Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistem guzel olmuş, ses sistemi olarak ne kullanıyorsunuz ?

Bir de uzakdann kumanda arıyorum ama bulamıyorum malesef hiçbiryerde

quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

Kasa ATX sorun çıkmaz, ben zaten HTPC olarak AMD sistemde kullanıyorum, çokta memnunum.

hangi bileşenleri kullanıyorsunuz, psu, işlemci, anakart ? ekstradan ekran akrtı var mı ?

bir de bu frsisbyler psusz mu geliyor siz mi psuyu degistirdiniz

İşlemci : AMD X2 4800+

Anakart : Sapphire PureElement HDMI çıkış ATI-Radeon X 1250 on board

PSU : Cooler Master 430 Watt

PSU değiştirdim, kasayla birlikte 300 Watt lık Frisby PSU geliyor, zaten benim hiçbir hardware e uyumlu değil PSU..

• quote:

sistem guzel olmuş, ses sistemi olarak ne kullanıyorsunuz ?

Bir de uzakdann kumanda arıyorum ama bulamıyorum malesef hiçbiryerde

quote:

quote:

quote:

Kasa ATX sorun çıkmaz, ben zaten HTPC olarak AMD sistemde kullanıyorum, çokta memnunum.

hangi bileşenleri kullanıyorsunuz, psu, işlemci, anakart ? ekstradan ekran akrtı var mı ?

bir de bu frsisbyler psusz mu geliyor siz mi psuyu degistirdiniz

İşlemci : AMD X2 4800+

Anakart : Sapphire PureElement HDMI çıkış ATI-Radeon X 1250 on board

PSU : Cooler Master 430 Watt

PSU değiştirdim, kasayla birlikte 300 Watt lık Frisby PSU geliyor, zaten benim hiçbir hardware e uyumlu değil PSU..

Sistem çok güzel oldu gerçekten, 1080p ve 720p film keyfi gerçekten hiç bir şeye değişilmez...
    İyi bir ses sistemim yok şu anda sesi HDMI üzerinden LCD den alıyorum buda yetiyor bana şimdilik. Eski bir SONY anfim var, ancak ona bağlama gereği dahi duymadım.

Uzaktan kumanda almaya gerek yok, kablosuz mouse işini fazlasıyla görür...Yine sana bir öneri Everestin mouse u, 50 YTL ye takım alıyorsun.. Klavyesi yaramaz ancak mouse çok performanslı.

• HTPC kasalar Hızlı Sistemewww.hs.com.tr gelecek. 444 0 140'tan Beşiktaş şubesine bağlanın ve oraya sorunuz. HızlıSistem, Firebal 'ın da bayisi oldu.

Evet, kumanda şart değil. Kablosuz mouse bile yeterli olur. Ben Logitech MediaMouse kullanıyorum. Sesi ve filmi kontrol edebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 17 Ocak 2008; 11:59:22 >
  • quote:

Sadece DVI çıkıştan ses alamazsınız tek farkı bu...
    Kasa seçimide zevk ve tercih meselesi, canınız hangini istiyorsa onu alın tabiki....
    Kolay gelsin size.

Zamanında "DVI-HDMI Dönüşümü İle 1:1 Pixelmapping Alınabiliyor mu ?" gibi bir konu açmıştım. Genel kanı bu dönüşümde pixelmapping yeteneğinin kaybolmadığı idi. Ancak yine de benim içimde her zaman bir kurt oluyor, deneme yapmadan emin olamıyorum bu konuda.

Eğer pixelmapping yeteneğinde bir kayıp olmayacaksa, kullanılacak ses sistemi önem kazanıyor. Eğer Tv'den ses alacaksanız, mutlaka HDMI olması gerekiyor. Yoksa ayrı ses sisteminiz varsa, PC bağlantısı için (benim için olduğunu gibi) DVI yeterli olacaktır.

quote:

İyi bir ses sistemim yok şu anda sesi HDMI üzerinden LCD den alıyorum buda yetiyor bana şimdilik. Eski bir SONY anfim var, ancak ona bağlama gereği dahi duymadım.

Tabi ki zevk ve renkler tartışılmaz... Bununla beraber, benim bir tercih yapmam gerekirse, ilk önce 5.1 dijital ses alabileceğim bir ses sistemi kurarım, ondan sonra görüntü için Lcd Tv alırım.

Açıkcası 5.1 sese sahip HD-Rip 720p filmleri Stereo hoparlörden dinlemek, hele hele Lcd Tv'nin hoparlöründen dinlemek benim hiç tercih etmeyeceğim bi durum, ne yapar ne eder 5.1 ses sistemi kurarım.

Bahsettiğiniz Sony anfi 5.1 ise ucuz yollu Sony hoparlör alıp (150 YTL'ye bile işinizi hayli hayli görecek 5.0 hoparlör bulunabilir, sub. ayrı alınabilir) 5.1 keyfini yaşamanızı öneririm.

• Son derece katılıyorum, Ses çok önemli oluyor, ilk zamanlar TV hoparlöründen izlediğim Lost ve Prison Break gibi dizilerin bazı bölümlerini bile surrround olarak tekrar izliyorum. Sistem kurarken ses sistemini ihmal etmeyin.

quote:

Orjinalden alıntı: signore

Tabi ki zevk ve renkler tartışılmaz... Bununla beraber, benim bir tercih yapmam gerekirse, ilk önce 5.1 dijital ses alabileceğim bir ses sistemi kurarım, ondan sonra görüntü için Lcd Tv alırım.

Açıkcası 5.1 sese sahip HD-Rip 720p filmleri Stereo hoparlörden dinlemek, hele hele Lcd Tv'nin hoparlöründen dinlemek benim hiç tercih etmeyeceğim bi durum, ne yapar ne eder 5.1 ses sistemi kurarım.

Bahsettiğiniz Sony anfi 5.1 ise ucuz yollu Sony hoparlör alıp (150 YTL'ye bile işinizi hayli hayli görecek 5.0 hoparlör bulunabilir, sub. ayrı alınabilir) 5.1 keyfini yaşamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 17 Ocak 2008; 14:19:40 >

• bir sey sorcam, logitech x540 alsam bu onboard kartlarda gercek 5.1 ses alabilirmiyim . Yani dts/dolbyleri cozecek program var mi ? baglanti anolog olacak tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Sadece DVI çıkıştan ses alamazsınız tek farkı bu...
    Kasa seçimide zevk ve tercih meselesi, canınız hangini istiyorsa onu alın tabiki....
    Kolay gelsin size.

Zamanında "DVI-HDMI Dönüşümü İle 1:1 Pixelmapping Alınabiliyor mu ?" gibi bir konu açmıştım. Genel kanı bu dönüşümde pixelmapping yeteneğinin kaybolmadığı idi. Ancak yine de benim içimde her zaman bir kurt oluyor, deneme yapmadan emin olamıyorum bu konuda.

Eğer pixelmapping yeteneğinde bir kayıp olmayacaksa, kullanılacak ses sistemi önem kazanıyor. Eğer Tv'den ses alacaksanız, mutlaka HDMI olması gerekiyor. Yoksa ayrı ses sisteminiz varsa, PC bağlantısı için (benim için olduğunu gibi) DVI yeterli olacaktır.

quote:

Size kesinlikle katılıyorum, ancak 3.000 YTL LCD ve 750 YTL HTPC için verdiğim için şimdilik ses sistemini askıya aldım.

İlk olarak DVI ya değişmişsiniz, bana göre DVI-HDMI bağlantıda 1:1 Pixel mappingi kaybedebilirsiniz, size katılıyorum. O yüzden direkt HDMI çıkışlı bir kart almak çok daha mantıklı...

720p ve 1080p filmleri tabiki 5.1 seyretmek en mantıklısı, zaten düşünün film 7 GB ise bunun en az 2 GB. ses için ayrılıyor....

• Peki Sapphire'in pure innovation olan modeli için ne dersiniz?
    Gerçi satan hiç bir yer bulamadım hâla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OziloZ

Peki Sapphire'in pure innovation olan modeli için ne dersiniz?

Ben kullanıyorum ama sana tavsiye etmiyorum. Çünkü daha iyisi var...

Hem bu kartta on board optik ses çıkışıda var aynı zamanda da ATX form...

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=13219&categoryId=1072&path=1000:1065:1072&ref=007.1

http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2554&ProductName=GA-MA69G-S3H

• quote:

bir sey sorcam, logitech x540 alsam bu onboard kartlarda gercek 5.1 ses alabilirmiyim . Yani dts/dolbyleri cozecek program var mi ? baglanti anolog olacak tabi.

sorum kaynamasin arada ?
  • quote:

quote:

bir sey sorcam, logitech x540 alsam bu onboard kartlarda gercek 5.1 ses alabilirmiyim . Yani dts/dolbyleri cozecek program var mi ? baglanti anolog olacak tabi.

sorum kaynamasin arada ?

Ben media player classic içinde AC3filter v1.46 kullanıyorum

Edit: Gerçek 5.1 veya 7.1 ses çıkışı istiyorsan ya onboard 8 kanal HD destekli anakart kullanıcaksınız ya da 5.1'i tam destekleyen harici bir ses kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 17 Ocak 2008; 15:55:09 >

• quote:

quote:

sorum kaynamasin arada ?

benim önerdiğim anakartı alıp optik çıkışını kullanırsan sorun kalmaz.
  • quote:

quote:

quote:

sorum kaynamasin arada ?

@Matchbox kardeş, arkadaş anolog çıkıştan bahsetmiş, x540 içinde dts decoder var mı ki?

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

quote:

quote:

quote:

sorum kaynamasin arada ?

@Matchbox kardeş, arkadaş anolog çıkıştan bahsetmiş, x540 içinde dts decoder var mı ki?

Pardon kardeş, analog çıkıştan bahsettiğini görmemişim....

• quote:

quote:

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=13219&categoryId=1072&path=1000:1065:1072&ref=007.1

http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?...GA-MA69G-S3H

E bu kart da baktığım hiç bir yerde yok

Ya hangi kartı hangi kasayı almaya karar versek stoklarda yok. Acaba bu satıcılar elde kalan kullanışsız kasaları,kartları satmak için mi böyle yapıyor..

@unpop soruna ilişkin bende 3 aydır x540 var ama gerçek 5.1'in ne demek bilmiyorum. ac3 filmlerde 5.1 ses alınıyor ama gerçek mi yalan mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 17 Ocak 2008; 16:03:54 >

• İlk çıkan onboard 7.1 anakartlarda sorun vardı, gerçekte 5.1 olarak çalışıyordu. 5.1 olarak kullansanız bile tam bir surround ses alamıyordunuz. Yani arkalardan ses belli belirsiz çıkıyor. Ancak DTS film seyredince ses daha fazla çıkıyordu. Artık öyle değil ki, ses kartı almak tamamen fantazi oldu. Ses kartı firmaları sadece meraklılarına satabiliyor, yanılıyor muyum? Bence en iyi performansı sesi çözmeden direkt olarak optik çıkıştan alıp bir DTS/DD5.1 cihazında çözerek kolonlara vermekle alabiliriz, doğru muyum?
  • @Oziloz : Gerçek 5.1 dedigimiz ses, mesela film falan seyrederken on hoparlorlerden insan konusmalarinin arka hoparlorun birinden yaprak hışırtısı digerinden kapı gıcırtısının ayrı ayrı duyulmasi. Eger gercek 5.1 olmaz ise tum 5 hoparlorden de ayni aynda ayni sesi alirsin yani mono ses gibi, bunun da bir anlami yok zaten , onemli olan 5 hoparlorden de o kanallar icin gonderilen sesleri ayri ayri alabilmek.
  • quote:

@Oziloz : Gerçek 5.1 dedigimiz ses, mesela film falan seyrederken on hoparlorlerden insan konusmalarinin arka hoparlorun birinden yaprak hışırtısı digerinden kapı gıcırtısının ayrı ayrı duyulmasi. Eger gercek 5.1 olmaz ise tum 5 hoparlorden de ayni aynda ayni sesi alirsin yani mono ses gibi, bunun da bir anlami yok zaten , onemli olan 5 hoparlorden de o kanallar icin gonderilen sesleri ayri ayri alabilmek.

Bence @Oziloz 5.1 sesin ne olduğunu çok iyi biliyor ama şirinlik yapıyor, benimle kafa buluyor işte
  • quote:

quote:

quote:

http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?...GA-MA69G-S3H

E bu kart da baktığım hiç bir yerde yok

Ya hangi kartı hangi kasayı almaya karar versek stoklarda yok. Acaba bu satıcılar elde kalan kullanışsız kasaları,kartları satmak için mi böyle yapıyor..

@unpop soruna ilişkin bende 3 aydır x540 var ama gerçek 5.1'in ne demek bilmiyorum. ac3 filmlerde 5.1 ses alınıyor ama gerçek mi yalan mı bilmiyorum

Bimeksin elinde en son 5 tane vardı, aradınızmı Bimeksi?

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

quote:

quote:

quote:

sorum kaynamasin arada ?

matchboxın onerdigi gigabyte anakartta dijital çıkışın yanı sıra anolog baglantı da var sanırım, bu durumda x540 ile gercek 5.1 alabilirmyiiz

1 HDMI port
    1 SPDIF Out port (optical)
    1 IEEE 1394a port
    4 USB 2.0/1.1 port
    1 RJ-45 LAN port
    6 audio jacks (Line In / Line Out / MIC In/Surround Speaker Out (Rear Speaker Out)/Center/Subwoofer Speaker Out/Side Speaker Out)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.