Şimdi Ara

Güncellenen Bölüm Kuralları ve Alt Forumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz gibi bir süre önce bir konu açarak Sıcak Fırsatlar bölümünün yeniden yapılandırılması konusunda sizlerin görüşlerine başvurmuştuk. Sizlerden gelen görüşleri de dikkatlice inceleyerek ve mümkün olduğunca fazla üyeyi memnun edebilmeyi amaçlayarak bölüm kuralları ile yapısı yeniden düzenlendi.

Düzenlenen kurallar (v.4) üst konuda (link) bulunmaktadır. Lütfen vakit ayırıp okuyunuz.

Bölümde en önemli değişiklik olarak “alt forumlar” açıldı. Bundan sonra bölümde konu açılırken uygun alt forumun da seçilmesi gerekecek.

Açılan alt forumlar :
    - Bilgisayar
    - Ev Elektroniği ve Aletleri
    - Cep Telefonu ve Operatörler
    - Gıda, Giyim ve Aksesuar
    - Günlük İndirimler
    - Diğer Fırsatlar

Önemli Bilgi :
    Alt forumların açılması, bölümün alışılagelmiş kullanımını etkilemeyecektir. Eğer “Sıcak Fırsatlar” bölümü ana linkine tıklarsanız ve herhangi bir alt forum linkine tıklamazsanız, bölümde açılan tüm konuları eskiden olduğu gibi aynı sayfada görebileceksiniz.

Alt forumların avantajı ise, arzu edildiği takdirde bir alt forumun linkine tıklanarak, sadece o alt forumda açılan konuların görülebilmesi olacak.

Yapılan düzenlemeler ile Sıcak Fırsatlar bölümünden daha iyi istifade edebileceğini umuyoruz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hayırlı olsun.

Güzel bir seçim olmuş.

Zira bizlerin künefe konusu teknoloji bölümündeki arkadaşlara zarar veriyordu.

Kolay Gelsin.
  • Konuların segmentasyonu güzel olmuş ama daha da ayrıntılandırılmalı mı? (Tartışılır. Zaman gösterecektir bence. Tabi ilgili konu başlığı altına açılmayan başlıkların temizliği vs de modları uğraştıracaktır.)

Belirli konu başlıklarında aradığımız sıcak fırsatları daha rahat takip edebileceğimizi düşünüyorum.

Teşekkürler, ellerinize sağlık.
  • 21 Ağustos 2009 tarihinden sonra açılan konular, doğru alt forumlara taşındı. Birkaç hafta içinde yeni açılacak konular ile birlikte alt forumlar daha işlevsel hale gelecektir. Doğru alt forumda olmadığını düşündüğünüz konuları "Şikayet Et" butonu ile bildirebilirsiniz.
  • kötü olmuş bence sıcak fırsatlar ne kadar bölünürse o kadar ilgi kaybeder ve kullanıcı yerine, firma reklam yerine dönüşecektir zamanla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rEaDy_for_aCtion
    kötü olmuş bence sıcak fırsatlar ne kadar bölünürse o kadar ilgi kaybeder ve kullanıcı yerine, firma reklam yerine dönüşecektir zamanla.

Yukarıda da belirtildiği gibi, yeni düzenleme ile eski sistemden herhangi birşey kaybedilmedi veya değiştirilmedi. İsteyen alt forumları görmezden gelerek, sadece Sıcak Fırsatlar ana bölümünde gezinebilir. Bunun haricinde eğer ne gibi bir dezavantaj ile karşılaştığınızı belirtirseniz, tabi ki inceleriz.

Ayrıca bölüm kurallarını dikkatle incelerseniz, firmaların önceliği reklam ve tanıtım olan konularına karşı için önlemler alındığını, daha detaylı açıklama yapıldığını ve bu konudaki değerlendirme hakkının (reklam amaçlı konu - sıcak fırsat bildirimi ayrımı) Moderatörlere verildiği görülebilir.

• quote:

kötü olmuş bence sıcak fırsatlar ne kadar bölünürse o kadar ilgi kaybeder ve kullanıcı yerine, firma reklam yerine dönüşecektir zamanla.

İlk olarak bakalım kim çıkıp bunu söyleyecek diye merak içinde takip ediyordum başlığı :)
    @signore üstüne basa basa belirtmiş; eğer alt forum, daha kolay kullanım, aradığına daha kolay ulaşım gibi konular sizi ilgilendirmiyor ise değişen hiçbirşey yok ...
    Velhasıl yapılan değişiklikler sadece daha ileri düzey kullanıcıların forumu daha verimli kullanabilmesi için ...
    Yok ben kara düzen severim, eskisi iyi idi diyenler için zaten herhangi birşey değişmemiş durumda ... Onlar "Sıcak Fırsatlar" linkine tıklayarak eski düzende forumu takip etmeye devam edebilirler ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence yerinde bir uygulama. Sıcak fırsatlara giren bazı kişiler neden don reklamı oluyor burda diye kızıyordu. Şimdi herkes aradığı ürünü ona ait bölümde arar böylece istemediği mesajlarla uğraşmaz.
  • çok iyi olmuş daldan dala atlamaktan kurtulmuş olduk bence
  • yanlız yaklaşık 2 yıl kadar önce bu fikri ben yönetici iken ortaya ilk attığımda olmaz denmişti, ama gel zaman git zaman doğru yola gelindi,
    aklın yolu birdir diyorum ve tebrik ediyorum, güzel olmuş, istemeyen aynen ana kısımdan devam eder,
    ama anlık olarak sadece bilgisayar ile ilgili bir fırsata bakmak isteyen alt foruma geçer, zaten bu yüzden önermiştim seneler önce,
    ya da LCD bakacaj adam künefe savaşlarına denk gelmez, gerçekten yerinde oldu bu, tebrikler
  • listeleme seçeneğinde kutucuklar olsa mesela
    - bilgisayar
    -
    - Günlük İndirimler
    - Diğer Fırsatlar

bunları listeletsem de gıda fırsatlarını görmek istemesem ?
    böyle birşey yapılamıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue
    listeleme seçeneğinde kutucuklar olsa mesela
    - bilgisayar
    -
    - Günlük İndirimler
    - Diğer Fırsatlar

bunları listeletsem de gıda fırsatlarını görmek istemesem ?
    böyle birşey yapılamıyor mu?

"Benim Forumlarım" özelliğini kullanarak bu istediğinize yakın bir sonuç elde edebilirsiniz.
    http://resim.donanimhaber.com/myforum.asp

Şöyle ki, ilgilendiğiniz alt forumları "Benim Forumlarım"a ilave edersiniz ve her alt forum için kaç konu görüntülenmesini istediğinizi seçersiniz (5,10,20 gibi). Sonra seçtiğiniz bu alt forumlar aynı sayfada alt alta gözükür. Eğer düzenli olarak olarak Sıcak Fırsatlar bölümünü takip ediyorsanız her alt forum içn 10 mesaj seçmeniz dahi yeterli olacaktır.

• zamanında oturup tüm marketlerin broşürlerini tek bir sayfaya toplayıp buraya başlık açmıştım. o zamanlar herkes bunun üst başlık olmasını istemişti. o zamanlar yönetici olan comiser bunu üst başlık yapmak için yönetime bildirmişti ama sonuç alamamıştı. binlerce kez bakılan o başlık sonunda kaybolup gitti.
  • @yedikeresekiz

Doğru anladıysam marketlerin periyodik fiyat kataloglarından bahsediyorsunuz. O günün şartlarını değerlendirmeden yorum yapmam istemem. Bununla beraber, konunuza cevap yazıldıkça üst sıralara çıktığını ve güncelliğini yitirince alt sıralara düştüğünü tahmin ediyorum.

Eğer bugüne ve çözüme odaklanırsak, artık bu tür dönemsel fiyat kataloglarını "Diğer Fırsatlar" bölümünde açabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Yukarıda da belirtildiği gibi, yeni düzenleme ile eski sistemden herhangi birşey kaybedilmedi veya değiştirilmedi. İsteyen alt forumları görmezden gelerek, sadece Sıcak Fırsatlar ana bölümünde gezinebilir. Bunun haricinde eğer ne gibi bir dezavantaj ile karşılaştığınızı belirtirseniz, tabi ki inceleriz.

Ayrıca bölüm kurallarını dikkatle incelerseniz, firmaların önceliği reklam ve tanıtım olan konularına karşı için önlemler alındığını, daha detaylı açıklama yapıldığını ve bu konudaki değerlendirme hakkının (reklam amaçlı konu - sıcak fırsat bildirimi ayrımı) Moderatörlere verildiği görülebilir.

Şimdi @ rEaDy_for_aCtion'a kızılmış fakat her ne kadar teoride eski sistemdeki gibi bütün başlıkları görebilecek iken pratikte öyle olmuyor.
    Sırf bu bölünme yüzünden bir çok bölümün bütün enerjisi kaybolup gitti ya da nasıl olsa bir ana başlığımız var denip çöplüğe çevirildi forum.

TEoride doğru pratikte yanlış sonuçlar doğuran bir sistem. Sosyologların filan incelemesi gerekiyor ilginç hakikaten.

• @fatih.089

rEaDy_for_aCtion isimli üyeye neden kızılmış olsun. Sadece bazı endişeleri konusunda açıklama ve bilgilendirme yapıldı. Sanıyorum inceleme yapan sosyologlara ön yargıları da dikkate almalarını önerebiliriz

Haklısınız, her zaman teorik plan ille pratikteki sonuçlar örtüşmüyor. Sizlerin de desteği ve yardımı ile önümüzdeki dönemde görülecek sonuçlara göre tabi ki iyileştirme amaçlı düzenlemeler yapılabilir. Sonuçta hepimizin ortak amacı bölümün daha işlevsel hale gelmesi.
  • @RadicalDeath!in yazdıklarına bakınca söyledim. Yanlış yerden alıntı yapmışım zaten. :D

Hani bunun bir çok sebebi olabilir belki ama gerçekten ilginç bir olay. Çok düzenli olması belki sinerjiyi bozuyor.
    Eskiden tek konu olunca SE'a bakan birisi hemen bir üst konuda "Nokia SE'u döver" başlıklı bir yazıyı görünce girip cevap veriyordu. Bu da sinerji yaratıyordu.

Şimdi bakıyorum markalar altında dolu çöp konu var. Yani eskiden tek bir konu olunca forum çok daha verimli kullanılması gerektiğinden daha dikkatli konu açılırdı, mesela tek bir K750i konusu olurdu her şey onun altında sorulurdu, şimdi SE altında K750i sesi nereden açılıyor diye bile bir konu açılmadığı kalmış. :)
  • Öncelikle yukarıdaki mesajı kimseye kızgınlıkla filan yazmış değilim ...
    Daha önce yapılabilecek değişiklikler konusunu hatırlayanlar vardır, o başlıkta sürekli işleyişin nasıl olabileceği açıklanmasına rağmen rEaDy_for_aCtion ın mesajının aynısını yazanlar çıkıyordu o duruma ithafen yazdım mesajı ...
    İşleyiş esasen değişmiyor ama derseniz alt forumlar arttıkça gerkesiz mesaj sayısı artabilir ... Bence bu alt forum sayısı arttığı için değilde forum gittikçe büyüdüğü için oluyor ...
    Haliyle bu serzeniş "hey gidi eski günler" tabiri gibi oluyor bana kalırsa :) Büyüme, gelişme ve değişim kaçınılmaz ... Emin olun ileride yapılacak olan değişikikler söz konusu oluncada forumun mevcut hali için "değişmesin, bozulur, şu hali iyi" diyenler çıkacaktır :)
  • Ben sevindim yeni uygulamaya. Şahsen domates, biber, künefe, kazandibi, hanımgöbeği vb. (Comiser in dediği gibi künefe savaşları :D ) pek alakadar etmiyor beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

@yedikeresekiz

Doğru anladıysam marketlerin periyodik fiyat kataloglarından bahsediyorsunuz. O günün şartlarını değerlendirmeden yorum yapmam istemem. Bununla beraber, konunuza cevap yazıldıkça üst sıralara çıktığını ve güncelliğini yitirince alt sıralara düştüğünü tahmin ediyorum.

Eğer bugüne ve çözüme odaklanırsak, artık bu tür dönemsel fiyat kataloglarını "Diğer Fırsatlar" bölümünde açabilirsiniz.

açıkçası üst başlık olsun denmesinin sebebi de bu başlığa yazılacak bir şeyin olmamasıydı. uzun süre insanlar sırf başlık yukarıda dursun diye güncel up vb mesajlar yazdılar. yani sandığınz gibi güncelliğini yitirmesiyle bi alakası yok. bütün broşürler ilk sayfadaydı. ve zaten mesaj yazılmasının da pek anlamı yoktu o yüzden üst başlık olması istenmişti.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.