Bildirim
Günün öne çıkan indirimleri (20 Kasım): Efsane Cuma indirimleri, Xiaomi Scooter, MSI notebook ve dahası
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Hepsi burada da yer alan indirimlerin tamamına yakını fake. Abartmıyorum tamamına yakını bindir sonra indir indirimi. Premium üyeliğimi de iptal ettim kargo harici bir halta yaramıyordu, alışveriş sonrası verdikleri bonus paralar da 2 hafta geçmeden siliniyor. Hele US Polo da %65 dediği indirim son 1-2 yıldır sürekli yaptıkları indirim. Tşört 250 tl ise onu hoop 700 yapıyorlar, sonra yüzde bilmem kaç ile onu tekrar 250 tl ye çekip bakın büyük indirim diyorlar. Ticaret bakanlığı bununla ilgili yasa çıkarttı ama resmen umurlarında değil.
-
Herkesin kötülediği Amazon Türkiye dışında gerçekten net indirim yapan firma yok hocam.
Bu tip durumlarda tüketici olarak haklarınızı bilmeniz önemli.
Verdikleri fiyat son 1 ay içerisinde en düşük olmak durumunda, eğer değilse ürünü alıp hemen ilgili yerlere şikayet kaydı oluşturabilirsiniz.
Herkese de tavsiye verelim ne alırsanız alın mutlaka Akakçe, Cimri gibi karşılaştırma sitelerinden fiyat seyrine bakın.
Edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAOKING -- 20 Kasım 2023; 16:37:25 > -
Evet. Akakçe ve Cimri sitelerine bakıyorum fakat orada da garip bir durum var mesela İtopya ile ilgili veri yok Akakçe de, genel olarak sorun yok iyi karşılaştırma yapılıyor buralarda fakat içeride farklı şeyler dönüyor ve sanırım bir şekilde bu karşılaştırma sitelerinde yer almak için de bir şeyler yapmaları gerekiyor firmaların. Giyim ürünlerinde en az 2 yerden daha fiyat bakmadan almıyorum, inanılmaz derece de tüketiciyi kandırıyorlar, tartışmaya açık bir konu bile değil bariz, net şekilde tüketici kandırılıyor.
-
amazonun da diğer firmalardan aşağı kalır yanı yok kardeşim! ben sana kendimden bir örnek vereyim: bir hafta veya 15 gün olacak şajlı matkap için vidalama seti aldım kendime(837tl); iki firmanın ürünü arasında kalmıştım seçimimi yaptım ve aldım uç takımını, tabi bu iki firma arasında kaldığım uç takımları arasından almadığım uç takımına(734tl) bir daha indirim geldi bu sefer onu da aldım(526tl): şimdi ihtiyacım yok iken alma sebebimi ne sen sor ne ben söyleyeyim indirimli ürün gerçekten cazip olduğunda piyasaya göre hiç affetmem amma ve lakin ilk satın aldığım uç takımı halen indirim görmedi şimdi size soruyorum: amazon bu ikinci indirimi yapana kadar zarar mı etti kar mı sağladı? kar etti ise neden ikinci indirimi yaptı? demek ki ya olması gereken fiyat arağı ikinci indirimi idi yada firma zararına bu ürünü sattı... yani kısacası burdan şu sonucu da çıkarabiliriz; satılmayan ürüne istediği kadar indirim yapsın firmalar "yine satılmaz yine satılmaz" ; türkiyede internetten alış-veriş kültürü halen oturmadı bu gidişle de oturmayacak gibi duruyor, insanlar alacağı şeyi hiç bir fiyat takibi yapmadan bodozlama alıyor, fiyat takibi yapmak gereksiz gibi görünsede aslında sürekli aldığın bir ürünün de fiyat takibini yapacaksın çünkü burası türkiye yarın ne olacağı belli olmaz: bu gün aldığın bir malın yarın zam gelmeme garantisi yok o yüzden indirim diye yutturmaya çalıştıkları ürünleri hali hazırda takip eden biriysen bu numaraları yemezsin sadece gerçek indirim olduğunda alacağını alırsın: amazon sepetine eklediğin bir üründe fiyat artışı ve azalışı anlık olarak değişmekte ne alacaksanız buradan da fiyat takibi yapabilirsiniz ama tabiki sağlıklı bir fiyat takibi istiyorsanız bilgisayarda ekran görüntüsü alın veya cep telefonunuzdan ekran görüntüsü alın, bunların değişim oranlarına bakın... ben ürün alacaksam böyle yapıyorum en az bir ay boyunca fiyat takibi yapıyorum bazen daha uzun sürüyor bu ama illaki yapıyorum
-
Akakçe de sistem şöyle işliyor; Önce içeriye bir para yatırılıyor ,örneğin 1000TL. Sana diyor ki, benim listelediğim ürünlerinden tıklayarak sana gelen olursa tıklama başı 1TL alırım. Buda 1000 tıklama yapar. İçeride ki paran azalmaya başladığında mail yada kullanıcı panelinde uyarı verir. Sen tekrar para yatırmaz isen ürünlerin listelenmez. Yani anlayacağın gerçek bir karşılaştırma sitesi değil. Gerçekten bu işi hayrına yapacak bir firma olsa işte o zaman ortalık şenlenir. Hatta durum öyle bir hal alıyor ki bu karşılaştırma siteleri içinde barındırdıkları sitelerden gelirleri daha çok oluyor. Belki itopya dan daha çok kazanıyordur. Belki hafif kalır bence....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
HB indirim yaptı amazonun gülümseten cumasıyla aynı zamanda. Satıcısı kendi olduğu malları hala yollamadı. İndirim zamanı amazonda bittiği için 20-30 lira fazla verip amazondan almak yerine asrın hatasını yapıp HB tercih ettik. Sonuç 15 gündür telefonun camı ve kılıfı yok kenarda bekletiyoruz mecburen. Ciğeri 5 para etmeyenlerin ticaretten para kırdığı bi dönemdeyiz.
-
Deli para kazanıyorlar desene, harbiden günde milyonlarca kişi giriyor bu sitelere. Telefon için mobil uygulaması bile var. Tabii ki hayrına yapmayacaklar fakat site içi reklamla da halledebilirlerdi, bunun yerine kurumdan para alma peşine gitmek o parayı vermeyecek kurumun ürününü göstermemeye gidiyorsa da gerçek bir karşılaştırma sitesi olmuyorlar. Bunu uzun zaman önce fark etmiştim, baya baya o ürünün olduğu bazı yerleri, üstelik büyük alışveriş sitelerini göstermiyorlar. Şu olay bile yakında haber olur ve karşılaştırma siteleri geri adım atar bence.
-
Bu olay haber olmaz çünki, benim bu sisteme dahil olduğum zaman 15 sene önceydi ve daha öncesi de var. Haber olsaydı çoktan olurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Hepsi burada da yer alan indirimlerin tamamına yakını fake. Abartmıyorum tamamına yakını bindir sonra indir indirimi. Premium üyeliğimi de iptal ettim kargo harici bir halta yaramıyordu, alışveriş sonrası verdikleri bonus paralar da 2 hafta geçmeden siliniyor. Hele US Polo da %65 dediği indirim son 1-2 yıldır sürekli yaptıkları indirim. Tşört 250 tl ise onu hoop 700 yapıyorlar, sonra yüzde bilmem kaç ile onu tekrar 250 tl ye çekip bakın büyük indirim diyorlar. Ticaret bakanlığı bununla ilgili yasa çıkarttı ama resmen umurlarında değil.
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X