Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
37
Favori
235.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski sistemde 3 panelli secmek daha iyimidir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kref -- 31 Ocak 2015; 18:43:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kref K kullanıcısına yanıt
    2 panelli yerine 3 panelli secmek size sıcak suda +90 Lt fayda sağlar sadece
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Tabi sicak su deposununda buyuk olmasi gerekir,yoksa ayni depoda bir fark olusturmaz degilmi?yoksa daha cok isitirmi suyu?

• Kaplan yesilgonen enerji ile gorustum bugun.kendi uretimleriymis.İç kazan 0.8 dış kazan 0.8 kalinligindaymis.Ustelik vakum tüplerin çapıda uzunluguda gayet iyi geldi.
    Yalniz klasik sistem ile vakumlu sistem arasinda 500 tl fark var.Bu fark aliminyum ve galvaniz depo farki gibi geldi.
    Kararsizim 1-2 gune almam lazim.Seçimi ustalara birakiyorum.

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?

2 panelli sistemde 180 lt, 3 panelli sistemde 270 lt sıcak su kapasiteli depo kullanılmaktadır
    aradakı fark krom ve galvaniz farkıdır. ama 500 tl fark çok fazla bilginiz olsun. Bence vakum tüplü modeli tercih etmelisiniz.
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Bu kaplan yesilgonenin verdigi fiyat 1300 pesin panelede 800 istedi.Vakumluda daha uygun buldum aslinda 900 tl olan ama çin malı sanırsam.Birde solaris mi solarid mi nedir adana uretimi olan var oda 1100 tl istiyor ama hem sac kalinligi daha dusuk hemde vakum tuplerin capi daha kucuk?Aslinda butce 1000 tl daha ustune pek cikmak istemiyorum ama yesilgonenin deposu,tupleri baya albenili saglam duruyor.

• GÜNEŞ ENERJİ tüplü olan modelleri hava yapıyor deniliyor gerçekten hava yaparmı

hava yaparsada havası nasıl alınıyor

ilk kurulmdan sonra 24 saat suyu açmayın hava yapar deniliyor

bilen bi arkadaş anlatırsa sevinirim
  • ozkan1979 kullanıcısına yanıt
    Hayır hava ile ilgili değildir. Sadece ilk 24 saat sistem tam anlamıyla içindeki suyu çevirmesi için bu şekilde soylenmiştir. Çayı demlediğimizde hemen içmez, demin oturması bekleriz değil mi?. Hemen hemen aynı hesap olarak bakabiliriz.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege Solar

Hayır hava ile ilgili değildir. Sadece ilk 24 saat sistem tam anlamıyla içindeki suyu çevirmesi için bu şekilde soylenmiştir. Çayı demlediğimizde hemen içmez, demin oturması bekleriz değil mi?. Hemen hemen aynı hesap olarak bakabiliriz.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

peki hava yaparmı hava yaparsa da nasıl alınıyor havası

teşekkürler.
  • ozkan1979 kullanıcısına yanıt
    Hayır vakumlu sıstem hava yapmaz. Sadece çeşmeden ilk etaplarda bazen tutukluk yaparak gelir su. o da her enerjide olmaz.
  • ayvalıkta yaşıyorum. burada hangi markayı tavsiye edersiniz? 4 kişilik bir aileyiz.
  • izmir merkezde otutyorum 2 katlı müsatkil ev 4 yetişkin 1 adet çocuk nasıl sistem önerirsiniz marko model
  • bu konuya kimse bakmıyormu
  • izmirde maximum diye bir firma var bucada duyan varmı nasıl firma
  • Arkadaşlar Ankara'da hangi sistem tavsiye edersiniz? Kışın malum -15 falan görülebiliyor.Köy biraz yüksek rakımda.
  • Merhaba, tüplü sistem daha verimli olduğu muhakkak fakat bu sistemlerin tüp ömrünün 5-6 sene olduğu ve bu süre sonunda değişim gerektiği panellere ise 20-30 sene birşey olmadığı söyleniyor. Doğru mudur bilgisi olan var mı?

• 5-6 sene omru degıldır. sadece 5 sene sonrasında kırecten zaman zaman tıkanma yapabılır. bunu da temızlersenız hıc problem kalmaz
  • Kesinlikle klasik sistem.. eğer panelleri kış açısında yani yere göre 60 derecede tutarsanız ,kışın bile 75 dereceye kadar sıcaklık alabilirsiniz ayrıca .. açı 60 derece olursa, yazın kaynama durumu olmaz ve konulan antifriz 3-4 yıl sistemde kalacağı için hersene anti friz ilavesine gerek olmaz..

• Sn Ozan Artun;

Klasik sistemler ile vakum sistemler arasında çok fazla fark var gerek ısıtma gerekse kullanım açısından. Bilginiz olsun istedim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.