Şimdi Ara

Güneş paneli tam sinüs inverter voltaj düşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 5 panelli 4 tane 200 ahlik akü ve 1600 wattlık tam sinüs inverterimiz var. Ayetek marka hepsi. 170 metre ilerisinde 1kwlık bir kuyu var 6lık yeraltı kablosu çektik. Dalgıcı sisteme bağlayınca çıkış gerilmii 90 volta kadar düşüyor. Aküler yarıdan azsa sistem kendini korumaya alıyor. Neden olur acaba? Denemeleri gündüz vakti yaptık 1250 wattlık panel var aküden enerji kullanmaması lazım direk panelden gelen enerjiyi 220ye çevirip verse dahi yetiyor ama sorunun kaynağın bir türlü çözemedik. Yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler.

• Muhtemelen invertör ufak geliyor.1 kw motor kalkarken 2-3 katı akım çeker.Birde 170 metreye 6 lık kablo 220 voltmu taşıyor.12 voltmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 27 Temmuz 2016; 1:42:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloları inverterden ve motordan söküp direnç değerlerini ölçün. kaçak varmı kontrol edin. önce motor tarafınınkablo uçlarını birleştirip dirence bakın sonra motor tarafı uçlarını açıp inverter tarafındaki uçları birleştirip direnç ölçün. sonra her iki ucuda serbest bırakıp direnç değerlerini ölçün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Muhtemelen invertör ufak geliyor.1 kw motor kalkarken 2-3 katı akım çeker.Birde 170 metreye 6 lık kablo 220 voltmu taşıyor.12 voltmu.

220 volt taşıyor hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Kabloları inverterden ve motordan söküp direnç değerlerini ölçün. kaçak varmı kontrol edin. önce motor tarafınınkablo uçlarını birleştirip dirence bakın sonra motor tarafı uçlarını açıp inverter tarafındaki uçları birleştirip direnç ölçün. sonra her iki ucuda serbest bırakıp direnç değerlerini ölçün.

Kaçak olduğunu sanmıyorum hocam yeraltı kablosu ile götürdük bizzat başındaydım bağlantı yerlerini fişlerle yaptık. 10kwlık mazotlu jeneratör var ona takınca gayet sağlıklı çalışıyor pompa. motor tarafındaki fişi söküp kabloları birleştirip öbür uçtan direncini ölçerim yarın ama kablo daha yeni 170 metrelik kabloda kaçak olduğunu sanmıyorum 6mmlik kablo.

• 90 volt, kablonun invertör tarafında mı motor tarafında mı ölçülüyor?
    deneme yaptığınız zaman da dalgıç suda mıydı?
    jeneratörden çalışırken motorun özellikle kalkışta çektiği akımı ölçtünüz mü?
  • Büyül ihtimalle kalkış akımı sağlanamıyor. Daha büyük inverter lazım. Bi de daha kalın kablo kullanılsa daha hoş olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaycı

90 volt, kablonun invertör tarafında mı motor tarafında mı ölçülüyor?
    deneme yaptığınız zaman da dalgıç suda mıydı?
    jeneratörden çalışırken motorun özellikle kalkışta çektiği akımı ölçtünüz mü?

hocam dalgıç sudayken çekti inverter tarafı 90a düştü sonradan inverter menüsünden girince 2kw çektiğini gördüm ve bu da inverterin büyütülmesi anlamına geliyor. teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.