Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraflarda görünmüyor, digital ses çıkışı yok mu?
    Eğer varsa sesi optik kablo ile ayrıyeten aktarırsın sevgili dostum, sorun olmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucky8
    maalesef dvi hdmi dönüştürücü kutudan çıkmadı,sadece dvi vga dönüştürücü adaptör çıktı ne halta yarayacaksa,
    bende philips bie ucu dvi bir ucu hdmi kablo var bu işimi görmezmi yoksa ayrıca dvi hdmi dönüştürücü mü alama lazım o zamanda ayrıca bir kablo gerekirmi.

Evet, şu linkten bakınca DVI-HDMI Dönüştürücü : Yok olarak gözüküyor :
    http://atlantabilgisayar.com/index.php?sp=83

Emin değilim ama bir yerde ATI'nin bu dönüştürücüsünün özel olduğunu ve kartla beraber verildiğini okumuştum. Ekran kartının onboard ses kartı olması ve DVI üzerinden ses de taşıması bu dönüştürücünün özel olabileceği ihtimalini arttırıyor.

Ekran kartını aldığınız yere başka marka, içinde dönüştürücüsü olan bir HD3650 sorabilirsiniz. Veya ekran kartı bölümünde konu açabilirsiniz

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75
    Fotoğraflarda görünmüyor, digital ses çıkışı yok mu?
    Eğer varsa sesi optik kablo ile ayrıyeten aktarırsın sevgili dostum, sorun olmaz...

4.sayfanın sonunda verdiğim linke bakabilirsiniz, o ekran kartları özel ve ekran kartında onboard ses kartı var. Çıkışlar DVI, ancak özel dönüştürücü ile HDMI olup, ses de taşıyabiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• klite standart codec paketi de yüklüyorum,ayrıca sizin yönlendirdiğiniz bir sitede realtek ati hd için özel audio driver i yükleyin diyor onuda yüklüyorum bakalım ne olacak gene hallolmazsa o zaman bu dönüştürücüyü alıp deneyeceğim
  • Lucky 8 arkadaşım geçmiş olsun

Ben sana Pioneer forumunda bir cevap yazdım ve bir soru sordum ve hatta bir gariplik var dedim
    ama senden malesef yanıt alamadım

Cözüm olarak biraz pahalı ama 3850 veya 3870 lerden alabilirsin .
    Hiç bir işlem yapmadan DVI HDMI çevirici kullanıyorsun ve seside aktarıyor.
    Ekran kartını 2 el az bir ziyanla satabilirsin

Alternatif olarak oyun oynamıyacaksan HDMI çıkışlı bir 2600 alman

Bir diğer alternati SPDIF optik çıkışlı bir anakart alman.

Son çözüm DVI VGA çevirici ile VGA dan televizuyona girmen
    Bu hesaplı ama görüntü hdmı la daha kaliteli

Tavsiyem 1.si veya 2.si

Selamlar
  • Signore üstad pardon
    bazıları senin dediklerinin tekrarı olmuş

Lucky 8 anakarttaki HDMI ı denedinmi
    Muhtemelen o/b ekran kartı zayıf kalabilir

Selamlar
  • evet denedim olmuyor bahadır peki bu 3650 nin tanıtımında 2 adet hdmi vers 1.2 çıkış var diyor bu nasıl oluyor yaa.Bu 3850 - 70 lerde direk hdmi soketimi var bahadır
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucky8
    klite standart codec paketi de yüklüyorum,ayrıca sizin yönlendirdiğiniz bir sitede realtek ati hd için özel audio driver i yükleyin diyor onuda yüklüyorum bakalım ne olacak gene hallolmazsa o zaman bu dönüştürücüyü alıp deneyeceğim

Siz Philips DVI-HDMI kablo ile deneme mi yapıyorsunuz ?

Normalde DVI ses taşımaz; bu yüzden istisnai şekilde onboard ses kartı olan ATI ekran kartı üzerinden HDMI ile ses taşımak için kendi dönüştürücüsüne ihtiyaç duyulacağını sanıyorum (emin değilim, ancak standart bir DVI-HDMI kablosunun işe yaraması ve ses de taşıması bana çok uzak ihtimal olarak geliyor)

quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN
    Lucky 8 arkadaşım geçmiş olsun

Cözüm olarak biraz pahalı ama 3850 veya 3870 lerden alabilirsin .
    Hiç bir işlem yapmadan DVI HDMI çevirici kullanıyorsun ve seside aktarıyor.
    Ekran kartını 2 el az bir ziyanla satabilirsin

Bence geçmiş olsun denilecek bir durum yok; ATI 3650 ekran kartının da onboard ses kartı var. Tek ihtiyaç duyulan ATI'nin DVI-HDMI dönüştürücüsü. Sapphire'e özgü bir durum olabilir kutudan DVI-HDMI dönüştürücü çıkmaması (fiyatı düşürmek için). Bu yüzden ekran kartı bölümüne sorabilirsiniz dedim.

Mesela Sapphire'in onboard ekran kartlı ve HDMI çıkışlı anakartı da HDMI üzerinden maks.1280x720 destekliyordu; normalde 1360x768 ve 1920x1080'de desteklenmesi gerekir. Sapphire ürünlerinin hep böyle kusurları mı var ?!?!?

• 1360x768 desteklemesine gerek yok ki, zaten 720p çözünürlük 1280x720.. Buda yetiyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matchbox -- 28 Şubat 2008; 14:27:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox
    1360x768 desteklemesine gerek yok ki, zaten 720p çözünürlük 1280x720.. Buda yetiyor zaten.

1280x720 çözünürlük alındığında, tam ekran (1366x768 piksellik panelde) görüntüde masaüstü ikonlar ve yazılar net olmayacaktır. Dolayısıyla 1360x768 desteklenmesi gayet gerekli. Zaten bu uç bir özellik değil, artık neredeyse standart haline geldi. Vestel'in hemen hemen tüm modelleri LG panelleri sayesinde 1:1 pixelmapping yapabiliyorlar zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

1360x768 desteklemesine gerek yok ki, zaten 720p çözünürlük 1280x720.. Buda yetiyor zaten.

1280x720 çözünürlük alındığında, tam ekran (1366x768 piksellik panelde) görüntüde masaüstü ikonlar ve yazılar net olmayacaktır. Dolayısıyla 1360x768 desteklenmesi gayet gerekli. Zaten bu uç bir özellik değil, artık neredeyse standart haline geldi. Vestel'in hemen hemen tüm modelleri LG panelleri sayesinde 1:1 pixelmapping yapabiliyorlar zaten.

Sayın signore hocam,

Eğer ATI yazılımı ATI CCC 1366*768 desteğini verirse 1280*720 den kurtuluruz, yani bu donanımsal bir sorun değil bence. Tamamen ATI nin yazılımdaki yetersizliğini gösteriyor. NVidia hergün yazılım ve driver güncellemesi verirken malesef ATI bu konuda sınıfta kalmaya devam ediyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: signore
    quote:

Eğer ATI yazılımı ATI CCC 1366*768 desteğini verirse 1280*720 den kurtuluruz, yani bu donanımsal bir sorun değil bence. Tamamen ATI nin yazılımdaki yetersizliğini gösteriyor. NVidia hergün yazılım ve driver güncellemesi verirken malesef ATI bu konuda sınıfta kalmaya devam ediyor.

Aşağıdaki konuyu bir okuyun isterseniz, Nvidia 8800GT ile 136x'lı çözünürlük alamayan bir üye var.

Vestel 32" Lcd Tv, Dvi-Hdmi ile PC Bağlantısı Yardım :
    http://forum.donanimhaber.com/m_21472648/tm.htm

Ben de Nvidia 7600GS kullanıyorum ve emin değilim ama, ATI'nin HD2xxx ve 3xxx serisi kartlarında 136x'lı çözünürlük verememe gibi kronik bir sorun olması çok tuhaf olur. Eğer bu konuda kaynak varsa lütfen paylaşın.

• HTPC kurmak için yeni anakart seçeneği ; bir süredir beklenen AMD 780 chipsetli anakartlar piyasaya çıkmaya başladı. Anakart üzrinde bulunan hd 3200 bazlı onbord ekran kartının 690 serisinde bulunan x1250 den yaklaşk 2.5 kat hızlı olduğu belirtilmiş. Kart şu anda yurtdışında sınırlı miktarda 100 us$ etiketle satılıyor, piyasa resmi olarak mart ayının ikinci haftası çıkacak.

Temel özellikler:

Supports AMD AM2+ Phenom/ AM2 Athlon64 series processors

Solid capacitors design in CPU VRM

Dual Channel DDR2 1066 for remarkable system performance

Integrated ATI Radeon HD3200-based graphics (DX10)

Ultimate graphics performance with PCI-E 2.0 x16 interface

Integrated SATA 3Gb/s with RAID function

Features high speed Gigabit Ethernet and IEEE1394

High quality 106dB SNR ALC889A HD audio

Integrated HDMI/ DVI interface with HDCP

Üretici sayfası

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

Hernekadar hd dvd ölü bir format olarak kabul görse de düşen fiyatlar sebebiyle bir süre daha konuşulmaya devam edilecek gibi. Microsoft x box dan hd dvd eklentisini kaldıracağını bildirdikten sonra harici hd dvd rom eklentisi 50 $ fiyatla satılmaya başlandı. Nette bunu pcye bağlamak için pek çok yol anlatılmış, meraklılar için iyi bir fırsat ;)

• Signore üstad
    geçmiş olsun dan kastım
    bütün akşam uğraştıran ve cözemedği bir problemle karşılaşmış olması
    yani ufak bir kaza geçirmiş gibi algılamadan ve iyi niyetli idi ...

Yoksa kaybolan bitmiş bir şeymiş gibi algılamam söz konusu değil.

Üstad ben bu DVI-HDMI çeviricisininden özel bir şeymiş gibi bahsedildiğine rastlamadım.
    Özel bir vurgu yapılmıyordu

Bu akşam biraz araştırp tekrar yazmayı planlıyorum
  • Lucky8 burada bayğı detaylı anlatmış 3650 deki ses olayını.
    sapphire kendi websitesi

http://www.sapphiretech.com/us/productfiles/Catalogue_HDMI_Sound_output.pdf

selamlar
  • Konu ile ilgili arkadaşlara esas hakkında bir soru:

Gerçi ben de 2 senelik bir AMD anakart kullanıyorum ama neden hep HTPC ler için AMD adı geçiyor? Intel neden tercih edilmiyor?

Fiyat mı?
    özellikler mi?
    uygunluk mu?

selamlar
  • hdmi dvi adaptörü aldım,dvi kısmı ekran kartına giriyor ancak hdmi ucu erkek bu ucu napcaz kafayı kıracam,herhalde yarın gidip ekran kartına alternatif bakacam.anakartta hdmi girişi var onu pcye takıyorum hiç bir hareket yok
  • selamlar
    ben biraz okuyunca sanki kartın HDMI çıkışı var ise yukarıdaki linkdeki işlemi uygula der ve en başında hd2400/2600
    için geçerlidir yazıyor

Ama anlamadığım şey bu linki neden 3650 nin sayfasına da koymuşlar

İnsanı çıldırtacaklar.

Gördüğüm kadarı ile 3850/3870 dede hdmı çıkış yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAHADIRXIHSAN -- 28 Şubat 2008; 20:25:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN
    Üstad ben bu DVI-HDMI çeviricisininden özel bir şeymiş gibi bahsedildiğine rastlamadım.
    Özel bir vurgu yapılmıyordu

Sapphire sitesinden linkini verdiğiniz kurulum kılavuzunu şimdi hatırladım
    Oradaki ifade : .... using the Active DVI-HDMI converter which may have been included in the box. (ekran kartı kutusuna dahil edilmiş olabilecek aktif DVI-HDMI dönüştürücüsü ile...)

Yani kendi dönüştürücüsüne "aktif DVI-HDM dönüştürücüsü" adını veriyor.
    BURADA ATI DVI-HDMI dönüştürücüsü satılıyor ve yorumları okuyunca, ATI ekran kartlarının DVI-HDMI ile ses de taşıyabilmesi standart bir dönüştürücüye değil, kendisi için tasarlanmış bir dönüştürücüye ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

Dolayısıyla, ATI ekran kartlarına özel DVI-HDMI dönüştürücü temin edilmesi gerekiyor, yoksa kendimizi boşuna yorarız.

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1
    Konu ile ilgili arkadaşlara esas hakkında bir soru:
    Gerçi ben de 2 senelik bir AMD anakart kullanıyorum ama neden hep HTPC ler için AMD adı geçiyor? Intel neden tercih edilmiyor?

Fiyat mı?
    özellikler mi?
    uygunluk mu?

Size yeterli bir sebep söyleyeyim...
    Genel AMD-INTEL tercihlerinden farklı olarak, AMD'nin ATI'yi satın almış olması ve anakartlarında on board ATI ekran kartları kullanarak, ayrıca ekran kartına ihtiyaç duyulmadan anakarttan HDMI çıkış verebilmesi sebebiyle AMD bu kadar gündemde.

Ayrıca ATI de rahat durmuyor; HD2xxx ve HD3xxx serilerinde bu konuda konuşulduğu gibi onboard ekran kartı var ve doğal HDMI ile ses de taşıyabiliyor. Normalde PC'yi Lcd Tv'ye DVI veya VGA ile bağlarsanız ses alamazsınız, bu ekran kartları bu sorunu ortadan kaldırıyor.

• @signore üstad aşağıdaki link beni çok aşıyor
    Uzman işi ama çok ilginç
    özellikle bir yerde dvi üzerinden hdmi a nasıl ses aktardığını baya teknik olarak anlatıyor

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1031650868#post1031650868

Incorrect. Don't confuse the physical layer with the electrial and signal layers. The physical layer is agnosic re the signal layer, that is why HDMI-DVI adaptors are so cheap -- they don't do anything electrical or signal-wise.

Gotta run. Later ...

Ajax9000
    View Public Profile
    Find all posts by Ajax9000

#5 11-11-2007, 04:00 AM
    Neuffy Limp Gawd, 1.1 Years

Quote:
    Originally Posted by Ajax9000
    Incorrect. Don't confuse the physical layer with the electrial and signal layers. The physical layer is agnosic re the signal layer, that is why HDMI-DVI adaptors are so cheap -- they don't do anything electrical or signal-wise.

Gotta run. Later ...

Uh...no.

I'm pretty sure what the OP is looking for is a true HDMI video+audio output. Theoretically, a custom DVI+audio->HDMI cabling system might be possible, but I've never heard of any.

Neuffy
    View Public Profile
    Find all posts by Neuffy

#6 11-11-2007, 10:33 AM
    Spooky n00bie, 3.5 Years

Try Zotac

http://www.theinquirer.net/gb/inquir...ng-hdmi-8800gt

Spooky
    View Public Profile
    Find all posts by Spooky

#7 11-11-2007, 11:20 AM
    xX_Jack_Carver_Xx Gawd, 2.7 Years

hmmm

--------------------------------------------------------------------------------

Yeah, ATI on the newest cards, implements a DVI-HDMI dongle that uses unused pins on the DVI connector to pass SPDIF digital audio signal through to the audio pins of the HDMI connector as spec'd in the HDMI standard.

• Yarın amd x2 4200 kingston 1gb 667 mhz ram ve samsung 160 gb sata2 harddisk alıcam.Bütçem bu kadar malesef.160 gb çok mu yetersiz gelir.Bu arada ağdan bağlı olacak benim bilgisayarıma.Yani 400 gb gibi bir harddisk olucak.Anakartı 780 çipsetli model alıcam.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.