Şimdi Ara

Günde 200 km Ayda 4200 km Ama Az Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben evim ve işim arasında günde 200 km yol yapacak birisiyim.Ayda en az 4200 km yol yapacağım.
    Dolayısıyla dizel ve otomatik vites bir araba almak istiyorum.Tem otoyolunu kullanacağım için şehirlerearası yakıt tüketimi minimum bir araba almak istiyorum.

Henüz kesinleşmiş bir fikrim yok.Çevremdekiler Peugeot 307 ve 308 modellerini tavsiye ettiler.308 için 100km de 3.5lt yakıt tüketimi olduğunu bile söyleyenler var.Ama kararsızlık ve başka markalar hakkında bilgim olmaması beni sıkıntıya sokuyor.

Umarım bana yardımı dokunacak arkadaşlar vardır bu sitede.

• Focus ya da Astra da olabilir mesela ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Focus ya da Astra da olabilir mesela ...
    Renault Symbol.
    308 yada ford focus
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42has42

Renault Symbol.
    308 yada ford focus

Alıntıları Göster
    citroen'in bir modeli vardı onun baya yakıt tüketimi iyiydi ancak aklıma gelmiyor bir citroenlere bak derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaTiP_SoSe

citroen'in bir modeli vardı onun baya yakıt tüketimi iyiydi ancak aklıma gelmiyor bir citroenlere bak derim.

Alıntıları Göster
    auris olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

auris olabilir.

Alıntıları Göster
    Eğer ki paranız varsa 308 i bir gidip yerinde görüp sormanız yerinde olur!Çünkü son zamanlarda Tv de başgösteren reklamlarında inatla 3,8 lt.lik yakıt tüketiminden dem vuruluyor!!
    Fakat bütçem 308 e elverişli değil; daha alt; giriş seviye bir model lazım bana derseniz ve otomatik vites seçeneğinden vazgeçerseniz yeni Clio Symbol ün dizelleri de sınıfının en iyileri düzeyinde..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_Law

Eğer ki paranız varsa 308 i bir gidip yerinde görüp sormanız yerinde olur!Çünkü son zamanlarda Tv de başgösteren reklamlarında inatla 3,8 lt.lik yakıt tüketiminden dem vuruluyor!!
    Fakat bütçem 308 e elverişli değil; daha alt; giriş seviye bir model lazım bana derseniz ve otomatik vites seçeneğinden vazgeçerseniz yeni Clio Symbol ün dizelleri de sınıfının en iyileri düzeyinde..

Alıntıları Göster
    Bütçeniz önemli, araç için nekadarlık bir bütçe ayırdınız, aynı segment içerisinde dizel araçların yakıt tüketimleri benzerdir,günlük 200km yapacağınıza göre konforu ön planda tutun derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırans -- 12 Aralık 2008; 10:14:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırans

Bütçeniz önemli, araç için nekadarlık bir bütçe ayırdınız, aynı segment içerisinde dizel araçların yakıt tüketimleri benzerdir,günlük 200km yapacağınıza göre konforu ön planda tutun derim..

Alıntıları Göster
    Eğer otomatik vites seçeneğinden vaz geçerseniz,110 beygir 240 tork ş.dışı 4 lt. tüketimli era 1,5 crdi'yi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Eğer otomatik vites seçeneğinden vaz geçerseniz,110 beygir 240 tork ş.dışı 4 lt. tüketimli era 1,5 crdi'yi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Fiat ve Opel'in kullandığı 1.3 dizel motorları öneririm... Hem de vergi avantajı var. Babamda 2006 model Corsa CDTI otomatik var. Uzun yolda ortalama 110km/h hız ile 4.5lt civarı yakıyor. 90 ile gitse 4'e düşer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Fiat ve Opel'in kullandığı 1.3 dizel motorları öneririm... Hem de vergi avantajı var. Babamda 2006 model Corsa CDTI otomatik var. Uzun yolda ortalama 110km/h hız ile 4.5lt civarı yakıyor. 90 ile gitse 4'e düşer...

Alıntıları Göster
    İkinci el mi 0 km mi

b sınıfı mı (corsa, clio, fiesta, 207) c sınıfı mı (focus, astra, corolla)

Ben size en uygun aracın düşük km de ikinci el corsa c 1.3 cdti easytronic tavsiye ederim. Yakıt tüketimi çok iyi ve aracın yol konforu asfaltta gayet iyi. Yol tutuşta fiesta ile lider diyebiliriz o yıllarda üretilenler için. 2003-2006 model corsa 1.3 cdti lara bakınız.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibindenWQQaXQQ10344022WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/adeta_sifir_corsa_1_3_dizel-easytronicWQQaXQQ11020017WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 12 Aralık 2008; 12:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

İkinci el mi 0 km mi

b sınıfı mı (corsa, clio, fiesta, 207) c sınıfı mı (focus, astra, corolla)

Ben size en uygun aracın düşük km de ikinci el corsa c 1.3 cdti easytronic tavsiye ederim. Yakıt tüketimi çok iyi ve aracın yol konforu asfaltta gayet iyi. Yol tutuşta fiesta ile lider diyebiliriz o yıllarda üretilenler için. 2003-2006 model corsa 1.3 cdti lara bakınız.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibindenWQQaXQQ10344022WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/adeta_sifir_corsa_1_3_dizel-easytronicWQQaXQQ11020017WQQpXQQdisplayitem

Alıntıları Göster
    peugeot 308 güzel bir şecim ama aynı motora sahip olan focusuda incele derim

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

peugeot 308 güzel bir şecim ama aynı motora sahip olan focusuda incele derim

Alıntıları Göster
    şehirler arası kullanacaksanız otomatik diyerek seçenekleri kısıtlamak anlamsız olur diye düşünüyorum. zaten kaç kere vites değiştireceksiniz ki uzun yolda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

şehirler arası kullanacaksanız otomatik diyerek seçenekleri kısıtlamak anlamsız olur diye düşünüyorum. zaten kaç kere vites değiştireceksiniz ki uzun yolda.

Alıntıları Göster
    honda civic hybrid alternatif olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan dh

honda civic hybrid alternatif olabilir.

Alıntıları Göster
    Öneriler için teşekkür ederim.

0 km almayı düşünmüyorum.n a v y_35 'in önerdiği arabalar uygun görünüyor.Ama bu forum sayesinde birçok şey öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikogrk

Öneriler için teşekkür ederim.

0 km almayı düşünmüyorum.n a v y_35 'in önerdiği arabalar uygun görünüyor.Ama bu forum sayesinde birçok şey öğrendim.

Alıntıları Göster
    Bu arabadan babamda var. Gerçekten az yakıyor. Geçende 600km yol yaptı ve depoyu fulledi. 75YTL'ye doldu depo. Buda 12,5 kuruşa denk geliyor...

Ama bu arabanın tek sevmediğim ben arabayı kullanmadığım halde çok yoruluyorum. Bana göre konfor eksiği var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Bu arabadan babamda var. Gerçekten az yakıyor. Geçende 600km yol yaptı ve depoyu fulledi. 75YTL'ye doldu depo. Buda 12,5 kuruşa denk geliyor...

Ama bu arabanın tek sevmediğim ben arabayı kullanmadığım halde çok yoruluyorum. Bana göre konfor eksiği var...

Alıntıları Göster
    Güzel alternarifler sunuluyor ama kimsede dememişki o reklamlarda çıkan rakamlar o kadar kolay elde edilemiyor. En sağ şeritten 70 ile 200 KM yol çekilir mi demiyor kimse. Şu araç 3 litre yakıyo, bu araç hiç yakmıyo depo sürekli dolu duruyo diyor herkes.

Kullanıcı yorumlarını alırsanız daha güzel olur. Maksat az yakmaksa eğer ben benzinli Astra ile 6 litre yaktım. Şehir dışı görünümlü şehir içinde. (Ankara'nın her yeri nerdeyse şehir dışı gibi oldu. ışıklar kalkmaya başladı.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Güzel alternarifler sunuluyor ama kimsede dememişki o reklamlarda çıkan rakamlar o kadar kolay elde edilemiyor. En sağ şeritten 70 ile 200 KM yol çekilir mi demiyor kimse. Şu araç 3 litre yakıyo, bu araç hiç yakmıyo depo sürekli dolu duruyo diyor herkes.

Kullanıcı yorumlarını alırsanız daha güzel olur. Maksat az yakmaksa eğer ben benzinli Astra ile 6 litre yaktım. Şehir dışı görünümlü şehir içinde. (Ankara'nın her yeri nerdeyse şehir dışı gibi oldu. ışıklar kalkmaya başladı.)

Alıntıları Göster
    toyota yaris daha küçük ve ekonomiği yok

• quote:

Orijinalden alıntı: gooogle96

Alıntıları Göster
    tem de otomatiğe gerek yokki zaten ekonomi istiyosanız manuel almanız gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DE_MOLAY

tem de otomatiğe gerek yokki zaten ekonomi istiyosanız manuel almanız gerekir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gooogle96

Aynen öyle. Ben de otomatikten vazgeçin diyecektim. Ufak motorlu dizel bir araba bakabilirsiniz. Colt olur yaris olur corsa olur orası size kalmış. Accent de olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orjinalden alıntı: gooogle96

Aynen öyle. Ben de otomatikten vazgeçin diyecektim. Ufak motorlu dizel bir araba bakabilirsiniz. Colt olur yaris olur corsa olur orası size kalmış. Accent de olabilir.

Alıntıları Göster
    Günde 200 km hiç de az bir rakam değil. Mecburiyetten yapacaksınız o mesafeyi biliyorum ama bence evi taşımayı da listenize ekleyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.