Şimdi Ara

Güneş Batıdan Doğacak! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
11.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani isimize geldigi zaman hadisler ve sunnet olmadan islam olmuyor. İsimize geldigi zaman kuran tek kaynak oluyor ve mealini de isimize geldigi gibi yorumlayabiliyoruz. Anlastik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şaka mısınız? Gezegenlerin dönüşünü ne sağlar diye merak ediyordunuz gittim çevirdim bir allahın kulu da gelip "hmm böyleymiş" dememiş. Hala ben şöyle düşünüyorum sen şöyle düşünüyorsun muhabbeti dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Yani isimize geldigi zaman hadisler ve sunnet olmadan islam olmuyor. İsimize geldigi zaman kuran tek kaynak oluyor ve mealini de isimize geldigi gibi yorumlayabiliyoruz. Anlastik :)

Yıldız kaymasını Allah'ın şeytan taşlamasına yoran arkadaşlar var.fazla takma.
  • Gunesin batidan dogmadi tefsirlere gore kesinlikle fiziksel bir hadise bu da oyle pat diye olmayacak tabi , bir sekilde dunyanin manyetik alaninda sapmalar olacak

• Mevsimlerin yaşandıkları bölgeler değişecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garozi

Gunesin batidan dogmadi tefsirlere gore kesinlikle fiziksel bir hadise bu da oyle pat diye olmayacak tabi , bir sekilde dunyanin manyetik alaninda sapmalar olacak

Dünyanın dönüşünün manyetik alanla alakası yoktur. Dünyanın dönme yönünü değiştirip ters yönde hızlanması ancak büyük bir darbeyle gerçekleşebilir, böyle bir darbe sonucunda da dünya falan kalmaz ortada.
  • illa goktasi carpmak zorunda degil dedigim gibi dunyayi oynatacak bir etken lazim
  • Benim görüşüm.
    Güneşin batıdan doğması ABD ve Batı dünyasının yükselişidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Güneşin Batıdan doğmasından sonra 120 sene daha kıyamet beklenmiyor İslam'a göre.

nerede yazıyor bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -öglena-

Benim görüşüm.
    Güneşin batıdan doğması ABD ve Batı dünyasının yükselişidir.

dedigim gibi gunesin batidan dogmasinin bir gecis noktasi oldugu yani o zaman gelince tovbelerin kabul olmayacagi iman edenin imaninin fayda etmeyecegi bir zaman, yani olayin bir fiziksel boyutu var, ABD yukseliste degil dususte olan bi devlet
  • lokman suresi 34. ayet;

quote:

Kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi şüphesiz yalnızca Allah katındadır. O, yağmuru indirir, rahimlerdekini bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Hiç kimse nerede öleceğini de bilemez. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır.

zuhruf 85;

quote:

Göklerin, yerin ve ikisi arasındaki her şeyin hükümranlığı kendisine ait olan Allah yücedir! Kıyametin bilgisi de yalnız O’nun katındadır ve yalnızca O’na döndürüleceksiniz.

ahzap 63;

quote:

İnsanlar sana kıyametin vaktini soruyorlar. De ki: “Onun ilmi ancak Allah katındadır.” Ne bilirsin, belki de kıyamet yakında gerçekleşir.

cin 25;

quote:

De ki: “Sizin uyarıldığınız şey yakın mıdır, yoksa Rabbim ona uzun bir süre mi koyacaktır, bilemem.”

kıyamet günü hakkında ortada dolaşan tarihlere inanmak yerine Kuran'a bakmayı tercih edebilirsiniz.

ek: konuları dine çekmeyi sevmem, ama gördüğüm bir husus üzerine bildiklerimi iletmeyi doğru gördüm. zaten konu dinin göbeğinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 10 Ağustos 2012; 22:57:01 >

• Arkadaşlar, iki kutup arasında demir bir parayı rahatlikla dondurebileceginiz bir suru video var youtubeda. Kutuplari yani + ve - beslemenin yonunu degistirirseniz de ters yone para doner. Dunyada su anda boyle donuyor. National geoda magnetic polar shift diye bir belgesel var bir ara turkce dublajida oynadi digiturkte. Bulan youtubedan onu da bulsun. Tam bu surecin icindeyiz. Her an kutuplar kayabilir ve kuzey kutbu ile guney kutbu yer degistirince dunya tersine donmeye baslayacak ve Hz. Muhammedin bize bildirdigi buyuk kiyamet alametlerinden biri de gerceklesmis olacak. Gunes batidan dogacak ve dogudan batacak. Bununla alakali dini bilgiyi en guvenilir imami gazalinin kiyamet ve ahiret kitabinda bulabilirsiniz.
    Bu kutup degisimi en fazla 2-3 gun surecek ve tekrar kutuplar eski duzenine oturacak ve normale donecek.
    Nat geodaki belgeselde bu durum aynen belirtiliyor. İnsanoglu var olmadan evvel bu daha oncede defalarca tekrarlanmis bir olay. Fakat bize de kiyamet alameti olarak tekrarlanacak bir fenomen. Allah cc. Herseyi ilme ve bilime sigdirarak yaratmis. Gunumuzde elimizdeki teknoloji ile bunlari aciklayabiliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: malkoce

Arkadaşlar, iki kutup arasında demir bir parayı rahatlikla dondurebileceginiz bir suru video var youtubeda. Kutuplari yani + ve - beslemenin yonunu degistirirseniz de ters yone para doner. Dunyada su anda boyle donuyor. National geoda magnetic polar shift diye bir belgesel var bir ara turkce dublajida oynadi digiturkte. Bulan youtubedan onu da bulsun. Tam bu surecin icindeyiz. Her an kutuplar kayabilir ve kuzey kutbu ile guney kutbu yer degistirince dunya tersine donmeye baslayacak ve Hz. Muhammedin bize bildirdigi buyuk kiyamet alametlerinden biri de gerceklesmis olacak. Gunes batidan dogacak ve dogudan batacak. Bununla alakali dini bilgiyi en guvenilir imami gazalinin kiyamet ve ahiret kitabinda bulabilirsiniz.
    Bu kutup degisimi en fazla 2-3 gun surecek ve tekrar kutuplar eski duzenine oturacak ve normale donecek.
    Nat geodaki belgeselde bu durum aynen belirtiliyor. İnsanoglu var olmadan evvel bu daha oncede defalarca tekrarlanmis bir olay. Fakat bize de kiyamet alameti olarak tekrarlanacak bir fenomen. Allah cc. Herseyi ilme ve bilime sigdirarak yaratmis. Gunumuzde elimizdeki teknoloji ile bunlari aciklayabiliyoruz.

Dünyanın manyetik alanı defalarca değişmiştir dönme hareketini etkilemez sadece pusulan kuzeyi değil başka yönü gösterir ve dünyaya gelen zararlı maddeleri engellemekte güçlük çeker iddiana göre Allah çelişmiş yarattığı evrenle. Ayrıca big bang yazmış birkaç arkadaş big bang ile ilgisi yok big bang den sonra milyarlarca yıl boyunca evren proton havuzu şeklindeydi gezegenler top mermisi gibi fırlamadı yani ayrıca güneş sistemimizde farklı yöne dönen gezegen bulunur hatırlamıyorum hangisiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __BadblooD__ -- 12 Ağustos 2013; 2:22:10 >

• kalkin da bi iki rekat namaz kilin.

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

quote:

Orijinalden alıntı: malkoce

Arkadaşlar, iki kutup arasında demir bir parayı rahatlikla dondurebileceginiz bir suru video var youtubeda. Kutuplari yani + ve - beslemenin yonunu degistirirseniz de ters yone para doner. Dunyada su anda boyle donuyor. National geoda magnetic polar shift diye bir belgesel var bir ara turkce dublajida oynadi digiturkte. Bulan youtubedan onu da bulsun. Tam bu surecin icindeyiz. Her an kutuplar kayabilir ve kuzey kutbu ile guney kutbu yer degistirince dunya tersine donmeye baslayacak ve Hz. Muhammedin bize bildirdigi buyuk kiyamet alametlerinden biri de gerceklesmis olacak. Gunes batidan dogacak ve dogudan batacak. Bununla alakali dini bilgiyi en guvenilir imami gazalinin kiyamet ve ahiret kitabinda bulabilirsiniz.

Dünyanın manyetik alanı defalarca değişmiştir dönme hareketini etkilemez sadece pusulan kuzeyi değil başka yönü gösterir ve dünyaya gelen zararlı maddeleri engellemekte güçlük çeker iddiana göre Allah çelişmiş yarattığı evrenle. Ayrıca big bang yazmış birkaç arkadaş big bang ile ilgisi yok big bang den sonra milyarlarca yıl boyunca evren proton havuzu şeklindeydi gezegenler top mermisi gibi fırlamadı yani ayrıca güneş sistemimizde farklı yöne dönen gezegen bulunur hatırlamıyorum hangisiydi.

Diğer gezegenlere göre ters yönde dönen Venüs'tü sanırım.

• Bilmiyorum tam olarak dediğin gerçekmidir fakat dediklerin doğruysa bu teori, yaşam ve evrim ile çelişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

kıyamet alameti olarak elirtilen güneşin batıdan doğması;fiziksel bir olay değildir.burada anlatılmak istenen farklı bir olay.
    şimdi güneşin sabah ilk ışıklarını verdiği yeri "doğu",akşamda son ışıklarının verdiği yeride "batı" diyoruz.dünyada yön tayininde bulanmak için bu tarz işaretler kullanılmış.(kutup yıldızı güneşin doğduğu ve battığı yer vb.)ama pusulalar icad edilince işler değişmiş.o pusuladaki + şeklinde ve üstünde n yazan işaretin soluna doğu,sağına batı demişler.ama kışın ve yazın güneş pusula işaretine göre tam doğudan doğmuyor ve tam batıdan batmıyor.günümüzde gps ile yön tayini olduğunda olay çok farklı yerlere gitmiştir.
    uzun lafın kısası şu an "batı" diye şartlandığımız yerden güneş doğsa bile ,güneş oradan doğduğu için orası doğudur.(senin şartlanmış inancına göre tabi değil.ama güneş oradan doğduğu için olay bitti)neyse anlatmak istediklerim anlaşılamayınca saçmalamış gibi oluyorum .

gelelim hadislerdeki güneşin batıdan doğmasına(ayetlerde böyle bir konu yoktur)
    güneş çoktan batıdan doğdu.bu ezoterik bir sembol
    önceden bilim,insanhakları,özgürlük,adalet,aydınlık vb insanlığın faydasına olan şeyler doğu medeniyetlerinden gelirdi(eskiden batı vahşidi bak aklıma iyi kötü çirkinle bir avuç dolar geldi ve karanlık orta çağ.)
    ama günümüze bakın?

Ben bunun mecazi olduğunu sanmıyorum.

Güneş gerçekten batıdan doğacak diyenler var. Yani, teknoloji ve ilim alanında diyorlarsa eğer, Batı'nın güneşi artık eskisi kadar parlak değil o halde her an kıyametin kopmasımı lazım?

Ben çoğu hocadan dinlediğim kadarıyla kıyamet 23. yüzyılın başında kopacak. Onada daha 200 sene var. Zaten gariptir, bilim adamları içinde önümüzdeki 100 sene oldukça kritik...

Batı derken Çin"den mi bahsediyoruz(japonyaya göre) Afganistandan mı bahsediyoruz(Çin"e göre) yada Türkiye"de iran nın batısı! Niye Avrupa geliyor hemen aklımıza?

• Batıdanmı doacak kac bin yıl sonra peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskleeeda

kalkin da bi iki rekat namaz kilin.

Provokatör müsünüz? "Bilim ve Kültür" başlığı altına ancak bu kadar sığ bir yaklaşım sergileyebilirdiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainWerly

Bilmiyorum tam olarak dediğin gerçekmidir fakat dediklerin doğruysa bu teori, yaşam ve evrim ile çelişir.

Evrim ile nasıl çelişir?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.