Şimdi Ara

Güneşe maruz kalan klavyeyi koruma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir havayolu şirketinde staj görüyorum. Yanında staj yaptığım teknisyen izinde olduğu için şu anda hangardaki (uçakların barındığı, bakım yapıldığı yer) bilgisayarlardan ben sorumluyum ve kullanılan laptopları pleksilerle kaplamışlar zarar görmesin diye. Fakat güneşin altında kaldıkları için Toshiba laptopların klaveyleri resmen erimiş durumda. Pleksileri bir şekilde kaplayarak koruyabiliriz diye düşündüm fakat dışarıda kalan harici klavyeyi nasıl bir madde ile kullanılmasını zorlaştırmadan koruyabilirim? Şimdiden Teşekkürler

• Şüphesiz sizin de çok iyi bildiğiniz gibi elektronik aletlerin ne olursa olsun uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Bu durumda kullanacağınız basit bir örtü, bilgisayar üzerine gölge düşürecek basit bir önlem en sağlıklısı olacaktır. Ancak bunların mümkün olmaması durumunda akla gelen en kolay yol beyaz ya da açık gri renkli klavyelerden kullanmak. Bu klavyeler ışığı daha az emdiğinden daha az ısınacak ve daha az sorun yaşatacaktır. Bunun dışında işe yarar bir çözüm benim aklıma gelmiyor. Klavyeleri aluminyum folyoyla kaplarsanız o başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Şüphesiz sizin de çok iyi bildiğiniz gibi elektronik aletlerin ne olursa olsun uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Bu durumda kullanacağınız basit bir örtü, bilgisayar üzerine gölge düşürecek basit bir önlem en sağlıklısı olacaktır. Ancak bunların mümkün olmaması durumunda akla gelen en kolay yol beyaz ya da açık gri renkli klavyelerden kullanmak. Bu klavyeler ışığı daha az emdiğinden daha az ısınacak ve daha az sorun yaşatacaktır. Bunun dışında işe yarar bir çözüm benim aklıma gelmiyor. Klavyeleri aluminyum folyoyla kaplarsanız o başka

Bende tam alimünyum folyo ile kapla diyecektim

• Öncelikle teşekkürler :) Açık renkli klavye gayet mantıklı tabi ama klavyeler çoktan alınmış benim yapmak istediğim siyah klavyeleri korumak. Örtü olayıda pek aklıma yatmadı çok fazla kişi kullanacak çünkü onu sağlamak biraz zor gibi. Aliminyum folyo iyi de oda dayanmazki be hocam
  • Çok fazla kişi kullanacağı için boyamak da işe yaramaz. Klavyeye güneş yağı sürecek halimiz de olmadığına göre siz iyisimi onları o şekilde kullanın, klavye iyice haşat olduğu zaman beyazını aldırın. En sağlam yolu bu. Sizin çalıştığınız koşullarda klavyelere herhangi bir modifikasyonu pratik bulmuyorum. Kolay gelsin. Ha bu arada aman uçaklara dikkat hocam tırsıyorum da ben biraz gözünüzü seveyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.