Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ay bir SEG plazma aldım.Pc için maksimum çözünürlük 1024*728.Amacım bir HTPC oluşturup HDMI kablo ile plazmaya bağlamak.HD DVD yada BLUERAY film bulamam herhalde.Bu sebeble sadece internetten HD DVD ripleri ve BLUERAY ripleri indirip DVD'ye kaydedeceğim ve seyredeceğim.Bu bilgiler doğrultusunda bir HTPC tavsiye edermisiniz.Bütçe max 1.500 ytl.

Bu arada teknik dilden çok anlamıyorum.Tavsiye edecek arkadaslar açıklamalı yazarsa sevinirim.Dvd rom yerine varsa hd-dvd rom alabilirim.Kasa görüntüsü önemli değil.her tür kasa olur.Amacım sadece yüksek kalite film seyretmek.Çok nadir oyun oynanabilir.(sadece medal of honnor veya IGI Project)

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan
    Arkadaşlar geçen ay bir SEG plazma aldım.Pc için maksimum çözünürlük 1024*728.Amacım bir HTPC oluşturup HDMI kablo ile plazmaya bağlamak.HD DVD yada BLUERAY film bulamam herhalde.Bu sebeble sadece internetten HD DVD ripleri ve BLUERAY ripleri indirip DVD'ye kaydedeceğim ve seyredeceğim.Bu bilgiler doğrultusunda bir HTPC tavsiye edermisiniz.Bütçe max 1.500 ytl.

Bu arada teknik dilden çok anlamıyorum.Tavsiye edecek arkadaslar açıklamalı yazarsa sevinirim.Dvd rom yerine varsa hd-dvd rom alabilirim.Kasa görüntüsü önemli değil.her tür kasa olur.Amacım sadece yüksek kalite film seyretmek.Çok nadir oyun oynanabilir.(sadece medal of honnor veya IGI Project)

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Burada SEG Plazma Tv'nin PC bağlantısındaki başarısı önemli. HDMI veya PC bağlantısı ile hangi çözünürlükler alınabiliyor ?

Ayrıca HTPC önerisi Tv modeline göre değişmez; bu konuda önerilen parçaları düşünebilirsiniz.

Bu arada, 1.500 YTl bence yüksek bir rakam, o kadara gerek yok. Kendinizi o bütçeye şartlandırıp ihtiyacın olandan daha güçlü ve özellikli PC kurmayın derim.

• ben 32" vestel almayi dusunuyorum.ama anakartta arada kaldim.gigabyte in anakartinimi tavsiye edersiniz yoksa sapphire in anakartinimi.vestel de hdmi baglanti ile 1366x768 goruntu alabilirmiyim.tavsiyelerinizi bekliyorum.simdiden tesekkurler.kasa olarakta asus un beyaz kasasini veya foxconn un dh serisinden bir kasa kullanmayi dusunuyorum ama asus a daha yakinim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackmagicman
    ben 32" vestel almayi dusunuyorum.ama anakartta arada kaldim.gigabyte in anakartinimi tavsiye edersiniz yoksa sapphire in anakartinimi.vestel de hdmi baglanti ile 1366x768 goruntu alabilirmiyim.tavsiyelerinizi bekliyorum.simdiden tesekkurler.kasa olarakta asus un beyaz kasasini veya foxconn un dh serisinden bir kasa kullanmayi dusunuyorum ama asus a daha yakinim.

Eğer Sapphire'in anakartı 1280x720 üzerinde çözünürlük vermiyorsa, 1360x768 veya 1366x768 alamayacaksınız demektir. Bu durumda ben olsam o anakartı elerdim.

Ben Vestel'in 1:1 pixelmapping yapamayan bir Lcd Tv modelini görmedim. Ayrıca Vestel'in yeni serisi Pixellence bildiğim ve denediğim kadarıyla, VGA üzerinden de 1360x768 çözünürlüğü 1:1 pixelmapping ile verebiliyor. Ben de imzamdaki eski sayılabilecek model Millenium ile DVI üzerinden 1360x768 çözünürlük alıyorum.

• sayin signore hizli cevabiniz icin tesekkur ederim.
    gigabyte in anakarti hdmi uzerinden ses iletebiliyormu biliyormusunuz.hdmi varsa ses iletecegini dusunuyorum mantiken.
  • ben yerinizde olsam 2600serisi bir ekran kartı takardım fansız (silent serisi) hem 65 nm daha az güç çekiyor hemde işlemciye yük bindirmeden bu işlemi hallediyor çünkü işlemciye nekadar güç binerse okadar fazla elektrik ve çeker hem fan sesi daha fazla duyar hemde daha çok ısınma sorunu yaşarsınız nacizane görüşüm budur ben öyle yapmayı düşünüyorum...

not : artık düşük seviye ekran kartlarıda işe yaramaya başlıyo
  • 2600 lerde hdmi cikisi olan mevcutmu.ve hdmi uzerinden ses iletebiliyormu bilginiz varmi.cunku ses sistemine ses baglamayacagim.
  • bu akşam büyük bir ihtimalle deneme fırsatım olacak bildiğim kadarıyla ses çıkışda veriyo hdcp olayıda var yani baktınızmı biçilmiş kaftan bu işller için 100 usd seviyesinde de rahatlıkla bulunuyo bu ekran kartları akşam bir aksilik olmaz ise tv gelicek ( 40 r81b ) kasayı yanına koyar denerim imzamdaki ekran kartı ve sistemle
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker
    ben yerinizde olsam 2600serisi bir ekran kartı takardım fansız (silent serisi) hem 65 nm daha az güç çekiyor hemde işlemciye yük bindirmeden bu işlemi hallediyor çünkü işlemciye nekadar güç binerse okadar fazla elektrik ve çeker hem fan sesi daha fazla duyar hemde daha çok ısınma sorunu yaşarsınız nacizane görüşüm budur ben öyle yapmayı düşünüyorum...

not : artık düşük seviye ekran kartlarıda işe yaramaya başlıyo

Maalesef öyle değil... Bu genel bir yanılgı.

HD derken, önemli bir ayırım var :
    - H.264 codec kullanan HD-DVD, Bluray filmler ve bu codec ile encode edilmiş filmler
    - X.264 codec kullanan ve en yaygın bulunan MKV (Matroska) codec'li HD-DVD ve Bluray RIP filmler.

Bu ekran kartlarının HD için donanımsal hızlandırma yapmaları (hardware acceleration), MKV (x.264) codec'li filmlerde işe yaramıyor; sadece H.264 codec'li filmlerde işe yarıyor.

Bazı ekran kartlarının MKV (x.264) codec'i de donanımsal olarak hızlandırdığı söylendi ama kanıt yok. Yani kağıt üzerinde öyle izlenim veriyorlar, ancak pratikte böyle bir sonuç yok.

Dolayısıyla HTPC kurup MKV codec'li RIP izleyecek birisi için halen "işlemci" en önemli bileşen.

quote:

gigabyte in anakarti hdmi uzerinden ses iletebiliyormu biliyormusunuz.hdmi varsa ses iletecegini dusunuyorum mantiken.
    ......
    2600 lerde hdmi cikisi olan mevcutmu.ve hdmi uzerinden ses iletebiliyormu bilginiz varmi.cunku ses sistemine ses baglamayacagim.

HDMI çıkış hem görüntü hem ses taşıyor. Zaten DVI'dan farkı da bu.
    Görüntüyü HDMI ile Lcd Tv'ye aktardığınız zaman sesi de alabilmeniz gerekir (birebir kendim deneme yapmadım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Ocak 2008; 11:50:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Maalesef öyle değil... Bu genel bir yanılgı.

HD derken, önemli bir ayırım var :
    - H.264 codec kullanan HD-DVD, Bluray filmler ve bu codec ile encode edilmiş filmler
    - X.264 codec kullanan ve en yaygın bulunan MKV (Matroska) codec'li HD-DVD ve Bluray RIP filmler.

Bu ekran kartlarının HD için donanımsal hızlandırma yapmaları (hardware acceleration), MKV (x.264) codec'li filmlerde işe yaramıyor; sadece H.264 codec'li filmlerde işe yarıyor.

Bazı ekran kartlarının MKV (x.264) codec'i de donanımsal olarak hızlandırdığı söylendi ama kanıt yok. Yani kağıt üzerinde öyle izlenim veriyorlar, ancak pratikte böyle bir sonuç yok.

Dolayısıyla HTPC kurup MKV codec'li RIP izleyecek birisi için halen "işlemci" en önemli bileşen.

Hocam ne güzel açıklamışsınız teşekkürler.

• quote:

2600 lerde hdmi cikisi olan mevcutmu.ve hdmi uzerinden ses iletebiliyormu bilginiz varmi.cunku ses sistemine ses baglamayacagim.

HDMI ses iletiyor, yanlız dikkat etmen gereken konu, HD Audio driverını kullanacaksın.
  • [signore Tarih 4 Ocak 2008; 9:38:04
    quote:

Burada SEG Plazma Tv'nin PC bağlantısındaki başarısı önemli. HDMI veya PC bağlantısı ile hangi çözünürlükler alınabiliyor ?

Ayrıca HTPC önerisi Tv modeline göre değişmez; bu konuda önerilen parçaları düşünebilirsiniz.

Bu arada, 1.500 YTl bence yüksek bir rakam, o kadara gerek yok. Kendinizi o bütçeye şartlandırıp ihtiyacın olandan daha güçlü ve özellikli PC kurmayın derim.

Bu fiyat içersine ses sistemi ve hoparlörde dahil tabiki.Uyarınız için çok teşekkür.
    SEG plazmaya vga to vga kablo ile bağlantı yaptım.1024*768 çözünürlüğü ve 85 hertz destekliyor.Daha yukarsı yok.
    Bu nedenle en çok 1024*768 seyredebilirim.
    Sayın Signore sizin önerebileceğiniz geliştirilebilir sistem parçaları nelerdir?

Birde film izlemek için ses kartı ve uyumlu hoparlör nedir.Onboard ekran ve ses kartı tavsiye edermisiniz.Yoksa hepsinin ayrı olması dahamı iyi.Yani kısaca alabileceğim plazmamın verebileceği en yüksek çözünürlükte hd dvd ve/veya rip izlemek(çoğunlukla),bağlantıları HDMI kablo ile yapmak ve iyi bir 5+1 ses almak istiyorum.Böyle bir pc kaça mal olur?Sizin kendi sisteminiz bunu karşılar mı?Öyleyse bende aynısını alabilirim.

• Seg de daha yukarısı var aslında.. Ama 1:1 map etmiyor..
    1280*720 @60 hz çalışabiliyor ama map olmadığı için elbette bir miktar pixel kaybı oluyor...
    Özellikle 16:9 filmleri izlerken zaten wide olmayan 1024*768 @85 i kullanırsanız basık bir görüntü alırsınız. O yüzde 1280*720 yada 1280*768 @60hz daha düzgün oranlı görüntü sunar. Tavsiye ederim..
  • Notebooklar da HTPC olarak kullanılabilecek cihazlar. Düşünün güncel ve paylaşımsız ekran kartı olan bir notebook ve kablosuz klavye hem mobilite hemde ekonomi açısından daha makul olacaktır. Ayrıca sessizliğide cabası.
    Tek sorun mesela uydu kartı takmak istediğinizde harici olması ve pci muadillerine göre daha pahalı olan usb olması olabilir. Bunun yanında mobil ve çok sessiz bir HTPC niz oluverir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Notebooklar da HTPC olarak kullanılabilecek cihazlar. Düşünün güncel ve paylaşımsız ekran kartı olan bir notebook ve kablosuz klavye hem mobilite hemde ekonomi açısından daha makul olacaktır. Ayrıca sessizliğide cabası.
    Tek sorun mesela uydu kartı takmak istediğinizde harici olması ve pci muadillerine göre daha pahalı olan usb olması olabilir. Bunun yanında mobil ve çok sessiz bir HTPC niz oluverir..

Notebooklardaki en büyük dezavantajlardan biri bazılarnda her çözünürlüğü bulamıyorsunuz. Ve çoğunda da 5.1 dijital veya analog ses çıkışı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

quote:

HDMI ses iletiyor, yanlız dikkat etmen gereken konu, HD Audio driverını kullanacaksın.

dostum şimdi hdmi audio driver ı kurulu ise direk kendi aktif olmuyormu hdmi takınca yoksa anakartın audio ayarlarını kapatmamız mı gerekecek yoksa yoksa yoksa ......
  • quote:

quote:

quote:

dostum şimdi hdmi audio driver ı kurulu ise direk kendi aktif olmuyormu hdmi takınca yoksa anakartın audio ayarlarını kapatmamız mı gerekecek yoksa yoksa yoksa ......

HD Audio driverı yüklü değilse onu yükleyeceksin. Yüklüyse ve seçili değilse onu seçeceksin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

HD Audio driverı yüklü değilse onu yükleyeceksin. Yüklüyse ve seçili değilse onu seçeceksin.

oke dostum akşam deneyicem catalyst le beraber yükleniy diye biliyorum neyse....

ana sayfada fx 57 haberi vardı orda özellikle orda da yazıyor

HD Video Oynatımı;

AMD-ATi'nin Radeon HD 3850 serisinde UVD, G92 tabanlı GeForce 8800 serisinde ise PureVideo HD teknolojisi var ve her iki ekran kartı ailesi de H.264 ve VC-1 destği sunmaktalar. Daha iyi karşılaşatırma yapabilmek için HD Video testleri Celeron 460 (2.4GHz) işlemcisinin yer aldığı sistem üzerinde yapıldı ve testler esnasında H.264 formundaki videoi için X-MEN-3, VC-1 içinse Dejavu filmleri kullanıldı.

ATi Radeon HD 3850

H.264 formatlı video oynatımında cpu kullanım oranı %0.4

VC-1 formatlı video oynatımında işlemci kullanım oranı %1.34

Nvidia GeForce 8800GT

H.264 formatlı video oynatımında işlemci kullanım oranı %4

VC-1 formatlı video oynatımında cpu kullanım oranı %51.

• Doğru ama basit eklemeler bunu çözer. Mesela Asonicin bir ses kartı var 8 kanal çıkışlı gerçekten her tür giriş çıkış var(optik dahil) ve fiyat 20-25 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 4 Ocak 2008; 13:47:13 >
  • Bu rs780 yonga setli kartların çıkışı ne zaman belli midir? Şubat ortasında duyurulacağını okudum bir yerde. Bu hemen Türkiye'ye gelecek demek midir yoksa gelmesi Haziran'ı bulur mu? Yani 1 ay bekleyebilirim ama 3.-4. çeyrekte çıkacaksa benim için geç olur.
    Bir de hdmi-hdmi ile dvi-hdmi arasında görüntü farkı nedir? Buna bir cevap gelmedi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 5 Ocak 2008; 2:30:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.