Şimdi Ara

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
439
Cevap
23
Favori
259.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1571 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben artık verilen bilgilere hiç güvenmiyorum.Resmen milletin aklıyla dalga geçiyorlar.Burada yaşadığım yerde her gün onlarca ambulans sirenlerini çalarak ordan oraya gidiyor.Üstelik burada 13 yıldır yaşıyorum.Daha önce böylesine bir ambulans yoğunluğunu hiç görmemiştim.Fakat covid haberlerine baktığımızda herşey kontrol altında gibi.Hayır efendim hiçbir şey kontrol altında değil.Bildiğin şansa yaşıyoruz.Birkaç ay sonra bizimde bu illetten dolayı hastaneye düşmeyeceğimizin garantisi yok.Virüs resmen bayramını yaşıyor.Doğru düzgün hiçbir önlem yok...
  • tahsin3323 T kullanıcısına yanıt
    Onlarında doğru rakamları açıkladığını düşünmüyorum, Avrupa ülkeleri arasında sınır yok yani turist vs çok fazla alma potansiyeli var ayrıca hava ulaşımı gemi ulaşımı vb bizden çok daha üst seviyede olduğu için vaka sayıları açıklandığından daha fazla diye düşünüyorum. Çin'in Brezilyadan ithal ettiği donmuş gıdada bile virüs çıktı.
  • bu ülkede en güvenli sistem üniversite sınavlarıydı yıllarca fetö ile beraber olup delmişler :)) millet birde merakla her aksam sayılara bakıyordu, 18 senedir akape nin en iyi yaptığı şey sürekli sayılarla oynamak :))

nesine güveniyorsunuz bu partinin,bugün böyle derler yarın kandırdılar diye yana yakıla ağlar salya sümük:)) unutur gider koyun millet de

Hasta sayısını düsük tutmak bunlar için en basit şey nasılsa kim nerde gitti bilen-soran yok salla gitsin yeterki 3 kuruş döviz gelsin...
  • Bu konuda da yalan dolan bilgiler halka aktarılmakta. Halk uyusunda nasılsa durumu bastırırız derdindeler.

Kafadan 5k vaka vardır belki daha fazla. Bir ara devamlı 900 küsürlerdeydi vaka sayısı. İnananlar varsa yorum yok, şaka gibi bir durumdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayko RGB

Bu konuda da yalan dolan bilgiler halka aktarılmakta. Halk uyusunda nasılsa durumu bastırırız derdindeler.

Kafadan 5k vaka vardır belki daha fazla. Bir ara devamlı 900 küsürlerdeydi vaka sayısı. İnananlar varsa yorum yok, şaka gibi bir durumdu.
    Sürekli stabil seyrediyor. Hem vaka hem ölüm oranları. Millet artık iyince güvenmemeye başlayınca 1500e çıktı. Bi sürede böyle seyreder muhtemelen. Sıfır tedbirle, sadece bu iş vatandaşa bırakılmışken nasıl oluyorda kaç hafta boyunca 900 seyrediyor?

Herşey bi tarafa bu ülkede şu salgın ortamında DÜĞÜN SALONUNDA DÜĞÜN YAPMAK SERBEST!

Başka bişey demeye gerek var mı? Bırakın tatili gezmeyi tozmayı. Kapalı düğün salonunda 1000 kişiyle düğün yapılıyor. Aptal saptal ellerine sopa veriyolar göstermelik. Halay sopasıymış. Komedi gibi vallahi. Kim tutar elinde o sopayı? Herkes içiçe her zamanki gibi düğününü yapıyor. Yasak etmek çok zordu. Mesele evlenmekse sadece nikahı serbest yap olsun bitsin. 1000 kişiyi kapalı salona sokmanın ne anlamı var?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yılda 2 trilyon dolar vergi, 70 milyar dolar özelleştirme, 500 milyar dolar borç, bütün bu paralar nereye gitti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 26 Ağustos 2020; 14:34:26 >
  • bende düşünüyodum böyle bişey olduğunu türkiyede toplam 15 14 gün vefat sayısı olduğu günlerde sadece yaşadığım yer bursa inegölde 3 vefat sayısı oluyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkta bilincsiz. Benimde evlilik durumum var. Aile ici maximum 20 kisi kurali gelmis dugun olayina. Uyan var mi ? Yok. Vaka sayisinin artmasi normal. Rakamlar gercegi yansitmiyor tabiki orasi ayri bir durum. Karantinadan kacip otobuse binenler var ulkede. Canli bomba gibi etrafimizda dolasmaktalar. Kendine hayrin yoksa milleti enfekte etmeye kendilerinde hak goruyor bu gibi insanlar. Iceri tikmak lazim bu ve bunun gibi bireyleri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kış salgın öyle dramitk bir yıkım gerçekleştiricekki tarihte bu Kışın bir adı olucak

Çılgın Kış
    Kara Kış
    Covid Kış
    Ölüm Kışı

sizde bir isim önerebilirsiniz

• Ankara 20 gun önce günlük 1000 ve üstü rakamlar vardi. 1 haftadır günlük 5 binden fazla vaka var. Yoğun bakımlar full. Türkiye geneli hakkında kesin bilgim yok. Ankara kesin. Yüzde yüz. 1.5 aydir açıklanan rakamlar hep yalan. Eskiden verdigimiz rakamlar aynen duyurulurdu. Simdi foss.

• Vaka/ölüm sayıları mayıs sonu/haziran başı gibi gerçekten azalmıştı, fakat kısıtlamaların kaldırılması ve araya bayramların girmesiyle patlama yaşandı. Mersin’de 3 tane devletin hastanesi var. Bir hafta önce sadece tıp fakültsinde 37 kişi pozitif çıktı, Toros devlet hastanesi ve şehir hastanesini işin için katarsak( asıl korona hastalarının bakıldı yerler orası ) günlük vaka sayısı rahatlıkla minimum 150 diyebiliriz. Tüm Türkiye’de 1300-1400 vaka olması imkansız. Geçenlerde bir uzman yazmıştı vaka sayılarını 10 ile çarpın diye, gerçekten de doğru. Her ne hikmetse aylardır ölüm sayısı 17-18-19 bandında gezip duruyor. Test-vaka oranı %1.5’da sabit tutuluyor. Böyle bir istatistik yok, olamazda. Tekrardan kısıtlama getirmeye başladılar düğünlere vs. Kamuda esnek çalışmaya tekrardan geçiliyor. Antalya SGK il müdürlüğünde bir servisinde sadece 7 kişide pozitif çıkıyor, ama hiç bir önlem yok ki bilen bilir günde binlerce kişi girip çıkıyor oraya. Diyeceğim o ki Türkiye’de günlük vaka sayısı şu an 12.000-13.000 seviyelerinde. Her ilin tabip odası başkanı açıklama yapıyor zaten onları takip ederek hangi ilde ne kadar vaka var rahatlıkla görebilirsiniz. Ekim-Kasım aylarında vay halimize!

• Ankara bir haftadır günlük 5 bin. Nasil 12 13 bin tr geneli olabilir? Vefat sayisi hakkinda bilgim yok ama vaka sayisi benden geçer Ankara için sadece.

• Konu içeriğini, Twitter'da Profesör Dr. Bengi Başer paylaşmış.

Prof. Dr. Bengi BAŞERtwitter
    Prof. Dr. Bengi BAŞER
    https://twitter.com/bengibaser/status/1298552755796217857?s=19

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• anteros24 kullanıcısına yanıt
    Ölen ölür kalan kalır kışı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayblasp

Yazıyı ekşisözlükte gördüm. Konuyla ilgili yazmak için üye oldum. İlk ve büyük ihtimal son mesajım olacak. Başınız sağolsun.

Öncelikle şu an itibariyle ne yazık ki herhangi bir şey kanıtlanmış değil. Nasıl kanıtlayabileceğinizi yazayım. Ayrıca anlaşılması için ölüm belgesi nasıl veriliyor onu da anlatayım.

Hasta öldüğü zaman, hekim ölüm bildirim sistemini açar, kişinin bilgilerini girdikten sonra ölüm nedenini kodlarıyla birlikte yazar, elektronik imzası ile imzalar. Belge sistemde il kontrolörünün önüne gelir. Kontrol sonrası onaylanır. Onay sonrası hekim istese de belgede değişiklik yapamaz. Değişiklik talebi yapması, neden değişiklik yapmak istediğini yazması gerekir. Değişiklik yapılabilir denirse ancak o zaman değişiklik yapabilir.

Bu süreç uzun sürdüğünden (iline göre değişir ama ortalama 2-3 gün) defin işlemlerinin hızlıca yapılabilmesi için hasta yakınına verilen kağıtta ölüm nedenleri yazmaz. Aşağıdaki ifade yazar:

''ölüm nedenleri; hekimin, kontrol onayı sonrası onaylı belgeyi yeniden elektronik imzalaması ile birlikte yazdırabilecektir.''

Hasta yakını sonrasında, genelde de bankada ölenin üstüne kredi varsa (bankalar neden istiyor en sonda yazarım) gelip ölüm belgesini düzenleyen hekimden ölüm nedenlerinin yazılı olduğu ölüm belgesini alabilir.

Yukarıda yazdım, hekim bu belgeyi onaysız değiştiremez. Siz belgeyi istediğinizde yaptığı yazıcıdan çıktı almaktır.

Konuya dönersek. Kanıtlamak için yapmanız gereken ölüm belgesini hazırlayan hekimden ölüm nedenlerinin yazılı olduğu belgeyi istemek. Eğer ki ölüm nedenlerinde ''U07.3 COVİD-19'' yazmıyor ve yerine pnömoni, atipik pnömoni, viral pnömoni vs yazıyorsa. EVET kanıtladınız demektir. COVİD 19 yazıyorsa olması gerektiği gibi yazılmış ve istatistiklere de girmiş demektir.

son olarak uzatmadan banka işini yazayım. Bankadan kredi çekildiğinde hayat sigortası da yapılmışsa, banka kişinin neden öldüğünün belgede yazılmasını istiyor. Nedeni de sigortanın kapsamadığı şeylerde para ödemekten kurtulmak. Mağdur olanlar olabiliyor. Örnek vermek gerekirse diyelim sizin 5 yıldır astım hastalığınız var. Bu yıl ev için kredi çektiniz ve astım dolayısıyla öldünüz. Doktor haliyle ölüm nedenine 5 yıldır astım olduğunuzu ve astımdan öldüğünüzü yazacak. Banka yakınınıza kredi öncesi de bu hastalığı varmış o yüzden hayat sigortası karşılamıyor paşa paşa bu borcu siz ödeyeceksiniz diyor. Olması gereken ne hastalığı olduğundan bağımsız olarak eğer banka, krediyi veriyor, sigortayı yapıyorsa o parayı da ödemeli. Geride kalanlara borç yükü kalmamalı.

Burada yazılanlar devlet doğru veriyor sayıları anlamına gelmemektedir. Bu vaka özelinde yazdıklarım bunlar. Konuyu açan kişi eğer ölüm nedenleri yazan belgeyi buraya atarsa, başlıkta yazdığı gibi kanıtlamış olur.
    En başında bunu yazdım ben de ama arkadaştan olumlu ya da olumsuz bir tepki gelmedi. Anladığım kadarıyla "ölüm nedeni" ile "ölüm şekli" farklı. Arkadaşın elinde "ölüm şekli" açıklamasını bulunduran bir belge yok. Şu saatten sonra bu belgeyi alsa da ne kadar doğru olacağı tartışılır zira konu birilerinin radarına girmiştir. Vakayı kolayca tespit edebilecek ipuçları var. Ölüm şekli açıklamasını değiştirilmesi iş bile değil. Umarım erken davranıp bugün belgeyi almaya çalışmıştır.

• PearBear kullanıcısına yanıt

Yürümeye başlamış bile iyice.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.