Şimdi Ara

GÜNDE 1 BARDAK PEKMEZ İÇİLİR Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
23.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pekmezden pekmezede fark war yani

keçiboynuzu pekmezi daha mukemmeldir

biraz pahalıdır ama

kokusuda fiyatı kadar igrenctir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

süperdi

• quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

Piyasadaki çakma pekmezlere dikkat yanlız.

bize hersene Erzincandan Bağdaki Dut pekmezinden yapıp bize yolluyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 1 Aralık 2007; 11:52:36 >
  • Pekmez dediğin konya hadimde yapılır...
  • quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: TiriT

Pekmez dediğin konya hadimde yapılır...

oralımısın yoksa

ben de bozkırlıyım hemşeri sayılırız
  • Yan etkisi olmaz. Basit şeker olduğundan kana çabuk karışır , fruktoz olduğundan karaciğerde kaslarımızın kullanacağı glikojene dönüşmez bu yüzden hızlı enerji verir yarım saat içinde kullanmazsan vücuttan ya atılır yada yağ olarak depolanır. Kalıcı enerji istiyorsan pirinç , makarna yulaf ezmesi gibi birleşik şekerlere yönel
  • Geçen yıl vize haftasında gece aklıma gelmişti.Kansızlık falan da vardı, gittim 1 çay bardağı pekmezi fondip yaptım.Sonuç mu? Gecenin üçünde acile kaldırıldım.Sabahki vizden aldığım 02 ve hemşirelerin dalga konusu olmama değinmiyorum bile.Şu an bütün üzüm ve üzüm mamüllerine karşı alerjim var. Dozunu kaçırmayın derim...
  • Ben 2 şişe sirke içiyorum, ne olmuş?
  • quote:

Bakış açın süper valla hiç güleceğim yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny B. Goode -- 1 Aralık 2007; 23:31:48 >

• Beyler ben 3 sene once 50 kg boyumda en fazla 1.55 felandı ama annem allah ondan razı olsun bana zorla her sabah yarım cay bardagı pekmez icirmeye basladı sevmezdim ama bir eline terlik alınca zorla seviyosun ilk baslarda yarım bardakla basladık sonralarda aslısınca tam bardaga cıktı biraz kilo felan aldım sonra istahım acıldı baya bir gelistim simdi 1.85 boyum var kilomda 92 inanmayan olabilir ama gercekten bu dogru ist mimarobada oturan varsa gorusebiliriz.Eski resimlerimide gostere bilirim.Pekmez gercekten cok yararlı.
  • kimileri 1 bardak pekmez yer

kimileri 1 kavanoz nutella

Allah akıl fikir versin
  • quote:

Orjinalden alıntı: .dM®.

Beyler ben 3 sene once 50 kg boyumda en fazla 1.55 felandı ama annem allah ondan razı olsun bana zorla her sabah yarım cay bardagı pekmez icirmeye basladı sevmezdim ama bir eline terlik alınca zorla seviyosun ilk baslarda yarım bardakla basladık sonralarda aslısınca tam bardaga cıktı biraz kilo felan aldım sonra istahım acıldı baya bir gelistim simdi 1.85 boyum var kilomda 92 inanmayan olabilir ama gercekten bu dogru ist mimarobada oturan varsa gorusebiliriz.Eski resimlerimide gostere bilirim.Pekmez gercekten cok yararlı.

ama bünyeden bünyeye göre değişebilir. biri senin dediğini uygular duba gibi şişer kilo almaz yakamaz. birisi senin dediğin gibi yapar etki etmez. tamamen bünye olayı bana göre
  • ben de 1 kavanoz anzer balı yiyorum hergün
  • arkadaş anzer balının kilosu 400 ytl normal bal olmasın o

quote:

Orjinalden alıntı: bacardi_mojito

ben de 1 kavanoz anzer balı yiyorum hergün
  • quote:

Orjinalden alıntı: .dM®.

Beyler ben 3 sene once 50 kg boyumda en fazla 1.55 felandı ama annem allah ondan razı olsun bana zorla her sabah yarım cay bardagı pekmez icirmeye basladı sevmezdim ama bir eline terlik alınca zorla seviyosun ilk baslarda yarım bardakla basladık sonralarda aslısınca tam bardaga cıktı biraz kilo felan aldım sonra istahım acıldı baya bir gelistim simdi 1.85 boyum var kilomda 92 inanmayan olabilir ama gercekten bu dogru ist mimarobada oturan varsa gorusebiliriz.Eski resimlerimide gostere bilirim.Pekmez gercekten cok yararlı.

boyunun uzamasını pekmeze bağlama sadece kilo almana yardımcı olmuştur.
  • videodaki araba gibi olursun işte aynen
  • Sağlık Bakanlığı, alerjin maddeleri içermesi nedeniyle bir yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesini önerdi. Sağlık Bakanlığı, annelere, bebek beslenmesiyle ilgili birkaç püf nokta verdi.

Bal yerine pekmez

"Alerjin maddeleri içermesi nedeniyle bir yaşından küçük bebeklere bal verilmemelidir. Bunun yerine besleyici değeri çok daha fazla ve demirden zengin olan pekmezin tüketilmesi daha sağlıklıdır" diyen Bakanlık, böbrekleri henüz gelişmediğinden ve böbrek solid yükünü artırdığı için bir yaşına gelene kadar bebeklere tuz ve tuzlu gıdaların da verilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bakanlık, "Şeker de boş kalori kaynağı olup, gelişmeye katkısı bulunmadığı ve yeme isteğini azalttığı için bebekler için uygun besinlerden değildir" açıklaması yaptı.

Kadiniz.com-Kadınlara Dair Herşey
    Kadiniz.com-Kadınlara Dair Herşey
    http://www.kadiniz.com/makale.php?baslik=bebeklere-bal-yerine-pekmez&id=1952

Beynin tek enerji kaynağı olan glikoz zengini pekmez, çocukların sağlıklı gelişmelerinde önemli yer tutuyor.

Konya Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomisti Semra Türkmen, bünyesindeki organik asitler, mineral maddeler ve kısmen de vitaminlerle pekmezin, beslenmedeki öneminin büyük olduğunu söyledi.

Türkmen, tüketilen her 100 gram pekmezin, kalori olarak 575 gram süte, 150 gram ekmeğe, 195 gram ete eşdeğer olduğunu belirtti:

''Pekmezdeki şekerin yüzde 80'i, glikoz ve fruktoz halinde olduğundan, bebeklerin beslenmesinde pekmez çok önemli bir role sahiptir. Anne sütü olmadığında hekim kontrolünde bebeklere pekmez verilebilir.

Pekmezde bulunan glikoz ve fruktoz, sindirim sisteminde parçalanmaya ihtiyaç duymaksızın kana basit difüzyon ile geçebilmektedir. Böylece vücut yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede enerji kazanmaktadır.''

Bebeklik çağında beyin çok hızlı geliştiği için enerjiye ihtiyacın oldukça fazla olduğunu, bebeğe yeterli glikoz verilmediği takdirde beyin gelişmesinde duraklama veya yetersizlik olabildiğini vurgulayan Türkmen, ''Kana geçmesi çok kolay, beynin tek enerji kaynağı olan glikoz, pekmezde yeterince bulunmaktadır'' dedi.

Pekmezin bazı vitaminlerce de zengin olduğunu belirten Türkmen, sofralarda pekmez bulundurulması halinde günlük vitamin ihtiyacının yüzde 20'sinin karşılanabileceğini sözlerine ekledi.

kısacası pekmez çok sağlıklı bir besin. minik bebeklerin yemesinde bile hiç bir sakınca yok aksine faydası var.rahatlıkla herkes yiyebilir

• video süper seçilmiş
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.