Şimdi Ara

Günde 10 kilometre ile 1 ayda kaç kilo verilir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
157.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 36 gün oldu yürümeye,akabinde de koşmaya başlayalı ve günde ortalama 20 bin hatta bazı günlerde de 30 ya da 35 bin adım atmaktayım. Tabi son 20 gündür koşu halindeyim tempolu olarak çünkü ilk bir haftadan sonra yürümek kesmemeye başladı diyebilirim :) Bu olaya başlamadan önce 99 kiloydum ve dün tartıya çıktığımda tam 90 kilo geldim. Ve bu süreçte öyle diyet falan uygulama gibi bir durumda olmadı.Tek yaptığım şey akşamları 7-8 den sonra ağzıma bir lokma bir şey koymadım.Sonuç ortada. Böyle giderse bir 6-8 aya kadar tığ gibi delikanlı olacağım gibi görünüyor. :) Bu arada yaşım 35 boyum ise 1.70. Not düşeyim istedim. Tavsiye verecek olursam ,eğer yeni yürüyüşe başlayacaksanız 10 bin adımdan aşağı düşmeyin dostlar. İlk zamanlar 10 bin adım bir buçuk hatta bir saat 45 dakika sürebilir ve birkaç gün içerisinde bu süre düşmeye başlayacaktır. Şöyle dile getireyim hani ben koşmam sadece yürümek istiyorum derseniz 1 saat yada 1 saat 10 dakika gibi bir sürede tempolu olarak 10 bin adımı bitirmelisiniz ki faydasını göresiniz. Bu 1 ya da 1 saat 10 dakika arasında atacağınız yoğun tempolu adımlar, süre bittiğin de sizi epey bir terin suyun içerisinde bırakacaktır. Ha mümkün olduğu kadarı ile yürüyüşe ya da spora tok karnına vs gitmeyin yemeğinizi bir ya da iki saat öncesinde yemeye özen gösterin. Yarı aç halde giderseniz çok daha verim alabilirsiniz. Bu yürüyüşler yada koşu esnasında su vs gibi şeyleri mümkünse eğer fazla tüketmemeye özen gösterin ya da çok ağzınız vs kuruyor ise ağzınızı su ile vs çalkalarsanız yeterli olacaktır. Ha diyeceksin ki sen 36 günde nasıl bu kadar emin şeyler dile getiriyorsun ? :) Onu da şöyle açıklayayım. Yıllar önce 10 ay gibi bir sürede aynen bu şekilde 45 kilo verdim . Hatta dayı oğlu da 50 küsür kilo verdi aynı şekilde. Şimdi tekrardan g.... göbeği salınca baktım olmuyor yeniden asıldım spora. :) Ve son olarak diyeceğim şu ki;

Hiç erinmeyin! kalkın ve günde en az 10 bin adım atın ve dediğim gibi bu on bin adımı bir saate düşürebilirseniz zaten bir süre sonra ehh yeter ulan deyip deliler gibi koşmaya başlayacaksınız benden söylemesi.. :) Sağlıkla kalın dostlar. Sevgilerle..

• insan vücudu 1günde ortalama 2200 kalori yakar.
    günde 4000 adım atan insan ne yerse yesin kilo almaz.
    günde 10bin adım yani 7.5 km yürüyen insan yürüme esnasında 500kalori yakar. sonrasında metabolizmayı hızlandırdığı için yürümeyi bıraktıktan sonraki 16 saat vucudu normalden 500 kalori de daha fazla yakar yani 10bin adım attın 1000kalori yandı.
    yediğine içtiğine dikkat ettin 700 kaloride eksik aldın.
    7günde 7x1700= 11.900 kalori = 1.6 kilo gitti.
    bu hesap normal insan içindi eğer 110 kiloysan 7 günde 2.5 kilo gider.

ben 115 kiloyum hergün 12bin atıyorum ve sıkı bir diyetle hersabah tartıda 350gram eksildiğimi görünce motivasyonum daha da artıyor.

diyet yaptığınızda kaloriyi azaltırsın ama metabolizma yavaşlar ve kilo veremezsin ama yürürsün metabolizma hızlanır ve o kilit açılır. yani hem yürüyüş hem diyeti beraber yaparsan mecburen zayıflarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.