Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım Seagate marka en sessiz ve serin model olan disklerinden kullanıyorum.

ST3250310AS
    kapasite=250Gb
    bellek=16Mb
    plaka adedi=1 (dikey kayıt teknolojisi sayesinde)

inceleme:http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/seagate-7200-10-250gb

Edit: Konu içinde disklerin sessizliğinden bahsedilmesi, bu mesajı yazmamın sebebidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 20 Şubat 2008; 11:09:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Ana konudan biraz uzaklaşacağım kusura bakmayın :

sistemi kurdum çalıştırdım K-lite codec pack i kurdum beraberinde gelen Media player classic in içindeki ayarları bitirene kadar .mkv leri açmadı şimdi oynatıyor mp classic ile.Merak ettiğim sizlerin player olarak hangisini seçtiğiniz? (Mac altında VLC kullanıyordum XP içinde var bilidğiniz üzere )

kmplayer'ı tavsiye ederim. Şu anda mevcut en iyi oynatıcı.
  • quote:

Ana konudan biraz uzaklaşacağım kusura bakmayın :

sistemi kurdum çalıştırdım K-lite codec pack i kurdum beraberinde gelen Media player classic in içindeki ayarları bitirene kadar .mkv leri açmadı şimdi oynatıyor mp classic ile.Merak ettiğim sizlerin player olarak hangisini seçtiğiniz? (Mac altında VLC kullanıyordum XP içinde var bilidğiniz üzere )

Ben yıllardır bir pc kullanıcısı olarak mp classic'ten şaşmadım. Altyazı aracı olarak da DivXG400 kullanmaktayım.
    İşlemcinize güveniyorsanız k-lite codec kullanın, yoksa AVC Pro.
  • Teşekkürlerler.
  • Bu arada benim HTPC umduğumdan çok daha sesli oldu.Akşama fotolarını ekliyeyim.
    Tek tek deneyip aldığım : power supply ve pasif cpu üniterli gayet sessiz fakat geriye kalnı film izlerken dialoglar arasında rahatlıkça fark edilebilecek-rahatsız edicek kadar sesli malesef.

Hedefim : Sony PS3 kadar sesli bir sistem yapmaktı.Şu an çok çok gerisindeyim bu hedefimin malesef.

Ekliyeceğiniz bilgi & tavsiyleriniz var ise duymak&bilmek isterim .
  • HTPC için benim fikrim kasa ve cpu hariç, kartlar üzerinde başka hiçbir fan olmamalı.

Ekran kartı fanı ve egzost fanları çok ses çıkarır, bunlardan kurtulunması lazım bence.
  • psu fanı var bir de
  • PSU fanım gerçekten çok sessiz tek çalıştırdığımda 2 metreden nerede ise hemen hiç duyulmuyor (sessiz ortamda denedim) cpu da gayet iyi ama ekran kartı gerçekten sesli.Nvidia ayarlarını yöneten paneli inceledim ama bir sonuç alamadım sanırım 2 şeye ihtiyacım var :

- Ekran kartının orijinal soğutusucunu değiştirmek
    - Kasanın arkasındakı 2 ufak fanı değiştirmek

Kasanın üst kapağını açıp bu bahsettiğim fanları kısa bir anlığına parmağım ile durduğumda ses cidden 4/3 oranında azalıyor ve kabul edilebilir seviyeye geliyor.
  • ACİL-ACİL Arkadaşlar,p.tesi htpc yi oluşturuyorum.
    Kasa olarak asus vento ts631 250w alıyorum.Slim kasadır.Ölçüleri 14x44x36 5,5 kg.
    Yuvalar : 2x5,25" , 1x3,5" Harici
    3x3,5" dahili.
    Ben şimdi bu kasaya nasıl bir dvd writwer takabilirim.Bu yuvalara her türlü yazıcı takılırmı yoksa özelmi bakmam gerekir.Acil cevap rica ediyoeum
  • Bir arkadaş hayrına bize High-Definition HDD Media Player lardan getirtsede bu işlerle uğraşmasak.Arkadaşlar geliştirilmeye açık olmadığı için laptop önermemişler ama bence en büyük dezavantajları fiyat.Ama kişinin laptop ihtiyacıda varsa bence iyi bir laptop da tercih edilebilir.
    Benim aklımda da bir laptop yada biraz daha bekleyip mediaplayer almak var.Laptop için görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

VGN-FZ21M
    Raw power, refined style

Blu-ray Disc™ Combo Drive for HD viewing with HD TV connectivity
    X-black LCD reproducing amazing colour trueness
    Sleek design and contemporary styling. Large screen compactly fitted.
    Latest Intel® Centrino® Duo processor technology and NVIDIA® GeForce® graphics

Model detailAccessories

Operating System
    Operating System Genuine Windows Vista® Home Premium
    Technical Platform
    Platform Intel® Centrino® Duo processor Technology
    Chipset Mobile Intel® PM965 Express Chipset
    CPU Section
    Microprocessor Full Name Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250, Supports Enhanced Intel SpeedStep® Technology
    Microprocessor Manufacturer Intel®
    Microprocessor Speed (GHz) 2
    L2 Cache (KB) 2048 Advanced Smart Cache
    Frontside Bus (MHz) 800
    Number of Cores 2
    Memory
    Memory Speed (MHz) 667
    Memory Type DDR2 SDRAM (2x1024MB)
    Max. Memory (MB) 4098
    Max Memory Comment In the case of 4GB, a portion of the system memory over 3GB might not be available to the operating system
    Memory Size (MB) 2048
    Drives
    Optical Drive Type Blu-ray Disc™ Combo Drive: BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM Drive
    Hard Drive Capacity (GB) 200
    Hard Drive Speed (rpm) 5400
    Optical Drive Fitting Built-in
    Hard Drive Type Serial ATA
    Drives Speed
    Write CD-R x24, CD-RW x16, DVD-R DL x4, DVD-R x8, DVD-RW x6, DVD+R DL x4, DVD+R x8, DVD+RW x8 , DVD-RAM x5
    Read CD x24, CD-R x24, CD-RW x24, DVD x8, DVD-R DL x6, DVD-R x8, DVD-RW x6, DVD+R DL x8, DVD+R x8, DVD+RW x8, DVD-RAM x5, BD-ROM x2, BD-Rx2, BD-RE x2, BD-RE DL x1.6, BD-R DL x1.6
    Display
    Display Type X-black LCD
    Diagonal Size (in) 15.4
    Resolution Format 1280 x 800
    Resolution Type WXGA
    Graphics
    Graphic Card Full Name NVIDIA® GeForce® 8400M GT
    Producer NVIDIA®
    Comments Total Available Graphics Memory of 1023MB and dedicated Video Memory of 256MB
    Interfaces
    4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps 1
    DC in 1
    Memory Stick™ Slot 1
    Memory Stick Slot Type Memory Stick™ Std / Duo, Memory Stick™ PRO Std / Duo, high speed data transfer
    SD Card Slot 1
    Microphone Jack 1
    RJ-11 Direct Port (Modem) 1
    RJ-45 Direct Port (Network) 1
    USB Speed High/Full/Low
    USB Port (quantity) 3
    USB Version 2.0
    USB Connector Type A
    VGA Connector for Monitor 1
    TV out 2
    TV out type S-Video + HDMI
    Audio out 1
    Express Card Slot Type 34mm
    Audio out Type(s) Stereo Headphones/Speakers Jack
    Express Card Slot 1
    Connectivity
    Built-in Modem V92/V.90
    Integrated Wireless LAN YES
    Wireless LAN Max. Date Rate (Mbps) 300
    Wireless LAN Range (m) max. 100
    Integrated Bluetooth (Version) 2.0 + EDR
    Bluetooth Range (m) 10
    Wireless LAN Type 802.11a/b/g/Draft n
    Ethernet network 100 BASE-TX/10 BASE-T
    Multimedia
    Intel® High Definition Audio compatible YES
    3D Surround YES
    Built-in Stereo Speakers YES
    Windows® Sound System Compatible YES
    Sound Reality YES
    Built-in Camera
    Built-in 'Motion Eye' Digital Camera YES
    Frames per Second 30
    Image Sensor (Mega Pixels) 1.3
    Motion Picture Function YES
    Motion Pictures max. Resolution (pixels) 1280x1024 (SXGA)
    Keyboard Section
    Touch Pad 1
    Features
    Special Buttons Power button, Wireless switch, Short-cut Keys (S1) , AV buttons
    Auto Resolution Plug and Display
    Kensigton Lock YES
    Built-in Microphone YES
    Software
    Audio VAIO Music Box, Windows Media Player 11, SonicStage Mastering Studio 2.4
    Video & TV Adobe Premiere Elements 3, VAIO Content Importer / Exporter, WinDVD BD 8.0 for VAIO
    Photo Adobe Photoshop Elements 5, Google Picasa
    CD-DVD Burning Easy Media creator 9, Click to DVD® 2.6
    Office Application Adobe® Reader® 8.1, Adobe Standard 8, Microsoft® Works 8.5, Microsoft® Office Trial 2007 (60 days Try & Buy)
    Security & Other Norton 360 (with 60days free virus updates), VAIO Recovery Utility - HDD recovery (hidden partition), Skype, Google software package
    Supplied Accessories
    AC Adaptor YES
    Battery YES
    Power Cord YES
    Dimensions
    Depth Main Unit (mm) 254.4
    Height Main Unit (min – max in mm) 24.9-34.5
    Width Main Unit (mm) 355.8
    Weight with Supplied Battery and Supplied Drive (kg) 2.8
    Battery
    Battery Type Lithium-Ion battery (VGP-BPS8)
    Battery life time 110
    Battery charging time 190
    Battery life disclaimer Actual battery life will vary depending on your specific hardware and software configurations. Benchmark MobileMark 2007

Özellikleri İngiltere sitesinden copy-paste yaptım,maalesef bizim sitelerde tam açıklama bulamadım.Adam ne güzel yazmış başına bu laptop ne işe yarar diye,bizimkiler özelliklerini yazmaktan acizler

• ACİL-ACİL Arkadaşlar,p.tesi htpc yi oluşturuyorum.
    Kasa olarak asus vento ts631 250w alıyorum.Slim kasadır.Ölçüleri 14x44x36 5,5 kg.
    Yuvalar : 2x5,25" , 1x3,5" Harici
    3x3,5" dahili.
    Ben şimdi bu kasaya nasıl bir dvd writwer takabilirim.Bu yuvalara her türlü yazıcı takılırmı yoksa özelmi bakmam gerekir.Acil cevap rica ediyorum
  • farklı boyutlarda cdrw dvdrw olmaz hep 5.25inç.
    o kasada da 2 tane boşluk var.
    çok güzel bi kasa ama güç kaynağı yetersiz.
    ben de ondan alacam muhtemelen ama harici ekran kartı takmayacam
  • gü kaynağı yetersiz derken biraz açarmısınız ne zararı olur bana.
    ayrıca bildiğiniz kaliteli 5,25" dvd yazıcı varmı
  • quote:

PSU fanım gerçekten çok sessiz tek çalıştırdığımda 2 metreden nerede ise hemen hiç duyulmuyor (sessiz ortamda denedim) cpu da gayet iyi ama ekran kartı gerçekten sesli.Nvidia ayarlarını yöneten paneli inceledim ama bir sonuç alamadım sanırım 2 şeye ihtiyacım var :

- Ekran kartının orijinal soğutusucunu değiştirmek
    - Kasanın arkasındakı 2 ufak fanı değiştirmek

Kasanın üst kapağını açıp bu bahsettiğim fanları kısa bir anlığına parmağım ile durduğumda ses cidden 4/3 oranında azalıyor ve kabul edilebilir seviyeye geliyor.

ekran kartının markası nedir bilmiyorum ama fansız bir soğutucu alıp bu sorunu çözebilirsin.
  • arkadaşlar pcyi topladık ama hayal kırıklığı.
    MSI anakart hdmi çıkışlı
    sapphire ekran kartı ati hd3650 -bütün çıkışlar var diye aldık,sadece 2 adet dvi çıkışı var.
    Resimlerini de gönderiyorum.Görüntü alıyorum ancak SES yok.Ne yapmam lazım.Dün gece sabahladık çözüm bulamadım.[simage][/simage]
    iki adet resim kyuyorum.biri ekran kartı çift dvi çıkışlı diğeri ana kart

Güncel HTPC için Sistem Önerisi
  • buda ati ekran kartı

Güncel HTPC için Sistem Önerisi
  • @lucky8
    Ekran kartının on-board olanını bir dene.hdmi den ses de alırsın.Harici ekran kartının hdmi çıkışı olmamasına nasıl dikkat etmediniz Dvi danda ses alabildiğini söyleyenler vardı,forumda bir arat istersen.
  • anakarttan ta hdmi ile deendim görüntü var ses yok.
    Ayrıca ekran kartını alırken ati hd3650 iki adet hdmi versiyon 1.2 var diye yazıyor hem hepsiburada da hemde sapphire in sitesinde ancak görünürde yok.Ekram kartından bir ucu dvi bir ucu hdmi kablo ile görüntü aldım ancak ses yok.Birde 5.1 ses destekliyor diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucky8
    anakarttan ta hdmi ile deendim görüntü var ses yok.
    Ayrıca ekran kartını alırken ati hd3650 iki adet hdmi versiyon 1.2 var diye yazıyor hem hepsiburada da hemde sapphire in sitesinde ancak görünürde yok.Ekram kartından bir ucu dvi bir ucu hdmi kablo ile görüntü aldım ancak ses yok.Birde 5.1 ses destekliyor diyor.

- Ekran Kartının DVI Çıkışından HDMI ile SES de Taşınması

Yukarıdaki konuyu okuyun.

Ekran kartının beraberinde özel DVI-HDMI dönüştürücü ara parçanın gelmesi gerekir; direkt HDMI çıkışları yok, bu dönüştürücü ile elde ediliyor.

Ses aktarımı için sürücüleri yükleyerek, sistemde "ekran kartının üzerindeki onboard ses kartını kullanılacak" şekilde ayarlamalısınız (normalde anakartın onboard ses kartını kullanmaya ayarlıdır).
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• maalesef dvi hdmi dönüştürücü kutudan çıkmadı,sadece dvi vga dönüştürücü adaptör çıktı ne halta yarayacaksa,
    bende philips bie ucu dvi bir ucu hdmi kablo var bu işimi görmezmi yoksa ayrıca dvi hdmi dönüştürücü mü alama lazım o zamanda ayrıca bir kablo gerekirmi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.