Bildirim
Güncel Max 500 TL 23' IPS Panel Monitör Tavsiyesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
IPS panel kullanan monitörlerin tepki süreleri çok fazla, yani FPS oyunlarında sorun olmazken futbol, tenis ve araba yarışı oyunlarında ghosting sorunu ile karşılaşabilirsin. Ayrıca bu panellerin en büyük eksisi glowing sorunu. Bu videoyu izlersen ne demek istediğimi anlarsın.
ASUS 23" MX239H
PHILIPS 23" 237E4QHAD/00
AOC 23" i2367FH bu modelde glowing sorunu olduğu için tavsiye etmem.
@07LeonLion
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 12 Mayıs 2013; 8:09:05 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Armag3d0N
IPS panel kullanan monitörlerin tepki süreleri çok fazla, yani FPS oyunlarında sorun olmazken futbol, tenis ve araba yarışı oyunlarında ghosting sorunu ile karşılaşabilirsin. Ayrıca bu panellerin en büyük eksisi glowing sorunu. Bu videoyu izlersen ne demek istediğimi anlarsın.
ASUS 23" MX239H
PHILIPS 23" 237E4QHAD/00
@07LeonLion
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Giriş seviyesi IPS monitörlerde glowing sorunu olduğunu bende duymuştum fakat TN panellere göre glowing daha mı yüksek bilmiyorum.
Tepki süresine gelince 5 ms oyun oynamak için nasıldır hissedilir bi fark yaratır mı sizce battlefield de filen çok mu gosting olur. Bi kaç yerde 2 ms ile 5 ms arasında hissedilenilecek bi far olmadığını okumutumda siz ne düşünüyosunuz ?
Videoyu izledim gerçekten çok göze batıyor, benimde şuan kullandığım monitör LG FLATRON F900P 19" CRT monitör, renklerinden ve oyun kalitesinden çok memnunum yalnız biraz küçük geliyor ve eskisiği için değiştirmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
-
IPS panellerde glowing kronik bir sorun gibi. TN panellerde ise backlight bleeding yani ışık sızması olabiliyor. Monitörün satış sayfasında 5 ms yazdığına bakmayın. Eğer gtg yani griden griye tepki süresi 2 ms ise tipik tepki süresi 5 ms'dir. Bu oyunlar için iyi bir değer. Griden griye tepki süresi 5 ms ise tipik tepki süresi daha fazladır(8-12 arası). Battlefield 3 gibi FPS oyunlarında aradaki farkı anlayamazsın ama futbol, tenis ve araba yarışı gibi oyunlarda ghosting sorunu yüzünden rahatsız olabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 13 Mayıs 2013; 18:08:16 > -
peki hocam crt ye en yakın 23-24 inch monitor hangisidir. Photoshop ve fotografçılık için kullanılacak ne dersiniz. -
Evet, benim de kullanım amacım aynı, Photoshop ve 3dsMax gibi programlar kullanıcam. Şuan ki ctr nin renklerinden memnunum, crt lere en yakın teknoloji ips panel diye biliyorum, tn panellerin renk kalitesi beni pek sarmıyor açıkcası bu yüzden değiştirmedim bu zamana kadar monitörümü.
Aklımda şu modeller var;
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-mx239h-23-mx239h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64393
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/aoc-i2367fh-23-i2367fh-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64855
AOC da glowing sorunu olduğunu söylemiş arkadaş o yüzden emin değilim onda. Asus ML239H ile Asus MX239H arasında ne gibi farklar vardır ? Birisi e-ips diğeri ah-ips kullanıyo diye biliyorum. Aradaki fiyat farkı kadar kalite farkı var mıdır sizce yoksa fiyat tasarım ve hoparlör gibi unsurlar yüzünden mi daha yüksek ? Hangisini önerirsiniz ?
Birde şu model var ki bu arkadaş biraz tuzlu
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-pb238q-23-pb238q-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63656
Teşekkürler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07LeonLion -- 15 Mayıs 2013; 0:16:44 >
-
-
quote:
ASUS 23" MX239H
PHILIPS 23" 237E4QHAD/00
@07LeonLion
Hocam videodaki sorun beni en çok korkutan olay. 10 yıldan fazla CRT monitör kullanıyorum. Laptop falan var ama ekranlarını bilirsin hikaye.
Aradığım özellikler CRT monitörlerde olan özellikler. Yani siyahları her açıdan simsiyah verecek ve telefonlardaki amoled ekranlar gibi her açıdan renkler bozulmadan görünebilir olcak. Yalnız renkler amoled gibi olmucak. Doğal olmasından yanayım. Varmı hocam böyle bir teknoloji? Oyun oynamıyorum ama ghosting olayı film izlerken sorun olmucak sekilde izleyebilcegim bi monitör arıyorum 23'' dolaylarında.
-
Bende arıyorum -
Bu bütçede alınabilecek en iyi ve hızlı IPS Dell U2312HM dir. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Angelica
quote:
Orijinalden alıntı: TaVa
Bu bütçede alınabilecek en iyi ve hızlı IPS Dell U2312HM dir.
Şu olayın olmadıgı bir monitör önerebilirmisin?
ips ye gerek yok benim monitör taş gibi vatanda 470 e inmiş kaçırma. bu devirde sorunsuz güzel monitör bulmak zor.
incelemesi
http://forum.donanimhaber.com/m_75918920/mpage_1/tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: bjk__murat
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TaVa
Bu bütçede alınabilecek en iyi ve hızlı IPS Dell U2312HM dir.
Şu olayın olmadıgı bir monitör önerebilirmisin?
ips ye gerek yok benim monitör taş gibi vatanda 470 e inmiş kaçırma. bu devirde sorunsuz güzel monitör bulmak zor.
incelemesi
http://forum.donanimhaber.com/m_75918920/mpage_1/tm.htm
Hocam siyah durumu nasil? Simsiyah verebiliyormu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Hocam siyah durumu nasil? Simsiyah verebiliyormu?
evet denedim şimdi simsiyah -
Konu, bircok kisinin su anda ihtiyaci olan bir konu olmus.
Oyun icin en iyi Fiyat/performans IPS monitör basligi daha cok yakisir.
Ben, dell u2312hm diyorum ancak bunda da son versiyonlarda sarılık sorunundan bahsedlilyor yabanci forumlarda.
Alternatif onerileri olanlarda önerilerini alabilirmiyiz, ben de aynen böyle bir monitör ariyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaVa -- 27 Ekim 2013; 20:44:26 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
vx2270smh kullanıyorum herkese tavsiye ederim. 23 inch olanı vx2370smh
input lag ve ghosting sorunu yok srbg ren gamutu %100 kontrast oranı çok yüksek dolayısıyla siyahlar derin. yalnız asus mx239h daha canlı olmalı ancak daha gerçekçi değil renkler açısından. -
quote:
ASUS 23" MX239H
PHILIPS 23" 237E4QHAD/00
@07LeonLion
sa kardeş senin paylaştığın o videodaki sorunhttp://www.vatanbilgisayar.com/215-i2269vwm-genis-ekran-led-ips-monitor.html#ozellikler bu monitörde olurmu
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X