Şimdi Ara

günümüzde costum sıvı soğutmanın durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar costum sıvı soğutmaya olan ilgi sizce nasıl?
    alım satım projeler yardımlaşmalar hangi seviyede?
    ihtiyaç duyma oranında azalma artma var mı?

benim edindiğim izlenime göre ilgi biraz azalmış gibi. ikinciel başlığında aylardır satılmayan ürünler var.
    yapanlar artık paylaşmıyor da olabilir. bir çok deneyimli arkadaş forumun ve yöneticilerin tutumu yüzünden paylaşım yapmayı bıraktılar. bu yüzden mi bana böyle geldi acaba.

düşünceleriniz neler?

daha önce iritibatta olduğum bir kaç deneyimli üyeyi mesaja ekledim. umarım rahatsız etmemişimdir. Bi ara tartışma içinde olanlarınız da var biliyorum ama sıvı soğutma hevesiniz ne durumda öğrenmek istedim.

• Bir zamanlar ülkemizde custom soğutmaya yönelik malzemeler pek bulunmadığı için ben ilk başta yurtdışından kendime malzemeler getirip elimdeki diğer malzemeleri satarak bu işe girdim. Custom soğutma maliyetli bir iş olduğu için herkesin kullanabileceği bir sistem değil. Artık hem ülkemizden hem de yurtdışından malzeme alımı daha kolaylaştığı ve yaygınlaştığı için artık kullananlar da bir çok farklı kanaldan ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Forumdaki malzemeler de bu sebeple çok fazla satılmıyor sanırım.

Ayrıca ürün satmak, alıcıyı memnun etmek yerine göre yorucu bir iş. Açıkçası ben şahsen ürün satımından yorulduğum için artık devam etmiyorum. Elimde bir kaç ürün var. Onların ilanını bile açmaya eriniyorum.

Herkesin duruma bakış açısı ve beklentisi farklı olduğu için yorumlar da değişir. Yukarda yazdıklarım benim düşünsem...
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    kullanıcıların ilgisinin azaldığı düşüncesindeyim ben de.

forumda bu işin öncülüğünü yapan dostlar da eskisi gibi heveslendirecek projeler paylaşmıyorlar.

tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim hocam.
  • En buyuk sorun maliyet. Cok pahali. 1 euro olmus 4 lira. Sen bir kazanip 4 oduyorsun. Ondan sonra elin adaminin 10 lira odeyerek aldigi seye sen gelde 40 lira ver. O tek parca urunde kargosu sana dokunmasin getiriyosam degsin en azindan diye bi anda 300 liralara cik. Kendim 10/13 hard tubing e gecmek istiyorum. 10/16 soft kullanıyorum. O aradaki baglanti aparatlari bike 600 lira falan tutuyor. Vergisi iviri ziviri. Ancak senin benin gibi cok manyagi olan gidip aliyor. Ki ekonomik durumlardan alamiyorum bende. Aha bak konu actim dun siz 10/16 hortum nerden alıyorsunuz bi daha kargo ucreti, 10 liralik urune 30 lira vermemek gibi sebeplerden oturu. Kimseden ses yok. Ulkemizdede bulunmuyor hic bir sey. Bulsanda istedigin urun yelpazesinde bulamiyorsun.. Bunun gibi sebepler. Herkesin harci degil bu isler kisaca. Imkanin varsa hazir sistem al kullan gerisine karisma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Archamanel kullanıcısına yanıt
    ben costum kullanıyorum yıllardır hocam. pahalı biraz ama hobi olarak bakıyorum ben bu işe.

maddiyat olarak haklısınız pahalı ama sadece maddiyat mı? milletin hevesi ne durumda acaba
  • Bende hobi olarak yapiyorm fakat maddiyat olmazsa hobi olmuyo... Kac para lan bi hortum

• Dostum senin ve herkesin de gördüğü gibi mod ve sıvı soğutmaya ilgi yok .aslında 2015 sonu 2016 başlarında bütün dünyada bu alanda bir daralma oldu. Büyük birçok firma kapattı.ama son 6 aydır yabancı forumlarda katılımlar tekrar yükseldi. Güzel örnekler sergileniyor.
    Bizde ise kriz devam ediyor , bu gidişle de daha devam eder…Forumda yayınlanmama konusuna gelince , maddi nedenlerle , yapılan iş azalınca yayınlar da azaldı. Forumdaki çekişmeler ve küstürmeler buna eklenince bu hale geldi forum.
    Bazen kontrol amaçlı giriyorum foruma bakıyorum tek üye benim bölümlerde daha bir kişi eklenmişse bugün bayağı kalabalık deyip çıkıyorum..kalabalık etmeyeyim diye..
    Forumun ne halde olduğunun en güzel göstergesi ayrı bölüm olan sorular bölümünün kaldırılıp Projeler bölümünün de modifikasyon bölümüne eklenmesi ile görülüyor.Yakında bu bölümleri de kaldırılar ve forumu zamanın meşhur eğitim bakanının dediği gibi okulları talebesiz ve öğretmensiz rahat rahat yönetirler. Geriye kalır sadece geyik bölümleri…Survivor projeleri yaparlar artık….

Konu bana gelirse ben artık konu açmıyorum DONANIM HABER de…
    Sağ olsun yabancı forumlar.
    Çalışmaya devam …değişen bir şey yok benim cephede..
    Ama forumun eskilerinden bir çoğunu da artık göremiyorum DH da..
    Hayrını görsünler ve tepe tepe kullansınlar sebep olanlar…
    Senden benden başka şikayet eden de yok bu halden…
    Aklıma Yahya Kemalin meşhur dizeleri geldi..

Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
    Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
    Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
    Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.
    Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
    Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.
    Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
    Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu!
    Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
    Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.

Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden,
    Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden. arg-ist

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arg-ist kullanıcısına yanıt
    benim de aklımı çelen bir kaç kişiden birisiniz hocam. güzel emek ve güzel sonuç veren baktıkça iyiki yapmışım dediğim işler yaptım bu hevesle. teşekkür ederim.
    umarım tekrar heyecanlı gençler katılım sağlar. Değişik şeyler görürüz fikir alışverişi yaparız.
  • Dediklerinize katiliyorum arkadaslar oncelik elbettwki maliyet tabiki merak var ancak ulkemiz ekonomik sartlari bu merakimizi cok kisitliyor malzeme olsa ne fikirler projelwr var aklimda ancak en basitinden bir rekor olmus kargosu filan 50 tl ortalama bir sisteme 10 12 adet gidiyor ki 500 tl yapiyor sadice rekorler radyatoru pompasi sivisi rezervuari fanlar filan 1500-2000 tl oldumu nasil yapalim edelimderken ikinci el az kullanilmisa yoneliyoruz sagdan soldan topladigimiz malzemelerle biseyler cikarmaya calisiyoruz en azindan ben oyle yapiyorum tamamliyoruz koyuyoruz siteye birkac foto ya begenilmiyor yada eldeki malzemeye uymuyacak ucuk fikirler le karsilasiyoruz buda insanda bir heves kacmasina kirginliga neden oluyor ancak

•  günümüzde costum sıvı soğutmanın durumu

• Bende isterim boyle birsey toplamak son sistem i7 7.nesil anakartli islemcili 1080li 1070 li bi sivi sogutma ancak maliyet yuksek

• ofluhakan61 O kullanıcısına yanıt
    emeğine sağlık.
  • Eyvallah saolasin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.