Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet sistemdeki imzamala dvd ye kaydettiğim planet earth in 1. dvd sini ( benim dvd combom sorunlu zar zor oynatıyo hard diske atamadım bile )

ekran görünütüs bu % 60 ile % 80 arası bir işlemci gücü harcıyo tabi arka planda çalışan biton program var temiz biri sisteme sadece multi medya programları kurulup belki daha aşağı bile düşebilir

ekran görüntüsü

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

saygılar

edit: görüntü koyma denemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafiker -- 5 Ocak 2008; 18:47:22 >

• Bu tür ürünler Türkiye'ye getirilse iyi olurdu.

http://www.elonexdirect.com/product-6450.wtl#galleryanchor
  • Slm, HTPC konusunda bu kadar uzun bir topic olmasi cok sevindirdi beni. Birkac deneyimimi paylasmak isterim:

- HDMI olsun, VGA olsun; 1:1 pixel mapping desteklemeyen grafik karti driver'lari cok sorun cikartiyor; hele eger 1280x768 destekledigini iddia eden plasma/lcd'niz gercekte bunun biraz daha altini ancak destekleyebiliyorsa.

- driver'dan bagimsiz 3. party bir tool olmadan en guzel manipulasyonu ATI kartlarinin driver'lari veriyor sanki. mesela toshiba 32wl66 lcd'ye hdmi ile baglanirken ancak abuk bir resolution vererek (1246x684 gibi) 1:1 pixel mapping'e eristim ve goruntu kalitesini koruyabildim.

- grafik karti ile ses karti arasinda internal bir bridge kullanarak, tv'ye ciktiginiz hdmi kablosunun hem goruntu hem sesi ayni anda tasimasini saglayacak bir kombinasyon henuz arastirmadim; bu konuda bilgisi/onerisi olan varsa cok sevinirim.

- htpc'de bence en muhim sey kasanin kendisi. hem gorsellik hem de ses/titresim yalitimi olarak kasa cok onem kazaniyor. ben su anda HTPC kasa olarak Zalman'in HD160'ini ve yine Zalman'in power adapter'lini kullaniyorum ve cok iyi randiman aldigimi dusunuyorum. tabi biraz ince ayar da yapmak gerekiyor, ozellikle fan hizlarinda. (grafik kartina yuklenmedikce sesi cikmiyor, ama cpu fan'ini kesinlikle 1,000 rpm altinda tutmak ses seviyesi acisindan cok onemli).

--L

• quote:

Orjinalden alıntı: leventozbilgin
    Slm, HTPC konusunda bu kadar uzun bir topic olmasi cok sevindirdi beni. Birkac deneyimimi paylasmak isterim:

Bu konu daha birkaç günlük, asıl HTPC konusu burada :
    (aslında bu konuyu da diğerinden devam ettirmek gerekirdi)

http://forum.donanimhaber.com/m_11377842/tm.htm
  • evet arkadaşlar biraz önce kendim denedim ve bizzat gördüm HD2600xt sapphire marka ekran kartımın dvi çıkışına ekran kartının içinde gelen hdmi çeviriciyi takıp bilgisayarımdan 40r81b samsung tv me hdmi to hdmi bağladığımda hem görüntü hemde ses aldım

bazı arkadaşlar hdmi çıkış (direk olarak ) olmadığı için dvi dan çevirici ile çevrildiği için sesin gelmiyeceğini düşünüyorlar ama öyle bir şey yok arkadaşlar ses HD kalitesiyle geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: nich@tine

Bu tür ürünler Türkiye'ye getirilse iyi olurdu.

http://www.elonexdirect.com/product-6450.wtl#galleryanchor

Evet alet çok şık ama X264/MKV'leri oynatmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker

evet arkadaşlar biraz önce kendim denedim ve bizzat gördüm HD2600xt sapphire marka ekran kartımın dvi çıkışına ekran kartının içinde gelen hdmi çeviriciyi takıp bilgisayarımdan 40r81b samsung tv me hdmi to hdmi bağladığımda hem görüntü hemde ses aldım

bazı arkadaşlar hdmi çıkış (direk olarak ) olmadığı için dvi dan çevirici ile çevrildiği için sesin gelmiyeceğini düşünüyorlar ama öyle bir şey yok arkadaşlar ses HD kalitesiyle geliyor

hd kalitesiyle geldigini nasıl anlıyorsunuz tv'de. ne farkı var.
  • tabi ki elinizdeki bir kart HD audio özelliklerine sahipse ses hd gelir ordan anlıyorum yoksa elimde bu sesi analiz etmeye yyarayan programlar yok ama sesin çok temiz ve prüzsüz geldiğini söyleyebilirim en azından onboard ses kartım olan realtec den daha iyi geliyor yada piskolojik
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker
    evet arkadaşlar biraz önce kendim denedim ve bizzat gördüm HD2600xt sapphire marka
    ekran kartımın dvi çıkışına ekran kartının içinde gelen hdmi çeviriciyi takıp bilgisayarımdan 40r81b samsung tv me hdmi to hdmi bağladığımda hem görüntü hemde ses aldım

Bu tecrübeniz üzerine kısa bir araştırma yaptım.
    Anladığım kadarıyla bazı ekran kartlarında, bazı DVI pin'leri ses taşımak için kullanılıyor.

Yoksa bu konudaki genel geçer bilgi şudur :
    DVI = Digital Visual Interface (sadece görüntü)
    HDMI = High Definition Multimedia Interface (ses ve görüntü)

Ancak ben ekran kartının DVI çıkışından taşınan sesin HD olduğunu pek zannetmiyorum.
    O kadar kolay olsa, DVI da ses ve görüntü için kullanılırdı. Büyük ihtimalle ekran kartından "analog veya stereo da olsa" ses taşımak için yapılmıştır.

Detayları öğrenmek için benim vaktim yok, dolayısıyla yeni bir konu açıyorum orada tartışılsın.
    Konunun Linki :
    http://forum.donanimhaber.com/m_20180040/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 7 Ocak 2008; 10:45:35 >

• htpc yapacaksınız bu aleti incelemenizde yarar var
    http://www.alienware.com/product_detail_pages/hangar18/hangar18_overview.aspx

Ses konusunda iyi ses kartı çok farkediyor , kırmızı-beyaz lı ses çıkısıyla optik çıkış arasındaki farkı ps2 de denemiştim , tam anlamıyla ters geldim , ps2 den bu kadar iyi ses çıktığını bilmiyordum. Ekran kartındada ati nin avivo teknelojisi video lara en iyi performansı veren konumunda gibi , eger ekran kartı iyiyse işlemcinin çok hızlı olmasına gerek kalmıyor. ben kendim LCD ekran tvnin yanına siyah bilgisayar kasası koydum ve kimseyi rahatsız etmiyordu.
    Compro uydu kartı nın kumandası bilgisayar kasasını açıp kapatma özelliği var .
    HTPC de en rahatsız eden şey bilgisayar ın açılması için yanına gidilmesi , (kapatmak için kalkmaya gerek kalmıyor)

• quote:

Orjinalden alıntı: max_mustafa

htpc yapacaksınız bu aleti incelemenizde yarar var
    http://www.alienware.com/product_detail_pages/hangar18/hangar18_overview.aspx

quote:

The Hangar18 starts at $1,999...

Sadece incelemekle yetinsek olur mu?

Okuduğum yere göre çıkış fiyatı 1999 dolar olacaktı. 6 ay geçmiş en düşük modelinin fiyatı 2200 dolar. Tabi nakliye masrafları ve gümrük vergisi (eğer varsa) hariç. Türkiye'ye yolladıklarından da şüpheliyim açıkçası.

Yine de buna benzer ürünler (tvix, mvix) neden Türkiye'de satılmıyor merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 8 Ocak 2008; 18:47:37 >

• Son seçtiğim sistem bu şekilde:

AMD ATHLON 64 X2 4800+ 2500MHz 1024K SOKET 940
    KINGSTON 1024MB 800MHz DDR2
    SAMSUNG 250GB 7200RPM 8MB S.ATA II
    ASUS M2AVM AMD690G DDR2 V+GL+SATA 16X 940P

Bu şekilde sistem 400 ytl ediyor.
    Kasa olarak şunu seçtim ama tam karar veremedim.

GMC NOBLESSE AVC-K1 SİYAH GÜMÜŞ HTPC KASA
    Bu kasaya + 500w psu da eklersek

Tüm pc toplam 860 ytl ediyor. 6 taksitle ayda 125 ytl.

Şimd; kasa neredeyse (psu ile birlikte) toplam fiyatın yarısı ediyor. 2 gündür bu kasayı inceliyorum. Konusunu açan arkadaş epey övdü zaten orada gördüğüm an tamam budur demiştim. Okuduğum 3-4 incelemede de htpc için çok iyi olduğu söyleniyor. Ne dersiniz? Ayrıca kasanın sessiz oluşu ve uzaktan kumadası da karar vermemde önemli bir etken.

• Kusura bakmazsan iki yorumum olacak,

Birincisi aldığınız ana kartın HDMI çıkışı yok, ikincisi kasa HTPC olarak çok kaba malesef...Benim kullandığım kasa buhttp://www.frisby.com.tr/Scripts/prodView.asp?idproduct=265.

Sizede bu kasayı tercih ederim, mükemmel ve sessiz bir kasa....Yanlız PSU sunu değiştirmleisiniz zaten PSU da alacaksınız...Kolay gelsin.

• hdmi yok ama dvi çıkışı var. fark eder mi? hdmi çıkışlı anakart sapphire'den başka göremedim.

kasa büyük ama bana kaba gelmedi pek. sonuçta sadece ön paneli görünecek. yine de tam karar veremedim hâla.
  • HTPC kasa olarak alternatif isterseniz buyrun:
    http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=HTPCPSUSUZ
  • Sadece DVI çıkıştan ses alamazsınız tek farkı bu...
    Kasa seçimide zevk ve tercih meselesi, canınız hangini istiyorsa onu alın tabiki....
    Kolay gelsin size.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

Kusura bakmazsan iki yorumum olacak,

Birincisi aldığınız ana kartın HDMI çıkışı yok, ikincisi kasa HTPC olarak çok kaba malesef...Benim kullandığım kasa buhttp://www.frisby.com.tr/Scripts/prodView.asp?idproduct=265.

Sizede bu kasayı tercih ederim, mükemmel ve sessiz bir kasa....Yanlız PSU sunu değiştirmleisiniz zaten PSU da alacaksınız...Kolay gelsin.

Bu kasa guzele benziyor hem de fiyati uygun, ama pentium 4 kasa diyor amd alsak problem çıkarır mı. Sizin bu kasada kullandiginiz konfigirasyon nedir acaba ?

quote:

Orjinalden alıntı: Joyberk

HTPC kasa olarak alternatif isterseniz buyrun:
    http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=HTPCPSUSUZ

Buradan malesef kasa alamıyorsunuz cunku ellerinde malzeme yok, surekli stokta yok diyor ve aradıgınızda da hep gelecek diyorlar.

HTPC kasa bulmak gercekten cok zor bu memlekette.

• Kasa ATX sorun çıkmaz, ben zaten HTPC olarak AMD sistemde kullanıyorum, çokta memnunum.
  • quote:

Kasa ATX sorun çıkmaz, ben zaten HTPC olarak AMD sistemde kullanıyorum, çokta memnunum.

hangi bileşenleri kullanıyorsunuz, psu, işlemci, anakart ? ekstradan ekran akrtı var mı ?

bir de bu frsisbyler psusz mu geliyor siz mi psuyu degistirdiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 17 Ocak 2008; 10:55:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

Kasa ATX sorun çıkmaz, ben zaten HTPC olarak AMD sistemde kullanıyorum, çokta memnunum.

hangi bileşenleri kullanıyorsunuz, psu, işlemci, anakart ? ekstradan ekran akrtı var mı ?

bir de bu frsisbyler psusz mu geliyor siz mi psuyu degistirdiniz

İşlemci : AMD X2 4800+

Anakart : Sapphire PureElement HDMI çıkış ATI-Radeon X 1250 on board

PSU : Cooler Master 430 Watt

PSU değiştirdim, kasayla birlikte 300 Watt lık Frisby PSU geliyor, zaten benim hiçbir hardware e uyumlu değil PSU..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.