Şimdi Ara

-GÜNCEL- (VW Scirocco) Bir Detay Manyağının Otomobil Günlüğü (Resimli Konu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
8
Favori
7.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beğenerek okudum, devamını da okumak isterim. Aracın hayırlı olsun.
  • Devamını bekliyorum, çok güzel bir konu.
  • emeginize saglik. konunuzu da cok begendim.

scirocconuz konusunda benim gorusum R'dan sonra parayla alinacak en iyi scirocco bu olsa gerek. en baz model, sorunsuz motor, sorunsuz sanziman, performansi yeterli, yol tutusu olarak kendisinden iki kat pahali olan modellere gore hicbir eksigi olmayan, ekonomik ve guzel gorunen bir arac. ve en onemlisi beyaz degil!

saglikli gunlerde keyifle kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık, beyaz scirocco'dan çok daha dikkat çekici olduğunu söyleyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel olmuş. güle güle kullanın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun aracınız , Sakarya'nın neresindesiniz?

• Maşallah hocam ellerinize sağlık emeğe saygı
  • Farların dışına hangi işlemleri uyguladınız acaba?

Aracınız hayırlı olsun

• Olumlu dönüşleriniz ve cevaplarınız için herkese çok teşekkür ederim. Kısa zamanda konuyu yeni resim ve yapılan işlemlerle güncelleyeceğim. Bikaç videoda ekleyebilrim.

Sorulara gelecek olursak..

quote:

Gayet basarili bir calisma olmus, elinize saglik.

Atas vineti koltuklara ve tavana nasil uyguluyorsunuz acaba?

Sprey şişeye yakşalık 1/5 vinet, 4/5 su koyuyoruz. ardından koltuklara spreyle sıkıyoruz, ardından nemli bir bez ile silme işlemi yapıyoruz, sonra da kuru bi bezle ıslaklığın fazlasını alıyoruz. Temizlik konusunda çok iyi bir ürün. Eğer koltuklar, döşemeler vs. çok kirliyse vinetin oranını biraz arttırabilirsiniz. Google'a yazına bu ürünü satan bi çok yer var göreceksiniz. Oralarda sulandırma oranları, detaylar vs. veriliyor.

quote:

Guzel olmus, tebrikler.

Bu farlara taktiginiz beyaz ampulu merak ediyorum; Goz aliyor mu? Yagisli havalarda aydinlatmasi nasil?Vizeden geciyormu?

Aydınlatması konusunda aşağı yukarı standart ampüller ile aynı. Tek artısı görsel olarak daha güzel durması. Herhangi bir göz alma problemi yok. Uzun zamandır kullanmaktayım. Sizin için öncelik güzel aydınlatma ise nightbreaker tarzı bi ürüne yönelin derim. Vize konusunda bi fikrim yok ama muhtemelen geçer diye düşünüyorum.

quote:

Birde motor yikama mi yapildi cok temiz gorundu ?

Motor yıkamaya karşıyım, pek tavsiye etmem. Nemli bir bez ve yine iç mekan temizliğinde kullandığım Atas Vinet isimli sulandırılmış konsantre genel temizleyici ile motoru iyice sildim. Herhangi bir motor temizleyici ürün veya asprin vb. bir ürünü kirlere sıkıp beklettikten sonra. Kovaya daldırılmış ıslak bir mikrofiber bezle güzel sonuçlar çıkarabilirsiniz.

quote:

Ancak bu s3 s30 ve s40 ı hangi sertlikte polisaj süngeriyle uygulamam gerektiğini bilmiyorum.

Beyaz mavi ve turuncu polisaj süngerlerim var galiba turuncu en sert beyaz en yumuşak.

Cutting olarak s3 ü hangisiyle finish olarak yani hare giderici s30 ve s40 ı hangisiyle yapmam uygun olcaktır.

Aracım peugeot rcz sedefli beyaz 2011 model derin çizikleri yok.

S3'ü sert sünger yani turuncu renk ile uygulayabilirsiniz. S30 için orta sertlikte olan mavi süngeri kullanın. S40 kullanmanıza gerek kalmayacaktır diye düşünüyorum çünkü açık renklerde pek hare oluşmuyor. Pasta işlemlerinden sonra arabayı izopropil alkol ile veya benzeri işlevi gören ürünlerle temizlerseniz cila veya wax daha iyi tutunacaktır ve daha uzun ömürlü olacaktır tavsiye ederim. Soft99 wax daha önce hiç kullanmadım fakat iyi olduğunu biliyorum. Waxıda el ile uygulayıp mikrofiber bezle fazlalıklarını alabilirsiniz.

quote:

Farların dışına hangi işlemleri uyguladınız acaba?

Aracınız hayırlı olsun

Özellikle sol farda derin taş vurukları olduğu için 400 zımpara ile başladım ve sırasıyla 800-1000-1500-2000-3000 şeklinde sulu zımpara yaptım. Mükemmel sonuç istiyorsanız her kat zımparayı en az 5-10 dk yüzeye homojen şekilde uygulamak şart. Ardından polisaj makinasıyla Scholl concept'in S3 modelini yaklaşık 4-5 kat attım. Burada herhangi bir pasta kullanabilirsiniz. Ardından Biraz daha plastiğe berlaklık kazandırmak amacıyla 2-3 kat yine polisaj makinasıyla Meguiars Plastx attım. Son olarak wax ile farları korumaya aldım.

Makinası olmayıp bu işlemleri matkapla yapanlarda var. Yine iyi sonuçlar alınacaktır diye tahmin ediyorum. Pastayı uygularken önce en düşük devirde iyice yediriyorsunuz. Sonra yaklaşık 2000-2500 devir ayarında bastırmadan her noktadan hızlı hızlı geçiyorsunuz. Farın camını yakmamak için makinayı aynı noktada bekletmemelisiniz. Arada elinizle ısı kontrolü yapın. Far çok ısınmışsa 1 dk soğumasını bekleyin. Her yeni katta pasta sürdüğünüzde düşük devirle baştan yedirerek başlayacaksınız yani işlemi tekrar edeceksiniz. Her katta zımpara çizikleri azalacak ve farın rengi biraz daha açılacak.

quote:

Hocam hayırlı olsun aracınız , Sakarya'nın neresindesiniz?

Teşekkürler hocam, Serdivan'da ikamet etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 9 Nisan 2017; 17:38:45 >

• Hocam hayırlı olsun sizin gibi arabasına bakan birinden araç satın almak var birde apaçiden almak var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aracın orjinalliğine aadık kalarak ufak dokunuşlar yapılması tarafındayım

Çok güzel olmuş

Arabanın ırzına geçmeden küçük ayrıntılarla hoş bi görüntü

• Harika bir konu ergen saçmalıklarını okumaktan bıkmıştik. Emeğinize sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık , umarım aracınızla dilediğiniz gibi zaman geçirirsiniz .

• Normalde bende on yargılıyım sevmem scricco falan ama sırf yapılanlara bakım dıye gırdım guzel ıs cıkarmıssınız elınıze saglık begendım aracı boyle.
  • Maşallah ,nazar değmesin.

• Hocam sen daha fazla konu aç :)

• Asla zaman bulamadığım için gıpta ile bakıyorum...

Aracımı yıkayınca sanki yeni araba almış gibi hissediyorum ben. Bir de böyle temizlik yapsam off :)

• Hiçbir işime yaramayacak olmasına rağmen severek okudum yazıyı. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor araç. Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
  • Güzel konu olmuş, takipteyim
  • sade modifiye her zaman en güzelidir

arkaya difüzör ve jantları siyaha boyatmayı düşündüz mü hiç
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.