Şimdi Ara

güneşi takip eden devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar güneşin yönüne göre açısını değiştiren bi devre yapmam lazım ama internetteki devrelerin hepsi çizilmiş ve bunları okumam zor oluyor bana bi devre çizip basitçe açıklayabilecek biri varmı lütfen yardım

• yardım edicek yokmu koskocaman fromda
  • bende merak ettim şimdi
  • Hocam paneli topraga çakılmış döner bir milin üzerüne kuruyorsunuz. Yanına birtane ay çiçeği ve bunları birbirine köprü dirençle bağlıyırsunuz. Ay çiçieği güneşin olduğu tarafa döneeceği için basit bir devre kurulmuş olacak.

Şaka bir yana bende duymuştum ama yapılabileceğini sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tane fotosel alınır.

Fotoseller 1cm uzunluğunda içi siyah boruların içine yerleştirilir. Fotosel borunun dibinde olacak, ışığı direkt alamayacak.

Fotoseller 120 derece açıyla çember çizecek şekilde yerleştirilir.

Fotoseller çemberin dışına doğru 20 derece açı yapacak şekilde boruları eğik yerleştirilir.

Fotosel dirençleri bir mikro işlemci tarafından okunur.

En düşük direnci gösteren fotosele doğru motor hareketi verilir.

Bu hareket sürekli yaptırılarak sistem sanki bir servo motoru sürüyormuşçasına devam ettirilir.

Hareket sistemi için 3 sonsuz vida bağlı motor kullanmanızı, motor bağlantılarının da fotoseller ile aynı doğrultuda koymanızı tavsiye ederim.

Mantık bu şekilde, devreyi ve sistemi hazırlayacak arkadaşlara kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

3 tane fotosel alınır.

Fotoseller 1cm uzunluğunda içi siyah boruların içine yerleştirilir. Fotosel borunun dibinde olacak, ışığı direkt alamayacak.

Fotoseller çemberin dışına doğru 20 derece açı yapacak şekilde boruları eğik yerleştirilir.

Bu hareket sürekli yaptırılarak sistem sanki bir servo motoru sürüyormuşçasına devam ettirilir.

Hareket sistemi için 3 sonsuz vida bağlı motor kullanmanızı, motor bağlantılarının da fotoseller ile aynı doğrultuda koymanızı tavsiye ederim.

benimde kafamda kurdugum şey az çok buda fakat devresı

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

3 tane fotosel alınır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• çocuğun fen ödevi için yapıyoruz bunu. bitince paylaşırım istersen. sadece devre gerekiyorsa, internetten bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

çocuğun fen ödevi için yapıyoruz bunu. bitince paylaşırım istersen. sadece devre gerekiyorsa, internetten bulabilirsin

Aslında çok iyi olur ama internetteki devreleri okumakta zorlanıyorum :( paylaşırsanız çok mennun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogu1215 -- 17 Mart 2015; 20:43:26 >

• benim yaptığım devre budur. limit swiçler ve onlara paralele olan diyotlar isteğe bağlıdır, kaldırılabilir.
     güneşi takip eden devre
  • quote:

benim yaptığım devre budur. limit swiçler ve onlara paralele olan diyotlar isteğe bağlıdır, kaldırılabilir.
     güneşi takip eden devre

Çoook teşekkürler

• bu devreden 2 tane yaptım. yatayda ve düşeyde güneş takibi yapılacak. mekanik kısmı halletmek daha zor olacak. motor hareketlerini dişlilerle yavaşlatmak işin püf noktası. buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

bu devreden 2 tane yaptım. yatayda ve düşeyde güneş takibi yapılacak. mekanik kısmı halletmek daha zor olacak. motor hareketlerini dişlilerle yavaşlatmak işin püf noktası. buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Benim için öbenli olan devreydi saolun gerisi ustama(arkadaşım gibi anlaşırız o yüzden usta adı)kalmış birşey

• Bu güneş takip sisteminde bir çözüm daha var gibi.Hani şu evlerde kullanılan pilli koku spreyleri bu is icin kullanılabilir.Bu cihazlarda bir anahtarla motorun calısacagı süre aralıgı7,5-15ve 30 dakikada bir olmak üzere ayarlanabiliyor.Hem icinde disli mekanizmasıda var.Uygun bir düzenekle panelin milim milim günese dogru hareket etmesi saglanabilir.Motorun hareket etmesi gereken sürede zaten üzerinde bulunan zamanlama anahtarı ile ayarlanabilir.Motor her seferinde yaklasik bir saniye kadar calisip otomatik olarak stop ediyor,e daha ne olsun dimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Bu güneş takip sisteminde bir çözüm daha var gibi.Hani şu evlerde kullanılan pilli koku spreyleri bu is icin kullanılabilir.Bu cihazlarda bir anahtarla motorun calısacagı süre aralıgı7,5-15ve 30 dakikada bir olmak üzere ayarlanabiliyor.Hem icinde disli mekanizmasıda var.Uygun bir düzenekle panelin milim milim günese dogru hareket etmesi saglanabilir.Motorun hareket etmesi gereken sürede zaten üzerinde bulunan zamanlama anahtarı ile ayarlanabilir.Motor her seferinde yaklasik bir saniye kadar calisip otomatik olarak stop ediyor,e daha ne olsun dimi.

Bu hiç aklıma gelmemişti ama ufak işler için ideal olur teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.