Şimdi Ara

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
23
Favori
259.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1571 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağlık bakanı çok iyi len diyenler nerede? Bu adama en başında beri güvenmiyordum aha bu konuda durumu belirledi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun ve bir çok konuya değindiğim yazıyı silmek zorunda kaldım.

1- Söylenen rakamların yanına bir tane sıfır ekleyin derdim. 1 tane sıfır az kalır.
    2- Devlet kademesinde olanlar günde kaç test yaptırıyor ve bu sayılar nasıl etkiler günlük test sayısı rakamlarını..
    3- 2. dalga demiyor kimse ama şuan ki gerçek durum yani söylenmeyen durum 1. dalgadaki durumdan daha vahim olduğu düşünüyorum.
    4- Şuanki duruma 2. dalga deseydik maske'nin yanına eldiven ve siperlik de takınız anca koruyuculuk sağlarsınız ve her gün atınız çöpe eve gelince.
    5- Çevremde 5 düğün haberini aldım 1.5 hafta içinde her düğünden cenaze haberini duydum pozitif çıkan düğüne gelen insanları duydum.
    6- Bundan 10 sene sonra bir başhekim çıkıp ta bize yukarıdan covid testlerini sisteme girmememiz söylendi derse gerçek rakamları hiç bir şekilde bilmiyoruz
    derse ne diyeceksiniz ?? farzı misal. .
    7- 81 il var 973 ilçe var 2000'e yakın hastane var her hastane yetklisi bazen ağzından kaçırdıklarına istinaden söze , Türkiye genelinde
    covidden ölen hasta sayısının yarısı kadarı o hastaneden ölü çıktığına göre hesap edersek hadi düşük tutalım Bazı arkadaşlar saat başı 5 ölü diyor. biz
    günde 10 ölü diyelim.

Günde ölüz sayısı : 20.000 civarında olabilir mi ? hastane sayısı ve pandemi olmayan hastaneleri çıkınca belki oran düşebilir ama bu sefer en düşük sayıyı verme gene ortalama 20 000 civarında covid ölüsü olabilir mi ?

Kendinizi en kötü habere göre ayarlayıp ona göre davranın çevrenizdekileri uyarın çünkü senin kendini koruman çevrendekileri de korumana vesile olacaktır. belki bana 500km uzakta olman bile bir şekilde bana bulaştırmanı önleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 26 Ağustos 2020; 12:8:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimykr

Sağlık bakanı çok iyi len diyenler nerede? Bu adama en başında beri güvenmiyordum aha bu konuda durumu belirledi
    Türk halkı maalesef aşırı duygusal, bu da çoğunlukla cehaletten kaynaklanıyor, cahil insanlar mantığını kullanmak yerine duygularıyla hareket etmeyi yeğlerler, sağlık bakanı tv'ye ilk çıktığında ağlayarak türk halkının mantığına değil duygularına seslendi, o andan itibaren en muhalif geçinen bile artık söylediklerine değil onun kendi zihinlerinde yarattığı algıya göre konuşmaya başladı, tv'de gördüğüm ilk gün, bizimkilere dönüp söylediklerinin tek cümlesi bile doğru değil dediğimde ev ahalisi olur mu baksana adam ağlıyor demişti, komik ama trajikomik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 26 Ağustos 2020; 12:9:46 >
  • Menzilci tayfa savunmaya geçmiş.

Bizim tanıdık doktorun eşi covid-19 olmuş. Adamın çocuğuna ve kendisine test yapılmamış. Piyasada test kiti arıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 26 Ağustos 2020; 12:14:42 >
  • İşsizlik ve enflasyon rakamlarından belliydi zaten ne oyunlar döndürdükleri. Covid gibi dünyayı etkisi altına almış bir pandemi de mi manipülasyon yapmayacaklar? Ben en başından beri güvenmiyorum diyordum ha kanıtım var mıydı o zaman yoktu ama doktor olan tanıdıklarımın söyledikleri bu yöndeydi. Verilerle oynanıyor diyorlardı.
  • Covid-19 türkiye rakamlarının istastistiki olarak doğru olması mümkün değil, hasta sayısı ve ölüm oranı dünyanın başka, -bakın bir daha söyleyeyim, o kadar ülke olmasına rağmen- başka hiçbir yerinde türkiyedeki gibi seyretmiyor, istatistik te bir bilimdir ve türkiyedeki covid-19 rakamları bu bilimle örtüşmüyor,
  • Başka ülkede görevi yapanlar sorgulanır. Bizde bunu paylaşan sıkıntı yaşar ancak. Sırf negatif çıktı demek ki vefat haber alacağız demek zaten bu ülkenin çoktan bittiğinin kanıtıdır. Gerçekten büyük rezalet şu. Ya günlük sayı 10 bin de olsa istesen kapatmazsın. Size karışan mı var? Sonra kimse bize güvenmiyor, 5. değil 2.5 dünya ülkesi muamelesi görüyoruz. Enkaz o kadar büyük ki kalkamayacak bu enkaz. Allah yaşattıklarınızı yaşatsın ne diyin.

Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.
  • Böyle bir konuda dahi şükür etmek,nankörlük etmemek telkini köprünün başına adam koyan kralın hikayesini bize hatırlatıyor. Şükür olayını siz yanlış anlamışsınız çok hem de.
    Bir de korkmayın Hz. Muhammed'in yaydığı, Allah'ın koruyacağına söz verdiği İslam'ı siz koruyamazsınız, korumanıza gerek de yok. Ama siyasal islamı İslam'ın yerine koyarak münafıklık yapabilirsiniz.
    Konuya dönersek arkadaşlar PCR testi 1 günde çıkarken akciğer tomografisi 2-3 saatte çıkıyor. Bu PCR dan çok çok daha etkili bir tespit metodudur. PCR da üst solunum yolundan aşağıya virüs inerse negatif çıkarsınız yani Covidli olmanıza rağmen gözükmez bu sebeple ilerlemiş bir Covid hastasında PCR negatif çıkabilir. Ama akciğer tomografisinde ise görülen karakteristik "eşsiz" olduğu için anında teşhis koyulabilir doktorlardan tarafından(ama Covid-test negatif diye yazarlar )
    Tomografi radyasyonik bir işlem olduğu için hemen uygulanmak istenmez böyle bir handikapı var bildiğim.
    Ama eğer yakınınız da Covid belirtisi var ise ve bu ilerlemişse Covid-test değil tomografi için baskı yapın.
    Kesinlikle teşhis edilip beyaz abiler olay yerine gelecektir.

• gün içerisinde 1-2 bişey yazarım ama. şuan sadece şunu yazayım.

ilk başlarda sağlık bakanı her gün sayıları açıklarken canlı yayına çıkardı taraflı tarafsız kuruluşlardan herkesin sorularını yanıtlamaya çalışırdı.

şuan adam sadece twitten tırı vırı şeyler yazıp sayıyı veriyor kimse soru sormasın diye :D

bu bile bazı şeyleri anlamaya yeter.
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Sen kime devlet düşmanı diyosun birader? Haddini bileceksin.

Üç kuruş akli olan insan yaşananların gercek olmadigini bilir ve hukumeti elestirir. Hukumetle devleti birbirine karistirmissin sen. Ayni sekilde politikaciyla, devlet adamlarini da birbirine karistiriyosun.

• Hükümetten Covid-19 gerçeklerin çıkmasını istiyorum. Şeffaf olunması için elimden geleni yaparım.
  • Şimdi eğer burada hasta vefat edince covid ölümü olarak görülmesin diye negatife çevriliyorsa bunu hastane görevlileri yani görevli doktorlar ve personel yapıyor demektir diye düşünüyorum ki bu bana pek mantıklı gelmiyor zira tüm hastanelerin bu şekilde olması gerekiyor. Çünkü ölüm haberi girilmeden negatife dönmüş diyorsunuz.
    Ancak nereden bakarsanız bakın düşündürücü bir durum. Devlet bunu yapıyor olabilri mi ? Olabilir. Hastalığın bulaş sayısının ve ölüm sayısının bu noktada kalmasını kabullendik çünkü devlet ve ülke olarak yani bu seviyeye razı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Yine de korkutucu.
  • Paylaşılan verileri takip etmiyorum uzun zamandır, çünkü yalan olduğunu biliyorum. Zaten gözle görmesem tamam derim de, kimsenin umurunda değil covid falan. Herkes tatilini yapıyor, geziyor tozuyor, maskeyi doğru takmayan, hiç takmayan vs. bu virüsün önüne geçemezler, zaten ekonomimiz yetersiz bu sebeple sanırım ölen ölsün kalan kalsın gözü ile bakılıyor galiba. aksi halde zaten yüksek ölüm rakamları ve bulaşan kişi sayısı açıklansa her gün, insanlar korkuya kapılır ve bitik olan ekonomiye mumu dikeriz.
  • Fısıltı gazetesi iş başında yine.

Hadi tamam Türkiye ölüm rakamlarını saklıyor veya düşük gösteriyor, Avrupa da mı aynısını yapıyor?

Şunu kafanıza sokun, ölüm rakamları Avrupa'da düştü, kış gelince bir daha artacak çünkü bu her sene olan döngü!

Basın-TV, beynimizi yıkadı korku ile ve şimdi herkes şu yaz günlerinde bile salladıkça sallıyor. Kış gelip gerçekten ölümler artınca ne yapacaksınız merak ediyorum?

Alın 300 milyonluk Avrupa'nın çoğu ülkesini kapsayan haftalık ölüm verileri, biraz veri ile konuşun:

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir)

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir)
    https://euromomo.eu/graphs-and-maps/

• nucro kullanıcısına yanıt
    Zihniyete bak ya Avrupa yalan söylüyor biz de yalan söyleyelim.

Sağlık Bakanlığı gelsin bu konuya açıklık getirsin insanlar bilinçlensin.

Yanlışa yanlış diyemedikten sonra bir gram yol alamayız. Ortada yanlış varken ee siz de yanlış yapmıştınız demek ahmaklıktır. Çözüm üretebilmek, adaleti aramak gereklidir.

Burada insanların sağlığı tehlikeye atılıyor 3 5 kuruş için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmi olarak covidden ölmediyse, resmi olarak cenazesine katılınabiliyor olması lazım,
    bu talepte bulununca ne diyorlar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esVed

75 liydi..astımı da varmış.. 10 gün içinde k.babası kaynanası ve eşi vefat etti çok ağır bir durum
    Bunu en başa koymak lazım yazık günah

• Bende rakamlara inanmıyorum ama yüksek rakamları görünce ne olacak moral.bozuklugu had safha'da olacak ..biz maskeye mesafeye hijyene dikkat edellim onemli olan o .

Bende hükümet olsam az rakam verir yada hiç vermezdim .
    Bu rakamlara gerçek değil derler ama çoğu maskeyn yeni moda dirsek'de takılı şekilde taşır ..sigara illetini yolda püfür püfür içer .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 26 Ağustos 2020; 12:44:35 >
  • Covid'den vefat edenlere(kişi sayısı artmasın diye) pnömoni/zatürre şeklinde de yazıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.