Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yeni anakart çok güzel alsında 10 gün daha bekleseymişim bunu alırdım çok daha ucuz ve komplike&sessiz& güzel bir çözüme benziyor.

aBaBaDaN : Zaten ağdan bağlıyacaksanız bence yetersiz değil yinede baştan satın alırken biraz daha far verip 250 gb ve 2gb ram ile başlamak bence çok daha iyi netice vericektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Şu yeni anakart çok güzel alsında 10 gün daha bekleseymişim bunu alırdım çok daha ucuz ve komplike&sessiz& güzel bir çözüme benziyor.

aBaBaDaN : Zaten ağdan bağlıyacaksanız bence yetersiz değil yinede baştan satın alırken biraz daha far verip 250 gb ve 2gb ram ile başlamak bence çok daha iyi netice vericektir.

Ya kendi kullandığım bilgisayar e6600 gigabyte ds4 2 gb ram 250gb harddisk vs vs özellikler var.Bunu sadece plazmadan hd filmleri izlemek ve daha sonra belki ekran kartı alarak arada bir oyun oynamak için kullanıcam.Şu anki monitörüm 22'' hp gayet yeterli oluyo ama arada fifa falan oynuyoruz büyük ekranda güzel olur.Zaten bu parçalara 15 lira vericem.Vatandan 200 liralık hediye çekim var.Şimdi asıl sorun ise kasa.Şu frisby nasıl acaba?Alsam pişman olurmuyum??

• http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=1&limit=1&limitstart=3

buradada zotac 8800 amp kartta nasıl dvi dan ses aldıklarını( daha önce bahsettiğim ve aradığım kablo ile)
    anlatıyor

Kutudan DVI HDMI çeviricide çıkıyor ama özel olup olmadığı hakkında bir şey söylemiyor

Belkide ATI lerde özel çevirici
    GEFORCE larda normal çevirici kafi geliyordur.

En azından bir review de GEFORCE larda gerçekleştirildiğini kesin yazıyor.

Selamlar

• acaba gidip iyi bir ses kartı alsam olay çözülürmü çünkü bu hayavanların adaptörünü her yerde arattım yok (dvi-hdmi adaptör)
  • quote:

Orjinalden alıntı: teme

HTPC kurmak için yeni anakart seçeneği ; bir süredir beklenen AMD 780 chipsetli anakartlar piyasaya çıkmaya başladı. Anakart üzrinde bulunan hd 3200 bazlı onbord ekran kartının 690 serisinde bulunan x1250 den yaklaşk 2.5 kat hızlı olduğu belirtilmiş. Kart şu anda yurtdışında sınırlı miktarda 100 us$ etiketle satılıyor, piyasa resmi olarak mart ayının ikinci haftası çıkacak.

Temel özellikler:

Supports AMD AM2+ Phenom/ AM2 Athlon64 series processors

Solid capacitors design in CPU VRM

Dual Channel DDR2 1066 for remarkable system performance

Integrated ATI Radeon HD3200-based graphics (DX10)

Ultimate graphics performance with PCI-E 2.0 x16 interface

Integrated SATA 3Gb/s with RAID function

Features high speed Gigabit Ethernet and IEEE1394

High quality 106dB SNR ALC889A HD audio

Integrated HDMI/ DVI interface with HDCP

Üretici sayfası

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

Hernekadar hd dvd ölü bir format olarak kabul görse de düşen fiyatlar sebebiyle bir süre daha konuşulmaya devam edilecek gibi. Microsoft x box dan hd dvd eklentisini kaldıracağını bildirdikten sonra harici hd dvd rom eklentisi 50 $ fiyatla satılmaya başlandı. Nette bunu pcye bağlamak için pek çok yol anlatılmış, meraklılar için iyi bir fırsat ;)

optik çıkış var bunda, s/pdif vs yazıyor ama optikmidir koaksiyelmidir anlamadım ?

edit :http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma78gm-s2h_10.html
    buaradan baktım optikmiş. daha iyi bence optik olmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 29 Şubat 2008; 11:16:09 >

• Hdmın yanındaki çıkış optik çıkıştır-kare olan
  • Evet htpc için ilk adımı attım ve amd x2 4200 kingson 1gb 667mhz ram ve seagate 160 gb sata harddisk aldım.Kasa ve anakartı mart ayı içinde alıcam.Çünkü anakartı 780 çipsetli almayı düşünüyorum.Vatandan hediye çekim vardı 200 liralık aldıklarım 225 lira tuttu.Benim için çok iyi oldu.Yani sistemin bana toplam maliyeti 200 lira olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN
    Üstad ben bu DVI-HDMI çeviricisininden özel bir şeymiş gibi bahsedildiğine rastlamadım.
    Özel bir vurgu yapılmıyordu

Sapphire sitesinden linkini verdiğiniz kurulum kılavuzunu şimdi hatırladım
    Oradaki ifade : .... using the Active DVI-HDMI converter which may have been included in the box. (ekran kartı kutusuna dahil edilmiş olabilecek aktif DVI-HDMI dönüştürücüsü ile...)

Yani kendi dönüştürücüsüne "aktif DVI-HDM dönüştürücüsü" adını veriyor.
    BURADA ATI DVI-HDMI dönüştürücüsü satılıyor ve yorumları okuyunca, ATI ekran kartlarının DVI-HDMI ile ses de taşıyabilmesi standart bir dönüştürücüye değil, kendisi için tasarlanmış bir dönüştürücüye ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

Dolayısıyla, ATI ekran kartlarına özel DVI-HDMI dönüştürücü temin edilmesi gerekiyor, yoksa kendimizi boşuna yorarız.

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1
    Konu ile ilgili arkadaşlara esas hakkında bir soru:
    Gerçi ben de 2 senelik bir AMD anakart kullanıyorum ama neden hep HTPC ler için AMD adı geçiyor? Intel neden tercih edilmiyor?

Fiyat mı?
    özellikler mi?
    uygunluk mu?

Size yeterli bir sebep söyleyeyim...
    Genel AMD-INTEL tercihlerinden farklı olarak, AMD'nin ATI'yi satın almış olması ve anakartlarında on board ATI ekran kartları kullanarak, ayrıca ekran kartına ihtiyaç duyulmadan anakarttan HDMI çıkış verebilmesi sebebiyle AMD bu kadar gündemde.

Ayrıca ATI de rahat durmuyor; HD2xxx ve HD3xxx serilerinde bu konuda konuşulduğu gibi onboard ekran kartı var ve doğal HDMI ile ses de taşıyabiliyor. Normalde PC'yi Lcd Tv'ye DVI veya VGA ile bağlarsanız ses alamazsınız, bu ekran kartları bu sorunu ortadan kaldırıyor.

ustad sizi teyit edecek yeni bir sey
    saphire ozel dvi hdmi cevirici kullaniyor ve hatta cart modeline gore rev1
    rev2 var asagida linkte newegg de satilan 3xxx modeli icin

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814999009

selamlar

• Arkadaşlar,bugün gidip bir noname dvi hdmi adaptör aldım sonuç ekran kartındaa yine ses yok.Bu arada sapphire hd2600pro modelinin kutusunda bu adaptör var.Daha yeni çıkan benim ekran kartında yok!!!Ne kadar enteresan değilmi,ben ne yapayım şimdi bu sapphiri,aslında mahkemeye vermek lazım ya.....
    Ancak iyi sayılabilecek bir haber anakartımın hdmi çıkışından avr ye hem görüntü hem ses aktarmayı başardım.Ses hakikaten muhteşem ancak görüntü ekran kartımınki kadar iyi değil.Şu anda bir divx oynattım ve orijinal bir müzik cd si çaldım.
    Eğer görüntüyü ekran kartımdan sesi de anakarrtan alabilirsem yemede yanında yat olur.Tabii bu teknik olarak mümkünmü deneyip göreceğiz.Aslında tabii bu ancak biz türklerin aklına gelecek bir şey.Avrupalı hemen firmayı arayıp sorununu çözebiliyor.Ancak ben kimi arayıp bu sapphirin adaptörü nerede kardeşim diyeceğim.İthalatçısını arttım adamların 3-4 tane var.Hiçbirinin konudan haberi yok.

• Bu hdmi çıkışı olan anakartlarda hdmi dan bağlayınca görüntü kalitesi nasıl acaba??Bu çıkış süs için mi konulmuş yoksa gerçekten tatmin edici bir görüntümü veriyor.
  • arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum. suan kullandıgım bılgısayarımı htcp sıstemle degıstırmek ıstıyorum.
    amd athlon 64 X2 4200+ CIFT CEKIRDEK 2.2GHZ 1MB ON BELLEK 90PIN
    AMD690G DDR2 VGA+GLAN+SATA+16X 940pin HD 5.1 SES/ ATI 256MB PAYLAŞIMLI- PciEx16
    1GB DDR2 667MHZ PC5300
    250GB 7200RPM SATA2 8MB ÖN BELLEK
    256 MB GIGBAYTE RX26T256H HD2600XT 128bit DDR3 16X
    AOPEN HTPC KASA kablosuz multımedya kalvye ve mause dvd-rw
    arkadaslar sıstem bu olacak. fıyatıda 500dolar artı kadv. acıkcası ben bılgısayar kullanıcısıyım bılgısayar konusunda okadar ıyı degılım. sıstemde bır anormallık varmı. 720p ve 1080p ve 1080i fılmlerın rıplerını ızlerken sorun yasarmıyım. ayrıca ılerde dvd-rw yerıne bluray okuyucu eklemekte ıstıyorum sorun yasarmıyım. yardımlarınızı beklıyoum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum. suan kullandıgım bılgısayarımı htcp sıstemle degıstırmek ıstıyorum.
    1GB DDR2 667MHZ PC5300
    arkadaslar sıstem bu olacak. fıyatıda 500dolar artı kadv. acıkcası ben bılgısayar kullanıcısıyım bılgısayar konusunda okadar ıyı degılım. sıstemde bır anormallık varmı. 720p ve 1080p ve 1080i fılmlerın rıplerını ızlerken sorun yasarmıyım. ayrıca ılerde dvd-rw yerıne bluray okuyucu eklemekte ıstıyorum sorun yasarmıyım. yardımlarınızı beklıyoum.

Bi anormallik yok gayet güzel bende aynısını topladım fakat harddisk 160 gb ve anakart 780 çipsetli almayı düşünüyorum.Hepsiburadada ecs marka 780 çipsetli anakart 7 martta satışta.Ondan alın ve oyun falan oynamaycaksanız bence ekran kartını çıkarın.Hem ses yapar hemde sizin için ekstra masrafTabi bunu lcd veya plazmaya bağlayacağınızı düşünerek önerdim.Eğer normal pc niyetine kullanıp monitörden izleyecekseniz ekran kartı kalsın böyle gayet iyi.Ama anakartı mutlaka 780 çipsetli alın.

• quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum. suan kullandıgım bılgısayarımı htcp sıstemle degıstırmek ıstıyorum.
    1GB DDR2 667MHZ PC5300

Bi anormallik yok gayet güzel bende aynısını topladım fakat harddisk 160 gb ve anakart 780 çipsetli almayı düşünüyorum.Hepsiburadada ecs marka 780 çipsetli anakart 7 martta satışta.Ondan alın ve oyun falan oynamaycaksanız bence ekran kartını çıkarın.Hem ses yapar hemde sizin için ekstra masrafTabi bunu lcd veya plazmaya bağlayacağınızı düşünerek önerdim.Eğer normal pc niyetine kullanıp monitörden izleyecekseniz ekran kartı kalsın böyle gayet iyi.Ama anakartı mutlaka 780 çipsetli alın.

aslında haklısın. ekran kartının acılıyetı yok pek oyun oynmayıda beceremıyorum zaten. onun yerıne blu ray okuyucu daha ıyı ısımı gorur. pekı bluray ekleyebılırmıyım sısteme. tesekkurederım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

1GB DDR2 667MHZ PC5300

aslında haklısın. ekran kartının acılıyetı yok pek oyun oynmayıda beceremıyorum zaten. onun yerıne blu ray okuyucu daha ıyı ısımı gorur. pekı bluray ekleyebılırmıyım sısteme. tesekkurederım.

Hocam bluray okuyucuyu napacaksınız.Eğer bütçe müsaitse sınırsız bir adsl ile bluray filmleri internetten indirip htpc yi plazmaya bağlayın olsun bitsin.Pc den iyi bluray player mı varYani belki orjinal medyaları oynatamazsınız ama onada ne gerek var ki.Şu an için bence çok erkenHa illa ben cd mi takıp ojinal bluray medya izlemek istiyorum derseniz en iyisi bana göre ps3.Hem oyun oynarsınız hemde bluray player olarak kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 1 Mart 2008; 23:36:32 >

• HTPC için okuduğum kadarı ile hep AMD sistemler yazılmış.İntel işlemciler için anakart önerilerinizi bekliyorum.
    teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba,

konuyla ilgili bilgileri okudum ama takdir edersiniz ki kafa karışıyor,

sizden ricam, bilgisayarcı bir arkadaşımın HTPC için bana hazırlamış olduğu konfigürasyon ile ilgili bana bilgi vermeniz, eklenecek ya da çıkartılacak parça, tavsiye edeceğiniz ek bilgiler varmıdır.

genellikle AMD işlemcilerden bahsediliyor INTEL'den farkı nedir?

CORE2 DUO 2.33GHZ 1333M 4MB 775PİN BOX
    GIGABYTE G33M-S2 DDR2 1333M S775 PCI-E16X S+V+GLA
    512 MB ASUS EAH2600PRO DDR2 PCI-E16X HDMI+DVI
    250 GB SEAGATE SATA2 7200R 8MB HDD NCQ ST3250310
    ASUS VENTO TS-6A1 250W SLIM ATX SIYAH
    1 GB KINGSTON DDR2 800 MHZ RAM
    SAMSUNG SH-S203 20X8X16X32X48 SYH SATA DVRW (+/-)

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanseser
    sizden ricam, bilgisayarcı bir arkadaşımın HTPC için bana hazırlamış olduğu konfigürasyon ile ilgili bana bilgi vermeniz, eklenecek ya da çıkartılacak parça, tavsiye edeceğiniz ek bilgiler varmıdır.

genellikle AMD işlemcilerden bahsediliyor INTEL'den farkı nedir?

CORE2 DUO 2.33GHZ 1333M 4MB 775PİN BOX
    GIGABYTE G33M-S2 DDR2 1333M S775 PCI-E16X S+V+GLA
    512 MB ASUS EAH2600PRO DDR2 PCI-E16X HDMI+DVI
    250 GB SEAGATE SATA2 7200R 8MB HDD NCQ ST3250310
    ASUS VENTO TS-6A1 250W SLIM ATX SIYAH
    1 GB KINGSTON DDR2 800 MHZ RAM
    SAMSUNG SH-S203 20X8X16X32X48 SYH SATA DVRW (+/-)

Aynı soruyu diğer HTPC konusunda da sormuşsunuz, oradakini sildim ve cevabımı buraya yazıyorum :
    Merak edenler için diğer konu :
    LCD TV için HOME THEATRE PC (HTPC) Seçimi

Eğer oyun oynama amacınız yoksa, özellikle AMD'nin yeni çıkaracağı 780 chipsetli (yongasetli) anakartın onboard ekran kartı ile ayrıca bir ekran kartı almanıza gerek kalmayabilir. Çünkü ayrıca ekran kartı almak hem daha maliyetli olur, hem de ekran kartı fanları ufak olduğu için inanılmaz ses yaparlar.

Bunun haricinde, mümkünse ram 2 GB olsun, zaten çok maliyetli değil; Vista kurabilirsiniz.

Diğer hard-disk, kasa sizin keyfinize kalmış.

• sanırım eksik yazdım,

tavsiyeniz için teşekkür ederim ama evet oyun da oynamak istiyorum o zaman INTEL mi kullanmam gerekiyor acaba ?

HTPC ile amacım ;

oyun oynamak, dvd hd blue ray vs film ve tv yayınlarını izlemek, tv den pc ye kayıt yapmak, internete girmek vs...

maliyet olarak ekran hariç (plazma tv kullanacağım) ortalama 800 USD KDV Dahil fiyat çıkartıldı

teşekkürler,
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanseser

sanırım eksik yazdım,

tavsiyeniz için teşekkür ederim ama evet oyun da oynamak istiyorum o zaman INTEL mi kullanmam gerekiyor acaba ?

HTPC ile amacım ;

oyun oynamak, dvd hd blue ray vs film ve tv yayınlarını izlemek, tv den pc ye kayıt yapmak, internete girmek vs...

maliyet olarak ekran hariç (plazma tv kullanacağım) ortalama 800 USD KDV Dahil fiyat çıkartıldı

teşekkürler,

İşlemci güzel htpc bile olsa bence o anakart yakışmamış.Madem böyle bir işlemci koydunuz anakartıda biraz daha iyi birşey alın.Amd önerilmesi hem şu an için çift çekirdekli işlemcilerin gayet uygun olması hemde anakartta çok çeşitli giriş çıkış ünitelerini barındırmasından dolayı.Eğer oyun oynayacaksanız kesinlikle pasif soğutmalı bir ekran kartı alın.Çünkü çıkan ses sizi rahatsız edecektirMesela anakartı gigabyte p35-ds3r seçebilirsiniz.Harddisk wd 250gb 16mb sata2 olabilir kasa matx yapıda muhtemelen bu anakart olmayacaktır.Kasayı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 4 Mart 2008; 11:38:25 >

• Evet arkadaşlar ekran kartını değiştirdim ve yeni aldığım kartta adaptör çıktığı için artık sesi de alabiliyorum.
    Eskisi : hd3650 512 mb ddr2
    Yenisi : hd3650 256mb ddr3
    Yanlız dikkatimi çeken şey iki üç tane hdrip seyrettim.Bazı çok hareketli sahnelerde takılmalar oluyor.Sanki eski ekran kartı takılı iken bu olmuyordu.Ekran kartı bunu yaparmı???Ayrıca satıcı ddr3 256 mb , 512mb ddr2 den daha iyi performans verir diyor doğrumu ??
    AMD am2,64x2 5200 soket940 690 chipset , 2.6 ghz
    2gb ram kingston
    500gb samsung
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.