Şimdi Ara

Güneş paneli şarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar ufak bir sorunum var amatör hobi tutkunuyum 5w güneş paneli aldım 5v 2 amp convektör telefom mp3 türü cihazları şarj etmek için ama pilleri şarj etmek istediğimde sorun oluştu 3.7 lityum pilleri şarj edemedim piller bozuldu kuru aküyü henüz denemedim onunda bozulmasından korkuyorum
    resimdede gördüğünüz gibi ben bu pilleri nasıl şarj ederim.

bir de arkadaşlar bilim şenliği için çok pasit bi 4 kutup mıklatıs takarak yaptığım rüzgar tribünü var
    http://www.etkinogretmen.com/ruzgar-trubunu-yapimi/
    bunada şarj düzeneği kurmalıyım radyo türübir cihazı rahatlıkla çalıştırabilmek için

resimleri ekledim yardımlarınızı beklyorum tşk saygıarımlar
     Güneş paneli şarj sorunu Güneş paneli şarj sorunu Güneş paneli şarj sorunu Güneş paneli şarj sorunu Güneş paneli şarj sorunu

• Kolay gelsin . fotoğraflarla bir şey anlaşılmıyor . şematik olarak ne yaptığının çizimini görürsek eğer yardımcı olabiliriz belki .
    güneş paneline 1N 400X serisi diot bağlamışsın fakat diot gördüğüm kadarıyla ters yönde . neyse burada fotoğraf ile yorum yapmak zor ,çizim gönder bakalım . bu konuda internette yardımcı olacak bir çok kaynak mevcut ,araştırırsan sonuca ulaşabilirsin .
  • Kolay gelsin

3.7 volt piller için 5v converter yanlış, bu pillerin maksimum şarj voltajı 4.2 dir. Buna uygun step down devreleri var onlardan almalısın ayrıca arada diyot a gerek yok zaten converter da diyot var yani akım ters yönde gitmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • step-up/down (ikisini de yapabilen) bir regülatör devresi kurmalısınız. bu sayede çıkışı sürekli set ettiğiniz değerde tutabilirsiniz. bulut olduğunda gerilimi yükseltecek, tam güneş altında da gerilimi düşürecektir. bu sayede çıkış voltaj dalgalanmasından daha az etkilenir. aynı zamanda panelinizi daha verimli kullanmış olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    9 ay önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.