Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum kasa çok şık çok incelemiştim zamanında bende yatık kasa silverstone ile bunun arasında kaldım gerçi silverstone 550 milyon
    arada fark var ama tipi çok şık onunda ve yatık kararsız kaldım
  • Arkadaşlar,
    Everest in çok güzel htpc slim kasalrı var yan yatırılabiliyor ölçüler 38x14x30 cm
    fiyat 50-70 ytl arası Nasıldır bu everest markası bilen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: OziloZ

sağolasın.

tam rakam aklımda yok ama 950-1000 ytl arası. Aslında daha ucuz olurdu da kasa pahalı olunca bu fiyata çıktı.

Hadi yaa? Kasa ne kadar ki? Bence HTPC için 500W çok fazla, 350-400W yeter idi. Böyle tuzlu olmuş.
  • güç kaynağı fiyat olarak pek farkettirmiyor almışken sağlam olsun dedim. Fiyata en çok kasa etki etti. normal bir kasa alsaydım toplam fiyat 150-200 ytl civarı düşük olacaktı.
  • Bende sonunda htpc için ürünleri seçtim-kasa hariç
    A.Kart : Saphire pure element hdmi 940 am2 - 120 ytl
    H.Disk : Seagate 250 gb 7200 16mb sata2 - 112 ytl
    İşlemci : Amd Athlon 64x2 dual 5200 2,6ghz - 198 ytl
    Ram : Kingston hyperx 2gb 1066mhz ddr2 - 200 ytl.
    Kasa : Everest 60 ytl.

Ekran kartı : Saphire ati hd3650 512 mb ddr2 - 125 ytl (Anakarttaki yeterli gelmez ise yedek olarak)

Toplam : 815 ytl ye gayet kuvvetli bir htpc oluşturdum.Şimdi sıra bunları alıp bilgisayarcı bir arkadaşa toplatmak olacak.
    Yorum yapmak katkıda bulunmak isteyen buyursun.Hafta sonu alamyı düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucky8
    Bende sonunda htpc için ürünleri seçtim-kasa hariç

Ekran kartı : Saphire ati hd3650 512 mb ddr2 - 125 ytl (Anakarttaki yeterli gelmez ise yedek olarak)

Toplam : 815 ytl ye gayet kuvvetli bir htpc oluşturdum.Şimdi sıra bunları alıp bilgisayarcı bir arkadaşa toplatmak olacak.

Bu anakartın HDMI üzerinden en fazla 1280x720 verebildiğini söylemiştik; bu onboard ekran kartına ve HDMI çıkışa sahip başka anakart yok mu ?

• Ben bulamadım bilen varsa yardımcı olsa.............
  • htpc için kasa olarak forumda LIAN LI PC-V800 incelemesi yapılmış ama kimse bunu pek seçenek olarak görmüyor galiba?

http://forum.donanimhaber.com/m_20669542/mpage_1/key_//tm.htm#21042207
  • Evet şimdi bir arkadaşım bildirdi :
    asus m2a-vm hdmi - max.çözünürlük 1920x1080
    ati 1250x,spdif çıkış vs..
    Şimdi sanırım daha iyi old değilmi signore
  • quote:

Evet şimdi bir arkadaşım bildirdi :
    asus m2a-vm hdmi - max.çözünürlük 1920x1080
    ati 1250x,spdif çıkış vs..
    Şimdi sanırım daha iyi old değilmi signore

AMD'nin web sitesinde Chipset'e göre anakart arama sayfası :
    http://products.amd.com/en-us/MotherboardFilter.aspx

AMD 690G Chipset'i ve HDMI çıkışı olan anakartlar :http://products.amd.com/en-us/MotherboardResult.aspx?f1=AMD+690G&f2=&f3=Yes&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&

Burada yazan modelleri Google'da +kdv olarak arayıp, online alışveriş sitelerinden sonuca ulaşabilirsiniz.
    Ayrıca forumun anakart bölümünü araştırabilir, gerekirse yeni konu açabilirsiniz.

Ayrıca, eğer aynı ekran kartı alırım diyorsanız (ki HD2600 ve üzeri ekran kartları DVI-HDMI dönüşümünü doğal olarak yapabiliyorr), o zaman Intel işlemci, anakart ve ekran kartı şeklinde bir sistem de olabilir. Ancak ekran kartı fan'lı olursa çok ses çıkarır, buna dikkat. (Benim DVI çıkışlı ekran kartım fansız, ama tabi benim Lcd Tv'min girişi DVI, HDMI değil).

• quote:

Hard disk çok küçük kalmış, 250 GB.

Size tavsiyem en az 400 Gb lık bir harddisk almanız, ben Samsung marka aldım. Çok memnunum 120 YTL civarındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matchbox -- 13 Şubat 2008; 13:14:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox
    Hard disk çok küçük kalmış, 250 GB.

Size tavsiyem en az 400 Gb lık bir harddisk almanız, ben Samsung marka aldım. Çok memnunum 120 YTL civarındaydı.

Hard-disk konusunda ben de dertliyim.

Seagate 250GB dahili hard-diskin çok sesli çalışıyor. Ekran kartım fansız olduğu için ve Cpu fanım 500 rpm'de döndüğü için, normalde oturduğum yerden HTPC'nin açık olduğunu zor anlarım. Ancak her veri transferinde hard-diskten normal oturma uzaklığımın iki katı mesafeden bile beni rahatsız eden şiddette tıkırtılar geliyor (kafanın yazma tıkırtısı).

Mesela gece HTPC'yi download için açık bıraktığımda Windows XP ve Mcafee ile tıkırtı sesi gelmiyordu. Şimdi Vista ve Kaspersky kullanıyorum, tam hangisinin kabahati bilmiyorum ama download yaparken bile ara ara tıkırtı sesleri geliyor, beni rahatsız ediyor.

Zamanında sessiz hard-disk konusunu araştırırken, aynı hdd için kimi çok sesli, kimi çok sessiz diyordu. Gerçi harici Lacie 500GB hard-diskin kutusu içinde Samsung var ve o kadar ses çıkarmıyor. Acaba onu HTPC'ye mi taksam diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Şubat 2008; 14:39:48 >

• Sayın signore, harici harddiski hiç bozmayın bence. O kalsın, kasaya internal 500 GB bir Samsung harddisk alın ve kullanın.
    Bende şu anda kasada 400 GB bir Samsung, harici olarakta 320 GB Seagate Fire Agent var. Sonbaharda kasa içine 1 Terabaytlık yeni bir HDD almayı düşünüyorum.
    Harddisk çok önemli hele bizim gibi 720p ve 1080p belgesel ve filmlere meraklı olanlar için yer bulmak daha şimdiden sorun olmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matchbox -- 13 Şubat 2008; 15:56:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox
    Satın signore, harici harddiski hiç bozmayın bence. O kalsın, kasaya internal 500 GB bir Samsung harddisk alın ve kullanın.
    Bende şu anda kasada 400 GB bir Samsung, harici olarakta 320 GB Seagate Fire Agent var. Sonbaharda kasa içine 1 Terabaytlık yeni bir HDD almayı düşünüyorum.
    Harddisk çok önemli hele bizim gibi 720p ve 1080p belgesel ve filmlere meraklı olanlar için yer bulmak daha şimdiden sorun olmaya başladı.

Çok da konu dışına çıkmadan ara bir not vereyim; ben artık film arşivi yapmıyorum ve diziler hariç izlediğim filmleri siliyorum; dizileri de vakit buldukça dvd'ye yazıp siliyorum.

Çünkü farkettim ki neredeyse bir yıl önce yazdığım dvd'lere elimi bile sürmemişim ve daha yeni çıkan filmleri izlemeye vakit bulamazken, izlediğim filmi yeniden izlemek benim yapacağım bir iş değil. Dolayısıyla 250 + 500 GB hard-diskleri sadece izlenmek üzere sırada bekleyen videolar için kullanıyorum ve hayli hayli yeterli oluyor :)

• Arkadaşlar acaba neden kimse bu kasayı tavsiye veya tercih etmiyor? Ben sistemimi (gigabyte p35ds3r,e6750,palit8800gt 1gb,fps epsilon700w,samsung 320gb hdd) bu kasaya takıp htpc ye dönüştürme niyetindeyim bu kasa için bilmediğim bir eksi yön varsa paylaşırsanız sevinirim!
    quote:

Orjinalden alıntı: khaos

htpc için kasa olarak forumda LIAN LI PC-V800 incelemesi yapılmış ama kimse bunu pek seçenek olarak görmüyor galiba?

• Sn signore,
    K-lite codec paketlerinden full yada mega olanı bilgisayarda donmalara sebep olabilir mi?
    Şimdiye kadar standart paket kullanıyordum, standart paket bazı mkv filmlerde ses desteği vermeyince full paket yükledim sesi çözdü ama filmlerde ara ara bilgisayar kilitlenmeleri yaşadım, full paket nedeniyle olabilir mi? yorumlarınızı rica ediyorum.
    selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1
    Sn signore,
    K-lite codec paketlerinden full yada mega olanı bilgisayarda donmalara sebep olabilir mi?
    Şimdiye kadar standart paket kullanıyordum, standart paket bazı mkv filmlerde ses desteği vermeyince full paket yükledim sesi çözdü ama filmlerde ara ara bilgisayar kilitlenmeleri yaşadım, full paket nedeniyle olabilir mi? yorumlarınızı rica ediyorum.
    selamlar

Codec'ler söz konusu olunca, ne kadar az codec yüklü olursa, o kadar stabil çalışır sistem. İlave codec içeren paketler çakışmalara sebep olabiliyor.

Ben K-lite standard kullanıyorum, başka hiçbir codec yüklü değil; DTS'li olanlar ve 1080p olanlar dahil hiçbir MKV dosyasında ses sorunu yaşamadım.

Gerçi ses sorunu derken ne kastediyorsunuz bilmiyorum ama mesela bende SPDIF'dan 5.1 ses alamama sorunu oluyordu bazen. BS Player kullanıyorum, o Ac3filter'in son versiyonları ile sorun yaşıyordu, o yüzden Ac3filter 0.70 kullanıp işimi görüyordum. Şimdi Vista kullanıyorum, Bs Player, K-lite Standard ve Spdifer kurulu. Spdifer Config'den DD ve DTS tikli. Hiç sorun yaşamıyorum.

quote:

Arkadaşlar acaba neden kimse bu kasayı tavsiye veya tercih etmiyor? Ben sistemimi (gigabyte p35ds3r,e6750,palit8800gt 1gb,fps epsilon700w,samsung 320gb hdd) bu kasaya takıp htpc ye dönüştürme niyetindeyim bu kasa için bilmediğim bir eksi yön varsa paylaşırsanız sevinirim!
    quote:

htpc için kasa olarak forumda LIAN LI PC-V800 incelemesi yapılmış ama kimse bunu pek seçenek olarak görmüyor galiba?

Kasa bence HTPC'den bağımsız değerlendirilmeli; tabi ki dizayn işin önemli bir kısmı ama doğrudan performansı etkilemediği için kasa bölümünden takip etmenizi öneririm. Zaten siz linkini verdiğiniz için kullanan varsa, o konuda görüş yazacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Şubat 2008; 20:53:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Bu anakartın HDMI üzerinden en fazla 1280x720 verebildiğini söylemiştik; bu onboard ekran kartına ve HDMI çıkışa sahip başka anakart yok mu ?

sayın signore@
    öyle diyorsunuz ama oziloz nickli arkadaşımız bu anakartla 1366*768 çözünürlük aldığını söylüyor ???
    quote:

Montajı yaptım. Monster marka 2.43 mt hdmi kablosu ile sony 40s3000'e bağladım.

Masaüstü 1366*768 ile tam oturdu ve gerçekten tam bir monitör gibi. Zaten aşağıdaki resimde de göreceksiniz.

• quote:

Montajı yaptım. Monster marka 2.43 mt hdmi kablosu ile sony 40s3000'e bağladım.

Masaüstü 1366*768 ile tam oturdu ve gerçekten tam bir monitör gibi.

dostum aynı anakarttan bende almak istiyorum fakat bazı kullanıcılar bu kartın en fazla 1280*720 verebildiğini söylüyorlar peki sen nasıl 1366*768 çözünürlük almayı başardın?
  • beyler bu aletten kullanan varmı?

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=7195365

Güncel HTPC için Sistem Önerisi
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.