Şimdi Ara

Boya koruma üzerindeki çizikler gider mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabamı alalı 3-4 ay oldu alırken boya koruma yaptırmıştım bayide arabayı sıfır aldım geçen gün bi yerden geçerken zaytin agacının dalı arabanın yanını sürttürdüm indim ince bi çizik var elime geliyor ellediğimde ama serise sorduğumda o verniğin üxerinde geçer dediler sizce doğrumu çok ince bi çizgi ama yarım metre falan araba beyaz olduğundan belli olmuyor gene boya koruması yaptırsam geçer mi çizikler ?

• Benim arabayı geçen hafta boydan boya çizmişlerdi yetmemiş birde çarpı işareti yapmış adi herifler. neyseki çiziklerin bir kısmı çok derine inmemiş sadece vernik tabakası hasar görmüş. aynı gün boya koruma yaptırdım ince çizikler kayboldu fakat biraz daha derin çizikler hala duruyor. boya koruma derin çizikleri sadece maskeler bir müddet görünmez ama koruma ömrünü tamamladıktan sonra tekrar ortaya çıkıyor
  • insanların işleri güçleri yok işte tututup çiziyolar güzel temiz bi araba oldumu bu milleti anlamıyom neyine uyuz oluyolarsa neye gene ucuz yırtmışsın .benimkide aslında belli olmuyo tabi beyaz olmasının bi avntajı bu ama güneşte parlayınca gözükyo ele gelmiyo ama tırnakla elleyince küçük bi takıntı oluyo o kadar bu dediklerimde boya korumanın üzerinde boyaya zarar vermesin yeter koruma yeni olduğu için bbiraz dahaa dursun yaza doğru bidaha koruma yaptırmayı düşünüyorum
  • Boya koruma dediğiniz wax yani mumlamanın çizik gidermeyle bir lakası yoktur. Onun amacı parklıdır.

Düzgün bir yıkamacıda hafif pasta cila yaptırın çıkacaktır.
  • 3-4 aylık arabaya pasta cila yapırmayı mantıklı bulmuyorum bazı yerlerde okuuğum kadarıyla boya koruma haif çizikleri gideriyomuş.Bende forumda arabasında ince çizik olup boya koruma yaptırdıktan sonra gidip gitmediğini öğrenmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3536

3-4 aylık arabaya pasta cila yapırmayı mantıklı bulmuyorum bazı yerlerde okuuğum kadarıyla boya koruma haif çizikleri gideriyomuş.Bende forumda arabasında ince çizik olup boya koruma yaptırdıktan sonra gidip gitmediğini öğrenmek istedim

Bilgileriniz eksik. Öncelikle ben size bütün aracı pasta cila yaptırmayı önermedim. O işlem boyası solmuş çok eski araçlara yapılır. Lokal pasta cila ise sizdeki gibi vernik katmanındaki çizikleri kapatmak için kullanılır. Çizik gidermenin mantığı çizik olan bölgeyi hafifçe yukarıdan aşağıya doğru aşındırarak çiziği yok etmektir. Boya koruma dediğiniz olay cila sonrası mumlamadır. Cila da çok çok ince cd çiziği gibi kılçal cizikleri yok edebilir o kadar. Daha gözle görülen çizikler için pasta uygulaması şarttır.

• peki lokal çizik giderme yaparken orjinal boyaya zarar verirmi ayrıca ben serviste aracı gösterdiğimde bu çiziklerin bir sonraki boya korumayla gideceğini vernik üzerinde oldukları söylendi de

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m32pwiKv80Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet3536 -- 3 Mart 2013; 13:42:35 >
  • Servis boya koruma için sizi garantilemek istemiş.

Araçlarda kaportada önce astar, sonra boya, sonra da koruyucu vernik vardır. Vernikteki çok derin olmayan çizikler pasta ve cilalarla aşındırılıp yok edilir. Yani o bölgedeki vernik katmanı bir nebze inceltilir. Ama vernik katmanı gayet kalın olduğundan bu bir sorun teşkil etmez. Çizik aşırı derin değilse boyaya zarar verme dhaa doğrusu vernik katını geçip boyaya ulaşma şansı çok düşüktür, ki öyle bile olsa pastayla boyaya ulaşacak kadar aşındırma yapmak çok zordur. Eğer vernikteki çizik çok derinse ya pastayla gittiği kadarıyla bırakılır ya da o bölgeye lokal venrik dolgusu yapılıp önce zımparayla tesfiye edilir sonra da cila ile parlatılır. Eğer cizik boya katmanına kadar inmişse önce boya rötuşu, sonra vernik dolgusu yapılıp cilalanarak eski haline döndürülür.

Sizin durumunuzda çizik belirginse lokal pasta ile, çok hafifse cila ile kaybedilir. Boya korumanın amcaı verniği koruyucu bir mum tabakası sürmektir çizik doldurmak değil. Boya korumada araç sırasıyla killenip, cilalı şampuanla yıkandıktan sonra cilalanıp mumlanır. Bu süreçte çizik yok etme verimi minimumdur. Kılcaldan derinler ancak yukarıdaki yazdığım metodlarla yok edilir.

• peki bu çizikler polisajla falan giderme falan yapılailirmi serviste benimki hiç belli olmuyo zaten ben kendim bildiğim içibn tırnakladımda ele geliyor verniğin üzerinde
  • Servise gitmenize gerek yok, düzgün bir oto kuaförüne götürüp gösterirseniz hallederler. Aslında kendiniz de yaparsınız ama biraz araştırıp bilgilenmeniz lazım.
  • teşekkürler bilgilendirdiğiniz için
  • rica ederim bu konularda ne bilgi dolu ortam skodaturkey'dir. Bir göz atın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.