Şimdi Ara

[Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
5.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, birkaç ay evvel güzel bir sistem topladım buradan ürün satan arkadaşlar sağolsun, ama yeni bir kasa almaya param kalmadı Ben de emektar kasamı kullanmak zorunda kaldım ama işlemci soğutucu ve ekran kartı yüzünden kasanın kapağı açık duruyor şuan :D Hem kasanın içini genişletmek hem de göze güzel görünen hoş bir şey yapmayı düşünüyordum. Sonra aklıma Ironmanın kaskını ve reaktörünü kasaya uygulayabilir miyim diye düşündüm, aylardır aklımdaydı ama okulun bitmesiyle çalışmalara başladım :) Şuan halâ yapım aşamasında olduğum için projeler kısmına açtım eğer yanlış yere açtıysam lütfen uyarın

Kasa: Everest P4

- Karakalem çizimindeki gibi yan tarafı Pleksi ile biraz dışa doğru genişletmeyi planlıyorum.
    - Kask DVD kısmını kapatacak ve eski CD sürücüsünün mekanizması yardımıyla kalkıp inebilecek.
    - Güç lambasını gözlerine koycam ve kask kalktığında sönecekler, indiğinde tekrar yanacak.
    - Onun biraz altına da Unibeam olarak Mavi bir fan koymayı planlıyorum.Onu da Unibeam'a benzeyecek şekilde süsleyebilirim.
    - Unibeam'in altında siyah bi girinti var, oraya uLTimaTe yazıp içten aydınlatacağım.
    - sol kulak kısmı ise Güç düğmesi olarak kullanmayı düşünüyorum. Alttaki boşluğa da logomu koycam ve bitecek :)
    Disket yerine de USB3.0 port almayı düşünüyorum aslında.

Şuanda kaskı yapmış durumdayım, Son rütuşları da yapıp boyama safhasına geçicem. :)

İlerleme katettikçe güncelleyeceğim..
     [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

04/02/2014
    - 2haftalık bir aradan sonra projemi daha sağlam bir temele oturttum arkadaşlar. Kaskın alın kısmında minik bir boşluk koyucam flash,telefon falan koymak için :) Orjinalinde de öyle bir girinti var zaten.
    - Bu sırada yüz kısmındaki bazı eksikliklerden ötürü 1-2kez daha kesim yapmam gerekti ve son haline kavuştu :) Kalıp yapmam için kartonun eğik olarak sabit şekilde kalması lazımdı, onu da (resimde göreceğiniz gibi) iç tarafına bir miktar japon dökerek taşlaşmasını sağladım
    - Güç,reset düğmelerini ve güç ledini söktüm, Kulakları da yaptım.

[Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

Plan ise bu arkadaşlar. HDD led olmayacak, reset tuşu ise kaportayla aynı renkte gizli olacak.

Yarın da reklamcılara gidip yan kapak kesimi ve plexi için fiyat alacağım, uygun olursa hemen de yaptırabilirim şu şekilde:
    Kaskın hemen alt kısmına da kendi logomu çizdirmeyi düşünüyorum ama yaparlar mı,ne kadar ek ücret çıkar bilmiyorum. bu logoyu da parlatmayı planlıyorum.

Herşey bittikten sonra da kasayı kırmızıya boyicam inşallah :) Bu arada göğüs olayını yapamıcam gibi görünüyor ama eğer macun artarsa halletmeye çalışıcam :)

08/02/2014 Güncelleme:
    - Minik şeyleri koymak için alına bölme yapıldı (böyle daha hoş oldu sanki )
    - Gözlere mavi asetat kağıtları yapıştırıldı. Ayrıca verimini ölçmek için şuan tek LEDden oluşan güç lambasını kaskın içinde tuttum, oluşan görüntülerin fotosu mevcut, yorum sizin
     [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

10/02/2014 Güncelleme:
    - Mavi asetat kağıdının etafını mat poşet dosya ile doladım, böylece ledler direkt gözükmicek, ışık gözde dağılacak :)
     [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

13/02/2014 Güncelleme:
    - Çenenin alt kısmını kapattım. Böylece burada da mini bir bölme oluştu Kafayı Kasanın plastik ön paneline yapıştırdım, fakat yapışturıcı sol kulağına yayılıp kasanın metaline yapışmış.Dolayısıyla kulağı ucundan kesmek zorunda kaldım :( ama halâ kullanılabilir durumda. :)
    Bugün kaska macunu basacaktım ama hereket mekanizmasında düşünmediğim birkça şey aklıma geldi, o yüzden yine ertelemek zorunda kaldım. Büyük ihtimalle cuma akşamı yapacağım kaplama işini.
     [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

14/02/2014 Güncelleme:
    - Sonunda Güç Ledi tesisatını da döşedim :) Ama Ledlerin ışığını direkt değil de, yansımasını kullandım, böyle daha havalı oldu sanki :)
    ilk önce beyaz kağıt koymuştum ama sonradan siyah karton üzerine aliminyum folyo koyup öyle bir 'ayna' oluşturdum, daha sağlam bi sonuç verdi :)
    - Kafanın açılma-kapanma düzeneğini minik menteşelerle yapmaya karar verdim. Başın üst kısmına da 'kafa kalkarken arkaya doğru dönsün' diye lastikler bağlıcam)umarım sonradan kopmazlar )
    Düşündükçe aklıma daha iyi fikirler geldiğinden bi türlü tamamlayamadım ama galiba Yarın sabah Polyester Macununu uygulayacağım üzerine :)
     [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

19/02/2014 Güncelleme:
    günlerdir adam gibi bi hareket mekanizması yapmaya çalışıyorum, ve sonunda stabil çalışan bir sistem kurabildim :) Elimdeki Motorlar kafayı yukarı çekecek güçte değillermiş, ayrıca iyi ses çıkarıyolardı Ben de ilk önce lastik ve yaylarla bi düzenek kurmaya çalıştım, ama yaylar (haliyle) karton kolları kırdı O çalışmanın resimlerini de bir araya getirdim kalabalık olmasın diye :)

Şuanki çalışan sistemi ise videoda anlattım :)

Berkay Sinan ÖZELyoutube
    tHE uLTimaTe | IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu
    http://www.youtube.com/watch?v=RYwHUoPnDy0

20/02/2014 Güncelleme:
    Nihayet polyester macununu açtıım ve Gereken her yeri kapladım :) Birkaç minik olay dışında Macun ile imtihanım iyi geçti denebilir. Ayrıca gönderdiği Fan için @RazoR1717 abimize Tekrardan teşekkür ediyorum :) Fanı Reaktöre daha fazla benzetmek için kasanın içine beyaz LED koycam.Bunun deneme fotosunu aşağıda göreceksiniz, gayet hoş duracak eğer becerirsem Şuan için tek sorun lastikler. Macundan sonra kafayı çekememeye başladılar bollaşmış gibi görünüryorlar, anlam veremedim :/
    Bu arada Bölmeleri de bu şekilde test etmiş oldum.
    Güç butonu için ayarladığım sağ kulak: (Umarım macunlamadan sonra da içine sığabilir)

22/02/2014 Güncelleme:
    Macunun zımpalama olayını da bitirmiş bulunuuyorum. Tamamen pürüzsüz yapamadım malesef ama inşallah sonuç iyi olur :)
     [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

24/02/2014 Güncelleme:
    Zımpara olayının iyice detaylarını yaptım, gözüme çarpan bikaç yeri hallettim ve Akşam saatlerinde boyayı bitirdim :) Şans eseri bişey farkettim: Spreyi yakından sıkınca sıvılaşan boya, Kaskın engebelerini biraz da olsa yokediyor! :) Özellikle yüz kısmına bu şekilde bi boyama yaptım bikaç yerinde hafif rüküşler olabilir ama %98başarılı diyebilirim. Şimdi de kurumaya bıraktım, yarın Güç ledi bağlantısı yapıcam ve güçsüz lastikleri değiştircem.

[Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu  [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

25/02/2014 Güncelleme:
    Güç LEdleri olayını da %98 halletmiş bulunuyorum :) İmzanın kağıdını da çıkardım, güzel olmuş sanki Prova amaçlı Fanı da koydum ve ortaya bu görüntüler çıktı

Berkay Sinan ÖZELyoutube
    IRONMAN Temalı Kasa Modifiyesi - Işıklandırma
    http://www.youtube.com/watch?v=GaFUi9LkHIM

04/05/2014 Güncelleme:

Açma-kapama tuşu Kaskın sağ (bize göre sol) kulağına yerleştirildi. İlk başta arasına yay koymuştum ama o kopunca elektrik bantını çift taratlı bant gibi yapıp arasına iliştirdim Kaskın altındaki disket boşluğuna 2xUSB2.0+2xUSB3.0 Port yerleştirdim. Razor abiden gelen Fanı yerleştirdim, Kasanın içine de bir tane beyaz led koydum.Bu led direkt güç Ledi girişine bağlı ve Reaktörün beyaz ışığını temsil ediyor :)
    Boş molexlerden birini alıp 12V çıkışına Monitör arkası Ledlere gidecek kabloları bağlayıp arkadan uzattım, 5V olanları da gözü aydınlatacak ledlere ayırdım. Kafayı kaldırınca gözleri sönüyor, kapatınca yarım devre tamamlanıyor ve ışıklar yanıyor :)
    Bunun dışında, RGB Ledleri müziğe duyarlı hale getirmeye çalıştım ama ne ettiysem olmadı beceremedim

[Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu [Güncel] IRONMAN Temalı Kasa Modifikasyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tHE uLTimaTe -- 9 Ekim 2014; 15:43:21 >

• ilginç bi calışma olacak takıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: OoZzZzYy

ilginç bi calışma olacak takıp
    Bence o kafanın altına beyaz bir fan koy böyle göz alıcı aynı iron man gögüsü gibi çok güzel durur :)) Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • armageddon34 A kullanıcısına yanıt
    beyaz ve mavi arasinda gidip geliyorum aslinda :) fotolarda unibeam'in içi beyaz kenarlari acik mavi görünuyor ama bakalim insallah güzel bisey çikar ortaya da kasayi mindar etmeyiz
  • Takip :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich0

Takip :)
    Başarılar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: On7Lee

Başarılar dilerim

Alıntıları Göster
    bitmiş haline merak ediyorum.. Takip :)
  • tHE uLTimaTe kullanıcısına yanıt
    Kafanın altına dvd sürücüsü eklersen açılıp kapanması çok iyi olur tabi bu senınde düşüncendi sanırsam dvd haricinde usb girişi falanda güzel olur dediklerim sanırsam hep senın düşüncen ama o kafayı yapman bile harika olmus sonucu merakla beklıyorum kolay gelsin :))
    Teşekkürler :) DVD ile açılmıcak aslında. sadece bi DVD sürücüsünün açma kapama mekanizmasını kullanmak için anakarta bağlıcam CD sürgüsü olmayacak. Ben bilgisayardan 'sağ tık -> Çıkar' dediğimde kafa açılacak sonra içerdeki asıl DVDye ulaşılacak :)
    Bugün forumdan bir arkadaştan da x540 sistemini aldım onun için çektiğim fotoya Kaskı da ekledim sanırım ölçüler biraz küçük geliyor (insan kafası için ölçekmişti de ) ama ona da biraz ayar çektim çenesine ek yapıp uzattım, böyle bir görüntü çıktı ortaya :)

Dayanamayıp kendimde de denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tHE uLTimaTe -- 17 Ocak 2014; 14:30:22 >

yaratıcı olmuş yarıldım ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: netstat

yaratıcı olmuş yarıldım ya
    hehehhe süper olmuş prototip iyimiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Fish-Birds

hehehhe süper olmuş prototip iyimiş

Alıntıları Göster
    Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Ride Or Die

Takip

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hepinize :D :)) Ama çene kısmında biraz sıkıntı var, o yüzden hiç uğrşmayıp yeni bir maske oluşturcam :/
    ahahahah maskeyi sen takınca tv proğramlarına çıkıpda yüzünü göstermek istemeyen konuklar gibi olmuşsun :D ellerine sağlık çok iyi olmus boyalı halini merak ediyorum :))
    siz dedikten sonra baktım, harbiden de öyle görünüyor :D Anlaşılan o ki en kısa sürede boyamam lazım bunu Bu arada yeni yaptığım çene neredeyse cuk oturdu. 2.5saattir kasanın üzerinde ve öylece duruyor, stabiliteyi sağladık galiba :)
  • İddialı çalışma... şimdiden peşin hüküm vermek istemem ama hakkını vermek için epey ekmek yemen gerekecek bu çalışmada. Kolay gelsin şimdiden.
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    aslında çok doğru bi tespit hocam çok düşündüm yapabilir myiim nasıl hallederim, forumda paylaşsam mı falan diye ama bi işi bitirmenin yarısı, o işe başlamaktır :) H Ortaya güzel bişey çıkacak mı hep birlikte göreceğiz :)
    Arc Reactor yapılımı için TIKLA!

Olayın en can alıcı kısmı, en sembolik parçalar açılır kapanır maske ve ark reaktörü olacaktır. Bunları kotardıktan sonra gerisi sticker olsa kimin umrunda... O yüzden özellikle maskede ve reaktörde işçiliğin önem kazanıyor. Yukarıda ark reaktör yapımına ilişkin bir örnek verdim. Bunu nerede kullanacağın sana kalmakla birlikte maskenin altında, "göğüste" kullanırsan çok daha mantıklı olur.
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar 3D Yazıcılar ile o şekilleri çıkartıp sonra yapboz gibi takıyorlar ama benim öyle bir mkanım yok malesef :) Ben yazın bunu yapmıştım:
    Bunu direkt kasaya eklesem mii yoksa beyaz bir fan mı alsam bilemedim. Fan daha yararlı olur kasa için, bu reaktörü koyarsam da daha ciks duracak ama soğutma adına bişey olmayacak :) Acaba bu reaktörü sizin dediğiniz gibi göğüs yapıp göğsün ucuna koysam, fanı da bu reaktörün arkasına eklesem, fan içeriyi yine de soğutabilir mi, ne dersiniz? :)

Önerinize göre şöyle bir taslak yaptım :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tHE uLTimaTe -- 18 Ocak 2014; 13:39:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tHE uLTimaTe

Hocam onlar 3D Yazıcılar ile o şekilleri çıkartıp sonra yapboz gibi takıyorlar ama benim öyle bir mkanım yok malesef :) Ben yazın bunu yapmıştım:
    Bunu direkt kasaya eklesem mii yoksa beyaz bir fan mı alsam bilemedim. Fan daha yararlı olur kasa için, bu reaktörü koyarsam da daha ciks duracak ama soğutma adına bişey olmayacak :) Acaba bu reaktörü sizin dediğiniz gibi göğüs yapıp göğsün ucuna koysam, fanı da bu reaktörün arkasına eklesem, fan içeriyi yine de soğutabilir mi, ne dersiniz? :)

Önerinize göre şöyle bir taslak yaptım :
    güldürdün dostum :) takipteyiz işin zor gibi hadi kolay gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niirvana -- 18 Ocak 2014; 20:50:24 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.