Şimdi Ara

Güney Kore, 4.5’inci nesil savaş uçağı KF-21’in seri üretimine başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kağan alt yapısını burdan aldık diye biliyorum...biz de 2028 ilk teslimat bekleniyor..adam lar 2026 da ayrıca 4500 muhendisle iş yapıyor biz 11500 ama gene de aradaki farkı kapatamamısız...gerci ucak bileşenlerini uretiyoruz biz.. oda ayrı konu..

Bu arada bu ucak ve kaan 5. nesil hatta 6. nesil e hazır....5 nesil e terfi edebilmesi için motoru da terfi edebilmek gerekli..motor teknolojisini yakalar ve seri uretime gecersek arada fark kalmayacak.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

Çinle karşılaştırma yapman mantıksız.

Güney Kore ise senin vatandaşların tekstilde inşaatlarda çalışırken adamlar argeye yoğunlaşıp tüketici elektroniğinde lider konuma geldi.

Güney Kore'de Üniversite eğitimi almayan vatandaşlar 2. sınıf sınıf muammele görürken.

Burada Üniversite eğitimi alan kişiler 2. sınıf vatandaş konumuna düştü.

Dünya pazarlarında lider şirketler çıkarttığı için muhtemelen yolsuzluk yok denecek kadar azdır.

Yani ürettikleri yüksek teknoloji ürünler sayesinde bu duruma geldiler.

Açlık tabiki her ülkede var ancak adam öğretmen olmuş.İkinci işte çalışmak zorunda Ulan yetiştirdiğin öğretmenleride aç bırakmazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayorumyapmakicinuyeoldum S kullanıcısına yanıt

Bizim "zenginimiz" neden elektronik ve ağır sanayiye girişmedi peki

Devlet bunların hepsini ayrıcalıklı tutup zengin ettiği halde adam gibi şirket olmayı ellerinden alan neydi

Yatırım yapıp riske girmek yerine hepsi hala "devlet ihalesi, komisyonculuk ve araba galericiliği" peşinde koşuyor

Her 10 Kasımda duygu sömürüsü yapmayı bilen bu "çok ilerici çok modern" şirketlerimizi Samsung vb gibi olmaktan alıkoyan neydi

Ayrıca

Neden Çinle karşılaştırma yapamıyorum

60larda dünyanın en aç en fakir ülkesiydi Çin

Çinliyi "ay yazııık saatlik 2 dolara çalışıyor" diye ezikleyen de bizim halk

O Çinli eşek gibi çalışıp bizi tokat manyağı yapınca da "e ama onlarınki de hayat mı yaa" diye hala bahane üreten de bizim halk

Ve yine bu 2 ülkedeki devlet baskısı bizim ülkeden daha fazla bu arada. 20 gün askerliğe ezilip büzülüp ağlaşanlar ülkesiyiz gelip Kore övücülüğü yapıyoruz. Biri de demiyor ki biz G Kore olmak için ne bedel ödedik 1946'dan beri. Yoksa devletin malı deniz yemeyen domuz mu dedik tüm milletçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 12 Ağustos 2024; 10:24:13 >

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Valla kim nasıl yaptı ne yaptı herkes gerçeği söylüyor zamanla tarih oturacaktır. Fakat beni ilgilendiren kimin ne yaptığı değil. Kurtulmuş olmamız bundan sonrası önemli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • stridercop S kullanıcısına yanıt

5.Nesil sayılması için

Motorun ısıl izinin çok çok düşük olması yada olmaması yani bıraktığı ısı nedeniyle tespit edilemesin bir diğer şartta Art yakıcısız yüksek hızlara çıkabilmesi zaten birinci söylediğimle bağlantılı art yakıcı Afterburner kullanmazsa ısı izi çok düşük olur

Su 57 bu nedenle tam karşılayamıyor hala uğraşıyorlar

6.nesilde bizimde üzerinde çalıştığımız iha/sihaların bu insanlı uçakla birlikte harekat yapabilecek birlikte hareket edebilecek olması , Kaan pilotu civardaki iha/siha yı kontrolüne alıp veri için veya diğer amaçlar için kullanabilecek diye hatırlıyorum , ayrıntılı araştırmadım aklımda kalanlar :)

• gun kullanıcısına yanıt

Fetö gider metö gelir., Daha çok darbe olur.

devlete yerleştirilen daha başka hangi cemaatler var say desen sayılır o kadar çok.

Bu teşviklerle olacak şey adam ürün üretmeye başlayacak ürettiği ürün hem büyük sermaye gerektirecek hem teşvik almayıp yüksek vergi oranlarından dolayı diğer ürünlerle rekabet edemeyecek.Eee o ürün için gerekli kalifiye insan sayisida az.Bugün teşvik alsa bile yarın baskıcı hükümetin teşviği kesmeyeceği ne malum daha kötüsü o kadar emeğin üstüne kendi adamlarından birine vermeyecekleri ne malum

Olmadık olay değil durum böyleyken adamlar enayimi hızlı nakit kazandıracak iş varken devletin 2 dudağı arasında olan işlere girip tüm parasını kaybetsin.

Adam bu kadar sıkıntıyı stresi çekeceğine gider yurtdışında yapar aynı işi.

Kimmiş o teşvik almayan

Kimmiş o vergileri silinmeyen

Kaldı ki vergi sistemi gayette kaçınmaya müsait.

Hepsinin de kendi bankası yani kredi yarayma gücü de var

Zenginimiz açık açık hiçbir yatırım yapmadı bu ileri sanayi sektörlerine

Komisyonculuk, galericilik ve ihalecilik dışında hiçbir halt yapmadı zenginimiz

Hatta arttırıyorum

Bu ülkenin "köklü" zenginleri yerli hiçbir atılım gelişemesin, herşey ithalata ve ithalatta kendilerine bağımlı kalsın diye bürokrasiyle beraber el ele taş koydular bu ülkenin önüne.

1946'dan beri bu böyle

Hala tek suçlu siyaseti görüyorsanız ya ticaretin içinde değilsiniz

Ya da sadece son 20 yıla vakıfsınız ve bu ülkede Ecevit seçilince muslukları kapatıp, Demirel seçilince bir anda muslukları açan " o köklü" zenginlere vakıf değilsiniz

En "moderninin" futbol kulüplerinde ortalık karıştırı hatta siyasetçilik yapanı ailelerden bahsediyoruz arkadaş.

Bunlardan ülkeye hayır gelmedi, gelmeyecekte. Sadece medya güçleriyle "en çok biz Atatürkçüyüz" diye duygu sömürüsüne devam edecekler

Her genç nesil de kanacak buna

• @idrisezman bu videolardan nasıl anladın da kaan 5.nesil değil diyorsun anlayışında kıtlık mı var senin

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Hayallerle uçak üretilseydi KAAN için 7. Nesil uçak derdim. Gerçek 4. Nesil olması.

Uçağın radar kesitini bilmiyoruz, 5. Nesil hatta pilot koltuğunu çıkarırsak 6. Nesil diyen sallamasyon ustalarına bakmamak lazım. Radar stealth özelliği muamma yani.

Elektro- Manyetik gizliliği belli değil. Ülkemizde bu teknoloji yok.

Termal Gizlilik motordan dolayı yok, sıfır yani. 4. Nesil uçak motoru, F-16 da kullanılan ( General Aviation üretimi F-110 motor ) motor kullanılıyor.

Akustik gizlilik yok, sıfır. Kullanılan motordan dolayı yeri göğü inleten ses çıkıyor uçaktan. Sesi tespit eden alıcılarda tespit edilir hemen.

Pasif sensörler yok. 5. Nesil olmasını sağlayan temel özellik. Ülkemizde bu teknoloji ve üretim yok.

Sensör füzyonu yok. 5. Nesil diyebilmemiz için temel özelliklerden. Bu teknoloji ülkemizde yok.

Yapay zeka destekli uçuş kontrol bilgisayarı yok.

Süper Cruise özelliği yok. Nedir bu özellik afterburner kullanmadan ses üstü hızlarda uçuş yapmayı sağlıyor.

KAAN ile çift motorlu F-15 Eagle arasında çok fark yok, silahları gövde içinde saklamak dışında. KAAN cam gibi görünüyor radarlarda alıcılarda.

Peki KAAN hakkında 5. Nesil uçak diyen sen, 6. Nesile hazır diyenler hangi bilgiye göre bunları söylüyorsunuz. Bilmediğiniz konularda bu kadar sallamasanız artık.

6. Nesil uçağa dünyada başlayan ülke yok. Fikir aşamasında henüz. 4. Nesil KAAN yapmak bile yeterli bir başarı olur bizim için şu aşamada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yahu kardeşim sen gerizekalımısın o yok bu yok yazmışsın. uçak daha yer testi bile yapmadı 2028 yılına kadar da çalışmalar sürecek. bittikten sonra işte uçağımız bu desinler sende var mı yok mu ondan sonra konuşursun. yapacağız diyorlar olacak diyorlar. yerde bile motor çalıştırmamış uçağa o kadar teknolojiyi eklemezler zaten.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Hakaret etme sinirini anlıyorum. Cahilliğini yüzüne vurunca çıldırma, lafı oraya buraya çekme.

Hiçbir şeyi olmayan uçağa neden 5. Nesil dedin. Hatta 6. Nesil bile yapılabilir dedin.

Bende diyorum bitsin o zaman salla. Uçup kaçıyorsunuz nesil üstüne nesil atıyorsunuz. Hürjet eğitim uçağına 4.5 nesil savaş uçağı demiş insansın bir daha havacılık hakkında bilgi veriyormuş gibi yapma tamam mı benim CAHİL VE SİNİRLİ kardeşim. Güney Kore, 4.5’inci nesil savaş uçağı KF-21’in seri üretimine başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 13 Ağustos 2024; 17:45:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• @idriszeman uçaan kaçan olacak diyen benmiyim ulan. adamlar bir proje yapmış birşeyler vaad etmiş bittiğinde en iyisi olacak demiş. bir tarih vermiş ve çalışıyorlar. kendileri söylemedide ben mi uyduruyorum. hürjet de bir savaş uçağıdır bu onun avcı olduğu anlamına gelmez. f16 dan küüçk olması dışında bir eksiği yok. eğitim için de kullanılacak gerekirse operasyonel de.

uzun vadede f-16 yerine hürjet olacak.

hükümete gelen kişi kendi zenginlerini çıkartınca diğerleri bunu görüp baskı yapınca boyun eğmek zorunda kalıyorlar.

Evet bürokratlarda suç var ancak iktidara gelenler sistemi düzeltmek yerine sistemi daha büyüttüler.

Ulan adam bütün yetkiyi aldı sistemi daha beter hale getirdi hala suçu daha çok fakirleşen halkta buluyorsun.

Bürokratların açısından bak iktidar değişiyor bazı bürokratlar değişiyor değişen bürokratlar izin verilemez şeylere izin vermeye başlıyor.İzin verdikleri tarafta iktidara yakın olan şirketler Diğer işadamları onların yaptıkları işleri görüyorlar.Onlara izin verdiniz bana izin vermediniz.Onlar şu kadar ürün sattı benden az vergi ödedi.Bu durumlarla karşılaşınca bu sefer darlayanlara izin vermeye başlıyorlar.

Bunu insanlar yapmadıkları taktirde şu an varolan tekeller daha büyüyüp diğerlerinin iş yapma şansı kalmazdı.Birazda bundan görmezden geliyorlar.

Sen ne zaman herkese adil davranırsan insanlar gider paşa paşa vergisini öder.

Eee Ecevit'in sonu nasıl oldu en son krizden kurtulmak için yabancıyı zengin eden plan yayınladılar.

Eğer yerel zenginin para akitmasina muhtaçsan suyuna gideceksin kardeşim günü gelince hepsini indirirsin zaten güç sende.

Adam zararına olacak şeyi neden yapsın enayimi

Atatürk o kadar şey yapmasına rağmen 100 yıl sonra ona ülkesinde düşman gözüyle bakan %50 nüfus varken birde

Adaletin sağlanamadığı ortamlarda herkes çıkarına bakar.

O kadar parayı kontrol etmediğin için konuşması kolay.

İyi bende diyeyim ulan bu zenginler ne kadar şerefsiz benim o kadar param olsa paramın %50sini devlete veririm.

İktidardaki adamlar Atatürk'e küfreden adamların cenazesine giderken.

Bu insanların Atatürk hakkında böyle konuşmaları takdire şayan onların senden fazla kaybedecek malı mülkü itibarı var.

Üstelik iktidarın şirketlere çöktüğü dönemde.

Baba sen ne anlatıyorsun Allah aşkına

Hiçbir dönem asla dokunulmayan ve suyuna gidilen zenginler belli bu ülkedeki

Bu zenginler neden bir Samsung, BYD veya atıyorum Baykar dahi olamadı

Kim hangi hükümet ne zaman engel olmuş bunlara

Aksine her gelen hükümet önce bunlara biat eder

Çünkü para olmadan kim siyaset yapabilmiş dünya tarihinde, birinin parası kullanılmadan siyaset mi olur, kimin parası peki o kullanılan

Halkın parası tüm dünyada o 0lkenin belli başlı zenginlerine aktarılır

O zenginler de bunun bedeli olarak o ülke için bişeyler üretir

Bizimkiler ne üretti peki.

Yenisi eskisi bütğn zenginlerimiz hala komisyonculuk, galericilik ve ihale peşinde

İçlerindem dişe dokunur çağa ayak uyduran sadece Baykar çıktı ki onun da arkasında da büyük ihtimalle Tei-Tusaş gücü var

Gerçekten bu ülke insanının kendi beceriksizliğimize sürekli "ya kafamıza vurdular ondan böyleyiz" diye bahane araması dünyada örneği yoktur herhal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 14 Ağustos 2024; 1:32:47 >

• Hayır siz Atatürk'e antipati beklediğiniz için
    Atatürk'ün adını ağzına alan herkese karşı çıkıp kendinizden olanların yaptıklarını abartıyorsunuz.

Bu kafayla devam edin.
    Devir değişti zaman Atatürk düşmanlarına müsamaha gösterilmeyecek.

quote:

Ulan adam bütün yetkiyi aldı sistemi daha beter hale getirdi hala suçu daha çok fakirleşen halkta buluyorsun.

"Verin yetkiyi, görün etkiyi" diyen kişiye, yetkiyi veren halkın ilgili kısmı hangi ülke vatandaşı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KF-21 bileşenleri ABD malı çok şey var.

KAAN sadece motor ABD malı olarak seri üretime geçecek.

• Epirus kullanıcısına yanıt

Böyle cümlelerle halkı kandirabilen hokkabazın karşısında en olmadık zamanlarda en olmadık cümleleri kullanan muhalefetti.

Uyuşturucu içen Makarna yiyen insanın düşünmesini mi bekliyorsun manipülasyona en açık kişiler.

Özellikle 15 temmuzda Erdoğanla fetoyu aynı kefeye koyup suçlamak yerine Erdoğan'ın yanında durarak Üstünlüğü Erdoğana verdi.

Zaten en son seçimde görünen sahte kasetler incenin bu kasetleri muhalefet yapmis gibi konuşarak suçu muhalefete atması.Yok ümit Özdağın CHP Atatürkçülükten çıktı Atatürkçülüğü kullanıyor propagandasının ardından Sinan oganla 100 kere Atatürk lafını ağzına aldıktan sonra Sinan oganin AKP'ye geçmesi KKnin kendi mezhebiyle aynı kişiyi milletvekili sectirip AKP'ye geçmesi.Erdoganin Kk ve PKKnin Birlik olduğu hakkında sahte video hazirlatip canlı mitingde izletmesi.

Sen bütün bunları yapan birine karşı iyi konuşamazsın.

Şu an bile Erdoğanla birlikte oturuyorlar.

Bu kknin değilde CHP'nin genel sorunu sanırım.

Ee diğer partilere bakıyorsun onlarda yukarıdaki örnekteki gibi benzer hata yapıyor.

Seçim bitiyor aynı masada poz veriyorlar seçim yaklaşıyor azıcık sert çıkıyorlar

Ha bunları yapmışsın ha bunları yapan biriyle aynı masaya oturmuşsun.Sen aynı masaya oturunca kardeş insanların aklına Erdoğan o kadar da kötü biri değilmiş algısı oluşuyor.

Bunada siyaset bu ne olacak diyenler var halkta madem siyaset o zaman Erdoğan kalsın diye cevap veriyor.

Size son mesajım:

Her koyun kendi bacağından asılır

Atasözü

"herkes kendi davranışlarından sorumludur, herkes hatasının cezasını kendisi çeker" anlamında kullanılan bir söz.

(İlaveten) Kendi düşen ağlamaz

Atasözü

"kendi zararına kendisi neden olanın yakınmaya hakkı olmaz" anlamında kullanılan bir söz.

vikisözlük
    Her koyun kendi bacağından asılır - Vikisözlük
    https://tr.m.wiktionary.org/wiki/Her_koyun_kendi_baca%C4%9F%C4%B1ndan_as%C4%B1l%C4%B1r

vikisözlük
    Kendi düşen ağlamaz - Vikisözlük
    https://tr.m.wiktionary.org/wiki/Kendi_d%C3%BC%C5%9Fen_a%C4%9Flamaz

Bu kadarı bence yeterli. İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 14 Ağustos 2024; 20:46:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.