetmedi wireless klavye de ekleyip oyun da oynanabilir. eğer sınırsız internet varsa 720p veya 1080p kalitesinde mkv filmleri indirip, DD5.1 veya DTS ses kalitesinde (amfi yardımıyla) evinizi sinema salonuna çevirebilirsiniz
  • Teşekkürler mastor1 öğrenmek istediğim buydu .
    Burada okuduklarımla aşağıdaki bileşeni uygun buldum .
    GIGABYTE GA-MA78G-DS3H AMD 780G DDR2 1066MHz SOKET 940 AM2+ ANAKART
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5200+ 2.7GHz (SOKET 940) İŞLEMCİ
    KINGSTON (veya diğer)1GB 800MHZ DDR2 RAM x 2
    Samsung ( veya diğer)500 GB harddisk
    İstediğim özellikler için (upscaling dahil) bu donanım araçları yeterlimi daha fazlası gerekirmi ?
    (Elbette kasa , soğutucu ,kumanda vd. gibi araçlar buna eklenecek şu anda öğrenmek istediğim ana donanım araçları).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre I -- 26 Eylül 2008; 15:43:53 >
  • Bu anakart benim kullandığım microATX kartın ATX olan modeli yani normal PC boyutundadır.
    Diğer özellikler aşağı yukarı aynı sanıyorum

RAM CPU vs Diğer bileşenlerde sorun olacağını sanmıyorum ama kasa görünüş, boyutları, yerleşimi, ses ve soğutma gibi konularda dikkatli olmanız gerekiyor

Özellikler

İşlemci:Desteklenen Soket AM2+/ AM2 İşlemciler: AMD Phenom#FX/ AMD Phenom/ AMD Athlon 64 FX/AMD Athlon 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon 64/AMD Sempron
    Yongaseti:AMD 780G
    AMD SB700
    iTE IT8718
    Realtek 8111C
    Realtek ALC889A 8-kanal ses kodlayıcı
    Hyper Transport Bus:5200/2000 MT/s
    Bellek:Çift kanal bellek mimarisi
    4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi ile 16GB'a kadar bellek desteği
    DDR2 1066*/800/667 bellek
    Dahili G/Ç Konnektörleri:1 x 24-pin ATX Güç Bağlantı Noktası
    1 x 4-pin ATX 12V güç bağlantı noktası
    1 x CD in
    1 x Kasa Açık Kapalı Bilgilendirme Bağlantı Noktası
    1 x COM
    1 x İşlemci Fanı Bağlantı Noktası
    1 x FDD
    1 x Ön panel ses bağlantı noktası
    1 x Ön Panel Bağlantı Noktası
    1 x IDE
    1 x LPT bağlantısı
    1 x güç fanı bağlantısı
    1 x Güç Lambası (LED) Bağlantı Noktası
    1 x SPDIF in/out
    2 x IEEE 1394a
    2 x sistem fan başlığı
    4 x USB 2.0/1.1
    6 x SATA 3Gb/s
    Form Faktör:ATX ,305mm x 228mm
    3 yıl garantilidir.
    Cpu uyumluluk tablosu için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_List.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 26 Eylül 2008; 15:52:27 >

• Almak istediğim kasa
    http://www.hiteknoloji.com/index.php?do=catalog/product&pid=15361
    Normal anakart ve diğer bileşenler için uygunmu ?
    Uygun buluyorsanız sipariş vermek istiyorum .
    Bu kasayı alarak en azından ses , soğutma ve dizayn sorunlarını halledebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre I -- 26 Eylül 2008; 20:58:24 >
  • quote:

Almak istediğim kasa
    http://www.hiteknoloji.com/index.php?do=catalog/product&pid=15361
    Normal anakart ve diğer bileşenler için uygunmu ?
    Uygun buluyorsanız sipariş vermek istiyorum .
    Bu kasayı alarak en azından ses , soğutma ve dizayn sorunlarını halledebilirim.

evet normal atx anakartları destekliyor yüksekliği de yeterli donanım takarken sorun yaşamassın

fiyatı sizin için sorun değilse alınabilir gayet şık duruyor

• Teşekkür ederim cagribey.
    Zaten tek bir yerde rastlayabildim ,diğer stoklarda tükenmiş görünüyor.Acele etsem iyi olacak.
    mastor1'e sabrına güvenerek bir soru daha sormalıyım. Upscaling için ne yapılmalı.Ayrı bir bağlantı ya da düzenleme veya parça gerekecekmi.
    (acemiliğimi mazur görün).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre I -- 26 Eylül 2008; 22:40:21 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.