Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
37
Favori
235.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kuzeymak tan uzak dur derim. bir zamanlar onlarin isini yapiyordum. kuzeysan olsa olur diyecektim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • darknorrec kullanıcısına yanıt
    ürün için yorum yapmam gerekirse iyi secım ancak içi krom dışı epoksi fırın boyalı sistemı tercıh etseydınız bence daha ıyı olurdu. iyi günlerde kullanmanız dilekleriyle
  • arkadaşlar güneş enerjisi taktırırken mutlaka yanlarında olun, benimkini takarken adamlar doğu tarafına doğru takmışlar. gidip gördüm sinir oldum tekrar arayıp çağırdım güneye çevirin dedim, adamlar bana yıllardır bu işi yaptıklarını söylediler. bende dedim yıllardır bu işi yapmaya gerek yok, yön bilgin ve coğrafya bilgin varsa en iyi verimin güney vaya güneye yakın yönlerden sağlanacağını bilirdin dedim. adamlarda eğer güneş enerjisi ısınmazsa bizden değil sizden kaynaklanır o zaman karışmayız dediler gittiler...ben de bi şey demedim tamam karışmayın dedim...
    sözün kısası kesinlikle takılırken yanlarında olun.
  • arkadaşlar bilgisi olan yazabilirmi gün ısıların garantisi nasıl. firma dona karşı garantisi olmaz diyor panellerin aslı varmı. bir kaç gündür antalyada soğuk hava benim gün ısı panelinden sanırım su kaçırmaya başlamış pazartesi gelicekler servis bakmaya aleminyum panel 2 yılmı garantili oluyor
  • Eğer eski tipler antifizli sistem değilse,boşaltılmalı donuyor.
    Yeni vakumlu tüplerin donduğunu duymadım,Antalya da donacaklarını da sanmam.
    Eğer üretim hatası yoksa ve fazla beceriksiz değillerse ustalar su kaçırmamalı,bizimkisi 20 yıllık hayatında hiç su kaçırmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanemicnick -- 10 Ocak 2015; 19:50:52 >
  • O sorunu biz de yaşamıştık.Pazarlıkla ortaladık sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Eğer eski tipler antifizli sistem değilse,boşaltılmalı donuyor.
    Yeni vakumlu tüplerin donduğunu duymadım,Antalya da donacaklarını da sanmam.
    Eğer üretim hatası yoksa ve fazla beceriksiz değillerse ustalar su kaçırmamalı,bizimkisi 20 yıllık hayatında hiç su kaçırmadı.

çok anlamıyorum vakumlumu değilmi ama eski sistem sanırım resme benzer. ben galvaniz panel taktırmk istemiştim ama satıcı ısrarla aleminyum daha iyidir garanti olayı dha iyi diyince aleminyum taktırmışdım yarın gelicekler bakalım su tamamen boşaldı servisi bekliyorum şimdi
     Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?

• Arkadaşlar bu aleminyum paneller antifirizlimi olması gerekiyor? benım paneller delinmiş. değiştiricekler ama dün ben dedim galvaniz daha iyi değilmi siz bilirsiniz isterseniz galvaniz takarız dediler ama aleminyum tavsiye ederiz vs bende tamam dedim . bugün aradım edim galvaniz takabilirseniz daha iyi olur kireçle uğraşmayalım . bu defa kıvırdı biz ne sattıysak onu takarız değişimde farklı bişi takamayız dedi. ama bu aleminyum paneller antifiriz ile kullanılıyormuş doğrumu? benım gün ısıda antifiriz yok. yarın gidip tekrar konuşucam havalar düzelince değiştiricez dedi. galvaniz elimizde yok 15 gün sonra gelicek dedi masusdan çünkü firma dağıtıcı firma onda yoksa kimsede olmaz
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Selamlar

paneller genellikle aliminyumdan oluşmakta. Galvaniz daha çok sıcak ve soğuk su tankı için geçerlidir. Aliminyum illa antifriz ile kullanılmaz. Antifiriz kapalı devre sistemde kullanılır. Sizin antifiriz olmadığına göre sisteminiz açık devre sistem. Paneller aliminyum olsa da olur. Ayrıca panelli sistemler hsvs muhalefetine karsın da garanti kapsamında olması gerekir. (En azından ben firma olarak garanti kapsamına alıyorum). Size aşağı yukarı 400 TL civarında (en az) fiyat çıkaracaklardır. Durumunuz müsaitse vakum tüplü modelle kökten değiştirmenizi öneririm. Yaşadığınız bölgeyi de belirtirseniz size marka ve model olarak tavsiyede bulunabilirim

Saygılarımla
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    merhaba antalyada yaşıyorum. bir kaç firmaya sordum doğal afet den olan sorunlar garanti kapsamına girmez dediler neymiş -1 derece olmuş antalya doğal afet vay anam vay. dedim bukadarmı narin bu neyse teknik servisleri doğal afetten dedi bana ama siz yinede firmamızla bir görüşün dedi firma ile görüştüm önce doğal afet falan etti biraz söylendim adama sonra garanti kapsamında değiştirelim dedi fotolardan baktı dedi kireç baya dolmuş içi . galvaniz panel de kireç daha az oluyor sanırım dedim evet dedi galvaniz taksanız dedim olmaz illede aleminyum daha iyi diye tutturdu neyse bugün yine gittim ikna ettim galvaniz takıcaklar gün ısı 1 yıl olmadı daha alalı . servis elemanı gün ısınızın iskelesi biraz fazla yukarı bakıyor gibi dedi ısıtmayı etkileyebilir dedi. keşke bunu ilk takmaya geldiğinizde söyleseydınızde düzeltseydınız dedim. panelleri takmaya gelceklerinde bakıcaklarmış tekrardan. aslında yeni sistem vakumlu almak istiyordum ama paneller ön öne dizili yani yer sıkıntılı o yüzden bu modelden aldım. cevap için teşekkür ediyorum umarım galvaniz panelde sorun yaşamam özellikle don olayında

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Antalya'da catılarda maalesef yer seıkıntısı mevcut. ben de bir donem Antalya firması ıle calıstım. Eğim önemli evet bunu özellkile belirtin lütfen. Hem -1 don sayılmaz Manisa'da hissedilen -20 kusur oldu ama patlama catlama dandık modellerde oldu sadece. ben kac gundur hep panellı sistem ızolasyonsuz soğuk su kazanı değiştiriyorum. Eğer sızın de kazan da değişecekse mutlaka izalasyonlu soğuk su kazanı ıle değiştirsinler. Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler kazanda bir sorun yok gibi saece panellerden su geliyordu. pazartesiye kaldı baya bir gün ısıda sorun varmış antalyada yoğunlarmış. pazartesi geldiklerinde galvanız 2 panel değiştiricekler. eğim olayınıda söylücem 3 gün ısı aynı flatform un üstünde aslında takarken keşke söyleselerdi ama bişi demediler benim hiç aklıma gelmedi eğim usulune uygun yapılmışdır diye düşünmüşdüm
  • Merhaba arkadaslar güneş enerjisi taktırıcam eski enerji 17 senedir hizmet etmekte sadece sıcak su az geliyor enerjiden.bilgisi olan arkadaslar kaliteli iyi bisey olsun istiyorum yardım edin hangisini alcagmı bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar.

Don olaylarından dolayı enerjisi ya da boruları vs patlayan çatlayan varsa yardımcı olabilirim. Ayrıca don olaylarından etkilenmemek için yatmadan yarım saat önce sıcak su musluğunu hafif açık bırakmanız ve yatarken kapamanız halinde sabah kalktığınızda borularınızın donmadığını göreceksiniz.
  •  Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?

Bu modeli dusunuyorum,soguk depo girisi buyuk olacak,nasil acaba?

• Alıntı.
    blog.milliyet.com.tr
    Güneş enerjili su ısıtma sistemleri ve lejyoner hastalığı..../Kent Yaşamı /milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/gunes-enerjili-su-isitma-sistemleri-ve-lejyoner-hastaligi/Blog/?BlogNo=486913

Güneş enerjili su ısıtma sistemleri ve lejyoner hastalığı....
    Güneş enerjili su ısıtma sistemleri ve lejyoner hastalığı....

Bu da nerden çıktı demeyin şimdi…

Didim için çok önemli olduğunu düşündüğüm için bu konuyu bir gazeteci duyarlığıyla yazmak istiyorum…

Nedir bu lejyoner hastalığı…

Bu hastalık, lejyoner adı verilen bakterinin sebep olduğu, bir akciğer enfeksiyonu hastalığıdır…

Belirtileri genellikle kuru öksürük, solunum sıkıntısı, halsizlik, bitkinlik, baş ağrısı, kas kasılması, yüksek ateş vb… Hastalığın %15–20’ si de ölümle sonuçlanıyor…

Şimdi burasını dikkatle okuyalım… Bu hastalığa neler sebep oluyor…

Evlerimizin çatılarında sergilediği çirkin, paslı, kirli görüntüleriyle duran Güneş enerjileri, diğer adlarıyla( Güneş kolektörleri, Günısılar) bu hastalığa sebep olan en büyük etkendir… Su ısıtma amaçlı güneş kolektörleri, Dünya’da Çin’den sonra en çok ülkemizde kullanılmaktadır…

Çatılarımızda bulunan güneş enerjilerini, elektrik tasarrufu için kullanıyoruz ama getirdiği tehlikelerin de farkında olmuyoruz… Güneş enerjili sıcak su sistemleri, lejyoner hastalığına neden olan, yüksek kirlenme, yosunlaşma, paslanma gibi nedenlerle bakteri barındırmaktadır…

Çatılarda bir ölçüde depo olarak da kullandığımız bu sitemden gelen suyu banyomuzda ve mutfağımızda da kullanmaktayız…

Bakımları, kontrolleri yapılmayan, sirkülasyon sistemi olmayan, depolardaki durağan sular ve kalitesiz malzemelerden üretilen güneş enerjili su ısıtma sistemleri sağlığımızı her yönüyle tehdit etmektedir…

Sudaki bakteriler akciğerlerimize iki yolla ulaşabiliyor. Birincisine göre; bakteri önce üst solunum sistemine yerleşmekte ve buradan akciğere solunum yoluyla çekilmekte… İkinci olasılık ise; suyun küçük su damlacıkları (aerosol) haline gelmesi ve havada asılı kalması sonucunda bakteriyi içeren bu damlacıklar nefes alma yoluyla akciğere ulaşmaktadır.

Su depolarında oluşan bakterilerin, suyla çeşitli şekillerde temas eden havaya geçerek nefes yoluyla insanlara bulaşıyor ve ölümcül bir hastalık yaratıyor…

Bu hastalığa, Güneş ısıtıcılı kolektörlerin yanın da, bakımı yapılmayan, filtreleri zamanında değiştirilmeyen kalitesiz klimalar da neden olmaktadır…

Klimaları bir tarafa bırakarak, bu yazımda Didim ilçemizde de yoğun kullanım alanı bulan, sağlımızı çok tehdit ettiğini düşündüğüm Güneş enerjili su sitemleri olan ve kısaca halk arasında Güneş Enerjisi denilen sistemden bahsetmek istiyorum…

1- Güneş enerjileri ve su depoları çok kalitesiz üretiliyor…

2- Kısa sürede paslanıyor ve bakteri oluşturuyor, sular kirleniyor…

3- Güneş enerji depolarına ne yazık ki su tahliye muslukları yapılmadığından, ara sıra depoların temizliği yapılamıyor…

4. Güneş enerjileri kullanılmadığı zaman içindeki sular boşaltılmıyor ve içindeki kirli, paslı, bakterili sular kullanılıyor…

5- Evlerdeki Güneş enerjisine bağlı sıcak su hatlarındaki su bir miktar akıtıldıktan sonra kullanılmıyor… Bu hattın temizliği ihmal ediliyor… Duş başlıkları ve musluk filtrelerinin temizliği yapılmıyor…

6- Güneş enerjilerinin iç tesisatındaki kireçlenmeler ve yosunlaşmalar da bu hastalığa davetiye çıkarıyor…

7-Sıcak su tankları üzerinde bir boşaltım sistemi olmalı, en az üç ayda bir tank boşaltılmalı, dipte oluşan çamur, kireç, yosun gibi kirlilikler uygun temizleme malzemeleriyle temizlenmelidir…

8-Sıcak su tanklarının iç yüzeyleri, kir tutmayan ve temizlenebilen bir malzeme ile kaplanmalıdır…

9- Güneş kolektörleri piyasa rekabeti nedeniyle kalitesiz, ucuz malzemelerden üretiliyor… Bu yönde geliştirilmiş sağlıklı bir standart yok… Tüm bunları kontrol edecek bir sistem ve yetkili de yok…

10- Yerel yönetimler bu sistemi nasıl projelendiriliyor, projelere uyuluyor mu, bilen ve denetleyen de yok…

Sonuç olarak:

Didim ilçemize yüksek bir yerden kuşbakışı baktığınız zaman binaların çatılarında çirkin, düzensiz, estetikten yoksun güneş kolektörleri görüntü kirliliğinin yanında en büyük zararı da sağlığımıza vermektedir… Paslanmış, çürümüş, kapakları açılmış, içindeki sular yıllardır değiştirilmemiş, bakımları yapılmamış bu güneş enerjileri sağlımızı gerçek anlamda tehdit etmektedir… Binaların çatılarında eğrelti gibi duran bu ucubeler, en ufak bir depremde birer bomba gibi olacakları da ayrı bir sorun gibi durmaktadır…

Dünya’daki ölümlerin %20’ si akciğer hastalıklarından kaynaklanıyor. Didim ilçemizin akciğer ve solunum yolları hastalığı istatistikleri nasıldır bilemiyorum ama arttığını düşünüyorum… (bu bilgilere ulaştığım zaman siz okuyucularımla paylaşacağım.)

Ayrıca; bu tehlike turizmi de etkileyebilir… Lejiyonella Enfeksiyonları Avrupa Çalışma Grubu (EWGLI) da turizm tesislerinde lejiyonella bakterisine karşı alınan önlemleri izlemekte, önlem almaya duyarsız olan ülkeleri ise turizm listesinden çıkarmaktadır. Bu açıdan önemli turizm gelirine sahip ülkemiz için denetimsizlik, önemli bir risk oluşturabilir…

Tüm bu tehlikelere karşı Didim Belediyemizin veya en genel anlamda yetkili Aydın Büyükşehir Belediyemizin bu konuda bir çalışması var mıdır bilmiyorum…

Umarım bu çok önemli sorunu gündemlerine alırlar ve bir çözüm üretirler…

Erdoğan Şahin, Didim

• H.SAHİN kullanıcısına yanıt
    Cirkin goruntuden yola cikilarak yazilmis katiliyorum ama hastalik bahane.Enerji fiyatlari bu kadar yuksekken(dogalgaz,elektrik) bu tur kullanimlar bence son derece tasarruflu ve cevreye etkisi en az.Bunuda goz onune almak lazim,guzel goruntumu yasanilabilinir cevre mi?

• H.SAHİN kullanıcısına yanıt
    Bakımları, kontrolleri yapılmayan, sirkülasyon sistemi olmayan, depolardaki durağan sular ve kalitesiz malzemelerden üretilen güneş enerjili su ısıtma sistemleri sağlığımızı her yönüyle tehdit etmektedir…

Sayın H. ŞAHİN;

İzninizle yazmıs olduğunuz yazıdan yukarıdaki bölümü kopyaladım. Kusura bakmayınız lütfen. Uzun süreden beridir bu sektörde hizmet veren biri olarak bir açıklama yapma gereği duydum. Müsadenizle...

Kopyalamış olduğum bölüm tamamiyle doğrudur. Lejyoner hastalığı mikrobu bakımsız, pas tutmuş ve uzun süredir sirkulasyon sağlanmamış (yani kullanılmamış) ortamda bulunmaktadır.

Ancak ve ancak lejyoner mikrobu sadece ısı sıcaklığı sabit sularda çoğalabilmektedir. Yani suyun sıcaklığı örnek olarak 40 derece olursa (uzun süre) bu mikrop için bulunmaz bir fırsattır.
    Güneş enerjilerinde kullanımdan dolayı su sıcaklığının sabit kalması mümkün değildir. Sürekli olarak sirkulasyon söz konusudur. Şimdi sadece yazın kullanılan güneş enerjisinde durum ne diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Haklısınız. Sadece belli zamanlarda kullanılan güneş enerjisi içindeki su da, sıcaklığı sürekli olarak değişebilir. Nedeni ise tamamen farklı olan hava durumundan kaynaklanmaktadır. En basiti gece gündüz farkı ve güneşin çıkmadığı günleri konuya dahil edebiliriz sanırım. Söyle düşünelim bir de. Yazlıkda dolapta ya da evin herhangi bir yerinde 1 şişe su bıraktınız ve 7 ay sonra geldiniz tekrar yazlığa. O sudan içer miydiniz. Dökersiniz değil mi? Aynı durum güneş enerjisinde de geçerli olması gerekir. Panelli sistemlerde zaten müşterilerimize kullanmayacağınız sürede boşaltınız diye uyarı yapıyoruz zaten. Ayrıca yazıda da belirtildiği gibi işini kötü yapan ve genel tabirle dandik malzeme kullanan merdivenaltı firmaları yüzünden sektörde iyi malzeme kullanan ve kaliteye her zaman önem veren firmalar da etkileniyor. Sonuç itibari ile 1 elin 5 parmağı nasıl aynı değilse, sektördeki firmaların da hepsinin kötü malzeme kullandığı sonucuna varamayız. Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur. Gazete yazısını da paylaştığınız için teşekkürler. Nihai tüketici olarak diğer tüketicileri bilinçlendirmek adına olumlu bir davranış. Tebrik ederim sizi.

Son olarak; Dünya'da güneş enerjisini en çok kullanan ülkeler sırasıyla; Almanya, KKTC, Çin ve sonrasında Türkiye'dir.

Saygılarımla

• kref K kullanıcısına yanıt
    Soğuk su deposunun girişinın buyuk olması sıcak su deposunun kapasıtesını etkılemez. Soguk su deposu bence en az 100 LT olmalıdır diye düşünüyorum

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege Solar

Sayın H. ŞAHİN;

İzninizle yazmıs olduğunuz yazıdan yukarıdaki bölümü kopyaladım. Kusura bakmayınız lütfen. Uzun süreden beridir bu sektörde hizmet veren biri olarak bir açıklama yapma gereği duydum. Müsadenizle...

Kopyalamış olduğum bölüm tamamiyle doğrudur. Lejyoner hastalığı mikrobu bakımsız, pas tutmuş ve uzun süredir sirkulasyon sağlanmamış (yani kullanılmamış) ortamda bulunmaktadır.

Ancak ve ancak lejyoner mikrobu sadece ısı sıcaklığı sabit sularda çoğalabilmektedir. Yani suyun sıcaklığı örnek olarak 40 derece olursa (uzun süre) bu mikrop için bulunmaz bir fırsattır.
    Güneş enerjilerinde kullanımdan dolayı su sıcaklığının sabit kalması mümkün değildir. Sürekli olarak sirkulasyon söz konusudur. Şimdi sadece yazın kullanılan güneş enerjisinde durum ne diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Haklısınız. Sadece belli zamanlarda kullanılan güneş enerjisi içindeki su da, sıcaklığı sürekli olarak değişebilir. Nedeni ise tamamen farklı olan hava durumundan kaynaklanmaktadır. En basiti gece gündüz farkı ve güneşin çıkmadığı günleri konuya dahil edebiliriz sanırım. Söyle düşünelim bir de. Yazlıkda dolapta ya da evin herhangi bir yerinde 1 şişe su bıraktınız ve 7 ay sonra geldiniz tekrar yazlığa. O sudan içer miydiniz. Dökersiniz değil mi? Aynı durum güneş enerjisinde de geçerli olması gerekir. Panelli sistemlerde zaten müşterilerimize kullanmayacağınız sürede boşaltınız diye uyarı yapıyoruz zaten. Ayrıca yazıda da belirtildiği gibi işini kötü yapan ve genel tabirle dandik malzeme kullanan merdivenaltı firmaları yüzünden sektörde iyi malzeme kullanan ve kaliteye her zaman önem veren firmalar da etkileniyor. Sonuç itibari ile 1 elin 5 parmağı nasıl aynı değilse, sektördeki firmaların da hepsinin kötü malzeme kullandığı sonucuna varamayız. Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur. Gazete yazısını da paylaştığınız için teşekkürler. Nihai tüketici olarak diğer tüketicileri bilinçlendirmek adına olumlu bir davranış. Tebrik ederim sizi.

Son olarak; Dünya'da güneş enerjisini en çok kullanan ülkeler sırasıyla; Almanya, KKTC, Çin ve sonrasında Türkiye'dir.

Saygılarımla
    Sayın, Ege Solar

Adana 'da yaşadığımız için yazlı kışlı sürekli sıcak su olmaktadır. Kışın donma olayı olmadığı için gecede olsa herzaman ılık su da olmaktadır.
    Siz değerli bilgi sahibi kişilerin yönlendirmeleri ile kişiler bilgilenmektedirler.

Sadece köşe yazısını bilgi için alıntı yaparak kopyalım.

Açıklamalar için teşekkürler. Umarım sizin açıklamalarınız kullanıcılara yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 31 Ocak 2015; 8:31:09 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.