Şimdi Ara

Güneş Batıdan Doğacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
4
Favori
11.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: newmonarch

Güneşin Batıdan doğmasından sonra 120 sene daha kıyamet beklenmiyor İslam'a göre.

Burada bir yanlış var galiba.Bir hadise göre de kıyamet 2032 yılına kadar kopacak.Yani 1912 yılında güneşin batıdan doğmuş olması gerekliydi.Hangi alamet doğru bakmak lazım : l
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Bende merak ettim Dünyanın kendi eksenindeki dönüş yönü manyetizma ile alakalı mı? Manyetik kutuplar değişse Dünyanın dönüş yönü mü değişecek?

Valla ben bir alaka kuramiyorum. Kuran biri varsa da lutfen fizik kanunlari dahilinde anlatsin.

Dunyanin gunes etrafinda donmesinin sebebi her ne ise kendi etrafinda donmesinin sebebi de bence odur. Belli ki gunes sistemi olusurken gunes, etrafindaki gezegenler ve o gezegenlerin uydulari saat yonunun tersinde bir donme kuvvetine maruz kalmis. Birkac istisna haric hepsi ayni yonde donuyor ve bu aksi yonde bir kuvvet olmadigi icin degismiyor.

- Manyetik alani neredeyse sifir olan ve dunyadan daha hizli donen gezegenler var. Manyetik alani dunyanin tersi yonunde olup dunya ile ayni yonde donenn gok cisimleri de var. Kisacasi manyetik alan ile donme yonu arasinda direk bir baglanti yok.

- Zaten bir cismin manyetik alani o cismi harekete gecirmez. Iki manyetik alani olan cisim ancak bir potansiyel fark olusturarak birbirlerini harekete gecirir. Eger dunya uzerine su anda etkiyen ve dunyayi dondurmeye yetecek kadar devasa bir manyetik alan olsa idi dunyanin donus hizi her gecen gun artmasi gerekirdi. Artmadigina gore "net" bir manyetik kuvvet yoktur ve kutuplar ters dondugunde de donus hizi azalmayacaktir. Bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

tabi doğacak doğacak...

provakatörlükte bir numarasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

tabi doğacak doğacak...

provakatörlükte bir numarasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3648

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Orijinalden alıntı: leonardo765

quote:

Gunesin batidan dogmasi icin dunyanin donus yonu degismesi lazim. Pusulalar guneyi gosteriyor diye gunesin her gun "dogdugu" yone "bati" diyecek halimiz yok.

Yazıyı okuduysan görürsün dünyanın dış kabuğu ve iç çekirdek ters yönde döndüğü için manyetik alan oluşuyor. Bu dönme belli bir süre sonra durup manyetik alan sıfırlanacak sonra ters yönde dönmeye başlayacak.

Dunyanin donmesinin sebebi manyetik alan falan degil. Butun konulari karistirip corba yapmayin.

Dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşü manyetik alan sebebiyledir. Güneş etrafında dönüşü ise kütleçekimseldir. Eğer kendi ekseni etrafında dönüşten bahsettiyseniz yanlış biliyorsunuz.

benim bildiğim dünya döndüğünden dolayı manyetik alan oluşuyor.yok mu hiç fizikçi veya fizik öğrencisi falan herkes farklı bir şey yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 1 Ağustos 2012; 14:02:43 >

• Bende neverlate gibi düşünüyorum. Astronomi ve uzay bilimleri bölümünde akademisyen bir arkım var. Ona sorabilirim
  • BigBang esnasında kazandıkları dönme hareketini devam ettiriyorlar.Patlama bu şekilde olacak şekilde oldu.Teorik olarak uzayda sürtünme yok sonsuza kadar dönmeleri lazım.Ama az miktarda olduğu için bu dönme hareketi yavaşlamakta.Manyetik alanı dünya kendi oluşturuyor.Hepsinde de olmak zorunda değil.

Manyetik Alan ise;

http://www.biyolojiegitim.yyu.edu.tr/kf/sgdunyaninmano/sgdunyaninmano.swf
  • http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=416 dünyanın kendi ekseninde neden döndüğü burada anlatılıyor. Birazdan türkçeye çevirip buraya yazarım.
  • Gezegenler neden döner? Hangi güç onların dönmesine sebep olur?

Gezegenlerin dönmesine sebep olan bir güç yoktur. Dönüşün büyük bir kısmı açısal momentumun korunumundan kaynaklanır. Açısal momentum şu şekilde ifade edilir L=m*w*r2, m kütle, w açısal ivme, r de dairesel hareketin yarıçapı. Açısal momentumun korunumundan dolayı, yörüngenin yarıçapı azalırsa, açısal ivme artmalıdır(kütle sabit olduğundan dolayı).

Bütün gezegen ve yıldız sistemleri, yoğun yıldızlararası bulutların çökmesiyle oluşur. Bulutlar ilk anda çok büyük olabilirler(binlerce ışıkyılı genişliğinde).
    Işıkyılı genişliğinde bir bulutun, güneş sistemi boyutuna çökmesini düşünün. Bu, sistemin boyutunda devasa bir değişimdir.
    Yani, başlangıçta var olan çok ufak miktardaki dönüş çökmenin gerçekleşmesiyle çarpıcı bir biçimde artar. Öyle ki, bu, aslında yıldız oluşumlarının önündeki engellerden biridir: açısal momentum çok fazladır ve bir yıldızın oluşması için bu açısal momentumu kaybetmenin bir yolu olmalıdır.

Özetle, yıldızlar oluştuğu yıldız nebulasının başlangıçtaki hızından dolayı dönerler.

Yani diyorsunuz ki bulutun başlangıçtaki açısal momentumu, yörünge hareketlerine ve gezegenlerin dönüşüne(büyük oranda) sebep olur. Ancak yörüngesel hareketlerde bize kısıtlamalar(örn. kepler yasaları) getiren kütleçekimi kuvettimiz var.

Dediğim şey şu ki, ilkel nebulanın açısal momentumu olmazsa gezegen de olmaz. Dönüş hareketi hiç olmayan bir nebula çökme yaşarsa, merkezde yalnızca dönmeyen bir yıldız olur ve hiç gezegen oluşmaz. Gezegenler proto-stellar disk*lerden doğarlar. Bunların da oluşum sebebi bulutun başlangıçtaki açısal momentumudur. Dönen cismin dinamikleri tabii ki kütleçekimi gibi kuvvetler tarafından kontrol edilir. Kepler'in yasaları kütleçekiminin direk sonuçlarıdır.

Biraz üstünkörü çevirdim kusura bakmayın, googleda bulduğum ilk sonuçtu bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalke® -- 2 Ağustos 2012; 0:17:04 >

• Biz yüzyıllardır biliyoruz. Bilim daha yeni keşfetmiş.
  • quote:

quote:

Bende merak ettim Dünyanın kendi eksenindeki dönüş yönü manyetizma ile alakalı mı? Manyetik kutuplar değişse Dünyanın dönüş yönü mü değişecek?

Valla ben bir alaka kuramiyorum. Kuran biri varsa da lutfen fizik kanunlari dahilinde anlatsin.

Dunyanin gunes etrafinda donmesinin sebebi her ne ise kendi etrafinda donmesinin sebebi de bence odur. Belli ki gunes sistemi olusurken gunes, etrafindaki gezegenler ve o gezegenlerin uydulari saat yonunun tersinde bir donme kuvvetine maruz kalmis. Birkac istisna haric hepsi ayni yonde donuyor ve bu aksi yonde bir kuvvet olmadigi icin degismiyor.

- Manyetik alani neredeyse sifir olan ve dunyadan daha hizli donen gezegenler var. Manyetik alani dunyanin tersi yonunde olup dunya ile ayni yonde donenn gok cisimleri de var. Kisacasi manyetik alan ile donme yonu arasinda direk bir baglanti yok.

- Zaten bir cismin manyetik alani o cismi harekete gecirmez. Iki manyetik alani olan cisim ancak bir potansiyel fark olusturarak birbirlerini harekete gecirir. Eger dunya uzerine su anda etkiyen ve dunyayi dondurmeye yetecek kadar devasa bir manyetik alan olsa idi dunyanin donus hizi her gecen gun artmasi gerekirdi. Artmadigina gore "net" bir manyetik kuvvet yoktur ve kutuplar ters dondugunde de donus hizi azalmayacaktir. Bu kadar basit.

neverlate haklsın bu yazdıkların üzerine birazda ben araştırdım ve dediğin durum ile karşılaştım ki öncesindede manyetik alanla alakalı olmadığını düşünmütüm ama bu açıklamaların durumu daha net açıkladı diyebilirim...

Ayrıca bir soru sorayım o zaman. Güneşin batıdan doğmasını fizik ile açıklarsak enerjinin birmesi ile alakası varmıdır. Mesela kainatta enerji bir şekilde başka bir enerjiye dönüşüyor sürtünme veya başka bir durum ile kaybolmuyor sadece durumu değişiyor. Acaba sistem enerjisinimi bitirmekte veya tersinemi kurmakta bu konu hakkında ne düşünüyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 2 Ağustos 2012; 22:50:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

O diil de bugun nihat hatipoglu dedi ki. Kiyamet alameti olarak gunesin batidan dogmasi demek muslumanligin batiya gecmesi, dogunun dinden cikmasi olarak da yorumlanabilir. Buyrun buradan yakin :)

Doğru demiş
    Gavur dediğimiz adamlar bizlerden daha Müslüman

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

quote:

neverlate haklsın bu yazdıkların üzerine birazda ben araştırdım ve dediğin durum ile karşılaştım ki öncesindede manyetik alanla alakalı olmadığını düşünmütüm ama bu açıklamaların durumu daha net açıkladı diyebilirim...

Ayrıca bir soru sorayım o zaman. Güneşin batıdan doğmasını fizik ile açıklarsak enerjinin birmesi ile alakası varmıdır. Mesela kainatta enerji bir şekilde başka bir enerjiye dönüşüyor sürtünme veya başka bir durum ile kaybolmuyor sadece durumu değişiyor. Acaba sistem enerjisinimi bitirmekte veya tersinemi kurmakta bu konu hakkında ne düşünüyorsun...

Bence fiziksel anlamda gunesin batidan dogmasi demek dunyanin ters yone donmesi demektir. Veya dunya baska bir gunesin yorungesine girerse ancak o gunes batidan dogabilir. Dunyanin donmesi demek bir kinetik enerjisinin olmasi demektir. Bu anlamda dunyanin donusunun durmasi enerjinin bitmesi anlamina gelebilir. Ama bunlar cok buyuk degisimler. Nasil mumkun olabilir hicbir fikrim yok.

• kıyamet alameti olarak elirtilen güneşin batıdan doğması;fiziksel bir olay değildir.burada anlatılmak istenen farklı bir olay.
    şimdi güneşin sabah ilk ışıklarını verdiği yeri "doğu",akşamda son ışıklarının verdiği yeride "batı" diyoruz.dünyada yön tayininde bulanmak için bu tarz işaretler kullanılmış.(kutup yıldızı güneşin doğduğu ve battığı yer vb.)ama pusulalar icad edilince işler değişmiş.o pusuladaki + şeklinde ve üstünde n yazan işaretin soluna doğu,sağına batı demişler.ama kışın ve yazın güneş pusula işaretine göre tam doğudan doğmuyor ve tam batıdan batmıyor.günümüzde gps ile yön tayini olduğunda olay çok farklı yerlere gitmiştir.
    uzun lafın kısası şu an "batı" diye şartlandığımız yerden güneş doğsa bile ,güneş oradan doğduğu için orası doğudur.(senin şartlanmış inancına göre tabi değil.ama güneş oradan doğduğu için olay bitti)neyse anlatmak istediklerim anlaşılamayınca saçmalamış gibi oluyorum .

gelelim hadislerdeki güneşin batıdan doğmasına(ayetlerde böyle bir konu yoktur)
    güneş çoktan batıdan doğdu.bu ezoterik bir sembol
    önceden bilim,insanhakları,özgürlük,adalet,aydınlık vb insanlığın faydasına olan şeyler doğu medeniyetlerinden gelirdi(eskiden batı vahşidi bak aklıma iyi kötü çirkinle bir avuç dolar geldi ve karanlık orta çağ.)
    ama günümüze bakın?

• Neverlate

Az çok aynı şeyi düşünüyoruz. yukarıda yazdıklarını görünce bu konu hakkında daha ayrıntılı düşündüğünü fark ettim.

bende dünyanın tersine döneceğini düşünmüştüm ama o ikinci söylemini yani başka bir güneşin yürüngesine girmesi durumu hiç aklıma gelmemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

O diil de bugun nihat hatipoglu dedi ki. Kiyamet alameti olarak gunesin batidan dogmasi demek muslumanligin batiya gecmesi, dogunun dinden cikmasi olarak da yorumlanabilir. Buyrun buradan yakin :)

Bunu yazmaya gelmiştim fakat Geç kalmışım. Güneşin batıdan doğması fiziksel bir olay olmayabilir. Her yönden yorumlayabiliriz bunu. Biri batı-dogu yer değiştirecek diyebilir ama aslında anlatılmak istenen müslümanlığın taraf değiştirmesi olabilir. Veya tam tersi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

kıyamet alameti olarak elirtilen güneşin batıdan doğması;fiziksel bir olay değildir.burada anlatılmak istenen farklı bir olay.
    şimdi güneşin sabah ilk ışıklarını verdiği yeri "doğu",akşamda son ışıklarının verdiği yeride "batı" diyoruz.dünyada yön tayininde bulanmak için bu tarz işaretler kullanılmış.(kutup yıldızı güneşin doğduğu ve battığı yer vb.)ama pusulalar icad edilince işler değişmiş.o pusuladaki + şeklinde ve üstünde n yazan işaretin soluna doğu,sağına batı demişler.ama kışın ve yazın güneş pusula işaretine göre tam doğudan doğmuyor ve tam batıdan batmıyor.günümüzde gps ile yön tayini olduğunda olay çok farklı yerlere gitmiştir.
    uzun lafın kısası şu an "batı" diye şartlandığımız yerden güneş doğsa bile ,güneş oradan doğduğu için orası doğudur.(senin şartlanmış inancına göre tabi değil.ama güneş oradan doğduğu için olay bitti)neyse anlatmak istediklerim anlaşılamayınca saçmalamış gibi oluyorum .

önceden bilim,insanhakları,özgürlük,adalet,aydınlık vb insanlığın faydasına olan şeyler doğu medeniyetlerinden gelirdi(eskiden batı vahşidi bak aklıma iyi kötü çirkinle bir avuç dolar geldi ve karanlık orta çağ.)
    ama günümüze bakın?

Ben bunun mecazi olduğunu sanmıyorum.

Güneş gerçekten batıdan doğacak diyenler var. Yani, teknoloji ve ilim alanında diyorlarsa eğer, Batı'nın güneşi artık eskisi kadar parlak değil o halde her an kıyametin kopmasımı lazım?

Ben çoğu hocadan dinlediğim kadarıyla kıyamet 23. yüzyılın başında kopacak. Onada daha 200 sene var. Zaten gariptir, bilim adamları içinde önümüzdeki 100 sene oldukça kritik...

• quote:

Orijinalden alıntı: İrem'
    Bunu yazmaya gelmiştim fakat Geç kalmışım. Güneşin batıdan doğması fiziksel bir olay olmayabilir. Her yönden yorumlayabiliriz bunu. Biri batı-dogu yer değiştirecek diyebilir ama aslında anlatılmak istenen müslümanlığın taraf değiştirmesi olabilir. Veya tam tersi.

quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

kıyamet alameti olarak elirtilen güneşin batıdan doğması;fiziksel bir olay değildir.burada anlatılmak istenen farklı bir olay.

ama günümüze bakın?

Güneşin batıdan doğması fiziksel değil mecazi diyen arkadaşlar ve hocalar işte şimdi faka bastınız hadislerde ne diyor? tövbe güneş batıdan doğuncaya kadardır. Yani güneş batıdan doğmaya başladıgı an tövbe kapısı kapanır, edilen tövbeler kabul olmaz.

biri diyor ki güneşin batıdan doğması ilimin batıya geçmesi anlamındadır Bu oldu zaten. Şu andan itibaren edilen tövbeler kabul olmayacak mı?

işte burdan da anlayadığımız gibi ayet ve hadisler müminler tarafından her tarafa çekilerek yorumlanırlar. aynen evrenin genişlemesi ayetinin 50 sene önce başka, bugün başka yorumlanması gibi.

• Orijinalden alıntı: newmonarch

Ben bunun mecazi olduğunu sanmıyorum.

Güneş gerçekten batıdan doğacak diyenler var. Yani, teknoloji ve ilim alanında diyorlarsa eğer, Batı'nın güneşi artık eskisi kadar parlak değil o halde her an kıyametin kopmasımı lazım?

Ben çoğu hocadan dinlediğim kadarıyla kıyamet 23. yüzyılın başında kopacak. Onada daha 200 sene var. Zaten gariptir, bilim adamları içinde önümüzdeki 100 sene oldukça kritik...

güneş gerçekten batıdan doğacak diyenler tabiki olabilir.bende size güneş kuzeyden doğacak diyebilirim.şimdi öyle dedim diye doğacak mı?
    neyse güneşin batıdan doğmasını bekliyorsanız daha çok beklersiniz.
    diğer konuda
    size hangi hoca kıyametin kopta tarihini verdiyse bilin ki o hoca sahte hoca.(ha burada gerçek kıyameeten bahsediyorsa bilemem)
    bu arada kıyametin kopması ayrı birşey.sizin "kıyamet kopması" olarak bildiğiniz sırat günü başka birşey.
    kıyametin kopması dünyanın yok olması,dağların parçalanması,güneşin dünyayı yutması değil.insanların bilinçlenmesi ve anlamadıklarını anlaya bilmesi,hakikati görmesidir.
    genelde kuranda sırat günün anlatan olayları,sanki kıyamet günü gibi anlatıyorlar.birinci sür üflendiğinde kıyamet kopmuyor.sırat günü hazırlanıyor.

• Orijinalden alıntı: faaty

Güneşin batıdan doğması fiziksel değil mecazi diyen arkadaşlar ve hocalar işte şimdi faka bastınız hadislerde ne diyor? tövbe güneş batıdan doğuncaya kadardır. Yani güneş batıdan doğmaya başladıgı an tövbe kapısı kapanır, edilen tövbeler kabul olmaz.

biri diyor ki güneşin batıdan doğması ilimin batıya geçmesi anlamındadır Bu oldu zaten. Şu andan itibaren edilen tövbeler kabul olmayacak mı?

işte burdan da anlayadığımız gibi ayet ve hadisler müminler tarafından her tarafa çekilerek yorumlanırlar. aynen evrenin genişlemesi ayetinin 50 sene önce başka, bugün başka yorumlanması gibi.

hadislerin bukadar güveneceğinize,insan arafından yazılmamış kurana bukadar güvenin.hadisler değiştirilebilir.herhangibi bir koruması yok.ama kuran ayetleri değiştirilemez. korunuyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.