Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar okuyorum ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor siz lcd tv de pc yardımıyla bluray filmleri izlemek için uğraşıyorsunuz htpc benim anladığım bir recever gibi basarsın tuşuna acılır kumandayla kanal geçişleri hızlı olur kolay yazılımla güncellenir. böyle bir çihaz yerine siz biraz sessiz ufak kasalı bir pc topluyorsunuz şu an benim pc 32'' lcd ye bağlı başka montör yok kılavye maous lazer şimdi benim htpc mi oldu. bence sistem kısa sürede acılmalı ve direk uydu kartı devreye girip tv acılmalı . yada yazdıklarınızdan ben yanlış anlıyorum.
  • Herkesin beklentisi farklı olabilir ama biraz esnek olmak lazım,

Hem DVD, HD DVD, BLuray film izleme, 2 terabayt film ve müzik depolama ve izleme, hem DVB-C/S/T: digital kablo yayını, uydu yayını, karasal, analog tv, FM radyo yayın izleme, hem internete girme, masa üstü uygulamalar, sessiz ve az güç harcıyor olsa kötü mü olur, mesela benim tasarım hedefim bunlar adım adım gidiyorum.

Çabuk açılma ve uydu kartı devreye girme gibi şeyler maharetine kalmış yazılım ve donanımı oturtabilirsen olur.

quote:

Orjinalden alıntı: sakirkolsuz

arkadaşlar okuyorum ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor siz lcd tv de pc yardımıyla bluray filmleri izlemek için uğraşıyorsunuz htpc benim anladığım bir recever gibi basarsın tuşuna acılır kumandayla kanal geçişleri hızlı olur kolay yazılımla güncellenir. böyle bir çihaz yerine siz biraz sessiz ufak kasalı bir pc topluyorsunuz şu an benim pc 32'' lcd ye bağlı başka montör yok kılavye maous lazer şimdi benim htpc mi oldu. bence sistem kısa sürede acılmalı ve direk uydu kartı devreye girip tv acılmalı . yada yazdıklarınızdan ben yanlış anlıyorum.

• * Alalım mı birer tane bundan ? Herşey var içinde, blu-ray okuyucu bile...
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34300
  • Seni mi kıracağız bir tane de bundan alalım ama bunla mkv film + bluray ... falan oynatırsın yeter dersen ok

quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* Alalım mı birer tane bundan ? Herşey var içinde, blu-ray okuyucu bile...
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34300
  • * Başka ne yapacazki, iyi kötü oyun da oynarız. Sony nin blu-ray kaydedicileri de var ama daha tuzlu, yer kaplama ses çıkarma taşıma kaldırıp kondurma derdi de yok. İdeal HTPC.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FW180E-H--4-GB-NOTEBOOK,5945.html
  • Fiyatına bakmazsan problem yok. Aynı kategori değil ama bu sony viao 2700 ytl, fakat burada toplanan htpc ler 700ytl ye çıkabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* Başka ne yapacazki, iyi kötü oyun da oynarız. Sony nin blu-ray kaydedicileri de var ama daha tuzlu, yer kaplama ses çıkarma taşıma kaldırıp kondurma derdi de yok. İdeal HTPC.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FW180E-H--4-GB-NOTEBOOK,5945.html

• ben de bizim salondan birkaç resim ekliyorum

ekleyemedim, aşağıdaki hatayı verdi:

Request object error 'ASP 0104 : 80004005'

Operation not Allowed

D:\WWW\RESIM_DONANIMHABER_COM\HTTP\UPLOAD\../js/PGDUpload.asp, line 167

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 29 Ağustos 2008; 14:33:37 >
  • resimlerin boyutunu ve kalitesini oldukça küçülterek upload edebildim...

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 1 Eylül 2008; 13:23:41 >

• devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 1 Eylül 2008; 13:21:00 >

• HTPC kasa için AeroCool M40 mı tavsiye edersiniz Asus Vento mu? Yoksa başka bişey mi? Ses durumu, genişletilebilirlik, vs dikkate alınırsa?

Bir de, Asus'un alttaki ayakları çıkarılabiliyor mu? Yere yatık şekilde kullanılabiliyor mu?

Bir de şu kasa var güzel gibi.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850729

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 1 Eylül 2008; 15:13:52 >
  • ewt kasa onerileri nedir arkadaslar?
  • Bu konuda önceki sayfaları okumadınsa bir oku çok güzel kasa önerileri var .

Kart boyutu, yükseklik ve kullanacağın modül sayısı + yerleşimlerine göre kararını verebilirsin 2.5" 3.5" ? vs...

quote:

Orjinalden alıntı: caution

ewt kasa onerileri nedir arkadaslar?
  • Sony Living System'ler çok güzel ama aşırı pahalı
    keşke onların kasasını ayrı olarak bulabilsek

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bu konuda önceki sayfaları okumadınsa bir oku çok güzel kasa önerileri var .

Kart boyutu, yükseklik ve kullanacağın modül sayısı + yerleşimlerine göre kararını verebilirsin 2.5" 3.5" ? vs...

quote:

ewt kasa onerileri nedir arkadaslar?

aslında baktım ama cok fiyat performans + gorsel bi kasa goremedim...senin gigabyte ma78 topiğindeki kasan aslında hos ..ne kadara ve nereden almıştın mastor?ve sanırım benim imzamdaki sisteme uyar..
  • caution

Benim kullandığım Asus TS-631 çok görsel değil ve biraz yüksek kalabilir ama çok işlevsel ve ucuz 68 ytl psu dahil,

Yatay çalışabiliyor 3 adet 3.5" HDD takabiliyorsun. psu sessiz ve az ısınıyor. Boya, plastik ve mekanik kalitesi güzel. ben tam boyut PCI kartlar takılabilsin diye biraz yüksek (14cm) tercih ettim. Farklı format ve renklerde olanları da var.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd71835

HTPC kasası diye ararsan bazen iyi bir fiyat giydiriyorlar bence değmez astarı yüzünden pahalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 2 Eylül 2008; 10:55:22 >

• quote:

caution

Benim kullandığım Asus TS-631 çok görsel değil ve biraz yüksek kalabilir ama çok işlevsel ve ucuz 68 ytl psu dahil,

Yatay çalışabiliyor 3 adet 3.5" HDD takabiliyorsun. psu sessiz ve az ısınıyor. Boya, plastik ve mekanik kalitesi güzel. ben tam boyut PCI kartlar takılabilsin diye biraz yüksek (14cm) tercih ettim. Farklı format ve renklerde olanları da var.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd71835

HTPC kasası diye ararsan bazen iyi bir fiyat giydiriyorlar bence değmez astarı yüzünden pahalı olur.

tesekkürler cok uygun gozukuyor...14 cm yukseklik sanırım bence cok degil..watt gucu 250 yazıyor yeterlimi mastor?

• Neler takacağına bağlı normalde yeter, oyun canavarı yapacaksan yetmeyebilir ama bir HTPC için 250W fazlasıyla yeter.

quote:

quote:

caution

tesekkürler cok uygun gozukuyor...14 cm yukseklik sanırım bence cok degil..watt gucu 250 yazıyor yeterlimi mastor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Eylül 2008; 11:57:55 >

• Caution

Tahmini konuşmaktansa hesaplama yapmak gerekiyor

Aşağıda güç ihtiyacını hesaplayan programla bulunan değer benim konfig de 250 w civarı yetiyor. Bunun PC toplamadan önce yapılmasında fayda var.

quote:

Neler takacağına bağlı normalde yeter, oyun canavarı yapacaksan yetmeyebilir ama bir HTPC için 250W fazlasıyla yeter.

quote:

quote:

caution

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Ocak 2010; 10:34:49 >

• Hazır HTPC almak isterseniz Botech Wizbox 4000 fiyat 2700 ytl bu fiyatı veren çıkar mı bilinmez ama bildiğiniz bir HD uydu alıcı ve Bluray player olan HTPC sistemi

Ne özellikler eklenebiliyor HTPC toplayanlara fikir verebilir....

Hayallerinizin Buluştuğu Kutu” : Wizbox Ev Eğlence Sistemi

· Wizbox ile uydudan HD kanallar izleyebilir, harddisk’e kaydedebilir, Blu-ray kaydederek arşiv oluşturabilirsiniz.

· Kartla şifreli kanalları izleyebilir ve kaydedebilirsiniz.

· Bir kanalı izlerken aynı anda birçok kanalı daha sonra izlemek üzere kaydedebilirsiniz. Böylece uydudaki hiçbir filmi, diziyi, programı kaçırmamış olursunuz.

· Timeshift özelliğini kullanarak canlı yayını istediğiniz anda durdurabilir, geriye ve ileriye sarabilirsiniz.

· Blu-ray ve HD DVD içerikleri izleyebilirsiniz. IPTV ve VOD(Video On Demand) özelliğiyle TV kanallarını internet üzerinden izleyebilirsiniz.

· Günlük haberlere kolayca ulaşabilirsiniz.

· Dışarı çıkmadan önce trafik kameralarına göz atabilir, hava durumu tahmini alabilirsiniz.

· Hangi filmin hangi sinemada oynadığını öğrenip rezervasyon yaptırabilirsiniz.

· Nöbetçi eczanelere, popüler karikatürlere vb. ulaşabilirsiniz.

· Online müzik kliplerini ve en yeni film fragmanlarını izleyebilirsiniz.

· Internet videolarını (Youtube, Google, vb.) izleyebilirsiniz.

· Internet radyolarını dinleyebilir, fotoğraflarınıza bakabilirsiniz.

· Dinlediğiniz şarkının sözlerini internetten indirip Karaoke yapabilirsiniz.

· Dev ekranda PC keyfi yaşayabilirsiniz.

· Ek iki küçük kutu sayesinde siz TV izlerken, çocuğunuz kendi odasında oyun oynayabilir, eşiniz MSN’de yazışabilir.

· En yeni teknolojik ürünleri inceleyebilir, fırsatlardan öncelikli olarak yararlanabilirsiniz.

· Uzaktan Yazılım Güncelleme özelliği sayesinde her gün yeni bir özellikle tanışabiliriniz.

http://www.botechshop.com/pinfo.asp?pid=40

Klavyesi:

Imon kumandası:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 25 Eylül 2008; 17:13:38 >

• Bütün dostlara merhaba...
    Topiği baştan sonra okudum. Cihaz alan arkadaşlara sağlıklı güzel günlerle kullanmalarını temenni ederim.Topic genellikle film üzerine yoğunlaştığı için benim amacımı pek karşılamadı. Bende sizin gibi HTPC toplamayı düsünüyorum fakat amacım sadece film değil. Ben bu sistemi topladığımda lcd tvden oyunda oynayabilmeliyim ya da netten gazeteleri sorf edebilmeliyim Kısacası masaüstü pcdeki lcd keyfimi lcd tvden de yaşamalıyım Bunun için ne tarz bir sistem önerirsiniz. Ayrıca htpc+lcd tv kombinasyonu nasıl olmalıdır sizce Çünkü iki sistemi aynı anda alacağım İlginize şimdiden teşekkürler

Sevgiler
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.