Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cemadar

Sistemi Topluyoruz yavaş yavaş,
    Önce microsoftun Media Center Klavye - Kumanda Setini sipariş ettim 77 YTL ye,
    Sonra Hepsiburada dan Asus vento slim kasayı ( 4 taksitle kargo bedava, birde 20 ytl bonusumu kullandım ) 50 YTL ye geldi.
    Şu ana kadar mesrafım 127 YTL,

Anakart+işlemci+ram+dvd+card reader = bunların hepsini aynı yerden alacağım, onlarda herşey dahil 366,00 YTL ( 6 taksit ) tutuyor.

Toplam Maliyet : 493,00 YTL olacak.

Hdd olarak evdeki 500 GB samsung sata diski kullanacağım.

MS klavye kumanda setini iyi araştırın. Uzaktan almıyorsa hiç bir işe yaramaz..
    Eğer iyi ise bir tanede ben sipariş edeceğim. Nereden sipariş ettiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xo

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

ASUS VENTO TS-6A1 Slim MATX Siyah KASA var bende fan kontrolcüye gerek duymuyorum.
    Çok sesli çalışan bir kasa değil. Ek bileşen takmıyacaksanız, egzos fanı kapatabilirsiniz. O zaman 2 derece fark ediyor ama iyice sessizleşiyor.
    Ben onu bile yapmadım.

Ses olayı göreceli elbette. Bence ses var kasada. Hatta fanları 1500 devire düşürünce bile sessizlikte duyuluyor fanlar..

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

@cemadar,

Arctic Cooling iyi bir seçim

kesinlikle herkese önerilir

Arkadaşın ihtiyacı yok. 65 wattlık Athlon-64 x2 4800 bile üzerindeki stok fanla sorunsuz 35 derecede çalışırken 45 wattlık işlemci için ekstra soğutucu almak mantıklı değil.
    İlla almak istenirse ve para çoksa neden olmasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pekospat
    1500 e yakın hd filmmim var mkv uzantılı

Ya arkadaşım bu kadar filmi nerden buldun.
    Bunların hepsi HD mi.
  • Eğer bu kadar HD film varsa elinizde paylaşalım hocam :)
    Biz Pc konusunda elbette yardımcı oluruz o iş kolay...
  • Şimdi hesabettimde bir HD mkv ortalama 4 GigaByte olsa 1500 HD film 1500*4=6000gb=~6 TerraByte eder..
    Tez zamanda BluRay e geçmek gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

quote:

Sonra Hepsiburada dan Asus vento slim kasayı ( 4 taksitle kargo bedava, birde 20 ytl bonusumu kullandım ) 50 YTL ye geldi.

Anakart+işlemci+ram+dvd+card reader = bunların hepsini aynı yerden alacağım, onlarda herşey dahil 366,00 YTL ( 6 taksit ) tutuyor.

microsoft klavye+kumanda seti için deneyimlerimi önceki sayfada yazmıştım. ordan okuyabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: mcok

quote:

quote:

microsoft klavye+kumanda seti için deneyimlerimi önceki sayfada yazmıştım. ordan okuyabilirsiniz.

Klavyeden pek bahsetmemişsiniz ama. Uzaktan kullanılabiliyor mu? Üzerindeki mouse kontolcüsü iyi mi?

• 500 Tanesi 720p ,150 Tanesi 1080p film ,150ye yakın 1080p 720p anime movie, 90a yakın dizi sezonlarıyla 720p,

200e yakın anime serisi 720p, 100 e yakın belgesel 1080 ve 720p,20 tanede konser bunlar 5 tane 500gb hard diskte

geri kalan dvd lerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xo

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

ASUS VENTO TS-6A1 Slim MATX Siyah KASA var bende fan kontrolcüye gerek duymuyorum.
    Çok sesli çalışan bir kasa değil. Ek bileşen takmıyacaksanız, egzos fanı kapatabilirsiniz. O zaman 2 derece fark ediyor ama iyice sessizleşiyor.
    Ben onu bile yapmadım.

GIGABYTE MA78GM AMD+DDR2 1066MHZ HD320 VGAE SATA 1394 ANAKARD
    ATHLON 64X2 DUAL CORE 4800+65 NM 65W AM2 2.5GHZ İŞLEMCİ
    2 GB 667 MHZ DUAL KIT (2X1GB) KINGSTON
    500 GB SAMSUNG HARD DISK

Bu kasa olurmu ısınırmı ek bir soğutma istermi şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mcok

quote:

quote:

Klavyeden pek bahsetmemişsiniz ama. Uzaktan kullanılabiliyor mu? Üzerindeki mouse kontolcüsü iyi mi?

sırf klavyeyi denemek için xp mce kurup denedim. ama klavyeden hiç memnun olmadım. klavye olarak iyi ama, klavye üstünde yer alan pointer (mouse yerine kullanmak için konmuş) berbat. pointer gezdirmek ve bir noktaya nişanlamak bana işkence gibi geldi. ama uzaktan kumandaya söyleyecek olumsuz pek gözlemim yok.

• Sanırım en büyük dertlerimizden biri klavye. Benim gözüme kestirdiğim şu
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33836
    ancak biraz pahalı..
  • quote:

quote:

Ben ürünü buradan sipariş ettim :https://www.casperstore.net/

Klavye çok mühim değil, kumanda işlevsel olsun yeter bana.

Ayrıca 45 wattlık işlemciden vazgeçtim, AMD Athlon 64 5000+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2)Energy Efficient sipariş ediyorum.
    Buna belki bir tanehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0234 bu fandan sipariş edebilirim stoğa girince.
    Sistemi bir kurup ses olayına bir bakalım. Rahatsız olursam fan ve fan kontrol olayına gireceğiz artık

• Kalvye aslında çoook önemli.. Kumanda ile herşeyi halletmek mümkün değil. HTPC de ene önemli parçalardan biri hep elinizin altında bulunacak olan Klavye+mouse(touchpad yada trackball) iklisi..

MS ürünlerini hiç beğenmeyen biri olarak bu konuda Logitech derim başka birşey demem. Kötü bir haber aldım bu aralar MS Logitechi almak için harekete geçmiş diye. İnşallah almaz da Logitech Logitech olarak kalır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 16 Temmuz 2008; 9:47:51 >
  • quote:

Kalvye aslında çoook önemli.. Kumanda ile herşeyi halletmek mümkün değil. HTPC de ene önemli parçalardan biri hep elinizin altında bulunacak olan Klavye+mouse(touchpad yada trackball) iklisi..

MS ürünlerini hiç beğenmeyen biri olarak bu konuda Logitech derim başka birşey demem..

Valla benim gibi sırf film seyredeceksen klavye bir işe yaramayacak.
    Aslına bakarsan media center a bile ihtiyacım yok.
    Microsoft un bu kumandasını kullanabileceğim, daga hızlı, daha stabil çalışacak sadece multimedia dosyalarını kullanma amaçlı bir lünux uygulaması varsa o bile işimi görür.
    Forumda bir yerde bahsediliyordu. 6 mb.lık falan bir linux işletim sisteminden.
  • quote:

quote:

quote:

Ben ürünü buradan sipariş ettim :https://www.casperstore.net/

Klavye çok mühim değil, kumanda işlevsel olsun yeter bana.

Ayrıca 45 wattlık işlemciden vazgeçtim, AMD Athlon 64 5000+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2)Energy Efficient sipariş ediyorum.
    Buna belki bir tanehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0234 bu fandan sipariş edebilirim stoğa girince.
    Sistemi bir kurup ses olayına bir bakalım. Rahatsız olursam fan ve fan kontrol olayına gireceğiz artık

Sanırım sadece burada var. Google dan bir baktım piyasada kalmamış gibi görünüyor bu set. Vatanda, mavide olmayan set sitelerde küçük bir bilgisayarcıda var ilginç valla...

• Ben dün sipariş verdim, az önce mail geldi kargoya verdik diye.
    Demekki ellerinde stok bulunuyor
  • quote:

quote:

Kalvye aslında çoook önemli.. Kumanda ile herşeyi halletmek mümkün değil. HTPC de ene önemli parçalardan biri hep elinizin altında bulunacak olan Klavye+mouse(touchpad yada trackball) iklisi..

MS ürünlerini hiç beğenmeyen biri olarak bu konuda Logitech derim başka birşey demem..

Valla benim gibi sırf film seyredeceksen klavye bir işe yaramayacak.
    Aslına bakarsan media center a bile ihtiyacım yok.
    Microsoft un bu kumandasını kullanabileceğim, daga hızlı, daha stabil çalışacak sadece multimedia dosyalarını kullanma amaçlı bir lünux uygulaması varsa o bile işimi görür.
    Forumda bir yerde bahsediliyordu. 6 mb.lık falan bir linux işletim sisteminden.

Peki sen bilirsin..
    GeexBox var ama HD desteği henüz yok..
    Aslında uğraşsak ve bir donanım üzerinde karar kılsak yeni ekleme yapmasak çok hızlı açılan ve kapanan çok stabil distrolar oluştururuz. Ancak bu donanımı kısıtladığı için pek tercih edilmiyor maalesef..

• Yazılım konusunda bilgim yok dostum.
    Bu yüzden hazırda olanları kullanacağım Artık.
    Hafta sonu tüm donanım elime ulaştığında sistemi bir toplayım önce vista ultimate kurar bir bakarım nasıl çalıştığına.
    Tatmin ederse onunla devam ederim.
    Sonuçta, evdeki 2,8 işlemcili 1 gb ram li makinama deneme amaçlı kurduğumda gayet hızlı çalıştığına şahit olmuştum. Herhalde htpc de daha iyi çalışır.
    Birde, evde internetim yok. Bu yüzden hafta sonu bana lazım olabilecek programları söylerseniz şimdiden indirip atayım harici diske.
  • quote:

MS ürünlerini hiç beğenmeyen biri olarak bu konuda Logitech derim başka birşey demem. Kötü bir haber aldım bu aralar MS Logitechi almak için harekete geçmiş diye. İnşallah almaz da Logitech Logitech olarak kalır..

dostum, anladığım kadarıyla senin aradığın klavye tam olarak şu olmasın:

http://cgi.ebay.de/PERIXX-PERIBOARD-701-Funktastatur-mit-Touchpad-10031_W0QQitemZ380042082946QQihZ025QQcategoryZ162495QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

(benim de tam aradığım bu galiba)

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.