Şimdi Ara

GÜNDÜZLERİ FAR YAKMAK ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şehir içinde öndekinin ve arkadakinin dikkatini arttırmak için. uzun yolda elzem bir şey zaten.

farı yanmayan gri ve siyah araçlar sabah ve akşamüstü görünürlüğü az olduğu için oldukça tehlikeliler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur13Darkness

Benim araçta farlar kapalı da olsa bile böyle yanıyor
     GÜNDÜZLERİ FAR YAKMAK ?

Anladık bmw'n var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiddlesticks kullanıcısına yanıt
    Bundan nası böyle birşey çıkardın anlamadım ben farlar kapalı da olsa bile nası yandığını göstermek için temsili resim atıyorum sen kıskançlıktan Anladık bmw n var diyorsun ne kadar neyse gine ban yiyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

Yağmurlu havalarda özellikle arkadan gelen gri araçlar farkedilmiyor. Yagmurlu ve kapalı havalarda her zaman açıktır benim farlar.

+1907
  • yolda gördüğüm bütün lüx arabaların farları hep açık ( gündüz ledi olanlar dahil) bunlar neden böyle anlamış değilim.
    hemde hava günlük güneşlik olsa bile. kardeşim al otomatiğe araba yaksın söndürsün.
  • 2007 de farımı açmıştım.
    o günden beri kapatmadım. (fiat grande punto)
    görünürlüğü artıran güvenlikte fayda sağlayan bir tutum bana göre.
  • Aracımın farı sürekli otomatik konumunda, sisli ve sağnak yağmurlarda eğer karanlık bir yolda ilerliyorsam ön sis farlarını açmak için müdahalede bulunurum sadece. Zaten bilindiği üzere Avrupa'da çoğu araçta gündüz farı zorunlu olduğundan araçlarda hep bir ışık yanıyor, ülkemizde kimisi bunları kapatıp kısa farlarını yakıyor.

Her neyse ben farklı bir konuya değineceğim bu mesajımda, tespitime göre yaşlı kesim bu gündüz farının sürekli yanmasından rahatsız, sanırım sebebi ''aküyü bitirir yahut ampulün ömründen yer'' düşüncesi. Eski araçlarda böyleymiş herhalde, eskiden kalma alışkanlık diyelim. Babamla birkaç kez 'tartıştım' diyelim bu konuda, en sonuncusu da bu akşam gerçekleşti;

Arabayı çalıştırdı bekliyoruz içeride, neyse söndürmeye çalışıyor farları. Gündüz farı parklar ve kısa farlar arasında dolaşıyor düğme konumu, dayanamadım dedim ki ''uğraşma baba söndüremezsin '' ve bu lafımla birlikte geri dönüşü olmayan bir sohbet başladı. Şöyle ki ''Arabanın farlarını ben yakmayı ben biliyorum, bu neden sönmüyor da yanıyor sürekli ? '' . Başladım anlatmaya işte avrupada zorunlu, öndekinin seni fark etmesini sağlar gündüzde olsa cart curt. Bombayı patlattı babam ''Hadi giderken yansın tamam da araba dururken neden yanıyor'' diye. Birkaç saniyelik şok yaşadım tabii, ardından ''Alman mühendisler nasıl da gözden kaçırmış bunu, haklısın valla'' diye cevap verdim. Cevabımı beğenmemiş olacak ki son çare olarak benim üzerime attı suçu, ''en son sen bakıma götürdün bunu sen ayarlatmışsındır bunları sürekli yansın diye'' dedi. Sonuç olarak araçlarda gündüz farının kapatılamamasının sorumlusu da ben oldum.

Canı sağolsun, Allah eksikliklerini göstermesin

• efk0 kullanıcısına yanıt
    Tipik Türk baba-oğul ilişkisi

• quote:

Bundan nası böyle birşey çıkardın anlamadım ben farlar kapalı da olsa bile nası yandığını göstermek için temsili resim atıyorum sen kıskançlıktan Anladık bmw n var diyorsun ne kadar neyse gine ban yiyeceğim

Konu disindan kalma seyler burasida motorlu tasit konu disi ya oraya gelsen biri bisey dese falan hemen onu yapistirirlar replik yabi kiskançlik falan yok ortada

• Arkadaşlar gündüzleri kısa farların yakılması güvenlik için gerekli. Yeni nesil bütün araçların led farları gibi gündüz farlarının olmasının sebebi süs değil gündüz farların açık kalması. Auto konumu olayı tamamen eski teknoloji sürekli açık olması gerekiyor. Avrupa Birliği ülkelerinde üretilen ve satılan bütün araçlarda gündüz farı olması yada kısa farların otomatik olarak açık kalması zorunluluk. Kontak açıldığı anda mutlaka farları açılacak şekilde çalışmayan araçları trafikten men ediyorlar.
    Gündüz açık olan farlar farkedilmenizi kolaylaştırıyor. Sizi görmediği için canını alabileceğiniz bir yaya yada sizi görmediği için gelip sizin canınızı alabilecek başka bir sürücü olmaması için bir zahmet farlarınızı açın. Farlar zaten geceleri açık gündüzleri açmanın aküye etkisi falan yok. Belki 1970 model bir araçta olabilir ama 90'lı yıllardan itibaren akü ve aracın elektrik teknolojisi çok değişti.
    Gündüz farların yakıt tüketimine etkisi tabi ki var. Bu konuda araştırma vardı ama aklımda kalan yılda 1 yada 2 kuruşluk benzin tüketimini etkiliyor kabaca yılda bir damla benzin diyebilirsiniz.

• james3456ss J kullanıcısına yanıt
    isviçrede gündüz de far yakılır :-) farları açık olmayana da ceza kesilir :-)
  • Jessie2012 kullanıcısına yanıt
    Polonya, Almanya, Hollanda, Belçika, Çek, Macaristan, Avusturya, Slovakya'da da öyledi :) 24/7 farlar açık olmak zorunda gece gündüz fark etmez kullanıyorsan far açık olucak. Yoksa ceza
  • quote:

Benim araçta farlar kapalı da olsa bile böyle yanıyor
     GÜNDÜZLERİ FAR YAKMAK ?

sende öyle durmaz knk
  • Araç benim olduğu için diğerlerini rahatsız etmediğim sürece istediğimi yaparım bu kadar kompleksli olmayın.
  • İskandinav ülkelerinde zorunludur..

Volvolarda kontak açıldığı anda, motorsıkletler gıbı kısa farlar da yanar
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

quote:

Orijinalden alıntı: HayrullahKNY

Gündüz farı hariç ben normalleri de sisleri de yakıyorum hem fark edilmek hem de hoşuma gidiyor

Bende geceleri hava açıkken sis farı açık dolaşanlara ayar oluyorum

açık havada sis farı yakmanın cezası var, plakayı fotoğraflayıp 155 polis web sayfasından ihbar yapabilirsiniz

http://www.egm.gov.tr/Sayfalar/default.aspx

sol tarafta 155 ihbar var

• Motor çalıştığı sürece farlarım açıktır. Kaza riskini azaltıyor. Akü bitirmez,ekstra yakıt harcamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HayrullahKNY

Gündüz farı hariç ben normalleri de sisleri de yakıyorum hem fark edilmek hem de hoşuma gidiyor
    Buyur buradan yak (:

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.