Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
37
Favori
235.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güneş enejinin politren dolayı tankı garanti degiştirecek

bana basınç az geliyor hele mutfaga hiç akmıyor desem olacak

sordum bu sistemi basınçlı sisteme çevirebilirmiyiz diye fark alarak yapabilirz dediler

ama kışın su ısıtmaz dediler tavsiye atmiyoruz biz genelde villa yazlık yerlere takıyoruz dediler kışın verim yok delerseniz takalım dediler

şimdi ben ne yapayım dogrumu basınçlı sistemde kışın su ısıtmıyormu ısınan su soğuk su çektiginden hemen soğuyormuş

diger sistemde üst depodan aldıgı için yavaş yavaş soğuyormuş

fikir verecek tecrübeli arkadaş varmı

teşekkürler.
  • benim tank degişti garantiden biz evde olmadıgımız için güneş enerjisini çok fazla kullanamıyoruz

içerisindeki su çok fazla ısınıyormuş ve tanka zarar veriyormuş böyle bir şey olması mümkünmü

eger böyle bişey münkümse cam panelleri bez ile mi örteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 23 Temmuz 2014; 16:09:12 >
  • Arkadaslar merhaba,

Ben pek arastirma firsati bulamadim bulundugum bolge yazlik bir bolge oldugu icin cok sayidda bu is yapan firma ve firmalarin bayisi olduklari markalar var.

Turkiye gunes haritasina bakarak soylemek gerekirse 2.Bolge ye gelmekte

Suyun kalitesi Kaz daglari eteginden suyu ile unlu bir beldedeyim cesmeden kana kana su icilen bir yer ama kirec durumu hakkinda hic bir fikrim yok.

Su artezyen olarak cikiyor ve cikis sicakligi oldukca dusuk bildigin dolaptan su icermis gibi o yuzden kullandigim elektrikli isiticidan 3.kademede calismasina ragmen hic verim alamadim odedigim elektrik parasi da cabasi.

Guvenilir marka ve guvenilir sistemler olarak onerileriniz nelerdir ? eski sistem dusunmuyorum yeni teknoloji yapmislarsa muhhakkak eskisinden avantaji daha cok oldugu icindir.

5 kisi oldugumuzu varsayarsak, su kesilmesi yasanabilen bir bolge olmadigini da goz onunde bulundurursak, soguk su deposunun buyuk olmasi gerekmez sanirim.
    24 ve 30 bu denilen cam boru adetleri sanirim bunlardan kac adet olmasi 5 kisilik bir aile icin ideal olur
    kisinda sicak su problemi olmamasini istersek deponun nasil bir ozellikli olmasi gerek ( icine rezistans koymaya gerek yok )
    ortalama fiyat olarak butce ne olmali
    cin mali istemiyorum
    bana tamamaen yerli uretim malzemeler kullanan ve malinin arkasinda duran bir firma ile bayi&sevis agi genis bir firma tavsiye edebilir misiniz ?

tesekkur ederim

• Arkadaşlar güneş enerjisi işinde çalışıyorum.Hangi tip diye soranlara kısa bir cevabım olacak.Her ikisinde de yalıtım maddesi kullanılıyor.Vakum tüplüde 5 cm poliüretan panelde 5 cm cam yünü genelde.Vakum tüplünün silindirik olmasından dolayı güneş ışınlarını dik aldığı doğrudur.Ama asıl belirleyici olan sıcak su deposu malzeme kalınlığıdır.Vakum tüplüde 0.60 mm sac kalınlığı panelde ise 2mm galveniz sac kaplama kullanılır genelde.Sizinde farkedeceğiniz gibi panel sac kalınlığı vakumlunun 3 katından fazla dolayısıyla sıcak su muhafaza özelliği daha fazladır.Vakum tüplülerden kışın verim alamazsınız..Ama panel güneş olduğu vakit kışın da verim verir.Kesinlikle 2mm sac kalınlıklı panel radyatörlü güneş enerjisini tavsiye ederim.
  • 14 katli binanin 4. Kati su gelene kadar kayip cok olurmu?
    Mersin icin onerebileciginiz vakum tuplu marka ne var acaba?
    Kisin isi yetrli olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kref K kullanıcısına yanıt
    vakumlu tavsiye etmiyorum. duz panel fazlasiyla isinizi gorur.
    Akdeniz Gunes Enerjileri Turkiye ilk gunes enerjisi yapan firmalardandir. yeri adana mersin karayolu uzerinde ve kendi imalatidir
    Diger firmalarin hepsi ya hazir aliyor ya da montaj yapiyor. bizzat gidip bakabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar herkese.

Uzun yıllardır sektörün içindeyim. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Denize yakın yerlerde iç dış krom kazan kullanılmasını (vakumlu sistemlerde) kesinlikle tavsiye etmem. panelli mi vakumlu mu derseniz de, eğer şebeke suyunuz çok aşırı derecede kireçli değilse kesinlikle vakum tüplü sistemleri tavsiye ediyorum. (Kireçlenmenin de farklı bir çözümü mevcuttur.) Sistemi taktırmayı düşündüğünüz yer dubleks, yazlık tarzında bir yerse kesinlikle ve kesinlikle basınçlı (Cidarlı basınçlı) sistemi önermekteyim. Birçok marka ile çalıştım ve size bölgenize göre her marka hakkında fikir verebilirim. (İzmir, Manisa merkez ve ilçelerinde hizmet veriyorum). İsteyen arkadaşlar özelden de msj atabilir.

Sevgilerimle
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Mersin icin oneriniz nedir sizin?Birde uzerimde 9 kat var borudaki suyun inmesi maliyetli mi olur acaba?

• Basınçlı sistemde şimşek solar, normal sistemde kuzeymak'ı tavsiye ederım. Sizin üzerinizde 9 kat olması bence basınclı sıstemı gereksız kılıyor. Muhtemelen evınızde tesısatınız hazırdır. Belkı de catınızda hazırdır. Hazır olmasa bile yaklaşık olarak 25-30 m arası boru kullanılacaktır. En fazla metresı 5 TL olsa bile 150 TL fazlalık olur dıye dusunuyorum. (Sıkı bir pazarlıkda bunu ortadan kaldırabilirsiniz.)

Umarım yardımcı olabilimişimdir.
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.maliyetli derken cesmeyi actigimizda borunun icinde bekleyen soguk su gelecek once,sonra enerjideki sicak su dolayisiyla 9 kat uzerimizde olunca o boru icindeki su sicak suyun gelmesi icin baya beklemem gerekecek gibi.Bu maliyetli olurmu demek istemistim.
    Bina yeni tesisat doseli.

• kref K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Acıkcası size dün cevabımı yazdıktan sonra aklıma geldı borudakı suyun sıcağa dönüşme maliyeti. O konuda haklısınız. Bi süre soğuk akacaktır. Çok maliyet olacağını düşünmuyorum. Ama kişi sayınız 4 den fazlaysa 30 vakum tüplü modelı tavsıye ederım.

Saygılarımla
  • Önceden eski tip vardı,20 sene kullandık.(bakımını ben yaptığım halde:) )Şimdi vakum tüplü var."Vay be,önceden niye düşünmemişler bunu" diyordum.
    Ama 3. kattan gelmesi için bile 10lt civarı akması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kref

14 katli binanin 4. Kati su gelene kadar kayip cok olurmu?
    Mersin icin onerebileciginiz vakum tuplu marka ne var acaba?
    Kisin isi yetrli olurmu?

slm bende mersindeyim ben de taktırmak istiyorum. sen taktırdın mı?

Arkadaşlar mersin için önerebileceğiniz sistem var mı? şu mevsimde bile hava 15 16 derecede seyrediyor, ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • darknorrec kullanıcısına yanıt
    mersin için kuzeymak ve şimşek solar markalarını tavsiye ederim
    Henuz taktirmadim hocam.

• myanemicnick kullanıcısına yanıt
    Siz iki sistemide kullandiniz sanirim,tercihiniz hangisi olurdu?

• Tüplü taktırırdım gene.Tüpün 360 derece güneş alma potansiyeli var.İyi yerleştirilirse sabah erkenden ısınmaya başlıyor.Güneş batarken sömürmeye devam ediyor.
    2 kış geçti antifiriz olmamasına rağmen donma da olmadı.
    10 kat baya mesafe. akdeniz gunes enerjisine bir danis derim. akdeniz turkiyede ilk gunes enerjisi yapan markalardandir, imalatcidir. digerler firmalar montajjidir
    vakumcular sadece enerjiyi baglayip gidiyor, tesisatida sicak su diye yutturup kuruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

10 kat baya mesafe. akdeniz gunes enerjisine bir danis derim. akdeniz turkiyede ilk gunes enerjisi yapan markalardandir, imalatcidir. digerler firmalar montajjidir
    vakumcular sadece enerjiyi baglayip gidiyor, tesisatida sicak su diye yutturup kuruyor.

10 kat baya mesafe derken neyi kastettiniz, basınçsız olmaz mı diyorsunuz? birde vakumcular sadece enerjiyi baglayip gidiyor demişsiniz başka ne yapması gerekiyor?
  • beyler güneş enerjisi işini hallettim yalnız takılmadı daha.ama kafama takılan bi soru var acaba basınçlı modelini mi alsaydım diye...evimiz mersin de, 9 katlı binanın 3. katında.basınçlı model mi almalıydım?

aldığım ürün kuzeymak KM 24-150 F304 GT modeli.1300 tl oldu fiyatı.ürünün özellikleri

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?

24 adet vakum tüplü güneş kolektörü, 150 litre sıcak su kazanı ve 50 litre soğuk su deposu olan güneş enerjisi su ısıtma sistemidir.

ÖZELLİKLER

Krom-Nikel iç ve dış kazan (304)
    4 yıl garanti
    -40°C ye kadar antifrizsiz çalışabilme
    Poliüretan yalıtım
    Kolay montaj
    Estetik görünüm
    Maksimum verim
    Yüksek kalite
    Küçük yerleşim alanı

ÖLÇÜLER
    Tüp Sayısı: 24 adet
    Tüp Ölçüleri: 47mm X 1800mm
    Sıcak Su Kazanı: 150 Litre
    Soğuk Su Deposu: 50 Litre
    Emici Yüzey: 2,4 m2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknorrec -- 4 Ocak 2015; 15:18:25 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.