Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 5.1'in ne olduğunu tabi ki biliyorum.. Gerçek ses deyince farklı bir şey sandım.

Eğer bu anlamda ise x540 ile gerçek ses alınıyor. ac3 codecli filmde front ve rear hoparlörlerden çevre sesleri, merkez hoparlörden de sadece konuşma sesleri geliyor. Diğer stereo sesler de matrix tuşu ile 5 hoparlöre dağıtılabiliyor ama tabi gerçek ses olmuyor. x540'ı creative sb audigy live ile birlikte kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop
    quote:

bir sey sorcam, logitech x540 alsam bu onboard kartlarda gercek 5.1 ses alabilirmiyim . Yani dts/dolbyleri cozecek program var mi ? baglanti anolog olacak tabi.

sorum kaynamasin arada ?

Peki kaynamasın...

AUDIO :
    6 audio jacks (Line In / Line Out / MIC In/Surround Speaker Out (Rear Speaker Out)/Center/Subwoofer Speaker Out/Side Speaker Out)

olduğuna göre, onboard 5.1 ses kartı var ve gerçek 5.1 ses alabilirsiniz.
  • tesekkurler , o zaman kuracagim htpc icin simdilik ses kartı almaya gerek yok. Diger baska bir topickte x540 tipi anolog cihazlar icin dekoder vs de gerekli demissin de ordan kafam karıstı ama sen o cozumu konsollar icin onerdin sanirim, yoksa onboard 5.1lerde dts/ac3/dolby cozulebiliyor

quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

quote:

bir sey sorcam, logitech x540 alsam bu onboard kartlarda gercek 5.1 ses alabilirmiyim . Yani dts/dolbyleri cozecek program var mi ? baglanti anolog olacak tabi.

sorum kaynamasin arada ?

Peki kaynamasın...

AUDIO :
    6 audio jacks (Line In / Line Out / MIC In/Surround Speaker Out (Rear Speaker Out)/Center/Subwoofer Speaker Out/Side Speaker Out)

olduğuna göre, onboard 5.1 ses kartı var ve gerçek 5.1 ses alabilirsiniz.

• merhaba @unpop, @signore'un dediği gibi analog çıkışları direkt hoparlöre bağlıyorsun. Yazılım tarafında AC3/DTS sesleri çözmek için de AC3filter kullanabilirsin. Ben uzun zamandır kullanıyorum.

http://www.freecodec.com 'dan indirebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

merhaba @unpop, @signore'un dediği gibi analog çıkışları direkt hoparlöre bağlıyorsun. Yazılım tarafında AC3/DTS sesleri çözmek için de AC3filter kullanabilirsin. Ben uzun zamandır kullanıyorum.

Joyberk tesekkur ederim , peki dolby'ler de çozulebiliyor mu yazılımla yoksa sadece ac3 mü ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

merhaba @unpop, @signore'un dediği gibi analog çıkışları direkt hoparlöre bağlıyorsun. Yazılım tarafında AC3/DTS sesleri çözmek için de AC3filter kullanabilirsin. Ben uzun zamandır kullanıyorum.

Joyberk tesekkur ederim , peki dolby'ler de çozulebiliyor mu yazılımla yoksa sadece ac3 mü ?

Evet. Stereo ve Mono dahil tüm dolby ler için AC3filter programını kullanabilirsiniz.

• samsung 32r81b tv imi aldım şimdi sıra pc de.
    işlemci , anakart ve en önemlisi kasa öneriniz nedir.
    işlmeci benim için şu an muamma ...
    anakart saphire anakrtı düşünüyorum hdmi dan benim tv de 1'e 1 otururmu.
    ve kasa içinde asus un vento kasasını düşünüyorum.
    önerilerinizi bekliyorum.
  • Arkadaşlar;

Kimse tam olarak öneride bulunmamış.Güncel olarak 5+1 ses çıkışı alabileceğimiz,HDMI çıkışı olan,mkv ve hd ripleri oynatabilecek ilerleyen zamanlardada bluray sürücü takıp blurayleride oynatabilecek sessiz bir sistem önerisi verebilecek var mı?Kimisi HDMI çıkış almış 5+1 ses çıkışı alamıyor, kimisi ses olayını başarmış ama HDMI çıkışı yok vga'dan bağlıyor.Bunların tamamının olduğu sistemi yok mu ya?

Bütün piyasa anakart olarak RS780(780G) çıkmasınımı bekliyor.Eskiden bu topiğe yazan olurdu ama galiba herkes HTPC'sini oluşturdu.Yorum yapan yok
  • HD uydu alıcısı almaktansa ilk etapta HTPC ye USB uydu alıcı modülü eklemeyi planlıyorum, pc de tüm rip vs. filmleri ve uydu yayınlarını kapsanmış olacak.

Bu konuda çalışma yapan ve deneyimi olan arkadaşlar var mı?

Normal uydu alıcıları sayısal yayını analog RGB ye YPbPr ye dönüştürüyor ne de olsa kalite düşüyor.

slm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan
    Arkadaşlar;

Kimse tam olarak öneride bulunmamış.Güncel olarak 5+1 ses çıkışı alabileceğimiz,HDMI çıkışı olan,mkv ve hd ripleri oynatabilecek ilerleyen zamanlardada bluray sürücü takıp blurayleride oynatabilecek sessiz bir sistem önerisi verebilecek var mı?Kimisi HDMI çıkış almış 5+1 ses çıkışı alamıyor, kimisi ses olayını başarmış ama HDMI çıkışı yok vga'dan bağlıyor.Bunların tamamının olduğu sistemi yok mu ya?

Bütün piyasa anakart olarak RS780(780G) çıkmasınımı bekliyor.Eskiden bu topiğe yazan olurdu ama galiba herkes HTPC'sini oluşturdu.Yorum yapan yok

Nasıl tam olarak öneride bulunulmamış ? Sistem önerisi yapıldı, sadece anakart olarak Sapphire'inki değil, HDMI üzerinden 1280x720 üzerine çıkabilen başka kart önerildi, gerisi belli zaten. Bence siz konuyu iyi okumamışsınız veya işin kolayına kaçıyorsunuz

Muhtemelen HDMI girişli ses sisteminiz yoktur, dolayısıyla sizin için önemli olan anakart üzerinde optik/coaxial ses çıkışı olması, oradan ses sisteminize aktarım yaparsınız.

HDMI bağlantıya gelince, ya onboard ekran kartı ve HDMI çıkışı olan bir anakart alacaksınız ya da HD2600 gibi özel DVI çıkışı ve özel DVI-HDMI dönüştürücüsü olan, ekran kartının üzerindeki onboard ses kartı ile HDMI üzerinden ses de taşıyabilen bir ekran kartı alacaksınız.

Özet bu kadar oluyor.

• Su an HTPC topluyorum yavas yavas ...
    Konfigurasyonda aldigim ve zaten mevcut olan parcalar soyle ...
    AMD 4800+
    ASUS M2AVM
    2 GB RAM
    Sky-vision DVB-S kart
    Kasa olarakta Aopen in G325 ine mevcut parcalari kurdum ...

Sisteme ilave etmeyi dusundugum parcalar ise iyi bir ses karti ve ses sistemi ...
    HDMI olayi icin ise direkt HDMI cikisli iyi bir ekran kartinin Turkiye piyasasini es kaza girmesini bekliyorum ...
    Anakart uzerinden ses cikisinin sorun oldugunu dusunmuyorum gayet yeterli kalite ve cikisa sahip oldukca ucuza ses karti ile cozum saglayabilirsiniz diye dusunuyorum ...
    HDMI cikis icin ise anakart a bagimli kalmak bana pek cekici gelmiyor acikcasi ... sonucta orta halli bir oyun sistemi isini de gorebilecek bir PC yapmisken ekran karti uzerinden cozum almak mantikli gorunuyor bana ...
    Bunun icin de bi ara MSI in 7600 Diamond serisi ulkemizde satildi ama su an stoklarda bulamadim ... bu turden HDMI destegi degilde (HDMI destegi denilen ekran kartlari ustte bahsedildigi gibi DVI pinleri uzerinden ses iletiyorlar) direkt HDMI cikisi olan bir ekran karti alabilmeyi planliyorum ...

HTPC toplayipta DVB-S kart uzerinde pek durulmamasi ilginc geldi bana ayrica ... Ben ustteki sky-vision karti daha once normal masaustu PC mde kullaniyor idim ... 22" Viewsonic monitorde muhtesem goruntu kalitesi aldigimi belirteyim ... uzaktan kumandasi ve kanal gecisleri vs cok tatmin edici diyebilirim ... Kullanmadim ama SkyStar ile de benzer performans alinabilir sanirim ... Uydu yayinini PC uzerinden almanin ayrica bircok artisi var ... Her ne kadar illegalde olsa (yurtdisi yayinlar acisindan her platformda konusulabildigi icin sanirim problem olmuyor) cok sayida yazilim sayesinde cogu yabanci uydudan sifreli yayinlari da gayet sorunsuz izleme olanagi sunuyor ...

• arkadaşlar, evimde şu sistemin var
    AMD 5200 X2, Asus M2NPV anakart, 2GB 677MHz Ram, 320+160 GB sata2 disk, 512MB Asus x1650 pro ekran kartı. cretive 7.1 ses kartı, 2 tane dvd yazıcı falan filan gidiyo.

benim sıkıntım ekran kartının fanının çok gürültülü çalışması. kasam asus'un kasası çok sessiz yalnız ekran kartı pancar motoru gibi. üstündeki fanı iptal edip başka bir soğutucu takayım dedim. uymadı. bu ekran kartına takabileceğim uyumlu (mümkünse denenmiş) soğutucu var mı? ya da ekran kartını değişirsek bundan performanslı ve sessiz ekran kartı ne alınabilir.
  • Ben tüm parçaları aldım. Sapphire'e yapılan 1280*720 eleştirisine rağmen gittim sapphire aldım. Diğer parçaları burada ve forumun başka bir bölümünde tavsiye edilen şekilde aldım. Sonuçta herkes farklı yorumlarda bulunuyor. Hepsi aynı anda olamayacağı için en iyisi akla en çok yatanı.

KASA: GMC AVC K1

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

PSU: High Power 500w

Anakart: Sapphire Pure Element HDMI

İşlemci: AMD 64 X2 5200+

Bellek: Kingston 800 mhz DDR2 1 GB (x 2)

Sabitdisk: Samsung 250 gb 8 mb 7200
  • Sayın oziloz,
    Bende epey bir süredir oluşturmaya çalışıyorum,sizin seçiminizde plazmaya veya avr ye bağlantıyı hangi kabloyla yapacaksınız.5.1 digital ses alabilecekmisiniz.Ekran kartı göremedim sisteminizde bunu nasıl çözeceksiniz.
    Kasanız biraz büyük görünüyor,ölçüleri nedir acaba,HTPC kasamıdır.
  • Hayırlısı olsun @OziloZ
    Merak etim, acaba htpc olarak mı kullanmayı düşündünüz, yoksa hem htpc hem de oyun ve internet için mi?
  • @lucky8

kasa htpc. Uzaktan kumandalı ve sessiz. ekran kartı anakart ile bütünleşik. ses konusunun üzerinde durmadım eğer mevcut kart yeterli olmazsa ses kartı ekleyebilirim ya da alternatif çözümlere bakacağım artık. bağlantıyı hdmi kablo ile yapacağım. Boyutları: 20*51*44 cm

@joyberk

pek oyun oynadığım söylenemez. Pes6 ve bir kaç strateji oyunu oynuyorum. Sanırım ekran kartı yeterli olur. yukarıda da söylediğim gibi htpc kasa olarak aldım. tabi 40 inç ekranda internet kullanışlı olursa çok amaçlı da kullanabilirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 4 Şubat 2008; 8:13:25 >
  • Montajı yaptım. Monster marka 2.43 mt hdmi kablosu ile sony 40s3000'e bağladım.

Masaüstü 1366*768 ile tam oturdu ve gerçekten tam bir monitör gibi. Zaten aşağıdaki resimde de göreceksiniz.

Bir de 720p video görüntüsü koydum. Telefonla çektiğim için tam anlamıyla net değil.

Kasa son derece sessiz ve çok kullanışlı. Misal kmplayer'ın tüm kısayollarını kasanın kumandasına ekledim. Kumandadan mouse da çok rahat kullanılıyor. Parçaların montajını da bir kaç makale okuyarak çok rahat yaptım. İlk açılışta sorunsuz açıldı.

Şu anda ses konusunda pek bir şey yapmadım. bir kaç gü sonra ses ile uğraşınca onunla ilgili açıklama yaparım.

Masa üstünün daha büyük görüntüsü için:http://img528.imageshack.us/img528/6082/dsc00831vw0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 6 Şubat 2008; 0:49:22 >

• hayırlı olsun ozi,
    Kaça maloldu sşistem
  • sağolasın.

tam rakam aklımda yok ama 950-1000 ytl arası. Aslında daha ucuz olurdu da kasa pahalı olunca bu fiyata çıktı.
  • Bazı arkadaşlar HTPC için için uydu kartı sormuş. Alınmışken HD bir kart olması lazım. Buyrun arkadaşlar,

http://www.technisat.com/index4986.html?nav=PC_products,en,76-215
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.