Şimdi Ara

Günden güne değişen tatlar, Yoğurt konusu ve Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dünya nüfusu artıyor, kaliteli yiyecek ve beslenme fiyatları artıyor. Artışın önüne geçmek için üreticiler marketlerde paketleyip sattıkları gofretleri, çikolataları fiyat rekabeti edebilmek ve ucuz ürün daha kolay satılabileceği için alternatif maddeler kullanarak üretiyor.

    Sonuç, çocukluğumda yaptığım gibi iki çikolatalı gofreti üst üste yiyemiyorum. Midem bulanıyor. Bir tablet çikolatanın yarısını yersem midem tutuyor(5TL üzeri fiyatlı, kaliteli üretilmiş çikolatalar hariç). Bu konu uzar ama abur cubur işini burada kesiyorum.

    Daha önemlisi günlük hayatımı etkileyen en büyük sorunum Yoğurt. Maalesef yoğurt seçen biriyim. İyi mayalanmamış yoğurtları yiyemiyorum. Bu nedenle market yoğurtlarını yalnızca yaz aylarında yiyebiliyorum.Yaz aylarında koruyucalara rağmen hava sıcaklığı yüksek olduğundan ve taşıma vb. dolap dışındaki zamanlarda ısıya maruz kaldığından iyi mayalanmış oluyor. Hatta iyi çalkalayıp ayran yaparsanız yayık ayranı tadını bulabilirsiniz. Hafif mayhoştur. Kış mevsiminde yarı mayalanmış ve süte yakın bir tadı oluyor. Aslında süte yakın demek yanlış olur, protein ve yağ oranlarıyla oynadıklarından değişik bir tadda oluyor. Benim gibitadı nedeniyle yoğurt ayırt eden tanıdığım bir kaç kişi var.

    Sonuçta yılın sadece 3 ya da 4 ayında yoğurt yiyebiliyorum. Her hafta eve farklı marka küçük yoğurt alıyorum ama faydasız. Bu arada büyük yoğurtlar daha iyi mayalanmış oluyor nedenini bilmiyorum. Yaz aylarında mesela hepsini yiyebiliyorken 2 ya da 5 kiloluk yoğurt aldığımda tadı çok daha iyi oluyor. Kış aylarında işe yaramıyorum.

    Geçen yıl bu durum farklıydı. Trabzonlu bir arkadaşımın tavsiyesiyle Kebir adında bir yoğurt almıştım. "Bizim oralar yüksek ve serindir. Yaz ve kış aylarında çok ısı farkı olmaz hoşuna giderse yaz kış tadı aynı kalacaktır" demişti. Hakikaten öyleydi. 2013 yazı ve kışında yoğurt yiyebilmiştim. Ta ki 2014 Ocak ayına kadar. Adım gibi eminim raf ömrünü uzatabilmek için koruyucuyu arttırdılar. Bir anda diğer yoğurtlardan bir farkı kalmadı.
    Eskiden Trakyada Köy Koop. Istıranca yoğurtları vardı. Yaz kış yiyebiliyordum. Sonra firma el değiştirdi ve onlarda piyasa şartlarına uyum sağladılar. Sonuç: adı yoğurt olan bişey! :)


    Şu anda İstanbul Anadolu yakasındayım. Süt alıp kendi yoğurdumu mayalayacak durumum yok.
    Benim gibi olupta yoğurt markası tavsiye edebilecek olan var mıdır?


    Diğer bir yandan şuna da takığım. Herkesin bildiği uygun fiyatlı marketlerden birine gidip bir marketin en ucuz ve kendi markası Kaşar peynir ve bir de kaliteli bir marka kaşar peynir aldığınızda arada en az 4 ya da 5 TL fark olduğunu görüyorusunuz. Açıp yediğinizde birinin kaşar diğerinin ise margarin kıvamında olduğunu farkediyorsunuz. Maalesef içindekilere baktığınızda bire bir aynısının yazılı olduğunu da görebilirsiniz Bu konuda ilgili kurumun bir şey yapması gerekmez mi? (Yanlış yere yazdığımı düşünebilirsiniz :) adres bakanlık vb diyebilirsiniz. Daha önce bunu denemiş ve bir işe yaramadığını gördüğümden yazıyorum)




    Admine Not: "Sağlıklı yaşam ürünleriyle" alakalı bir konu olmadığından konu dışı bölümüne yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 12 Aralık 2014; 18:23:58 >







  • Dağlı marka yogurt guzeldir ev yogurduna yakin kivami ve tadi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swashbucker kullanıcısına yanıt
    İstanbul Anadolu yakasında bulabilir miyim?
    Bulduğum web sayfasında Karacakılavuz üretimi görünüyor.
  • dost yoğurt denedin mi ciddiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istavrit59

    İstanbul Anadolu yakasında bulabilir miyim?
    Bulduğum web sayfasında Karacakılavuz üretimi görünüyor.

    Valla hocam tekirdağ'da çoğu yerde var.İstanbulda bilmiyorum fakat alma imkanın varsa al derim mumkunse 3 kilolularından.Son yediğimde gayet güzeldi biz onu tercih ediyoruz diğerleri çok yapay geliyor bana.Umarım onu da bozmamışlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zig Zag

    dost yoğurt denedin mi ciddiyim

    Dost yoğurdu denedim. BİM'in sattıkları değil mi?

    İstanbul Anadolu yakasında tekrar Kebir Yoğurdu aldım. Bu sefer fena değildi. Belki koruyucu seviyesini düşümüşlerdir ama yinede bir tane daha alıp denemem lazım.

    Herşeyi değiştiriyorlar da, olumlu anlamda değil malesef.

    Yaz aylarında Sakıpağa, Tikvesli gibi yoğurtlar harika oluyor. İlkbaharda da fena değiller. Güney illeri sıcak olduğundan sanıyorum. Belki yanılıyorumdur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swashbucker

    quote:

    Orijinalden alıntı: istavrit59

    İstanbul Anadolu yakasında bulabilir miyim?
    Bulduğum web sayfasında Karacakılavuz üretimi görünüyor.

    Valla hocam tekirdağ'da çoğu yerde var.İstanbulda bilmiyorum fakat alma imkanın varsa al derim mumkunse 3 kilolularından.Son yediğimde gayet güzeldi biz onu tercih ediyoruz diğerleri çok yapay geliyor bana.Umarım onu da bozmamışlardır.

    Buralarda Trakya'dan bir tek Aksal(Malkara) yoğurdu ve birde Yenisahra'da Kaya Kardeşler Çiftliğinin(İpsala) mağazası var.Aksal daha iyi geliyor ama kış aylarında bunların ikisini de yiyemiyorum.
  • Kafama silah dayasalar yoğurt yemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.