Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sunclub79

quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: lucky8
    Bende sonunda htpc için ürünleri seçtim-kasa hariç
    A.Kart : Saphire pure element hdmi 940 am2 - 120 ytl
    H.Disk : Seagate 250 gb 7200 16mb sata2 - 112 ytl
    İşlemci : Amd Athlon 64x2 dual 5200 2,6ghz - 198 ytl
    Ram : Kingston hyperx 2gb 1066mhz ddr2 - 200 ytl.
    Kasa : Everest 60 ytl.

Ekran kartı : Saphire ati hd3650 512 mb ddr2 - 125 ytl (Anakarttaki yeterli gelmez ise yedek olarak)

Toplam : 815 ytl ye gayet kuvvetli bir htpc oluşturdum.Şimdi sıra bunları alıp bilgisayarcı bir arkadaşa toplatmak olacak.
    Yorum yapmak katkıda bulunmak isteyen buyursun.Hafta sonu alamyı düşünüyorum.

Bu anakartın HDMI üzerinden en fazla 1280x720 verebildiğini söylemiştik; bu onboard ekran kartına ve HDMI çıkışa sahip başka anakart yok mu ?

sayın signore@
    öyle diyorsunuz ama oziloz nickli arkadaşımız bu anakartla 1366*768 çözünürlük aldığını söylüyor ???
    quote:

Orjinalden alıntı: OziloZ

Montajı yaptım. Monster marka 2.43 mt hdmi kablosu ile sony 40s3000'e bağladım.

Masaüstü 1366*768 ile tam oturdu ve gerçekten tam bir monitör gibi. Zaten aşağıdaki resimde de göreceksiniz.

O VGA (Dsub) bağlantısından alıyordur, HDMI dan 1280*720...

Bu kadar takılmayın bu çözünürlük işine 1280*720 zaten 720p ve 60 Hz. görüntü demek...

• sayın matchbox@
    bana amd tabanlı hdmi üzerinden en az 1366*768 çözünürlük alabileciğim micro atx anakart önerebilirmisin?Önerilerin için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurrection -- 14 Şubat 2008; 9:11:04 >
  • Vga'dan değil monster hdmi kablosu ile hdmi girişinden 1366*768 çözünürlükle ekran 1:1 oturuyor. Zaten ekran görüntülerini de verdim. O resimlerde çözünürlük 1366*768. Görüntü son derece net.

720p ripli filmlerde yatay çözünürülük olarak şu ana kadar 1280'den yukarısını görmedim. Yani her halukarda bir sorun olmaz. Bilgisayardan çözünürlüğü 1366*768 ayarladığım zaman evdeki sony lcd'de "720p 1366*768" ibaresi beliriyor.

Kullandığım sistemle 3-4 adet 720p film izledim ve işlemci kullanımı %25-35 arasındaydı. Performans olarak bir sorunum yok. Kasaya eski kasamdaki 7.1 creative ses kartını takıp x540 ses sistemini buna bağladım. 5.1 ses alıyorum. Tabi böyle olunca hdmi'dan sadece görüntü aktarımı yapılıyor. Tv hoparlörlerine gerek kalmadı.

Tek sorunum pes6 gibi oyunlarda oluşan ghosting. Onu da çözünürlüğü vga kalitesine düşürerek aştım ama wide screen'de oynamak daha iyi olurdu tabi. 8ms tepkime süresinden dolayı wide screen'de buğulanma-gölgelenme-kesilme oluşuyor. Şimdilik yorumlarım bu kadar. 720p ve 1080i film izleyeceklere sistemimi tavsiye edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 15 Şubat 2008; 13:00:59 >

• oziloz@
    bende lcd tv de film bakmak için buna benzer bir sistem toplamak istiyorum sırf hdmi den 1280*720 çözünürlükden fazla alınamadığını söyledikleri için biostar ta690g anakartını inceliyordum.Sizde hdmi kablosu ile 1366*768 görüntü aldığınızı belirtmeniz bu konuda kuşkusu olnlar için aydınlatıcı bilgi olmuştur.
  • K-lite standart pakete dönünce donma sorunu kalmadı. Sadece bir MKV dosyasında (sarı çiçeğin laneti) ses desteği yok mesajı vardı, paketteki audio codec konfigürasyonlarını düzeltince ses de düzeldi...
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1
    Sn signore,
    K-lite codec paketlerinden full yada mega olanı bilgisayarda donmalara sebep olabilir mi?
    Şimdiye kadar standart paket kullanıyordum, standart paket bazı mkv filmlerde ses desteği vermeyince full paket yükledim sesi çözdü ama filmlerde ara ara bilgisayar kilitlenmeleri yaşadım, full paket nedeniyle olabilir mi? yorumlarınızı rica ediyorum.
    selamlar

Codec'ler söz konusu olunca, ne kadar az codec yüklü olursa, o kadar stabil çalışır sistem. İlave codec içeren paketler çakışmalara sebep olabiliyor.

Ben K-lite standard kullanıyorum, başka hiçbir codec yüklü değil; DTS'li olanlar ve 1080p olanlar dahil hiçbir MKV dosyasında ses sorunu yaşamadım.

Gerçi ses sorunu derken ne kastediyorsunuz bilmiyorum ama mesela bende SPDIF'dan 5.1 ses alamama sorunu oluyordu bazen. BS Player kullanıyorum, o Ac3filter'in son versiyonları ile sorun yaşıyordu, o yüzden Ac3filter 0.70 kullanıp işimi görüyordum. Şimdi Vista kullanıyorum, Bs Player, K-lite Standard ve Spdifer kurulu. Spdifer Config'den DD ve DTS tikli. Hiç sorun yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 15 Şubat 2008; 23:38:53 >

• Slm

Daha çok masaüstü sistemler örnek verilmiş.Bende bir laptop örnek vereyim bari..

Sony vaio VGN-FZ11Z Bu modelde HDMI çıkış ve Blu-Ray Disc var 2 gb ram santa rosa işlemci vs vs

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72054

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladey -- 16 Şubat 2008; 12:03:01 >
  • Halen ulkemizde satilan dogru durust yatik bir htpc kasasi bulabilmis degilim.Silverstone vb bir kac tane begendigim model var ama onlarda fireball.net gibi satis yapanlarin elinde yok Thermaltake in yeni distribitorunun de sayfasinda goremedim hepsiburada.com dahil hemen her bilgisayarci ve online satis magazasina baktim.
  • htpc kasa için bunu düşünebilirsiniz LIAN LI PC-V800 ben 3 gün önce aldım kasa çok şık lcd altında güzel görünüyor ayrıca normal atx anakartları bile rahatlıkla sığdırabiliyorsunuz aşağıda kasa içi montaj resimleri var

Benim sistemi montajın ayrıntıları

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

• Bu kartta(Sapphire Pure Element HDMI Soket 940 (AM2) AMD Anakart (PE-AM2RS690MH)) optik yada coaxial ses çıkışı yok mu?
  • bu HTPC olayı bana hiç çekici gelmiyor..
    bir kere ülkemizde bu kasalardan yok desek yeridir...
    2. olarak da bu sistemleri sessizleştirmek için estra para harcamak lazım...

bunların yerine ucuzundan HDMI portlu bir laptop almak çok daha mantıklı bence...
    zaten maliyeti hemen hemen aynı olur...
    üstelik laptopı istediğiniz yere de götürebilirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon
    bu HTPC olayı bana hiç çekici gelmiyor..
    bir kere ülkemizde bu kasalardan yok desek yeridir...
    2. olarak da bu sistemleri sessizleştirmek için estra para harcamak lazım...

bunların yerine ucuzundan HDMI portlu bir laptop almak çok daha mantıklı bence...
    zaten maliyeti hemen hemen aynı olur...
    üstelik laptopı istediğiniz yere de götürebilirsiniz...

Tabi burada HTPC derken, mutlaka özel kasa olması gerekmiyor, hatta gereklilik değil, tamamen keyif ve görsellik.

Sessizleştirme konusuna gelince, fansız ekran kartı ve 40-50 YTL'ye işlemci fanı alınıp düşük rpm'de dönerse gayet sessiz olur sistem.

Bu şekilde 500-600 YTL'ye kendisine çok güçülü bir HTPC kasa kurabilirsiniz ve geliştirme konusunda çok daha esnek olursunuz.

Laptop'ları ben gereklilik olmadıkça sevmiyorum, çünkü sorun çıkarma yüzdeleri çok daha fazla ve geliştirilmeye açık değiller. Ayrıca maliyet olarak da en az 2,5-3 kat daha pahalı olacaktır masaüstü HTPC'lerden.

• Merhabalar...
    Oldukça sessiz olmasını istediğim HTPC için konfigürasyon konusunda yardıma ihtiyacım var.
    Kasa, psu,ram,harddisk tamam.Geriye kalan parçalar için ayırabileceğim max. tutar kdv dahil $800.

Taleplerim:
    - full hd görüntüleri (1920*1080) kayıpsız olarak LCD ye aktarabilmeliyim.
    -Ses 5+1 olarak ses sistemine optik le aktarılabilme
    -Anakartta kablosuz ağ, mümkünse hdmi çıkış(zorunlu değil)
    -İşlemci ve ekran kartı olabildiğince sessiz olmalı...

Yardımlarınızı bekliyorum
    şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulancak
    Merhabalar...
    Oldukça sessiz olmasını istediğim HTPC için konfigürasyon konusunda yardıma ihtiyacım var.
    Kasa, psu,ram,harddisk tamam.Geriye kalan parçalar için ayırabileceğim max. tutar kdv dahil $800.

Taleplerim:
    1. full hd görüntüleri (1920*1080) kayıpsız olarak LCD ye aktarabilmeliyim.
    2. Ses 5+1 olarak ses sistemine optik le aktarılabilme
    3. Anakartta kablosuz ağ, mümkünse hdmi çıkış(zorunlu değil)
    4. İşlemci ve ekran kartı olabildiğince sessiz olmalı...

Yardımlarınızı bekliyorum
    şimdiden teşekkürler...

1. Eğer Lcd Tv'niz 1920x1080 @60Hz kabul ediyorsa, PC'den yana sorun çıkmaz.
    2. Anakartlarda optik çıkış standart hale geldi neredeyse, bulmakta zorlanmazsınız.
    3. Bunlar da anakart özelliğine bağlı, modeller arasında seçim yapabilirsiniz.
    4. Burada sesi yapanlar donanımlar değil bildiğiniz gibi fan'lar. Benim ekran kartım fansız. Ayrıca onboard ekran kartı da olsaydı o zaman fansız olurdu. Ancak ekran kartı fanları küçük oldukları için inanılmaz ses çıkartıyorlar, özel düşük sesli ekran kartı fanları var. İşlemci fanı olarak da güzel bir fan alıp, düşük devir ile çalıştırırsanız sesi çok az olur.

Bence donanım önerileri için forumun Donanım ve Soğutma bölümüne danışın, o bölümlerde daha fazla kaynak mevcut.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sapphirede yok. Gigabyte ın 690G Chipsetli modelinde var.
  • Ben bu gün parçaları aldım kendim toplayayım dedim nedense bir türlü HDD yi takamıyorum kızak gibi bir şey lazım herhalde (Bu satte maymun zeka testinde oynayamıyacağım :) )
    Main board vb hepsini taktım DVD combo cihazında ön panelini söküp kasaya öyle monte edebildim ,ana kart ,cpu,ram ler ,ekran kartı vs hepsi ok .

Sistemi yazayım :

- Kasa : Lian Li PC-V800 (Biraz uğraştırıyor) PSU un cihazın önüne takıldığını fark etmemiştim süpriz oldu.Zaten kullanan arkadaşlar var anlatmaya gerek yok hoş kasa.
    - CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+
    - HDD : Seagate Barracuda 500 GB 32mb cache
    - Ram : Kingston 2 gb
    - Saphire vb hemen her 100$ civarı ekran kartına baktım görece yeni bir kart olan : Gigabyte GA-MA770-DS3 te karar kıldım.Direkt optik çıkışta var kartın üzerinde. Kartı incelemek içik tıklayın
    - Ekran kartı yeni indirime girdiği söylenen : Sparkle Nvidia GeForce 8600 512 mb
    - Güç kaynağı : LC power 480w (max) Super silent .Deli gibi 6-7 tane power supply denedim.Allahtan sabırlı&yardım sever bir satıcı ile tanıştım.Aralarında en sessizi buydu kronik bir arızasının marka&model bazında yaşanmadığını da belirtilince satın aldım.
    - Lian Li nin tepesindeki minik fanın devri ayarlanabilir modelini de ekledim.
    - Asus DVD write/combo
    - Zyxel usb wireless lan aparatı.
    - BT usb aparatı (Her ikiside kasanın arka yüzünde konuşlandırılacak)

Bende bir tanede X-Box 360 var (HD DVD eki için almıştım ) Bildiğiniz gibi bu usb bağlantılı HD-DVD oynatıcı bir kaç ufak tefek hack ile PC dede kullanılabiliyor.Onuda takıp deneyeceğim.X BOX 360 Ps3 ün yanında çamaşır makinesi gibi ses çıkarttığından bir türlü alışamamıştım sanırım pc ile beraber daha iyi performans vericektir.

Kafamda 800-900 ytl gibi bir fiyat belirlemiştim ama daha iyi kasa ve daha iyi (kendimce) bir kaç bileşen daha ekleyince 1100 ytl nin az biraz üstünde bitirmiş oldum. (KDVd dahil)

Ekran kartı acaip ses yaparsa onada çapı büyük devri düşük ekstra bir soğutucu takarım.Yarın sanırım birde pasif cpu soğutucusu alıp sistemi tamamlıyacağım.

Klavye ve mouse olarak : Apple BT setim var performansını sizlerede iletirim.

Not : XP yi hızlı boot etmek üzere yazılımlarıda inceleyeceğim konuya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 19 Şubat 2008; 5:58:58 >

• arkadaşlar 1366*768 hd çözünürlük değildir.
    720p 1280*720
    1080i ve 1080p sadece hd çözünürlük olabilir.
    biz bunu çok tartıştık. signore de dahildi.
    bi arkadaş kasa sormuş yatık en iyi asusun siyah ve beyaz aynı model 2 kasası var 75 lira falan 250 watt ama.
    küp şeklinde istersen aopen ropiğine bak bence 2 model ikisinin de 3 er farklı rengi var. 300-350-400-700 watt psulu.
    110 dan başlıyor.
  • Vipracin@
    aynı kasanın resimleri üstte var sanırım HDD yuvası optik sürücü(DVD CD sürücü vs)yuvasının altında.o parçanın tahminen komple çıkması lazım HDD DVD sürücü ikisini monte edip sonra yerine koyuyorsun galiba.tabi tamamen tahmin. bu kasadan bende yok...khaos daha iyi cevap verecektir mesajını görürse...

edit:resimlere tekrar baktım kasanın yanında yuvalar yapmışlar HDD için ona dikkat etmemişim pardon...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Şubat 2008; 11:36:33 >

• kasada 2 tane hdd yuvası var onlara hdd yi takmak resmen işkence (ben tam sığdıramamıştım)
  • Nasıl oldu ise HDD nin yanında verilen takma aparatları yok kasanın beraberinde gelen lerde uyumlu değil neyse gidip satın aldım (Bildiğimiz klasik hdd vidaları diyeyim artık) taktım.Bu sefer açılır kapanır ön panelin düğmesi Asus dvd rom un açma kapama dügmesine değmediği için(Vede dvd rom un ön çerçevesi üstünde iken kızağına girmiyor sökmek zorunda kalmıştım) komple kızak sistemini (cpu soğtucusu vb ne varsa arkasında) sökmek ile uğraşıp dvd kızağın üstünde iken ön panelini takıp öyle monte ettim ancak oldu.

Bu kasayı tasarlayanların epey bir kulağını çınlattım.Malzeme kalitesi iyi ama kasa iç tasarımı kötü.Tabiki kasanın acemiside olmamın etkisi var ama amatör birisi hiç alıp kendi toplamaya kalkmasın sinir sahibi olur.Epeyide bir zaman kayıp eder.

En son olarakta : Power supply ın firewire kablosu main boardun üstündeki yere yetişmedi/kısa geldi.Bir de bununla uğraşmak lazım .Kablo demeti yari bir güzellik.(Şu ekstra bazı power supplylarda görmüştüm ayrılabiliyordu güzel bir özellik.Özellik ile benim gibi titiz iseniz)

Uzun lafın kısası : Desktop olarak yanımda duran power mac'e bir kere daha aşık oldum.Bu üreticilerin daha alıcak çok yolu var.Biraz kasa tasarımı,fonksiyon ve işlevsellik dersi almaları lazım Apple dan.
    Not : Meraklısına;eğer daha önce hiç bir power mac g5 dual yada Mac pro dualın içini görmedi iseniz lütfen ilk fırsatta bir Apple shopta inceleyin.Yan kapağı 1 sn de açılıyor basitçe.Tam bir tasarım ve mühendislik harikası.

• Ana konudan biraz uzaklaşacağım kusura bakmayın :

sistemi kurdum çalıştırdım K-lite codec pack i kurdum beraberinde gelen Media player classic in içindeki ayarları bitirene kadar .mkv leri açmadı şimdi oynatıyor mp classic ile.Merak ettiğim sizlerin player olarak hangisini seçtiğiniz? (Mac altında VLC kullanıyordum XP içinde var bilidğiniz üzere )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 20 Şubat 2008; 2:51:32 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.