Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
673
Cevap
37
Favori
233.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kusura bakmayın biraz konu dışı olacak ama 4 katlı apartmanın 4.katındayız. Eski tip güneş enerjisi var ve sıcak suda açıkçası pek problemimiz yok. En büyük problemimiz suyun basıncı. Mesafe çok az olduğu için sıcak su çok debili değil. Duşta soğuk suyu da açınca neredeyse suyu ılıtmak imkansız oluyor. Güneş enerjimizi değiştirsek bu sorunu çözebilir miyiz? Vakumlu güneş enerjilerinin bu tarz bi ekstrası olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Maalesef hiç ekstra bir tazyik artışı olmaz. Sıcak su hattına basınç pompası (sirkülasyon pompası) monte ettirebilirsiniz. Bir nebze olsun işinizi görecektir.
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için.

• 3 yıldır vakum tüplü modeli kullanıyoruz. Gayette memnunduk ancak şu son 3 haftadır sıcak sudan mide bulandırıcı bir koku geliyor ve kullanamıyoruz. Bunun sebebi ne olabilir. Yardımcı olabilirsiniz çok sevinecegim.

• mstnrd M kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Muhtemelen vakum tüp montajı yaparken, montaj yapan arkadaslar kazan içindeki silikon contaları takarken birkaç tanesini kazanın içine kaçırdı. Bunu kolay kolay kimse bilmez. Sıcaklar da basladıgından dolayı conta 3 yılın sonunda içerde erimeye basladı. Detaylı bir temizlikle çözülür. Bölgenizde montaj yaptırdığınız arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.Sorun yaşamaya devam ederseniz arayabilirsiniz.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege Solar

Selamlar. Muhtemelen vakum tüp montajı yaparken, montaj yapan arkadaslar kazan içindeki silikon contaları takarken birkaç tanesini kazanın içine kaçırdı. Bunu kolay kolay kimse bilmez. Sıcaklar da basladıgından dolayı conta 3 yılın sonunda içerde erimeye basladı. Detaylı bir temizlikle çözülür. Bölgenizde montaj yaptırdığınız arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.Sorun yaşamaya devam ederseniz arayabilirsiniz.

Teşekkür ederim.
    Ege bey siz yetkili birine benziyorsunuz :) Müsadenizle sormak istedigim; krom vakum tüplü ve boyali vakum tuplu olarak ikiye ayrilmis. Hangisi tercih edilmeli ?

Bir de soguk ve sicak su depolari ust uste. Sicak su soguk suyu ısıtır mı ?

• Bedirhan115 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Tamamen yaşadığınız yerin denize olan uzaklık yakınlık ilişkisine bağlıdır.Soğuk ve sıcak su bağlantıları teknik personelin bileceği şekilde dizayn edildiğinden dolayı size buradan kelimeler yardımıyla izah edemem. Bana yakın bir yerdeyseniz buyrun bir acı kahvemi için, detaylı olarak anlatayım size. Teşekkür ederim.
  • Cevabiniz ve nazik davetiniz icin tesekkur ederim. Ben başkentdeyim ve urunu dusundugum yer ic anadolunun bozkır bir köyü denizle hic alakamiz yok yani.

Kireç oranına bağlı olarak vakum tüplü krom modeli öneririm size. Eğer aşırı kireçliyse klasik kapalı devre iç dış krom modeli de düşünebilirsiniz.
  • Vakum tuplu dusunuyorum. Sizi yoruyorum ama söz bu son mesajim. Bu tuplerin uzun olanini (1.8m) al kisa olanlari Çin malı diyorlar bu dogru mu ? Arti kirec icin manyetik krec filtresi tavsiye eder misiniz ?Akua marka buldum 100 TL yaziyor fiyat. Cokta para vermek istemiyorum. Sular caydanligi kireclendirecek kadar kirecliymis.

Rica ederim. Su an da bildiğim kadarıyla piyasada 1.80 metre olan tüpler var daha kısaları yok desem yeridir. Doğrudur kısa olanlar Çin'den geliyordu. O zaman Tr de üretim yoktu. Ben rivermag kullanıyorum ve aldığım sonuctan memnunum kireç önleyicide.
  • Antalya Korkuteli de 3 katlı binanın 2. Katında bir eve taşınacağız. Yaz kış sıcak su için nasıl bir sistem önerirsiniz, kışın -10 dereceleri görüyor ve annemler falan elektrikli ani ısıtıcı kullanıyor.

1. 4 kişilik aileye yetecek.

2. Kışın güneş görmeyince de sıcak su verebilecek.

3. Soğuğa dayanıklı

Nasıl bir sistem tavsiye edersiniz ve ortalama ne kadar tutar.

• Ege Solar kullanıcısına yanıt
    merhaba denizlide tavsiye edebileceginiz firma var mı
  • Arkadaşlar, Bana yardımcı olunuz...

Bende evime istiyorum... Yardımcı olur musunuz...

Arkadaşlar Bodrum ilçesinde ikinci kattaki dairemiz için çatıya Güneş Enerjisi düşünüyoruz...Hangisinden taktıracağımızı bilmiyoruz...Sular kireçliymiş o'nu biliyorum...
    Birde denize 150 metre mesafedeyiz. Hangisini önerirsiniz @Ege_Solar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 24 Temmuz 2018; 20:51:12 >
  • Ben yardımcı olayım...

Kesinlikle vakum tüplü sistem yaptır.. normal kollektorlu basınçlı sistem yaptırırsan depoyu firmalar ortalama 4.5 bara kadar dayanıklı galvaniz depo veriyorlar ve bu depo 4 5 sene ancak dayaniyor içinde de antifriz oluyor bu sistemin.. patlayınca veya değiştirirken simsiyah yağlı antifriz her yere dökülüyor..bak kimse bahsetmez bunlardan...güneş ısı işinini de çözdüm very cool

Satıcı firmalara asla sözüne güvenme..kimseden bişey bekleme üretici olan bir firmayı gözüne kestirdi oraya yaptir
    Kuzey Ege tarafindaysan firma ismi verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 24 Temmuz 2018; 17:12:33 >
  • Arkadaşlar bizdeki gün ısı tüplü olan gün ısılardan. Gündüz iyi ısıtıyor. Ama gece kullanılmayan sıcak su soğuyor. Gece 23:00 gibi kullanılmamış olsa dahi sıcak su akmıyor. Yani gündüz ısıtıp gece hiç sıcak su vermeyen gün ısının sorunu ne olabilir. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

Ben yardımcı olayım...

Kesinlikle vakum tüplü sistem yaptır.. normal kollektorlu basınçlı sistem yaptırırsan depoyu firmalar ortalama 4.5 bara kadar dayanıklı galvaniz depo veriyorlar ve bu depo 4 5 sene ancak dayaniyor içinde de antifriz oluyor bu sistemin.. patlayınca veya değiştirirken simsiyah yağlı antifriz her yere dökülüyor..bak kimse bahsetmez bunlardan...güneş ısı işinini de çözdüm very cool

Satıcı firmalara asla sözüne güvenme..kimseden bişey bekleme üretici olan bir firmayı gözüne kestirdi oraya yaptir
    Kuzey Ege tarafindaysan firma ismi verebilirim
    Yardımlarınız için teşekkür ederiz. Dilerseniz bir de ben değineyim bu konuya. Çok aşırı kireçli bölgelerde vakum tüplü sistemi manyetik kireç önleyici olmadan yaptırmak kesinlikle ve kesinlikle akıl kârı değildir. Sahil bölgelerinde iç dış krom kullanılmaması tavsiye edilir. Çünkü krom tuzlu neme karşı dayanıklı değildir. Antifiriz kısmına gelince, Sayın Echelon'un soyleminden yola çıkarak, patlayınca ya da değişiklik yaparken simsiyah gördüğünüz yağlı antifiriz sizin güneş enerjisinden kullanmış olduğunuz suya ASLA karışmaz. Çünkü antifirizli sistemler kapalı devre usulune gore çalısır. Dilerseniz bu konuda kafanıza takılan herhangı bir sorun varsa daha da detaylı açıklayabilirim. Bakınız bahsettim ben. Benim firmam da satıcı firma. Hem üretim yapıp hem de perakende satış yapan firma sayısı bir elin parmaklarını gecmez bu bölgede. Dolayısı ile eleştiri yaparken enine boyuna araştırıp ona göre yorum yapabilirseniz sanırım daha aydınlatıcı olur. Sürç-ü lisan eylediysek affola.

Saygı ve sevgilerimle
    Ege Solar

• legendone L kullanıcısına yanıt
    2 sebebi var yuksek ıhtımal.

1. Poliüretan yeteri kadar sağlam basılmamış.
    2. Sıcak/Soğuk su inişleri ve havalandırma inisleri düzgün ayarlanmamış.
  • Aslında bu vakumlu sistem özellikle soğuk kışı olan yerler için üretilmiş gibi görünüyor ve kireclenmeside büyük sorun olmalı ki herkes özellikle bundan bahsetmiş.ayrıca kireçin öyle 50 100 tl lik parçalarla yüzde yüz engellenebileceği kesin değil.Kireç ev tesisatında birçok yerde sorun olmakta ve öyle kolay çözülemiyor.vakumluda ısı izolasyonu iyi ama güneşin enerji verdiği alan panellere göre daha az gibi görünüyor.Yani kısaca sıcak bölgede aynı fiyata mal olduğu halde büyükçe sıcak su deposu olan bir panel sistemi aklıma daha çok yattı sanki.hele kışın pek eksiye düşmeyen biryerde yaşıyorsanız antifirizsiz direk suyu ısıtan panel yeterli olacak gibi...Bunları neden yazıyorum 15yıl sonra panel sistemimin değişim vakti geldi ve yeni vakumlu tenolojinin alınabilir fiyatlara geldiğini görmekteyim bilen yada kullanan birileri anlattıklarımda haklımyım bir fikir beyan ederse teşekkür ederim.

• Ege Solar bey merhaba

İzmir Doğanbey'de tripleks yazlığım var. Genelde çok araştırarak bir ürün alırım ancak güneş enerjisi konusunda ev halkının baskısıyla araştırma yapamadan çevrede çokça kullanılan ISI-TAN isimli firmanın 18 tüplü basınçsız sistemini taktırdım. Ev denize kuş uçumu 200 metre. Taktırdığımdan beri suyu ılıştıramamaktan dolayı ev halkıyla adeta gerilim yaşıyoruz. Çare olabilir umuduyla aç-kapa bataryaları eski tip bataryalarla değiştirdim, olmadı. Termostatik batarya baktım onlarda çok pahalı ve verimli olmaz dendi. Pompa bakıyorum, markalılar oldukça pahalı, dışarıya kablo çıkarmak sorun ve pompanın çatıda güneş altında olması çok doğru gelmiyor. Çaresiz kaldım.
    Taktıralı 1.5 sene olmasına rağmen dün tüplerden biri patladı. Tüpler garantiye de girmiyor dendiği için parasını ödeyerek değiştirdik. Bu vesileyle ISI-TAN'a basınç için ne yapalım diye sordum. Eleman basınçlı sistem için boyler değişecek dedi ve 1000 TL istediler.
    1000 TL makul mudur? Boylerin değişmesi ve 18 tüplü basınçlı sistem 4-6 kişi için ağırlıklı yazın kullanımda uygun mudur? Yoksa pompayla mı çözmek mantıklı?
    Mevcutta çok kısa sürede sorun yaşadığım için uzun anlattım. yardımınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
    katkılarınız için de çok teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.