|
Zaman makinesi mi? Bilim insanları zamanda yolculuğu başarıyla simüle etti
-
-
Sadece simüle edebilirler filmlerdeki gibi ne ileri nede geri dönüş olamaz.
-
Aynen Dünya düzdür. Görüntülü görüşme mümkün değil. O kadar plak cebe nasıl sığabilir ki? Uçmak imkansız zart zurt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 14 Ekim 2023; 23:31:37 >
-
Bu yüzde 25 veya yüzde 75 değerleri parçacığın spin açıları ise çok da yeni bir şey değil. Olay zaten dolanık parçacıkları her ölçtüğümüzde rastgele çıkmaları.
Kuantum silgisi deneyine bir göz atın derim.
-
Deminden şimdiye mi gelmişler? Fizik için büyük insanlık için tikindirik bir durum mu?
-
aynen; kanıt yok genetik olarak domuz ile %99, muz ile %50 ortağız ama "rasıt gele oldhuk ve hepimiz maymunuz"
"ameriga, solar radyasyona rağmen 69 da aya ghetti yeghenım ama son 10 yıldır son teçlere rağmen gidemiyor. ama olzun, amerıga en böyüh, 50 yıl zonrasının teçları vağ adamların ellerınde"
"azlında evren bir dene degül. milyarlarıca varü. yani zen en az 50 milyonunda, milyardersan yeghenım. güven banha yağğğğ"
-
Işınlama belki ama zamanda yolculuk fizikken imkansız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"quantum mekanigini anladiginizi dusunuyorsaniz quantum mekanigini anlamamissinizdir" richard feynman
-
Allah akıl fikir versin. Çevrenize de bol bol sabır versin. Sanmıyorum ki seveniniz olsun.
-
İleriye gitme olabilir
-
O da zor. Einstein’in bazı teorileri var ama onlar da çok ütopik ve imkansıza yakın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaman yolculuğunun yapılıp yapılamayacağı konusunda çok dikkat çekici ve etkileyici tespitler ortaya koyan bu inceleme yazısını okumanızı hararetle tavsiye ediyoruz.
Zaman Yolculuğunun İmkân ve İslamî Delilleri Hakkında
https://risaleinuregitimprogrami.com/2021/12/05/zaman-yolculugunun-imkan-ve-islami-delilleri-hakkinda/
-
Cem Yılmaz KesitleriyoutubeCem Yılmaz Kesitleri "Zaman makinesi" #cemyılmaz #cmylmz #shortshttps://www.youtube.com/shorts/KkpHIsPxr58?si=0Io1EJi5mD1fHrcu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar.
Zamanda yolculuk temalı filmleri ilgiyle seyrederim. Hatta aynı günün tekrar tekrar yaşandığı filmler de favorimdir. Fakat iş gerçeğe gelince kafamın almadığı bir durum var.
Mesela: Işık hızı ile giden bir araca binip dünyadan 1 saat seyahat ederek milyarlarca km uzaklaşsak ve tekrar 1 saat süren yolculuk ile geri dönsek bizim sadece 2 saat yaşlanırken dünyada yaşayanların yıllarca yaşlanacağı söyleniyor. Böyle bir teori var. Bu bana nedense tamamen saçma geliyor. Neden saçma geliyor. Onu da söyleyeyim.
Şöyle bir olay hayal edin. Bir adam dünyada birini öldürüyor ve yakalanmamak için ışık hızında giden bir araca binerek 10 saatlik bir yola gidiyor. Yani kaçıyor. Polisler de kendi ışık hızlarında giden araçlarla peşine düşüp adamı yakalıyorlar. araca bindirip 10 saatlik yolculuktan sonra dünyaya getiriyorlar. Yani toplamda 20 saat dünyadan ayrı kalıyorlar.
Geri döndüklerinde bir bakıyorlar. Yıllar geçmiş. Tanıdıkları tüm insanlar ölmüş. Öldürdüğü adamın çocukları bile ölmüş. Torunları hayatta. Keza gidip gelen polislerin de anneleri, babaları, eşleri, çocukları ölmüş.
Bu durumda suçlu için adalet mekanizması nasıl işleyecek. Bu da bu teoriyi saçma hale getirmiyor mu?
Siz ne dersiniz?
-
Mümkün olsa bile filmlerdeki gibi geçmişi değiştiremeyiz. Zaten değiştirmemeliyiz de. Bence hayalet gibi oluruz. Her şeyi yerli yerinde görürüz.
Timecop filminde güzel bir deyim var. Geçmişe giden bir kişi aynı zamanda, aynı yerde ikinci defa bulunamaz.
-
Teknoloji akıl almaz şekilde ilerliyor her şey olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
"quantum mekanigini anladiginizi dusunuyorsaniz quantum mekanigini anlamamissinizdir" richard feynman
|
Sadece simüle edebilirler filmlerdeki gibi ne ileri nede geri dönüş olamaz.
|
aynen; kanıt yok genetik olarak domuz ile %99, muz ile %50 ortağız ama "rasıt gele oldhuk ve hepimiz maymunuz" "ameriga, solar radyasyona rağmen 69 da aya ghetti yeghenım ama son 10 yıldır son teçlere rağmen gidemiyor. ama olzun, amerıga en böyüh, 50 yıl zonrasının teçları vağ adamların ellerınde" "azlında evren bir dene degül. milyarlarıca varü. yani zen en az 50 milyonunda, milyardersan yeghenım. güven banha yağğğğ"
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X